خلاقیت ۲
اسلاید 1: به نام خداوند بخشنده مهربان
اسلاید 2: خلاقیت
اسلاید 3: با کمی بررسی متوجه می شوید که بعضی ازکارها را ازروی عادت هر روز تکرار می کنید. اگر به هر کدام ازاین کارهای روزمره و تکراری به دقت بیندیشید میتوانیدآنها را به روش های مختلفی انجام دهید.آیا تا به حال به برنامه روزانه خود توجه کرده اید؟!
اسلاید 4: ضرورت و نقش خلاقیت در زندگی و کارامروزه دنیای کسب و کار به حدی پیچیده، پویا و نا مطمئن شده است که بزرگترین و معتبرترین شرکت های دنیا بدون خلاقیتمستمر، سریع و به موقع محکوم به فنا هستند.اگر افراد بالاترین سطح تخصص و بیشترین تجربه را در رشته کاریخود داشته باشند و سرمایه کافی نیز در اختیارشان باشد اما حرف تازهای برای گفتن در بازار نداشته باشند، نه تنها موفق نخواهند شد بلکهبه سرعت نابود خواهند شد.
اسلاید 5: حرف نو زدن در بازارهای رقابتی، یعنی عرضه محصول یا خدمتی نو، روش توزیع و بسته بندی جدید، شناسایی بازار جدید و . . . امری سهل و ممتنع است. ممتنع است اگر ندانید که عامل کلیدی موفقیت در بازار خلاقیت است. یعنی به اهمیت آن پی نبرده باشید. ممتنع است اگر ندانید خلاقیت قابل آموزش است. اما از طرف دیگر حرف نو زدن در بازار می تواند سهل و آسان باشد، اگر بدانید و باور کنید که شما هم مثل همه افراد بشر بالفطره خلاقید و می توانید موانع خلاقیت خود را بشناسید و آنها از سر راه بردارید.
اسلاید 6: به طور کلی عواملی که باعث شده اند در بعد مادی، خلاقیت به عنوان یک ضرورت شناخته شود عبارتند از: کاهش منابع طبیعیرقابت فشرده و بی رحمتنوع طلبی مصرف کنندگان و کاهش زمان مطلوبیت کالاها (مدت زمانی که کالا نزد مشتری مطلوب است).جهانی شدن اقتصاد و صنعت
اسلاید 7: امروزه ثابت شده که خلاقیت در نوع بشر عمومیت دارد و همه در هنگام تولد به درجات گوناگون دارای این استعداد هستند. خلاقیت به عوامل متعدد درون فردی و میان فردی نیازمند است. محیط مناسب، والدین آگاه، مربیان شایسته، برنامه های آموزشی، تفاوت های فردی و سخت کوشی از جمله لوازم اصلی خلاقیت هستند.
اسلاید 8: خلاقیت یعنی رهایی از عادت های ذهنیخلاقیت= توانایی تفکر+ کشتن ویروس های ذهنیخلاقیت یعنی نگاهی متفاوت به پدیده هایی که مردم نیز نگاه می کنند.خلاقیت یعنی برآیند حساس شدن به مسائل، نواقص، شکاف های دانش، عناصر مفقوده، ناهماهنگی ها و شناسایی دشواریها، جستجوی راه حل ها، حدس زدن ها، منظم کردن فرضیه هایی درباره نواقص، آزمودن و دوباره آزمودنتعریف خلاقیت
اسلاید 9: عناصر تشکیل دهنده خلاقیت:مهارت های مربوط به موضوع:دانش و شناخت ما نسبت به حقایق، اصول و نظریات آن موضوع که این از طریق یادگیری و تجربه آموزشی در آن حوزه بدست می آید.مثلاً یک فرد بدون فراگیری فرمول شیمی نمی تواند به کشف یک ماده جدید موفق شود.
اسلاید 10: مهارت های مربوط به خلاقیت:اگر فرد از بالاترین حد معلومات نسبت به موضوع برخوردار باشد، اما از روش های خلاق شدن و تکنیک های آن بی بهره باشد هرگز قادر به انجام کار خلاق نخواهد بود. بلکه معلومات او بزرگترین مانع خلاقیت خواهد بود. برای خلاق شدن می بایست به یک سری پیش شرط مهم توجه کرد:
اسلاید 11: ارزش های فکری پیش شرط خلاقیت می باشند!شکستن عادات، کنار گذاشتن شیوه های فکری و عملی پیشین و استفاده از روش های جدید، به تعویق انداختن قضاوت و ارزیابی برای جلوگیری از ضایع شدن ایده ای که در ابتدا جالب و مفید به نظر نمی آید.
