خودکشی
اسلاید 1: استاد گرامی :جناب آقای نقویخودکشیمهدیه نیکخوگرد آورنده:
اسلاید 2: خودكشی تلاشی آگاهانه به منظور خاتمه دادن به زندگی شخص توسط خودش میباشد كه ممكن است این تلاش به اقدام تبدیل گردد یا فقط به شكل احساسی در فرد بماند
اسلاید 3: Female gametophyteتعریف خودكشی خودكشی به عنوان یك رفتار، مرگی است كه به دست خود شخص انجام میگیرد. به گفته اشنایدمن ”خودكشی عمل آگاهانه آسیب رساندن به خود است كه میتوان آن را یك ناراحتی چند بعدی در انسان نیازمندی دانست كه برای مسئله تعیین شده او این عمل بهترین راه حل تصور میشود.“این تعریف سه شكل مختلف این پدیده را مطرح میكند. ۱) خودكشی به اتمام رسیده: به معنی عملی موفق كه منجر به مرگ شود. ۲) اقدام به خودكشی: به عملی ناقص گفته میشود كه به مرگ منتهی نگردیده است. ۳) افكار و تمایلات خودكشی: فكر و یا تمایل به خودكشی است كه در ذهن فرد وجود دارد ولی به مرحله عمل در نیامده است.
اسلاید 4: آمار سازمانیآمارهای سازمان جهانی بهداشت، نشان میدهد كه سالیانه حدود چهارصد هزار نفر به دلیل خودكشی موفق جان خود را از دست میدهند.
اسلاید 5: در زمینه علل خودكشی طبقه بندیهای متعددی وجود دارد، در اینجا به یكی از این طبقهبندیها اشاره میشود. ۱) علل آسیب شناختی- روانی شامل بیماریهای جسمی، بیماریهای روانی همچون افسردگی. ۲) علل اقتصادی شامل بیكاری، مشكلات اقتصادی، اخراج شدن از كار ورشكست شدن و از دست رفتن پایگاههای اجتماعی. ۳) علل عاطفی شامل شكست در عشق، از دست رفتن شخص مورد علاقه، مرگ یا بیماری خطرناك یكی از نزدیكان، درگیریها و اختلالات خانوادگی. ● علل خودكشی
اسلاید 6: ● عوامل پیشگیری كننده خودكشی بر اساس نتایج بررسیهای مختلف میتوان به برخی از عوامل پیش گویی كننده خودكشی اشاره كرد. بین خصوصیات همراه با خطر بالای خودكشی میتوان از سن بالای ۴۵ سال، جنس مذكر، الكلیسم، خشونت و تحریك پذیری، از دست دادن سلامت جسمی، افسردگی و بستری شدن قبلی در بیمارستان روانی نام برد.
اسلاید 7: شیوههای مقابله با خودكشی
اسلاید 8: درمان افراد اقدام كننده به خودكشی عبارتست از: ۱) مشاوره، راهنمایی و حمایت فرد ۲) آموزش و درمان حل مسألهای ۳) روان درمانی فردی ۴) مداخله خانوادگی ۵) گروه درمانی ۶) درمان دارویی ۷) بستری كردن در بخش بیماران روانی
اسلاید 9: خودکشی 2خود كشی به معنای خاتمه زندگی به دست خود فرد است ، اگر كسی دست به خود كشی بزند ولی زنده بماند به این رفتار اقدام به خود كشی می گوئیم. در حال حاضر در جهان بیش از یك میلیون نفر در سال خود كشی می كنند و ۲۰ – ۱۰ میلیون نفر دست به خود كشی می زنند . در غرب ( مغرب زمین) قربانیان اصلی خود كشی مردان مسن هستند. در ایران قربانی اصلی زنان جوان می باشند. نكته بسیار مهم اینست كه خود كشی در بسیاری از موارد قابل پیشگیری است.
اسلاید 10: ● باور های غلط درباره خود كشی :▪ كسی كه حرف خود كشی را می زند به آن عمل نمی كند .▪ افراد خود كش افراد ضعیفی هستند یا ایمان ندارند .
