zelzele_fasle2

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [2 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “زلزله ۲”

زلزله ۲

اسلاید 1: گردآورنده : رضا زیادیبسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2: زلزله فصل دوم

اسلاید 3: زلزله چیست ؟لرزش ناگهانی پوسته‌های جامد زمین، زلزله یا زمین لرزه نامیده می‌شود. دلیل اصلی وقوع زلزله را می‌توان افزایش فشار بیش از حد داخل سنگ ها و طبقات درونی زمین دانست.

اسلاید 4: تصاویر

اسلاید 5: اطلاعاتی درباره زلزله

اسلاید 6: اندازه گیری زمین لرزه:برای این کار می توانیم از دستگاه های مختلفی استفاده کنیم که یکی از آن ها لرزه نگار است.

اسلاید 7: این دستگاه لرزه نگار است:

اسلاید 8: برای اندازه گیری دقیق یک زلزله از دو کمیت ( بزرگی ) و ( شدّت ) استفاده می کنند . از سال 1890 ، زلزله نگارهایی در جهان وجود داشته اند که نسبت به پیشرفت علوم فناوری زمان خود می توانستند ، نسبت به وقوع و بزرگی یک زلزله واکنش نشان دهند . اما تا سال 1930 که چارلزاف . ریشتر ، زمین شناس کالیفرنیایی ، موضوع بزرگی زلزله را مطرح نکرده بود ، مسأله تعیین بزرگی زمین لرزه بدون حل باقی بود . مبانی ایده ریشتر بسیار ساده بود . او توانست ، با اندازه گیری فاصله میان کانون یک زلزله و دستگاه زلزله نگار و ابعاد منحنی های ثبت شده روی آن ، بر اساس یک رشته از تجربه های به دست آمده تا آن زمان ، زلزله ای را در کالیفرنیا اندازه گیری کند. واضح است که هر قدر قدرت زلزله زیادتر باشد ، ارتعاشات ناشی از آن شدید تر است . به علاوه ، دامنه ی امواج ناشی از هر زلزله به قدرت ارتعاشات آن بستگی دارد . چون دامنه ی امواج زلزله بر حسب ازدیاد فاصله از کانون کاهش می یابد ؛ یعنی هر چه از کانون زلزله دور می شویم ، امواج کم دامنه تر می شوند .هنگامی که از دامنه صحبت می شود ، باید فاصله ی ثابتی از کانون مورد توجه باشد . به این ترتیب طبق قرداد ، دامنه حرکات زمین را از فاصله 100 کیلومتری کانون اندازه گیری می کنند . با اندازه گیری بزرگی ، به آسانی می توان مقدار انرژی حاصل از یک زلزله را به دست آورد . انرژی زلزله ای که بزرگی آن 5 باشد ، تقریباً معادل انرژی بمب اتمی است که در هیروشیمای ژاپن عمل کرد . امّا باید بدانیم که اندازه گیری بزرگی یک زلزله ، روش تعیین شدّت را کامل می کند ، در حالی که بیش تر اوقات ، شدت را بابزرگی اشتباه می گیرند ؛ یعنی مقیاس مرکالی را با مقیاس ریشتر مخلوط می کنند . هر قدر لرزش زمین شدیدتر باشد ، خسارت ناشی از آن بیش تر خواهد بود . بنابراین ، اگر چه بین بزرگی و شدت رابطه ای وجود دارد ، اما این رابطه روشن و مشخص نیست .

اسلاید 9: آمار تلفات ناشی از زلزله: در سال 1288 در منطقه سیلاخور زمین لرزه ای به بزرگی 4/7 ریشتر به وقوع پیوست که 8000 کشته و 64 تخریب روستا را به همراه داشت. در سال 1309 زمین لرزه با بزرگی 4/7 ریشتر سلماس را لرزاند که باعث کشته شدن 2514 نفر و تخریب 60 روستا شد. شهر لار در سال 1339 با یک زمین لرزه 7/6 ریشتری لرزید که 400 نفر در این حادثه کشته شده و 75 درصد شهر نیز تخریب شد. زمین لرزه بوئین زهرا نیز با شدت 2/7 ریشتر و 10000 کشته در سال 1341 به وقوع پیوست. در سال 1347 نیز زمین لرزه ای به بزرگی 4/7 ریشتر دشت بیاض را لرزاند که منجر به کشته شدن 10500 نفر و تخریب 61 روستا شد. در سال 1351 منطقه قیر با زمین لرزه 9/6 ریشتری لرزید و 4000 نفر را به کام مرگ برد. در سل 1356 خورگو با زمین لرزه ای 7 ریشتر لرزید که در آن 128 نفر کشته شدند. زلزله طبس با شدت 7/7 ریشتر در سال 1357، 19600 کشته و تخریب 16 روستا را به دنبال داشت.

