رابطه شهر و روستا در انگلستان
اسلاید 1: رابطه شهر و روستا در انگلستاناستادگرامی:خانم دکتر علیزاده تهیه:سارا انورخواهبهار98
اسلاید 2:
اسلاید 3: فهرست مطالبعنوانمقدمهمشخصات کشور انگلستانموقعیت مکانیهوا و اقلیمتاریخچه انگلستاندوره های تاریخیانگلستان در عصر معاصرانقلاب کشاورزی انقلاب صنعتیدولت و حکومتتقسیمات کشوریمنطق شهریمنابع اقتصادیانگلستان و رشد GDPبرنامه ریزی منطقه ایبرنامه ریزی شهریBREXITهرم جنسی سنیکشاورزیمهاجرتجمعیت روستایینتیجه گیریمنابع
اسلاید 4: مقدمه:پدیده شهرنشینی که شامل رشد جمعیت شهرها،افزایش تعداد شهرهای بزرگ و ظهور شهرهای تازه میشود،تحولاتی را در ساختار فیزیکی،اقتصادی و فرهنگی_اجتماعی انها بوجود اورده است.تردیدی نیست که با گرایش روز افزون شهرنشینی،توجه به مسائل فضایی،تدارکات و چگونگی شکل گیری انها همچنین ارتباط با محیط اطراف و روستاها از اهمیت شایانی برخوردار است.ویژگیهای طبیعی و انسانی مناطق جغرافیایی شرایط متنوعی را در زمینه های مختلف استقرار انسان به وجود اورده و موجب شده است که در نحوه و نوع زندگی انسانها اثر بگذارد و ان را تحت تاثیر خود قرار دهد.پیدایش اشکال مختلف معیشتی اعم از شهرنشینی ، روستا نشینی و کوچ نشینی ناشی از چنین شرایطی است که از نقطه ای به نقطه دیگر متفاوت بوده و هرکدام خصوصیات خاص خود را دارند.(رضوانی،1392، ه)در این بررسی به روابط شهر و روستا و روند شهرنشینی و روستا نشینی در انگلستان پرداخته شده است.
اسلاید 5: مشخصات انگلستان: پایتخت و بزرگترین شهر:لندنزبان رسمی:انگلیسینوع حکومت:مشروطه سلطنتینام حاکمان:ملکه الزابت دومنخست وزیر:ترزا می مساحت:130395 کیلومتر مربعجمعیت:54316600 تراکم جمعیت:223 نفربر کیلومتر مربعواحد پول:پوند استرلینگموقعیت: ´30° 51 شمالی و ´7°0 غربی(English Wikipedia – current datasets. Retrieved (2015-10-25
اسلاید 6: پرچم
اسلاید 7: موقعیت مکانی انگلستان:نام نیمهٔ جنوبی جزیره بریتانیای کبیر و یکی از چهار بخش کشور پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی است.این منطقه از شمال با اسکاتلند و از غرب با ولز هممرز است و مهمترین و عمدهترین جزء تشکیلدهندهٔ کشور بریتانیا است. مرزهای آبی این کشور در شمال غرب دریای ایرلند، در جنوب غرب دریای سلتی و در شرق دریای شمال هستند، و در جنوب نیز کانال مانش آن را از اروپای قارهای و کشور فرانسه جدا میکند. انگلستان دارای بیش از یکصد جزیره کوچک و بزرگ است که از جمله آنها میتوان به جزیره وایت و جزیره من اشاره کرد. شهر لندن پایتخت انگلستان و در عین حال پایتخت پادشاهی بریتانیا است. پرآبترین رود انگستان، رود تیمز است که از میان شهر لندن میگذرد و به دریای شمال میریزد. (English Wikipedia – current datasets. Retrieved (2015-10-25
اسلاید 8: httpwww.alamto.commapsengland-google-map
اسلاید 9: هوا و اقلیمانگلستان دارای آب و هوایی نسبتاً معتدل میباشد که در زمستان از صفر درجه پایینتر و در تابستان از ۳۲ درجه بالاتر نمیرود. سردترین ماه سال ژانویه و فوریه و گرمترین ماه سال ماه ژوئیه است. (English Wikipedia – current datasets. Retrieved (2015-10-25
اسلاید 10:
اسلاید 11: تاریخچه:تاریخ انگلستان، با عبور نخستین مهاجران از تنگه دوور و ورود آنها به جزایر بریتانیا در هزاران سال پیش آغاز میگردد. با کشف تعدادی ابزار سنگی و ردپا در هَپیسبرگ در نورفولک، معلوم شدهاست که از بیش از هشتصد هزار سال پیش انسانهای باستانی در سرزمینی که اکنون به آن، انگلستان میگویند زندگی میکردهاند. قدیمیترین مدرکی که از حضور انسان کنونی در شمال غرب اروپا در دست است، استخوان آروارهای است که در سال ۱۹۲۷ در کِنتزکاورن در ناحیهٔ دِوون کشف شد. عمر این استخوان آرواره را در سال ۲۰۱۱ دوباره تخمین زدند و سن آن را حدود ۴۱۰۰۰ تا ۴۴۰۰۰ سال برآورد کردند. (English Wikipedia – current datasets. Retrieved 2015-10-25)