اسلاید 11: بیماری خود كشی ۱) بیماریهای روانپزشكی مثل افسردگی اساسی ، اختلال دو قطبی، الكلیسم، اعتیاد. ۲) علل اجتماعی فرهنگی شامل تقلید، تحت تاثیر قرارگرفتن رسانه ها، ور شكستگی ، بیكاری ،
اسلاید 12: اپیدمی خود كشی. ) علل روانشناختی : شكست در عشق، كنكور یا هر شكست دیگر، استرس ها ( اختلافات زنا شویی) عوامل پیشبینی كننده ( پیش گوئی )خود كشی: جوان، متاهل و زن سن زیر ۳۰ سال سابقه قبلی اقدام به خود كشی ، سابقه خانوادگی خود كشی ، افسردگی، احساس درماندگی و بی كسی ، تهدید یا ابراز خود كشی ، اعتیاد .
اسلاید 13: چطور حدس بزنیم عزیز ما در معرض خطر خود كشی است؟ ▪ اگر اخیرا حرف از مرگ و مردن می زند و می گوید زندگی به چه درد می خورد ، آخرش كه چی ، آخرش كه باید رفت، آخرش كه همه می میرند، ایكاش می مردم ، مرگ بهتر از زندگانی، خوش به حال آنهایی كه مردند. ▪ اگر به تازگی رفتار شخص عوض شده ، كم حرف و ساكت شده ، مرتب توی فكر یا توی خودش است، به تازگی خیلی مهربان شده است، اشیاء خود را می بخشد. ▪ اگر تهدید به خودكشی كرده یا درباره خود كشی حرف می زند.
اسلاید 14: بحران خودكشی تجربه ای مغشوش كننده, دردناك و سخت است. برای بیرون آمدن از بحران خودكشی, تعیین عوامل ایجاد كننده بحران, فهم احساسات شخص خودكشی كننده و مواجهه با افكار خودكشی گرا مسائل بسیار مهم و اساسی هستند.
اسلاید 15: چه چیزی به بحران خودكشی منجر می شود؟ یك بحران خودكشی معمولاً توسط یك تجربه آسیب زا و یا مجموعه ای از تجارب كه احساس ارزشمندی شخص را پایمال می كنند, ایجاد می شود. این تجارب شامل یك فقدان اساسی, ناكامی در نیل به اهداف شخصی و یا مشكلات شخصی دراز مدت می باشند. زمانی كه نظام مقابله ای شخص قادر به رویارویی با تجارب منفی زندگی نباشد, افسردگی و یأس ناشی از آن می تواند شخص را به افكار خودكشی آسیب پذیر نماید.
اسلاید 16: احساسات شخص خودكشی كننده عموماً شخص در معرض خودكشی به دلیل احساس بیگانگی از تعاملات اجتماعی كناره گیری می كند. او در پس انبوه جمعیت احساس انزوا و تنهایی می نماید. نیروی لازم برای عملكردهای روزانه كاهش می یابد. احساس خستگی و نوسانات خلقی ایجاد می شوند. خواب, خوراك و عادات مراقبت از خود از نظم معمول خارج می گردند.
اسلاید 17: شیوه های مواجهه با افكار خودكشی ۱) ترسها، ناكامی ها و نگرانی های خود را با والدین, دوست, همسر, استاد, مشاور یا یك روحانی در میان بگذارید. ۲) آنچه را كه موجب ناراحتی شما می شود بطور مشخص بنویسید. ۳) افكار مثبت را جایگزین افكار منفی كنید.۴) كسانی را كه در صورت كشتن خودتان زندگی آنها آسیب خواهد دید, مشخص كنید.اگر شما از افسردگی, ناامیدی و افكار خودكشی در رنج هستید, مطمئن باشید كه مراجعه به متخصصین بهداشت روانی برای شما بسیار كمك كننده خواهد بود.
اسلاید 18: پیشگیری از خودكشی!؟چرا مردم خودكشی می كنند؟ خصوصیت مشترك ما بین افرادی كه اقدام به خودكشی می كنند داشتن این باور است كه خود كشی تنها راه حل غلبه بر احساسات غیر قابل تحمل است .كشش خودكشی دراین است كه نهایتا به این احساسات غیرقابل تحمل خاتمه می دهد .درتراژدی خودكشی ،آشفتگی ومشكلات عاطفی به حدی شدید می گردند كه فرد را دریافتن راه- های مختلف حل مشكل خود ناتوان می سازند. رحالی كه راه حلهای دیگری نیز وجود دارند.بدون توجه به ماهیت بحران ،اگر كسی احساس می كند كه دیگر تحمل مشكلات را ندارد خطر اقدام به خودكشی ،به عنوان راه حل جذاب برای وی وجود دارد.
اسلاید 19: چگونه میتوان به فردی كه قصد خودكشی دارد كمك نمود:
اسلاید 20: -اغلب خودكشی ها را می توان با اقدامهای بجا و مناسب در مورد افراد در معرض بحران پیشگیری نمود. اگر فردی راكه قصد خودكشی دارد می شناسید لازم است اقدامات زیر را انجام دهید. 1-خونسرد باشید. 2ـ بطور مستقیم راجع به خودكشی بحث نمائید. 3ـ فرد را به استفاده از روشهای حل مسئله واقدامات مثبت تشویق وترغیب نمائید 4ـ از دیگر افراد كمك بگیرید.
اسلاید 21: اطلاعات ارائه شده را می توان چنین خلاصه نمودكه: بحران منجر به خودكشی موقتی است .غیر قابل تحمل ترین دردها و ناراحتی ها نیز می توانند تحمل گردند .كمك همیشه در دسترس شماست . خیلی كسانی كه خودكشی كردهاند افراد با هوشی بودهاند كه در موقعیت بحران ، انتظار بیش از حدی از خود داشته وموقتا دچار آشفتگی وپریشانی احوال شدهاندخودکشی یکی از جرائمی است که در اورپا و امریکا رقم بالایی را در میان سائر جرائم بخود اختصاص داده است.بسیاری از مردم اغلب در زمانی که کلافه میگردند و تصور میکنند که در بن بست گیر کرده اند آرزوی مرگ میکنند. ایشان بخاطر احساس بدی که در خود دارند تصور میکنند که مرگ میتواند برطرف کننده احساسات آنها باشد.
اسلاید 22: خودکشی و تاثیر آن بر خانواده شما مرگ هر فرد تاثیر بسزائی بر اطرافیان او می گذارد. مخصوصا بر جمع دوستان، خانواده و عزیزانی که به بیش از هرفرد دیگر به او نزدیک میباشند. خود کشی باعث میگردد خانواده و دوستان احسا س کنند که ایشان مسبب و عامل این موضوع بوده اند.
اسلاید 23: علائم خطر
اسلاید 24: حداقل 70 درصد كساني كه اقدام به خودكشي ميكنند قبل از اقدام ،به گونهاي قصد خودشان را نشان ميدهند .آگاهي از اين نشانهها وحاد بودن مشكلات فرد ميتواند د ر پيشگيري از چنين تراژديهايي كمك كننده باشد.بسياري از افراد غالبا با ابراز جملاتي همچون دلم مي خواهد خودم را بكشم يا نمي دانم چه مدت ديگر مي توانم اين فشارها ومشكلات را تحمل كنم ،يا اينكه من قرصهايم را براي روزي نگهداشتهام كه كارها واقعا بدتر گردد ي اخيرا طوري رانندگي مي كنم گوئي واقعا برايم اهميت نداردچه اتفاقي برايم پيش بيايد. ديگران را مستقيما از برنامه خود كشي خود مطلع ميگردانند.
اسلاید 25: دخترها بيشتر اقدام به خودكشي ميكنند 60 درصد اقدام به خودكشيها بين دختران 15 تا 19 ساله انجام ميشود.به گزارش ايسنا تحقيقي كه در دانشگاه علوم پزشكي گيلان انجام شد، نشان داد حدود 23 درصد 240 فردي كه خودكشي كرده بودند، مشكلات خانوادگي و عاطفي داشتهاند.گفتني است سومين عامل مرگ نوجوانان و هفتمين دليل از دست رفتن جوانان خودكشي است
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.