اسلاید 10: راهکارهای مقابله با خطرات زلزله چگونه با زلزله روبرو شویم؟  برای آنکه بتوانید با زلزله روبرو شوید میبایست هر آنچه در مورد زلزله نیاز دارید را بیاموزی. د آنگاه دیگر روبرو شدن با آن غیر ممکن نخواهد بود .  برای مقابله با زلزله چگونه بسازیم ؟زلزله در کشورهای پیشرفته خصوصا درزمینه ساختمان که درگیری نزدیکی هم با زلزله دارند ، همچون ژاپن و امریکا تقریبا مهار شده است ، آنان توانسته اند با بهینه سازی ساختمانهایشان و رعایت اصول ایمنی در ساخت و نظارت بر اجرا به نقطه ای برسند که بگویند در کشور ما زلزله بلا نیست ، بنابراین در ابتدا به شما پیشنهاد میکنیم در بخش چگونه بسازیم سایت با اصول اولیه محاسبات، طراحی و ساخت و چگونگی نظارت ویژه برمراحل فوق آشنا شوید تا اگر در حال ساخت خانه ای برای خود هستید آنگونه بسازید که پس از زلزله باز در منزل خود در کنار خانواده محترمتان صحیح .وسالم باشید

اسلاید 11: چگونه آنچه را ساخته ایم را  ایمن سازی کنیم :  الف - ایمن سازی سازه و بنا  ایمن سازی یعنی مشخص نمودن نقاط ضعف یک ساختمان  در طراحی واجرا و رفع آن این کار با توجه به پیچیدگی و تخصصی بودن آن میبایست توسط نیرو هایی که .دارای تخصص ویژه زلزله هستند انجام بگیرد ب -  ایمن سازی دکوراسیون داخلی  در صورتی که منزل شما در برابر زلزله دوام بیاورد ، ممکن است لوازم و دکراسیون منزل موجب صدمه به اعضاء خانواده شما گردد پس ایمن سازی در داخل منزل را به :همان اندازه سازه جدی بگیرید 1- تمام تابلو ها را به دیوار مهار کنید و از نصب تابلو بالای مکان خواب خود و .فرزندانتان خوداری کنی   2- کتابخانه . کمد لباس . ساعت دیواری ، کامپیوتر و هر چیزی که با سقوط آن .موجب صدمه زدن به کودکتان میگردد را مهار و از مکان خواب او دور کنید 3- .....................

اسلاید 12: مطالب درسی

اسلاید 13: درس اول

اسلاید 14: 1.درباره ی نقشه خطر لرزه ای چه نظری دارید؟ آن را بنویسید. کشور ما ایران روی کمربند زلزله ای فعال آل- هیمالیا قرار گرفته است و از مناطق زلزله خیز دنیا محسوب میشود.نقاط قرمز و قرمز پررنگ خطر زلزله وجود دارد.

اسلاید 15: ۲.آیا می توانید چند زلزله بزرگ را نام ببرید؟ رودبار منجیل سال۱۳۶۹- آوج قزوین - زلزله ی قائن۱۳۷۶-بم۱۳۸۲. 3.آیا کسب آمادگی بیشتر برای رویارویی با زلزله ضروری است؟ دلایل خود را بنویسید؟ بله-آمادگی در برابر زلزله جهت کاهش تلفات یک نیاز اساسی است.با یادگیری ورعایت نکات ایمنی می توان آسیب های ناشی از زلزله را تا حد زیادی کاهش داد.

اسلاید 16: راه های ایمنی در برابر زلزله بشر با دانش کنونی خود قادر به پیش بینی زمان دقیق وقوع زلزله نیست اما با در پیش گرفتن روش های مناسب می تواند خطر های ناشی از این پدیده طبیعی را تا حدی کاهش دهد.

اسلاید 17: درس دوم

اسلاید 18: 5.یکی از راه های موثر در کاهش خطر های ناشی از زلزله را بنویسید؟ارائه ی آموزش های صحیح همگانی و آماده سازی اقشار مختلف جامعه.6.راه های ایمنی در برابر زلزله را بنویسید؟رعایت دستور العمل های ایمنی (ساختمانی و غیر ساختمانی , آمادگی افراد جامعه)- مقاوم سازی ساختمان- آموزش همگانی اعشار مختلف جامعه.

اسلاید 19: همکاری آمادگی آگاهی ایمنی در برابر زلزله

اسلاید 20:

اسلاید 21: شورای ایمنی در برابر زلزله زمانی که حادثه ای مانند زلزله رخ می دهد،شرایط عادی زندگی ما به شرایط بحرانی تبدیل می شود. به همین دلیل نیاز است گروهی که از قبل برای این بحران آماده شده اند،وارد عمل شوند و مشکلات بوجود امده را بر طرف کنند.

اسلاید 22:

اسلاید 23: گروه تدارکات و پشتیبانی را تعریف کنید؟فراهم آوردن امکانات و تجهیزات مورد نیاز،برقراری دوریه های آموزشی و پشتیبانی های مناسب تلفات و خسارت های ناشی از زلزله را کاهش میدهد.وظایف گروه تدارکات و پشتیبانی را بیان کنید؟تقسیم وسایل بین گروه های چهار گانه شورای ایمنی- تهیه مواد غذایی و آب و وسایل ضروری- تهیه فهرستی از مراکز درمانی نزدیک به محل سکونت-اعضای این گروه باید پس از وقوع زلزله به محل نگه داری وسایل ضروری زمان وقوع حادثه رفته و آن ها را بین اعضای گروه خود تقسیم کند.

اسلاید 24: گروه تجسس را تعریف کنید؟پس از هر زلزله احتمال خراب شدن ساختمان ها،ریزش آوار و حبس شدن افراد در مکان های مختلف وجود دارد.چند وظیفه گروه تجسس را نام ببرید؟جست و جو برای یافتن مجروهین و مصدومین-انتقال مجروهان به مکان امن- بررسی ساختمان از نظر قطع برق و بررسی شکستگی های لوله آب و گاز و جلوگیری افراد از ورود به مکان های خطرناک-علامت گذاری اماکن امن و پر خطر.

اسلاید 25: گروه امداد و نجات را توضیح دهید؟بعد از وقوع زلزله در اثر ریزش آوار،شکستن شیشه ها و....ممکن است افرادی که در جاهای ناامن قرار دارند مجروح شوند : بنابراین گروه نجات و امداد برای کمک به مجروهان و مصدومان تشکیل شود.وظایف گروه امداد و نجات را بنویسید؟کمک به مجروهین و مصدومین-انتقال مصدومین به مکان امن و مراکز درمانی و پزشکی-اقدامات و کمکهای اولیه مناسب مانند تنفس مصنوعی و...-بستن زخمها و شکستگیها-دادن آرامش و اطمینان خاطر و روحیه به مجروهین.

اسلاید 26: گروه آتش نشان را تعریف کنید؟این گروه با توجه به احتمال وقوع آتش سوزی پس از زلزله،باید قبلا نکات لازم برای خاموش کردن را به خوبی فرا گرفته و با تمرین های مداوم،مهارت کافی کسب کرده باشد.وظایف گروه آتش نشان را بنویسید؟مهار آتش با استفاده از کپسول آتش خاموش کن و آب و ماسه-تخلیه ساختمان هنگامی که آتش غیر قابل مهار است-آموزش به افراد جهت مهار اتش سوزی.

اسلاید 27: ایمن سازی محیط زندگی در برابر زلزله هنگام وقوع زلزله ، سقوط،پرتاب و افتادن برخی وسایل مانند کمد،بوفه و کتابخانه ممکن است باعث به وجود آمدن صدمات و حتی تلفات شود. به همین دلیل نیاز است با بکارگیری برخی روش ها از سقوط و افتادن این وسایل جلوگیری کنیم.

اسلاید 28: درس سوم

اسلاید 29: به نظر شما هنگام وقوع زلزله در مدرسه چه خطر هایی شما را تهدید میکند؟سقوط اجسام ساختمانی- سقوط اجسام غیرساختمانی مانند کمد، چراغ آویزان (لوستر)، تابلو،پنکه،شیشه ها،قطع آب،برق و گاز وغیره.با دقت به تصاویر زیر مشخص کنید که هر تصویر به کدام قسمت از مدرسه مربوط میشود و در هر یک از آنها چه اقداماتی انجام شده است؟1_آزمایشگاه : نگه داری وسایل آزمایشگاه درون قفسه های که در دارند و قفل میشوند و قفسه ها نیز باید محکم به دیوار متصل باشد.2_کتابخانه : از سقوط کتابها هنگام وقوع زلزله جلوگیری شود ،کمد باید دارای میله یا نرده محافظی جلوی قفسه های کتابخانه باشد.3_راهپله : چنانچه در هنگام زلزله در راهپله بودید، به طرف بالا و پایین ندوید- باید با دستها از سر و گردن خود محافظت کرد.با دیوار محکم دوطرف راهپله را محصور منید.

اسلاید 30: در زمان وقوع زلزله چه باید کرد؟تجربه نشان داده است که آگاهی و آمادگی قبل از وقوع زلزله همچنین انجام عکس العمل مناسب و به دور از عجله در هنگام وقوع زلزله، تاثیر زیادی در حفظ سلامت افراد داشته است. بنابراین به دست آوردن آمادگی لازم و انجام اقدامات صحیح در هنگام وقوع زلزله ضروری است.

اسلاید 31: مکان مناسبمکان های مناسب به جاهایی گفته می شود که در زمان وقوع زلزله،احتمال خطر و آسیب پذیر در آن محل کم تر است.مکان نامناسبمکان های نامناسب به جاهایی گفته می شود که در زمان وقوع زلزله، احتمال خطر و آسیب پذیری در آن محل بیشتر جاهای دیگر است.

اسلاید 32: درس چهارم

اسلاید 33: بعد از وقع زلزله چه مواردی را بایدرعایت کرد؟ 1- با احتیاط از مکان های خطرناک وساختمان های تخریب شده فاصله می گیریم.2- از تلفن جز در موارد ضروری استفاده نکنید.3- به سیم برق که روی زمین افتاده است دست نزنیم.4-شیر لوله های آب را بررسی وشیر فلکه ی اصلی را قطع کنیم.5- شیر فلکه ی آب را ببندیم.6- فیوز اصلی و مرکزی برق را قطع کنیم.

اسلاید 34: پایان* با تشکر از نگاه گرمتان *

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید