harekate_zamin

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “حرکات زمین”

حرکات زمین

اسلاید 1: به نام خدا حرکات زمین

اسلاید 2: حرکت وضعیحرکت وضعی زمین نام چرخشی است که سیارهٔ زمین به دور خود انجام می‌دهد. چرخش زمین به سمت خاور است. اگر از سمت ستاره قطبی به زمین نگاه کنیم، زمین خلاف جهت عقربه‌های ساعت به دور خود دوران می‌کند.

اسلاید 3: نتایج حرکت وضعیروز و شب:هر نقطه از زمین متناوبا رو به خورشید (روز) می‌کند یا پشت به آن (شب) می‌دارد.صلب بودن محور:محور زمین زاویه میل خود را با صفحه مدار حفظ می‌کند و پیوسته رو به سوی ستاره جوی است از این لحاظ زمین چرخان شباهت بسیار با یک ژیروسکوپ چرخان دارد. محور زمین نیز مانند محور ژیروسکوپ دارای حرکت تقدیمی است.یک نیروی گریز از مرکز:که در استوا بیشترین مقدار را دارد و در قطب صفر است و بر هر جسمی که روی زمین واقع است وارد می‌آید و در نتیجه آن وزن اجسام در قطب بیشتر است تا در استوا.یخ بودن زمین در قطب‌ها: احتمالاً معلول این چرخش در زمانی بوده است که سطح زمین هنوز حالتی مایع یا شکل پذیر داشته باشد.

اسلاید 4: ساعت هاکمربند زمانی چیست ؟ نخست دایره ای گرداگرد زمین ترسیم می کنیم که 360 درجه دارد . هر 15 درجه از این دایره یک کمربند زمانی خوانده می شود . پس ما 24 کمربند زمانی داریم .توضیح آنکه در هر 15 درجه یک نصف النهار ترسیم می کنیم و هر آن قسمت از زمین که میان دو خط نصف النهار قرار گرفته ، یک کمربند زمانی یا یک منطقه زمانی نامیده می شود .هر منطقه زمانی با منطقه پهلویی خود یک ساعت اختلاف دارد . اما نقاطی که در داخل یک کمربند زمانی واقعند ، همه از لحاظ ساعت باهم یکی هستند . بنابراین ، اگر به سمت مشرق در روی زمین حرکت کنیم ، از هر کمربند زمانی که بگذریم ، زمان یک ساعت به جلو می رود . مثلا اگر در کمربند نخستین که مبدا حرکت ماست ساعت 10 باشد ، همان لحظه در کمربند بعدی ساعت 11 است .

اسلاید 5: برعکس ، اگر بسوی مغرب حرکت کنیم ، از هر کمربندی که بگذریم ، زمان یک ساعت به عقب میرود . اکنون به نقشه فوق نگاه کنید . می بینید که همه نصف النهارها را بر خلاف معمول با خطوط راست ، ترسیم نکرده اند . علت آن است که برخی از کشورها می خواهند که ساعت در همه جای سرزمینشان یکسان باشد . از اینرو ، نقاطی که باید در کمربند زمانی مجاور واقع شود ، چون نزدیک به منطقه زمانی دیگر است ، همه را با هم داخل یک منطقه بشمار می آورند تا برای همه ساعت واحدی را در نظر گرفته باشند .

اسلاید 6: پس به همین دلیل است که در نقشه فوق می بینید برخی از خطوط نصف النهارها کج و معوج کشیده شده اند .از باب مثال ، جورجیا ، بیشتر سرزمین فلوریدا و قسمت پایین شبه جزیره میشیگان می بایست به لحاظ کمربند زمانی در منطقه مرکزی اکریکا واقع شده باشند ، در حالی که همه را جزء منطقه شرقی بشمار آورده اند .بسیار خوب ، پس از آنکه مناطق زمانی را در روی کره زمین تعیین کردیم و دانستیم که هر منطقه پهلویی خود یک ساعت اختلاف دارد ، ببینیم از کدام نقطه دنیا این اندازه گیری را شروع کرده اند . یعنی مبدا ساعت کجاست ؟مبدا ساعت از منطقه گرینویچ در انگلستان است که بر روی نصف النهار صفر قرار گرفته است بنابراین ، اگر از این نقطه بسوی مشرق بروید باید در هر 15 درجه یک ساعت بیفزایید ، ولی اگر به سمت مغرب بروید باید در هر 15 درجه یک ساعت کم کنید .

اسلاید 7: مثال = هرگاه در (( گرینویچ )) ساعت 12 ظهر باشد ، در کالیفرنیا ساعت 4 صبح است . زیرا از گرینویچ تا کالیفرنیا باید 9 منطقه زمانی را ، که هر یک 15 درجه است ، به سمت مغرب بپماییم .ولی اگر در (( گرینویچ )) ساعت 12 ظهر باشد ، در مصر 2 بعد از ظهر است . زیرا اگر بخواهیم از گرینویچ ، به مصر برویم باید به سمت مشرق فقط از دو منطقه زمانی بگذریم .خط بین المملی تاریخ چیست؟در آن طرف کره زمین ، درست در نقطه مقابل گرینویچ ، خط مفروض دیگری ترسیم شده که نامش خط بین المللی تاریخ است .اگر شما از این خط بگذرید و رو بسوی مغرب داشته باشید ، یک روز کامل را از دست می دهید . ولی اگر رو به مشرق از آن عبور کنید یک روز کامل را بدست آورده اید

اسلاید 8: سال کبیسهزمان يک دور کامل چرخيدن زمين به دور خورشيد 365.25 روز( 365 روز و 6 ساعت) است که در تقويم ها به خاطر راحتي آنرا 365 محاسبه مي کنند. اگر 6 ساعت ها را باهم جمع کنيم بعد از 4 سال 24 ساعت مي شود( برابر يک روز) بنابراين يک روز به سال چهارم اضافه مي شود و سال چهارم 366 روز مي شود. سالي که تعداد روز هاي آن 366 روز است را سال کبيسه مي نامند.

اسلاید 9: حرکت انتقالیحرکت زمین به دور خورشید در خلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت را (مدار بیضی شکل که خورشید در یکی از کانونهای آن واقع است) حرکت انتقالی زمین می‌گویند. در این خصوص انسان حرکت واقعی را نمی‌بینید بلکه حرکت ظاهری خورشید را می‌بینید که به نظر می‌رسد در یک سال یک بار به دور زمین می‌گردد. این مدار ظاهری خورشید دائرةالبروج نامیده می‌شود. نواری به عرض 8 درجه در هر سوی دائرةالبروج را منطقةالبروج می‌خوانند. ۱۲ صورت فلکی بر این نوار قرار دارند که خورشید در حرکت ظاهریش هر سال یکبار از آنها می‌گذرد.

اسلاید 10: مایل بودن محور قطب ها

اسلاید 11: زمين يك بار در سال به دور خورشيد مي گردد. ولي چهار فصل در زمين به وجود مي آيد و درازي شب ها و روزها در هر فصل متفاوت است. اين تفاوت را كجي محور زمين باعث شده. محور زمين خطی فرضي است كه قطب هاي شمال و جنوب را به هم وصل مي كند. اما محور زمين مستقيم از بالا به پايين كشيده نشده. بلكه با حدود 23.45 درجه در مقايسه با صفحه مداري كج شده. اين كجي و حركت زمين به دور خورشيد باعث تغيير فصل مي شود.درابتداي پاييز نيمه شمالي زمين به شكل كج از خورشيد رو برمي گرداند. در نتيجه نور خورشيد به شكل كمرنگي بر سراسر نيمه شمالي زمين گسترش پيدا مي كند و نيكره شمالي زمستان را تجربه مي كند. در همان زمان نور خورشيد به شدت روي نيمه جنوبي زمين مي افتد كه در حال گذراندن تابستان است. در ابتداي بهار، زمين به شكل كج به سمت ديگر خورشيد رو مي كند. حالا نيمه شمالي زمين به جانب خورشيد كج شده. نور خورشيد به شدت روي نيمه شمالي زمين مي افتد و نيمكره شمالي تابستان را تجربه مي كند. در همان زمان نور خورشيد روي نيمه جنوبي زمين كه زمستان را مي گذراند، كم شدت تر است.

اسلاید 12: نتایج مایل بودن محور قطب هافصل یکی از تقسیمات سال بر اساس تغییرات آب و هوایی کره زمین است. بعلت مایل بودن محور گردش زمین بدور خورشید نسبت به صفحه استوا و در نتیجه تغییر طول روز و شدت تابش و دما فصلها پدید می‌آیند.

اسلاید 13: انقلاب زمستانی و تابستانی روز اول تیرماه قطب شمال بیش از هر زمان دیگر (به اندازه ۲۳٫۵ درجه) بسوی خورشید متمایل است و نور خورشید فقط به برخی از سرزمینهای نیمکره شمالی عمود می‌تابد. این روز طولانی‌ترین روز در نیمکره شمالی است و به آن انقلاب تابستانی می‌گویند. روز نخست دی ماه قطب شمال بیش از هر زمان دیگر (به اندازه ۲۳٫۵ درجه) از خورشید دور است و نور خورشید به هیچ نقطه‌ای از نیمکره شمالی عمود نمی‌تابد. این روز کوتاهترین روز در نیمکره شمالی است و به آن انقلاب زمستانی می‌گویند. زمانی که در نیمکره شمالی انقلاب تابستانی است، در نیمکره جنوبی انقلاب زمستانی اتفاق می‌افتد.

اسلاید 14: انقلاب تابستانی

اسلاید 15: انقلاب زمستانی

اسلاید 16: اعتدالیننحراف محور زمین در اول مهرماه و اول فروردین تاثیری بر چگونگی تابش نور خورشید به نیمکره شمالی و جنوبی زمین ندارد و هر دو نیمکره به یک اندازه نور خورشید را دریافت می‌کنند. در این دو روز، در همه جای زمین، طول روز و شب مساوی و برابر ۱۲ ساعت است. به این دو روز اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی می‌گویند. زمانی که در نیمکره شمالی اعتدال بهاری است، در نیمکره جنوبی اعتدال پاییزی است.

اسلاید 17: اعتدالین

اسلاید 18:

اسلاید 19: پایان

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید