علوم انسانی و علوم اجتماعی حسابداری

حسابداری سنجش مسئولیت

hesabdariye_sanjeshe_masuliyat

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “حسابداری سنجش مسئولیت”

حسابداری سنجش مسئولیت

اسلاید 1: درازل فقط کلمه بود،کلمه خودخدابود...

اسلاید 2: عنوان:حسابداری سنجش مسئولیتاستادمربوطه:دکتررحمت اله محمدی پورنگارنده:جوادجمالیواحدعلوم وتحقیقات ایلامپاییز92

اسلاید 3: تعریف حسابداری سنجش مسئولیتسنجش مسئوليت  يا سيستم حسابداري بر اساس مسئوليت بر ايناصل تكيه دارد كه هر شخص مسئول عملكرد خود و زير دستانش ميباشد.اين مفهوم حسابداران را در انجام و ارائه گزارش نتايج عمليات از نقطه نظر مسئوليت رهنمون ميسازد.حسابداري بر اساس مسئوليت به نوعي سيستم حسابداري اطلاق ميگردد كه عملكرد سازماني را طبق خطوط مسئوليت ،برنامه ريزي ،اندازه گيري وارزيابي  ميكند ودرآمدها وهزينه ها بر مبناي  مراكز مسئوليت تجميع وگزارش ميگردند.

اسلاید 4: تعریف حسابداری سنجش مسئولیتحسابداري سنجش مسئوليت به مفاهيم و  ابزارهاي مختلفي اشاره دارد كه حسابداران مديريت را قادر مي سازد تا عملكرد بخشها و افراد مربوط را ارزيابي و از هماهنگي هدفها اطمينان حاصل كنند.

اسلاید 5: تعاریف مسئولیت:مسئوليت را ميتوان جوابگويي فرد يا گروه براي يك عمل در نظر گرفت وقتي اين عمل نتايج وپيامدهاي مشخصي نسبت به سازمان ويا شغل مشخصي داشته باشد.  الزام به پاسخگويي ،امكان مورد بازخواست گرفتن ،پاسخگويي وتوانايي به پاسخگويي در قبال اعمال يا تعهدات .  تعهد منطقي در قبال اختيارات تفويض شده به يك فرد يا گروهي از افراد كه در تصميم گيريها وفعاليتهاي سازماني شركت دارند.

اسلاید 6: عناصرسیستم های حسابداری سنجش مسئولیتحسابداری سنجش مسئولیت یک سیستم گزارشگری اطلاعات است که داده های مالی را بر مبنای حوزه های مسئولیت در یک سازمان طبقه بندی میکند.و درآمد و هزینه ی هر یک از حوزه های عملیاتی را که جهت کنترل به مدیر واگذار میشود‚دسته بندی و گزارش میکند.همچنین آن را حسابداری سود آوری نیزمی گویند.سیستم حسابداری سنجش مسئولیت گزارشهای حسابداری را تخصصی میکند.چنین سیستمی بر مراکز مسئولیت تاکید دارد.مرکز هزینه یک واحد سازمانی است که در حسابداری سنجش مسئولیت برای آن گزارشهایی تهیه میشود.مراکز هزینه مراکز سود و مراکز سرمایه گذاری همگی از مراکز مسئولیت به شمار می آیند.

اسلاید 7: اهداف و فواید حسابداری سنجش مسئولیت:در بحث اهداف حاكميت شركتي دستيابي به مواردي همچون پاسخگويي ،شفافيت ،عدالت (انصاف ) ورعايت حقوق ذينفعان  به عنوان اهداف اصلي مطرح ميگردد.حاكميت شركتي قوانين ،مقررات ،ساختارها ،فرايند ها فرهنگها وسيستمهايي است كه موجب دستيابي به اهداف فوق ميشود. از لحاظ حاكميت اين فرايندها وقوانين يا به عبارتي ديگر سيستمهاي حاكم بر روابط شركت به دو طبقه سيستمهاي درون سازماني وبرون سازماني طبقه بندي شده اند.نقش مكانيزمهاي داخلي  وتعيين حوزه هاي مسئوليت مديران اجرايي از محورهاي تحولات اخير در مبحث حاكميت شركتي است كه حسابداري سنجش مسئوليت  از جمله سيستمها وفرايند هاي مرتبط با اين موضوع ميباشد.