اسلاید 12: درک مسائل پیچیده به هنگام مواجه شدن با آنها و تلاش در حل این مسائل
اسلاید 13: متفاوت دیدن مسائل و مشاهده امور به شیوه ای تازه که قبلاً به آنها توجه نشده است.
اسلاید 14: وسعت فکر و برقراری ارتباط میان ایده های متفاوت
اسلاید 15: انگیزه، انگیزه، انگیزه:یکی از مهمترین اجزاء خلاقیت انگیزه است که با وجود آن، کار برای افراد جالب و لذت بخش خواهد بود. بدیهی است توانایی یادگیری موضوعات جدید در کل به «وضعیت ذهنی» انسان بستگی دارد نه به یک استعداد خدادادی و این توانایی هنگامی به اوج می رسد که فرد نسبت آنچه انجام می دهد علاقه ای کامل و بی قید و شرط داشته باشد.
اسلاید 16: ویژگی های افراد خلاق:«آمابلی» معتقد است که برخی از شخصیت ها بیشتر مستعد تفکر خلاق هستند. بعضی از صفات افراد خلاق عبارتست از: خود نظمی زیاد، پشتکار مواجه با مشکلات و شکست، استقلال، تحمل ابهام، تحمل شکست، تمایل به پذیرفتن خطر، اعتماد به نفس و ... اگر این ویژگی ها به طور طبیعی در افراد وجود نداشته باشد می توان آنها را پرورش داد.
اسلاید 17: عدهای ویژگیهای افراد خلاق را به صورت زیر دستهبندی میکنند: کنجکاوی دادن ایدههای زیاد در باره یک مسئله ارائه ایدههای غیرعادی توجه جدی به جزئیات دقت و حساسیت نسبت به محیط به خصوص به نکاتی که در نظر دیگران عادی به شمار میروندروحیه انتقادی
اسلاید 18: علاقه وافر به آزمایش کردن و تجربه نگرش مثبت نسبت به نوآفرینی خصوصیات عاطفی: آرامش و آسودگی خیال شوخ طبعی علاقه به سادگی و بی تکلفی در نوع لباس و جنبههای گوناگون زندگی
اسلاید 19: - دلگرمی و امید به آینده - توانایی برقراری ارتباط عمیق و صمیمانه با دیگران - اعتماد به نفس و احترام به خود - شهامت خصوصیات اجتماعی: - پیش قدمی در قبول و رویارویی با مسائل - مسئولیت پذیری و توانایی سازمان دادن به فعالیتهای گوناگون - قدرت جلب حس اعتماد و اطمینان دیگران.
اسلاید 20: فرصتهای خلاقیت در چهار گروه فرصت داخلی و سه گروه فرصتهای خارجی تقسیمبندی شده است
اسلاید 21: فرصتهای داخلی:وقایع غیرمنتظره: مثل شکستها یا موفقیتهای غیرمنتظره ناسازگاریها نیازهای فرایندی و تغییرات در صنایع و بازارها
اسلاید 22: فرصتهای خارجی (در محیط علمی و اجتماعی سازمان) تغییرات جمعیتی تغییر نگرش دانش جدید
اسلاید 23: فرایند خلاقیت:«آلبرشیت» معتقد است که خلاقیت 5 مرحله دارد که این مراحل به ترتیب عبارتنداز:جذب: شخص اطلاعات اطراف خود را جذب می کند و برای بررسی مسائل به جستجوی راه حل های مختلف می پردازد.الهام: فرد احساس می کند که به راه حل قابل اجرایی دست یافته است.آزمون: راه حل مورد آزمون قرار می گیرد.پالایش: به معنی بهینه کردن راه حل های آزمون شده و رفع اشکلات احتمالی.عرضه: اندیشه جدید به گونه ای عرضه شود که بتوان آن را به سادگی و به طور عملی ارائه نمود.
اسلاید 24: موانع خلاقیت:آموزش های ناهمسو با کارآفرینی و خلاقیتاستفاده از الگوهای قالبیفشارهای اجتماعیچاره جویی های کوتاه مدتعدم تمایل به تغییر
اسلاید 25: موانع فردی در خلاق بودن:مشغله زیاد و درگیری زیاد با مسائل روزمرهداشتن اهداف متضادنداشتن استراحت کافیترس از انتقادعدم تمرکز ذهنی و وجود استرسخودپرستی و غرورعادت زدگیمنفی نگری و عدم اعتماد به نفس
اسلاید 26: نوآوری:نوآوری یا ابداع، کاربردی کردن افکار و اندیشه های نو و بدیع ناشی از خلاقیت است.
اسلاید 27: تفاوت خلاقیت و نوآوری:خلاقیت یک نوع فعالیت ذهنی و عقلانی برای بوجود آوردن ایده های جدید و بدیع است حال آنکه نوآوری تبدیل خلاقیت به عمل یا نتیجه است.
اسلاید 28: انتشار نوآوری خلاقیت ایده تصور
اسلاید 29: رابطه خلاقیت، نوآوری با کارآفرینیاساساً خلاقیت به عنوان جوهره کارآفرینی شناخته شده است. افراد خلاق کسانی اند که می توانند پدیده های جدیدی را کشف یا خلق کنند اما نمی توانند یا علاقه ای ندارند که اکتشافات یا اختراعات خود را به محصول یا خدمتی تبدیل کنند و آن را به مرحله تولید انبوه برسانند. در حالی که افراد نوآور علاوه برا ین که قادرند پدیده های نوی را خلق یا کشف کنند توانایی آن را دارند که اختراعات یا اکتشافات خود را به محصول یا خدمتی تبدیل و آن را به بازار عرضه کنند تا در ازای آن سودی بدست آورند. اما افراد کارآفرین کسانی اند که قادرند ایده ها، اختراعات و اکتشافات و حتی نوآوری های دیگران را به ارزش مبدل کنند.
اسلاید 30: فرد کارآفرین با تشخیص فرصت و بر حسب شرایط با روش های مختلف زیر می تواند ثروت (درآمد) ایجاد کند:کسب درآمد از طریق فروش ایده های خودکسب درآمد از طریق اجرای ایده های خودکسب درآمد از طریق خرید ایده های جدید دیگران و اجرای آنهاکسب درآمد از طریق خرید اختراعات و اکتشافات دیگران و اجرای آنهاکسب درآمد از طریق خرید محصولات و خدمات جدید دیگران و فروش آنها
اسلاید 31: به عبارت دیگر، یک مخترع با ایده ها و مفاهیم کار می کند و می کوشد آنها را به نمونه واقعی تبدیل کند.نوآور با روش ها و برنامه و سیستم ها کار می کند و می کوشد نمونه را به محصول یا خدمتی تجاری تبدیل کند.کارآفرین نیز با فرصت ها و ریسک ها و ارزش ها کار می کند و می کوشد بازار بالقوه ای برای ایده ها یا محصولات شناسایی، کشف یا خلق کند.
اسلاید 32: ایـده های بـزرگ از مـحـلی فـــرای باورهای شخصی نشات می گـیـرند. بـاید بـه دوردسـت هــا بنگرید و افکار متفاوت را آزمایش کنید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.
اسلاید 33: عده ای بـــا به کار نگرفتن ذهن خود آنرا به طرز وحشتناکی بی حس و کرخت می کنند، چنین رفتاری باعث می شود درخت افکار شما هیچ گاه به بار ننشیند.
اسلاید 34: زیاد مطالعه کنید: ذهن شما همانند بدنتان برای اینکه رشد پیدا کرده و پرورش یابد نیازمند تمرین و تحرک است، و چه تمرینی بهتر از کتاب خواندن. سعی کنید با افکار و عقاید انسان های موفق در طول تاریخ آشنا شوید. شرح حال و تاریخچه زندگی هر یک از آنها را مرور کنید و از آن درس بگیرید. با مطالعه این کتب می توان حدس زد که چگونه این افراد بزرگ ذهن خود را برای رسیدن به بهترین ها پرورش داده بودند. همچنین می توانید مجلاتی نظیر تجارت و یا اقتصاد روز را نیز مطالعه کنید. با آگاهی از نظرات دیگران پیرامون مسایل مختلف شما سطحی نگری را کنار می گذارید و با یک دید عمقی به موضوعات مختلف می نگرید.
اسلاید 35: فرصت هایی را که در آن ذهن شما خلاق است از دست ندهید شاید بروز بسیاری از مسائل را به شانس واگذار می کنید. تصور شما نادرست است. شاید بعضی مواقع حس می کنید که مغزتان اصلا کار نمی کند و هیچ عکس العملی از خود نشان نمی دهد. اما مواقعی هم وجود دارد که ذهنتان به قدری فعال است که می خواهید انیشتن را به رقابت دعوت کنید. تنها مشکل موجود این است که این زمان طلایی مواقعی که شما به آن نیاز دارید، ظاهر نمیشود. زمانی که ذهن در حال فوران است تا آنجا که می توانید به افکار خود پر و بال دهید. اجازه دهید افکارتان مثل آب آتش نشانی به بالاترین نقطه صعود کنند. هنگامی که برای پرواز کردن به ذهن خود فضا می دهید، او شما را به دوردست ها خواهد برد و نتایج شگفت انگیزی را بدست خواهد داد.
اسلاید 36: یک دفترچه یادداشت به همراه داشته باشید هنگامیکه افکار بی نظیر به ذهن شما خطور می کنند از ذخیره کردن آنها اطمینان خاطر حاصل کنید. در این امر به یادداشت های ذهنی اکتفا نکنید زیرا ممکن است به دست فراموشی سپرده شوند. سعی کنید همیشه یک دفترچه یادداشت و یا یک ضبط صوت به همراه داشته باشید به ویژه در کنار تخت خواب خود برای مواقعی که افکار طلایی در حدود ساعت 2 نیمه شب به ذهن شما خطور می کنند. هنگامیکه افکارتان در جایی ثبت شوند، شما به راحتی می توانید به آنها دسترسی پیدا کنید و آنها را به سرعت به کار ببندید. افکار بزرگ نیز مانند میوه ها فقط تا زمانی که تازه و شاداب باشند قابل استفاده هستند.
اسلاید 37: از افکار دیگران بهره بجویید بهره جستن از افکار و عقاید دیگران نیز به نوبه خود روش مناسبی برای گسترش ایده های شخصی شماست. افراد مختلف دارای نقطه نظرات و چشم اندازهای متفاوتی هستند. توانایی های آنها مختلف است و سوابق و پیشینه های متفاوتی دارند. کارکرد ذهن افراد منحصر به فرد است. با مطرح شدن یک بحث در میان جمع ، آنقدر پیشنهادهای مختلف شنیده می شود که نیمی از آنها هرگز به ذهن شما نمی رسیدند. به این طریق شما میتوانید با کوله باری سرشار از افکار متفاوت در جاده تصمیم گیری گام بردارید. نسبت به نظر هیچ کس بی توجهی نکنید . شاید در نگاه اول احمقانه به نظر برسند اما شاید مانند صدف هایی باشند که در خود گوهرهای گرانقیمتی را جای داده اند. درست نیست که در مورد نظر دیگران به قضاوت بنشینیم سعی کنید به جای قضاوتهای بیهوده آن ها را سبک سنگین کرده و در امور روزمره خود به کار بندید.
اسلاید 38: تغییراتی در محیط اطراف خود ایجاد کنید گاهی اوقات تنها چیزی که باعث می شود ذهن خسته شما را دوباره به کار اندازد تغییر وضع ظاهری محیط اطرافتان است. اگر چشم انداز پیرامون شما تغییر کند، ذهن شما نیز به صورت ناخود آگاه به سمت یک دیدگاه جدید تغییر جهت می دهد. اگر تمام مدت در پشت میز خود بنشینید ذهن خود را در آن شرایط محدود می کنید و هیچ فضایی برای برانگیختگی او باقی نمی گذارید. بنابر این میتوانید پیاده روی کنید، به باشگاه ورزشی بروید، کنار آب رود بنشینید و در کل به یک مکان جدید قدم بگذارید تا ذهن شما نیز بتواند آزادانه به تمرین و تقلا بپردازد.
اسلاید 39: بر روی شکاف میان دو نسل خط بطلان بکشید ذهن کودکان تروتازه و شاداب است. آنها جسور هستند و احساساتشان از طریق فشار های اجتماعی سرکوب نشده است. به جهان با شگفتی می نگرند و مانند بزرگترها پاکی و معصومیت خود را از دست نداده اند. با کودکان پیرامون مسائل مختلف صحبت کنید تا با نقطه نظر ساده و بی آلایش آنها آشنا شوید. اگر می خواهید مشکلی را حل کنید نظر آنها را نیز جویا شوید. عقاید آنها شما را به تعجب وا می دارند. آنها قصد تاثیرگذاری در دیگران را ندارند و همه چیز را تنها با اتکا بر پاکی و صداقت بیان می کنند. از سوی دیگر با افراد سالخورده و مسن نیز مشورت کنید. آنها مدت ها پیش با تمام این مشکلات مواجه شده اند و با آن دست و پنجه نرم کرده اند. تجربیاتشان آنقدر سودمند و با ارزش است که هیچ قیمتی را نمی توان بر روی آن گذاشت. پس آنها را دست کم نگیرید، با دیدگاههایشان نسبت به زندگی آشنا شوید و از آنها درس بگیرید. قطعا شما را به سوی جهت مناسب هدایت می کنند و از مشکلات در امان خواهید بود.
اسلاید 40: به رفیق شفیق خود مراجعه کنید همه ما دوستی داریم که به نظر میرسد توانایی پاسخ به تمام مسائل و مشکلات ما را دارد. چرا تنها در مورد مشکلات شخصی از او کمک می خواهید؟ بد نیست گاهی در مورد مسائل مهمتر نیز از او یاری بجویید.
اسلاید 41: به توانایی های خود اتکا کنید قواعد و اصول کلی را برای یک لحظه هم که شده فراموش کنید. این رهنمون ها در جای خود مفید هستند اما ممکن است مانند یک چشمبند عمل کرده و قدرت داشتن دید وسیع را از شما بگیرند و اجازه دیدن چشم اندازهای متفاوت را به شما ندهند. هرزگاهی خود را از قید و بند قوانین آزاد کنید. شما می توانید بدون توجه به کارآیی روش های گذشته به آسانی و بدون بروز هیچ شک و تردیدی در راه مورد نظر خود گام بردارید. کمی جسارت به خرج دهید و سیستمهای فعلی را زیر سوال برید.
اسلاید 42: در حیطه کاری خود به فعالیت بپردازید خیلی خوب است که به ذهن خود اجازه دهید آزادانه به گردش بپردازد. اما این گردش باید در حیطه دانش شما انجام پذیرد. اگر یک طراح هستید لازم نیست راه حلی برای مشکلات اقتصادی پیدا کنید. افکار شما تنها در رشته ای که مهارت دارید خوب کار می کنند و در سایر رشته ها نتیجه ای مصیبت بار را به دنبال خواهند داشت. اگر نیاز به ورود به قلمرو دیگری را دارید بهتر است قبل از هر کار با یک متخصص مشورت کنید و اجازه انجام کلیه امور را به دست او بسپارید تا با استفاده از دانش و تخصص خود عمل کند.
اسلاید 43: به ذهن خود آزادی عمل دهید آیا با تمرین های رایج نویسندگان آشنایی دارید؟ آنها برای مبارزه با محدودیت ها یک روش بسیار جالب را برگزیده اند. فقط کافی است قلم را بر روی کاغذ گذاشته و هر آنچه که در ذهنتان است را بر روی کاغذ بیاورید. میتوانید از مشکلات شروع کنید و به دنبال هیچ گونه ارتباطی در دست نوشته های خود نباشید. مهم نیست که تا چه حد عبث و نا معقول به نظر می رسند. بعدا می توانید مثل یک جدول تناوبی آنها را سازماندهی کنید، در آخر نیز امکان دارد به چیزی دست پیدا کنید که بیهوده و بی ربط باشد اما چیزی که در این مبحث حائز اهمیت است این است که شما به ذهن خود اجازه غرق شدن در مسائل مختلف را داده اید و این خود یک امتیاز محسوب می شود. هیچ کس نمی داند شاید به نتیجه ای برسید که سال ها منتظر آن بوده اید.
اسلاید 44: ایده های گذشته را از نو بسازید افکار شما مثل کامپیوتر هستند. هر چند وقت یک بار نیاز است که سخت افزار آن را ارتقا دهید. ایده های بزرگ گذشته را پیش روی خود بگذارید و بر روی آن ها عملیات نوسازی انجام دهید. آن ها را اصلاح کنید و برای بهبودی آن ها تلاش کنید. ضمائم لازم را نیز برای تقویت هر چه بیشتر به آنها بیفزایید. این کارها را می توان با نوشتن عقاید اولیه خود بر روی کاغذ و نظم دادن به آشفتگی ذهنتان انجام دهید. عالی به نظر میرسد پس منتظر چه هستید؟ بهتر است در انجام آن تعجیل کنید.
اسلاید 45: از الهه وجودتان یاری بخواهید آیا یک شی، آهنگ، مکان و یا یک شخص خاص وجود دارد که حضور و یا تجسم او برای شما خوشایند بوده و به ذهنتان نیرویی همچون قدرت موتور جت می دهد. از هیچ تلاشی برای رسیدن به آن مضایقه نکنید. تنها یک چنین چیزهایی هستند که شما را به سمت ابتکارات بدیع رهنمون می سازند. از وجود آن بهره بجویید و اجازه دهید تا انوار طلایی آن به درونتان نفوذ کند و ذهن شما را در بر گیرد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.