دمنوش ها
اسلاید 1: دمنوش های آنتی بیوتیک
اسلاید 2: بسمه تعالیآشنایی با خواص آنتی بیوتیک((دمنوش ها ))تهیه کننده : مهندس عزیز حیاتی دانشجوی دکتری کشاورزی (تخصص گیاهان دارویی )Email:hayati265@yahoo.com1398
اسلاید 3: مقدمهدمنوشها و جوشاندههای گیاهی، نوشیدنیهایی هستند که اغلب افراد، نوشیدن آنها را زمانهایی مناسب حالشان میدانند که بیماری خاصی دارند و از دردی رنج میبرند یا استرس و اضطراب و تنش روحی، آرام و قرارشان را گرفته است. از این گذشته، اغلب دمنوشها را میتوان مانند چای به صورت روزانه صرف کرد. قبل از آن که شما را با خواص برخی دمنوشهای گیاهی آشنا کنیم، باید بدانید برخلاف باورعامه، دمنوش با جوشانده فرق میکند. به عبارتی، دم کردن و جوشاندن گیاهان، دو روش مختلف است که هر روش تاثیر جداگانهای بر بدن میگذارد.برای تهیه دمنوش، ادویه، میوه، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را میتوان خشک و پودر، در نهایت دم کرد. در این روش، گیاه را میکوبند و در آب جوشیده برای 15 تا 20 دقیقه در ظرف در بسته روی بخار ملایم قرار میدهند و بعد صاف میکنند.
اسلاید 4: تفاوت دمنوش با جوشاننده اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند، جوشاندهای به دست میآید که خاصیت و اثر آن قویتر از دمنوش است و در مقایسه با عرقیات گیاهی، خواص تقویتی و همچنین عطر خارج شده از گیاه بیشتر است. البته تحقیقات نشان داده است جوشانده برخی گیاهان به دلیل تاثیر قوی و فوری بر برخی ارگانهای مختلف بدن، عوارض ناگواری به دنبال دارد و میتواند به مسمومیت یاحتی مرگ منجر شود. در نتیجه توصیه میشود، برای مصارف روزانه به میزان متعادل از دمنوش استفاده و مصرف جوشانده بخصوص جوشانده گیاهان ناشناخته بدون نظر و تجویز متخصصان این حرفه اجتناب شود.
اسلاید 5: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها باعث شده است تا به مرور زمان عوامل بیماری زا در مقابل این دارو ها مقاوم شده و کارایی آنتی بیوتیک ها را به حداقل برسانند.در طب سنتی ایران گیاهان دارویی فراوانی وجود دارد که خاصیت ضد میکروبی به اثبات رسیده است.این گیاهان علاوه بر تاثیر زیادی که در رفع بیماری ها دارند، مانند آنتی بیوتیک ها پدیده مقاومت میکروبی را نیز به همراه ندارند.
اسلاید 6: روش تهیه دم نوش ها:تمامی دمنوش های مذکور مانند چای تهیه می شوند.بهتر است ابتدا آب را جوش آورده و سپس گیاه مورد نظر را در آن ریخته، اجازه دهیم به مدت نیم ساعت روی سماور یا بخاری دم بکشد.از بین موارد بالا پونه، آویشن و زنجبیل را می توان به صورت جوشانده و به صورت غلیظ تهیه کرد.توصیه می شود هنگام مصرف دمنوش ها را با مقداری عسل و آبلیمو مصرف کنید. (بویژه در درمان سرماخوردگی)علاوه بر دمنوش های ذکر شده شلغم، پیاز پخته، سیر و ... نیزخاصیت آنتی بیوتیکی داشته و در بهبود سرماخوردگی موثرند.
اسلاید 7: روش تهیّه:ترکیبات دمنوش را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- بریزید؛قوری را روی حرارت کم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم(کتری یاسماور) گذاشته تا درمدّت ۳۰ دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف کنید.
اسلاید 8: نکته:با ترکیب چای های مختلف، هر کدام از موادّ تشکیل دهنده آن چای، خواصّ خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.تذکّر بسیار مهم:استفاده از هر دمنوش باید مطابق سلیقه و بیماری ها یا نیازهای بدنی فرد باشد.اگر از مزاج شناسی اطلاعات کافی ندارید، با مشورت با پزشک حاذق، نسبت به استفاده از این نوشیدنی ها اقدام کنید.
اسلاید 9: این نوشیدنی های گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چند روز قابل مصرف می باشند. بر خلاف چای سیاه، هـرقـدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن، مطلوب تر خواهد بود. در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید. یا میتوان اجازه داد تا چای به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد.
اسلاید 10: دمنوش نعنا:خواص درمانی:•بادشکن؛•ضد سرفه خلطی؛•مسکن؛•مفید در درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا؛•برطرف کننده درد سینه؛•تسکین درد دندان؛•از بین برنده کرم های روده و معده؛•مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان توصیه نمی شود.
اسلاید 11: دمنوش پونه:خواص درمانی:•دارویی فوق العاده برای رفع عفونت های گلودرد های چرکین و مجاری ادراری می باشد؛•ضد سرفه و ورم لوزه ها؛•ضد نفخ و بادشکن؛•مصرف آن در زنان باردار مضر بوده و موجب سقط جنین میشود.
اسلاید 12: دمنوش اسطوخودوس:خواص درمانی:•ضد عفونی کننده مجاری تنفسی و ریه ها؛•میکروب کش و ضد ویروس؛•آرامبخش و ضد درد؛•و ...
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.