اسلاید 8: اهداف و فواید حسابداری سنجش مسئولیت: به دليل مشاركت در تصميم گيري روحيه كاركنان وميزان ارضاي شغلي آنان بالا خواهد بود .  تصميمات در مواقع لزوم اتخاذ شده وزمانبندي صحيح تصميم گيريها رعايت ميشود. باعث افزايش انگيزش مديران و كاركنان براي فعاليت در راستاي هدفهاي سازمان ميگردد.امكان سنجش و ارزيابي عملكرد واحدهاي تابعه ، مديران و سايركاركنان سازمان وجود خواهد داشست. تصميمات در سطوحي گرفته ميشود كه در آن سطوح مسئولان با مشكلات قسمت واطلاعات مربوط به تصميم گيري آشنايي نزديك دارند. بدليل استفاده از تجارب ومهارتهاي مسئولين سطح توانمندي  منابع انساني  ارتقاء يافته ودر نهايت سطح مهارت مديريت افزايش خواهد يافت.

اسلاید 9: مراکز مسئولیت:بدليل ضرورت پيگيري مسئوليت وضرورت شناسايي قسمتهاي ضعيف در سازمان اطلاع از اينكه هزينه به كدام قسمت مربوط ميشود اهميت دارد .بر اين اساس سيستم حسابداريي لازم است تا بتواند هزينه ها را بر حسب مبدا هزينه جمع آوري كرده و از اين طريق حسابداري سنجش مسئوليت را اعمال كند .لذا اساس سيستم حسابداري سنجش  مسئوليت  اين  است كه  هر يك از بخش هاي تابعه  واحد انتفاعي را نوعي  مركز مسئوليت محسوب ومتناسب با وظايف محوله سازماندهي   گردد.مدير هر بخش  نيز ،، مسئول حسابدهي در قبال نتايج مالي فعاليتهاي آن بخش مي باشد .به عبارت ديگر مركز مسئوليت كوچكترين واحد در يافت سازماني تشكيلات اداري است .گروه مسئوليت شامل يك رئيس واحد و واحدهاي كوچك تحت سرپرستي  او ميباشد.

اسلاید 10: مزایای عمده حسابداری سنجش مسئولیت تفویض اختیار تصمیم گیری را سهولت می بخشد.  مدیریت را در به کارگیری مفهوم مدیریت بر مبنای هدف یاری می دهد (در مدیریت بر مبنای هدف مدیران بر یک سلسله از اهداف توافق می کنند و سپس عملکرد هر مدیر در قیاس با میزان تحقق این اهداف ارزیابی می شود).  مدیریت را در برپایی استاندارهای عملکرد، یاری می دهد. این استانداردها مبنای ارزیابی عملکرد واقعی مدیران قرار می گیرد و از خنثی نمودن تاثیر بخشهای سود ده توسط بخشهای زیانده جلوگیری می نماید و منجر به تشویق مدیران با عملکرد مطلوب می شود.   به کارگیری موثر مدیریت بر مبنای استثناء را تسهیل می بخشد که در آن، توجه مدیران بر انحرافهای مهم از استانداردها و بودجه ، معطوف و متمرکز می گردد.

اسلاید 11: مراحل اجرای نظام حسابداری سنجش مسئولیت1- تعریف مراکز مسئولیت2- بودجه بندی و پیش بینی مخارج و درآمدهای مراکز مسئولیت تعریف شده3- تهیه نمودار سازمانی و تعیین اختیارات و قلمرو هر یک از مراکز مسئولیت4- مشخص کردن هزینه های قابل کنترل و غیرقابل کنترل5- تهیه گزارش عملکرد برای هر مرکز توسط مدیر مسئول آن

اسلاید 12: 1- تعریف مراکز مسئولیتفرایند شناخت واحدها و بخشهای فرعی در یک سازمان، تخصیص مسئولیتها به مدیران این بخشها و ارزیابی عملکرد این مدیران می باشد. این واحدها، مراکز مسئولیت نامیده می شود.اساس سیستم حسابداری سنجش مسئولیت این است که هر یک از بخشهای تابعه واحد انتفاعی را نوعی مرکز مسئولیت محسوب و متناسب با وظایف محوله سازماندهی کنند و لذا نظام حسابداری سنجش مسئولیتی ، به خوبی طراحی شده باشد که مراکز مسئولیت را در درون سازمان شناسایی و تعیین کند. مرکز مسئولیت معمولاً به بخشی از واحد انتفاعی اطلاق می شود که مدیر آن، مسئول حسابدهی در قبال نتایج مالی فعالیتهای آن بخش می باشد.

اسلاید 13: مراکز مسئولیت را معمولاً می توان به چهار نوع به شرح زیر طبقه بندی کرد:مرکز هزینه: بخشی از سازمان است که مدیر آن مسئولیت حسابدهی در قبال هزینه های انجام شده در آن بخش را بر عهده دارد. «تجزیه و تحلیل انحرافات» مبتنی بر هزینه های استاندارد و همچنین «بودجه انعطاف پذیر» ابزارهای متداول در ارزیابی مراکز هزینه اند. مثلاً بخش رنگ کاری یک کارخانه اتومبیل سازی را می توان یک مرکز هزینه به حساب آورد.    مرکز سود: بخشی از سازمان است که مدیر آن مسئولیت حسابدهی در قبال سودهای تحصیل شده آن مرکز را بر عهده دارد. از آنجا که سود مساوی حاصل تفریق در آمد و هزینه است ، مدیران مراکز سود مسئولیت حساب دهی درآمدها و هزینه های منسوب به بخش مربوط به خود را عهده دار می باشند و مسئولیت آنها نسبت به مرکز هزینه بیشتر است. مثلاً یک رستوران متعلق به زنجیره رستورانها را می توان مرکز سود تلقی کرد.

اسلاید 14: مرکز سرمایه گذاری: بخشی از سازمان است که مدیر آن مسئولیت حسابدهی سود تحصیل شده در بخش مربوط و سرمایه تخصیص یافته به آن را بر عهده دارد. به بیان دیگر، مدیران این قبیل مراکز در مقابل سود حاصل از بکارگیری سرمایه تخصیص یافته مسئولیت حسابدهی دارند. این مدیران نه تنها، تمام مسئولیت مدیران مرکز سود را بر عهده دارند، بلکه علاوه بر ان ، حق دارند میزان فعالیتهای سازمانی را گسترش دهند و یا محدود کنند. مراکز سرمایه گذاری معمولاً در برگیرنده تعدادی مراکز سود هستندکه آنها ترکیبی از مراکز هزینه و درآمد هستند. مثلاً یک بخش تابعه از یک شرکت سهامی بزرگ را می توان مرکز سرمایه گذاری محسوب کرد یا مدیران بخشی که کنترل خطوط چندگانه تولید را برعهده دارند. لازم به ذکر است که مرکز هزینه، درآمد و سود، نگاه عملیاتی و کوتاه مدت و مرکز سرمایه گذاری، تصمیمات کاربردی و بلند مدت را مد نظر قرار می دهد.

اسلاید 15: بودجه بندی و پیش بینی مخارج و درآمدهای مراکز مسئولیت تعریف شدهاز آنجا که بودجه منظر مالی دارد و حسابداری سنجش مسئولیت نیز از منظر مالی به این موضوع توجه دارد بنابراین باید بودجه تهیه شود. در واقع به مراکزی که مسئولیت بیشتری دارند اختیارات مالی بیشتری نیز داده می شود.در پیش بینی هزینه و درآمد باید به عوامل درونی و عوامل بیرونی توجه نمود:عوامل درونی: هماهنگی و ارتباطاتعوامل بیرونی: تجزیه و تحلیل راهبرد سازمانهماهنگی ! تنظیم و توازن عوامل تولید و واحدهای تابعه برای رسیدن به هدفارتباطات ! شناخت و پذیرش هدفراهبرد ! شیوه تطبیق توانمندی سازمان با فرصتهای بازار جهت دستیابی به هدف

اسلاید 16: تهیه نمودار سازمانی و تعیین اختیارات و قلمرو هر یک از مراکز مسئولیتاز آنجا که نمودار سازمانی نشان دهنده اختیارات تفویض شده است در نتیجه می توان مسئولیت هر یک از سطوح را بر اساس آن اختیارات مشخص نمود.اساس حسابداری سنجش مسئولیت ! طبقه بندی مسئولیتهای مدیراننقطه شروع حسابداری سنجش مسئولیت ! نمودار سازمانیزمانی که در نمودار سازمانی مسئولیتها را مشخص نموده و اختیارات را نیز می دهیم در واقع انتظارات خود را از مدیران بخش مشخص می نماییم و با هم بودجه را تصویب می نماییم. وجود مشارکت در تصمیم گیری و قبول مسئولیت ، انحرافات را کاهش خواهد داد.

اسلاید 17: مشخص کردن هزینه های قابل کنترل و غیرقابل کنترلهزینه های قابل کنترل و غیرقابل کنترل هم می توانند مستقیم باشند و هم غیرمستقیم. منظور از قابل کنترل و غیرقابل کنترل این است که تحت کنترل مدیریت باشد یا نباشد؟باید توجه داشت که تمامی مراکز فعالیت نمی توانند کلیه هزینه ها را تحت کنترل داشته باشند و دیگر اینکه با توجه به تجمعی بودن مسئولیت مدیران بخش ها نمی توان قابل کنترل بودن یا نبودن آن را مشخص کرد. از آنجا که تا رسیدن به نتیجه نهایی چندین نفر مسئول هستند نمی توان نتیجه نهایی را به یک نفر نسبت داد اما باید به دنبال این باشیم که چه کسی بیشترین مسئولیت را دارد؟ در واقع در برابر انحرافات بیشتر می توان پاسخگو باشد.

اسلاید 18: تهیه گزارش عملکرد برای هر مرکز توسط مدیر مسئول آندر این گزارش عملکرد یک بودجه داریم و یک عملکرواقعی. محتوای این گزارشات متناسب با نوع مرکز مشخص می شود.

اسلاید 19: ویژگی های گزارشات عملکردگزارشات عملکرد باید همسو و هماهنگ با نمودار سازمانی باشد.     گزارشات باید به موقع تهیه شوند.     گزارشات باید به آسانی قابل فهم باشند.   گزارشات باید علاوه بر مبالغ ریالی، حاوی تعداد کمی (واحدها) باشد.  ارائه گزارشات به همراه اسناد و مدارک.    گزارشات ارقام را به شکل مقایسه ای داده و تجزیه و تحلیل داشته باشد.   باید عملکرد یک واحد را با توجه به تاثیر آن بر کل گزارش عملکرد سازمان بررسی نماییم نه تنها آن واحد خاص را. 

اسلاید 20: درنهایتحسابداری سنجش مسئولیت از جمله نظامهای اطلاعاتی است که در قالب ساختار نظام مند، مراکز مسئولیت را تدوین و تعریف و سپس اختیارات هر یک از مراکز مسئولیت را تنظیم و تفویض می نماید و به منظور سنجش مسئولیت مدیر هر مرکز در قبال اختیارات تفویضی، به ارزیابی آنها می پردازد و گزارش سنجش مسئولیت هر مرکز مسئولیت را تنظیم و در اختیار مدیریت شرکت قرار می گیرد. بنابراین، نظام حسابداری سنجش مسئولیت، با توجه به اصل بنیادین تعریف شده یعنی پاسخگویی در قبال اختیارات تفویضی، لزوماً و ضرورتاً در سازمانهای غیرمتمرکز طراحی و به کار گرفته می شود. سازمانهای در حقیقت سازمانهای بزرگی هستند که بخشها و واحدهای کوچکتر تحت عناوین، بخش، گروه ، واحد تجاری ،مرکز کار و دپارتمان تقسیم می شوند و جهت اداره کارآمد و اثربخش اختیارات لازم را تفویض و به مدیران مربوطه انتقال می دهند و جهت اداره کارآمد و اثربخش اختیارات لازم را تفویض و به مدیران مربوطه انتقال می دهند و حیطه نظارت (تعداد افراد تحت سرپرستی مدیر) را کاهش می دهند و سازمان را از نظر ساختاری بلند یعنی با سطح متعدد طراحی می نمایند . در این وضعیت، موضوع سنجش مسئولیت و ارزیابی عملکرد از اهمیت ویژه ای برخوردار می گردد. پیچیدگی نظارت، در این سازمانها و فرماندهی کار و فعالیت و منابع توسط مدیران متعدد نیز بر اهمیت سنجش مسئولیت و ارزیابی عملکرد می افزاید. توجه به ساختار بندی غیرمتمرکز، در تعریف مراکز مسئولیت نه تنها سودمند بلکه ضروری است ، زیرا از منابع مورد وثوق جهت تعریف مراکز مسئولیت، ساختار سازمانی است که در سازمانهای غیرمتمرکز، هر یک از بخشها و واحدهای جزء طراحی شده جهت تفویض اختیار، می تواند به عنوان یک مرکز مسئولیت در نظام حسابداری سنجش مسئولیت تعریف و گزارشگری مسئولیت صورت گیرد.

اسلاید 21: سپاس

اسلاید 22: خدایا من در کلبه حقیرانه خود کسی را دارم که تو در عرش کبریایی خود نداری من چون تویی را دارم وتو چون خود نداری (دکترعلی شریعتی)

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید