دستگاه اسکلتی
اسلاید 1: دستگاه اسکلتیارائه:
اسلاید 2: مقدمهاسکلت ساختاری سفت و متحرک است که از بدن حفاظت میکند. استخوانها مانند اهرم و محل اتصال عمل میکنند و حرکت را امکان پذیر میسازند. استخوانها در جهت دستگاههای دیگر نیز کار میکنند.سلولهای خونی در بافت چربی داخلی استخوان (مغز قرمز) رشد میکنند. بدن از مواد معدنی ذخیره شده در استخوانها برداشت میکند، مثلاهرگاه اعصاب برای کار خود به کلسیم نیاز داشته باشند از ذخیره آن در استخوان بر میدارند.
اسلاید 3:
اسلاید 4: ساختمان استخوانیک استخوان بالغ از دو نوع بافت به وجود آمده است:۱. بافت متراکم ۲. بافت اسفنجی
اسلاید 5: بافت متراکمدر تنه استخوانهای دراز و اطراف استخوانهای اسفنجی قرار دارد.استخوانهای اسفنجی سبک تر از استخوانهای متراکم میباشند ولی از نظر استحکام از آنها کمتر نیستند.
اسلاید 6: استخوان متراکماستخوان متراکم دارای یک حفره مرکزی به نام مغز استخوان است که با آندوستئوم پوشیده شده است. در پیرامون استخوان ، پرده ضریع قرار دارد که کل استخوان را حفاظت میکند. بین ضریع و مغز استخوان سیستمهای هاورس قرار گرفتهاند. مغز استخوان: مغز استخوان بافتی نرم ، پر از رگهای خونی و بافت شبکهای است. بر روی این داربست سلولهای مادر خون یعنی همو سیتوبلاستها قرار دارند. سرخرگ ، که از ضریع و سیستمهای هاورس میگذرد، وارد مغز استخوان میشود و سرخرگچه را میسازد. سرخرگچه انشعاب مییابد و مویرگها را میسازد. مویرگها در راه بازگشت بهم میپیوندند و سیاهرگچه را ایجاد میکنند و از اتصال سیاهرگچهها ، سیاهرگ بوجود میآید مویرگهای مغز استخوان از نوع سینوزوئیدی هستند.آندوستئوم: آندوستئوم پوشش حفرههاست. سلولهای آن پهن و همانند سلولهای اجدادی استخوان است.ضریع: ضریع بیرونیترین پرده استخوان است. این پرده شامل دو لایه است: لایه بیرونی شامل کلاژن I و فیبروبلاست و لایه درونی دارای مزانشیم و سلولهای پهن است. کلاژن رشتههایی به نام رشتههای شارپی به درون میفرستد تا سیستمهای هاورس را به شکل منظم و متصل بهم حفظ کند. مزانشیم در مواقع ضروری سلولهای اجدادی استخوان را میسازد و سپس استئوبلاستها از تغییر این سلولها بوجود میآیِند تا استخوان سازی صورت گیرد.
اسلاید 7: سیستمهای هاورس: این سیستم یک مجرای مرکزی به نام مجرای هاورس دارد. در اطراف آن تیغههای استخوان به صورت دوایر متحدالمرکز قرار گرفتهاند. بر روی تیغههای استخوانی ، در فواصل منظم ، استئوسیتها قرار دارند. رگهای خونی و اعصاب از مجاری هاورس میگذرند. معمولا تعدادی مجاری عرضی وجود دارند که رگها و اعصاب از طریق آنها از ضریع به مجاری هاورس و سپس به مغز استخوان میرسند.این مجاری به نام مجاری ولکمن خوانده میشوند. تفاوت اصلی و مهم بین ضریع و پری کندریوم ، عبور رگهای خونی و اعصاب ضریع است، یعنی رگهای و اعصاب تا مغز استخوان نفوذ میکنند در حالی که غضروف فقط تا پری کندریوم پیش میروند. در زیر ضریع بینابینی سیستمهای هاورس و پیرامون آندوستئوم ، سیستمهای هاورس ناقصی دیده میشوند که به ترتیب به نام سیستمهای پریوستئمی ، سیستمهای بینابینی و سیستمهای آندوستئومی خوانده میشوند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.