اسلاید 12: انسانها تا حدود ۱۲۰۰۰ سال پیش، یعنی تا انتهای آخرین عصر یخبندان، بهطور پیوسته در این سرزمین سکونت داشتهاند. در این ناحیه بقایای متعددی از دوران میانسنگی، نوسنگی، و عصر برنز وجود دارد، از جمله استونهنج و اِیوبری. ساکنین انگلستان در عصر آهن، همچون دیگر نواحی بریتانیا که در جنوب خور فورث هستند، سلتها بودند. این سلتها به نام بریتون مشهور هستند. البته در جنوب شرق انگلستان قبایل بلژی نیز سکونت داشتند. در سال ۴۳ پیش از میلاد فتح بریتانیا به دست رومیان آغاز شد. رومیان تا قرن پنجم پس از میلاد کنترل ایالت بریتانیا را حفظ کردند. (A History of Britain - The Complete Collection by Simon Schama, ۲۰۰۲)
اسلاید 13: با پایان دوران حکمرانی رومیان بر بریتانیا، آنگلوساکسونها توانستند در آن جا اسکان بیابند. معمولاً اسکان آنگلوساکسونها را سرآغاز کشور انگلستان و نژاد انگلیسی میدانند. آنگلوساکسونها که مجموعهای از مردم ژرمن بودند، پادشاهیهای متعددی را بنا گذشتند. این پادشاهیها نخستین قدرتهای انگلستان و بخشهایی از جنوب اسکاتلند بودند. آنها با خود زبان انگلیسی باستان را آوردند. این زبان جایگزین زبان قبلی که زبان بریتانیایی بود شد. آنگلوساکسونها با اخلاف دولتهای بریتانیایی در ولز، کورنوال، و هناوگلد (شمال قدیم؛ بخش بریتونیزبان شمال انگلستان و جنوب اسکاتلند) و همچنین با یکدیگر میجنگیدند. (A History of Britain - The Complete Collection by Simon Schama, ۲۰۰۲)
اسلاید 14: از حدود ۸۰۰ پس از میلاد یورشهای پیدرپی وایکینگها آغاز شد و این نورسها کنترل قسمتهای پهناوری از آنچه که امروزه انگلستان نامیده میشود را در دست گرفتند. در طول این دوره حاکمان زیادی تلاش کردند تا پادشاهیهای گوناگون آنگلوساکسون را با هم متحد کنند. این تلاشها در قرن دهم میلادی منجر به ظهور پادشاهی انگلستان شد. در سال ۱۰۶۶ نورمنها به انگلستان حمله آوردند و آن جا را فتح کردند. ویلیام فاتح سلسلهٔ نورمنی را پایهگذاری کرد. این سلسله بیش از نیمقرن بر انگلستان حکمرانی کردند تا این که دورهٔ بحران جانشینی پیش آمد. به این دوره، دورهٔ آنارشی میگویند. در پی دورهٔ آنارشی، انگلستان تحت حاکمیت دودمان پلانتاژنه قرار گرفت. این خاندان ادعای حاکمیت پادشاهی فرانسه را نیز داشت که منجر به بحران جانشینی شد و جنگ صدساله را در پی داشت. جنگهای صدساله دنبالهای از ستیزههایی بود که مردم و رهبران هر دو ملت را درگیر خود کرد. انگلستان پس از جنگهای صدساله گرفتار جنگهای جانشینی خودش شد؛ جنگ رزها باعث شد دو شاخه از دودمان پلانتاژنه به جان یکدیگر بیفتند: خاندان یورک و خاندان لنکستر. سرانجام هنری تئودور جنگ رزها را پایان داد و سلسلهٔ تئودورها را پایهگذاری کرد. (A History of Britain - The Complete Collection by Simon Schama, ۲۰۰۲)
اسلاید 15: انگلستان تحت حاکمیت تئودورها و پس از آن تحت حاکمیت سلسلهٔ استوارت، تبدیل شد به یک قدرت استعماری جهانی. انگلستان در طی دوران حاکمیت سلسلهٔ استورات، درگیر جنگهای داخلی شد. در نتیجهٔ این جنگها شاه چارلز اول اعدام شد و دنبالهای از دولتهای جمهوری برقرار گردید: ابتدا یک جمهوری پارلمانی با عنوان ملل مشترکالمنافع انگلستان، و سپس یک دیکتاتوری نظامی تحت امر الیور کرامول با عنوان کشور تحتالحمایه. استوارتها در سال ۱۶۶۰ به تاج و تخت بازگشتند، با این حال یکی دیگر از شاهان استوارت، یعنی جیمز دوم، به خاطر تردیدهایی که دربارهٔ مذهب میکرد، در طی انقلاب باشکوه، از پادشاهی خلع شد. انگلستان که در قرن ۱۲ میلادی ولز را فتح کرده بود، در اوایل قرن هجدهم با اسکاتلند هم متحد شد و یک حکومت پادشاهی تحت عنوان بریتانیای کبیر تشکیل داد. در پی انقلاب صنعتی، بریتانیای کبیر یک امپراتوری جهانگستر به وجود آورد که در تاریخ به عنوان بزرگترین امپراتوری ثبت شدهاست. پس از فرایند استعمارزدایی در قرن بیستم بخش عظیمی از این امپراتوری استقلال پیدا کرد؛ با این حال تأثیرات فرهنگی آن هنوز هم در بسیاری از کشورها گسترده و عمیق است. (A History of Britain - The Complete Collection by Simon Schama, ۲۰۰۲)
اسلاید 16: دوره های تاریخی انگلستان:پیش از رومیانعهد رومیانتهاجم آنگلوساکسونهاتهاجم نورمناندودمان پلانتاژنهسلسله تئودور, عصر الیزابتانگلستان در سده هفدهم:توطئه باروت و دوران میان پادشاهی واز استرداد سلطنت تا انقلاب با شکوهانگلستان در سده هجدهم انگلستان در سده نوزدهم(عصر ویکتوریا) انگلستان در سده نوزدهمEnglish Wikipedia – current datasets. Retrieved 2015-10-25 انگلستان معاصر
اسلاید 17: انگلستان در عصر معاصر:در ۱۹۱۴ جنگ جهانی اول بر اثر مسابقه تسلیحاتی کشورهای اروپایی که ادوارد از مسبّان آن بود، آغاز گشت. بیبیسی در میانه جنگ تأسیس شد. برتری نیروی دریایی انگلستان در جنگ محسوس بود؛ با وجود این در دیگر صحنههای نبرد، دخالت آمریکا به سال ۱۹۱۷ به نفع متّفقین ضروری بود. با پایان جنگ در ۱۹۱۸، به موجب قرارداد ورسای، بسیاری از متصرفات آلمان در آفریقا به تدریج به تصرف انگلستان درآمد. در ۱۹۱۷، با اعلامیه لرد بالفور، انگلستان از تأسیس دولت یهودی در فلسطین حمایت نمود. شورشهایی که پس از جنگ جهانی اول به وقوع پیوست، موجب استقلال دولت جمهوری ایرلند جنوبی و استقلال محدود مصر گشت. از جمله دیگر اثرات جنگ اول جهانی بر اوضاع سیاسی انگلستان و مستعمراتش، میتوان به تأسیس اتحادیه کشورهای همسود و اعطای حق حاکمیت ملی و داشتن پارلمان به قلمروهای همسود اشاره نمود. (English Wikipedia – current datasets. Retrieved 2015-10-25)
اسلاید 18: با آغاز جنگ جهانی دوم، انگلستان در سوم سپتامبر ۱۹۳۹ علیه آلمان نازی اعلان جنگ داد؛ و فعالانه وارد جنگ شد. جنگ جهانی دوم خسارات زیادی به انگلستان تحمیل کرد، درحالی که سرزمین اصلی انگلستان در معرض بمبارانهای بیوقفه نازیها بود؛ ژاپنیها مستعمرات بریتانیا در شبهجزیره مالایا، هنگ کنگ و سنگاپور را هدف قرار میدادند. انگلستان که از نظر اقتصادی دچار ورشکستگی شدیدی شده بود؛ در این زمان عمدتاً سیاست اعطای استقلال و حاکمیت به مستعمرات سابق، بدون درگیری و به صورت مسالمت آمیز را دنبال مینمود؛ اما همزمان به تلاش برای حفاظت از مستعمرات تازهاستقلالیافته در برابر کمونیسم میپرداخت. در ۱۹۴۷ هند و پاکستان به استقلال رسیدند و به مرور دیگر مستعمرات نیز به آنها پیوستند. جنگ موجب افول انگلستان، همزمان با قدرتگیری ایالات متحده آمریکا گردید. در این دوره، سازمانهای اطلاعاتی انگلیس در تجهیز و آموزش آمریکاییها نقش برجستهای برعهده داشتند. دولت محافظه کار وینستون چرچیل در انتخابات شکست خورد و کلمنت اتلی از حزب کارگر به نخست وزیری دست یافت. (English Wikipedia – current datasets. Retrieved 2015-10-25)
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.