حالتهای ماده
اسلاید 1: جامدات، مایعات و گازهابه نام خداتهیه کننده:
اسلاید 2: مقدمهیونانیان باستان، عالم را متشکل از چهار عنصر آتش، خاک، آب و هوا میدانستند. امروزه دانشمندان به کمک این عناصر، تمام اجزای تشکیل دهنده جهان را آن طور که هست، توضیح میدهند. آتش بیانگر انرژی بوده و سه عنصر دیگر نشان دهنده سه حالت از ماده جامد، مایع و گاز میباشند. بر طبق این تقسیم بندی، مواد جامد دارای شکل و ابعاد مشخصی بوده و همچنین جرم، حجم و وزن مشخصی دارند.
اسلاید 3: جامداتجامدات: جامد سخت ترین حالت هر ماده است. در این حالت اتمها در مکان های مشخصی قرار گرفته و فقط میتوانند در حول نقطهی تعادل خود در شبکه نوسان کنند. جامد حجم و شکل ثابت دارد و ثابت است و خاصیت ارتجاعی و کشسانی بسیار کمی دارد. مواد جامد در برابر تغییر شکل مقاومت می کنند و آن ها سفت و شکننده هستند.
اسلاید 4: جامداتبرای درک چگونگی این موضوع می توان جامدات را این گونه تعریف کنیم. در حالت جامد، نیروهای بین مولکولی، به قدری قوی تر از انرژی جنبشی هستند که باعث سخت شدن جسم در نتیجه عدم جاری شدن آن میگردند. در جامدات فاصلهی مولکول ها مانند فاصلهی آن ها در مایع است. جامدات نمی توانند مانند وضعیتی که حالات مایع و گاز دارند، آزادانه به اطراف حرکت کنند. بلکه در جامد، مولکول ها در مکان های خاصی قرار میگیرند و فقط می توانند در اطراف این مکان ها حرکت نوسانی رفت و برگشتی بسیار کوچک انجام دهند. این حرکت نوسانی، به خصوص در جامدات بلورین، کاربردهای صنعتی و علمی زیادی را برای این دسته از مواد به دنبال دارد.
اسلاید 5: جامداتمواد جامد را از لحاظ خواص میتوان به شکل زیر طبقهبندی کرد:فلزات و آلیاژهاجامدات آلی(پلیمرها)سرامیکهاکامپوزیتها
اسلاید 6: جامداتجامدات بهطور کلی به دودسته جامدات بی شکل وجامدات بلوری تقسیم میشوند.جامدات بی شکل:در جامدهای بیشکل، ذرات، نظم مشخصی ندارند؛ و ذرات همان بی نظمی که در حالت مایع داشتند را به خود میگیرند. در واقع جامدات بیشکل معمولا زمانی ایجاد میشوند که مایع به سرعت سرد شود، در این صورت ذرات فرصت پیدا نمیکنند که به صورت منظم مرتب شوند، در نتیجه به همان صورت نامنظم منجمد میشوند. از مثالهای جامدات بیشکل میتوان به شیشهها اشاره کرد.
اسلاید 7: جامداتجامدات بلوری: در جامدات بلوری ارایه ای متقارن از اتمها، یونها، یا ملکولها با آرایش سه بعدی والگویی تکراری آرایش یافتهاند. تقارن یک بلور را میتوان براساس شبکه بلوری توصیف کرد. یک شبکه بلوری را میتوان با جایگزین کردن مراکز واحد ماده با نقطههای شبکه بدست آورد، یک شبکه بلوری را میتوان به بخشهای مساوی موسوم به سلول واحد تقسیم کرد که از لجاظ نظری اگر سلولهای واحد را در سه بعد در کنار هم بچینیم یک شبکه بلوری پدید میآید.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.