کشاورزی و دامپروری دامپروری و پرورش آبزیان

طراحی و بهداشت ایستگاه های جوجه کشی

tarrahi_va_behdashte_eistgahaye_jujeh_keshi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “طراحی و بهداشت ایستگاه های جوجه کشی”

طراحی و بهداشت ایستگاه های جوجه کشی

اسلاید 1: 1بسم الله الرحمن الرحیم طراحی وبهداشت ایستگاه های جوجه کشی استاد مربوطه:جناب آقای دکتر گلیان گردآورنده :ابراهیم حسین زاده

اسلاید 2: 2صنعت مرغداری در ایران تا سال 1332هیچ گونه موسسه مرغداری در ایران تاسیس نشده بود .مرغ موجود در بازار از روستا ها تامین می شد و این گونه محصولات توسط دوره گردها خریداری وپس از چند روز وحتی چند هفته به دست مصرف کننده می رسید . از سال 1332سازما ن دامپروری وابسته به وزارت کشاورزی با همکاری بخش خصوصی شروع به وارد کردن نژادهای اصیل مرغ خارجی کرد وهمزمان با آن ماشین های جوجه کشی نیز وارد شد همراه با ورود مرغ های خارجی و ماشین های جوجه کشی ،روشهای مدیریت ،تهیه فرمولهای غذایی ،شناخت و معالجه امراض آموزش داده شد

اسلاید 3: 3صنعت مرغداری در ایران با سرمایه ی عظیمی بنا نهاده شده است . به طوری که پس از نفت با 14000میلیارد ریال سرمایه گذاری بیشترین حجم سرمایه را به خود اختصاص داده است. با وجود اینکه این صنعت در مقام دوم از لحاظ سرمایه گذاری قراردارد ولی هنوز نتوانسته جایگاه واقعی خود را در اقتصاد ایران بدست آورد از لحاظ توسعه در طی سال های قبل ازانقلاب مرغداری های گوشتی وبعد از انقلاب به خصوص در سال های اخیر موسسات پرورش دهنده مرغ مادرودر 1-2سال گذشته موسسات پرورش مرغ اجداد رشد فزاینده ای داشت است

اسلاید 4: 4 موسسات فعال در صنعت مرغداری 1)موسسات اصلاح نژاد 2)موسسات مرغ اجداد 3)موسسات مرغ مادر: اینگونه موسسات مرغ های مادر را به صورت جوجه یکروزه ویا تخم مرغ نطفه دار خریداری می کنند.اگر به صورت تخم مرغ خریداری کنند آنها را به جوجه تبدیل می کنند . 4)موسسات جوجه کشی :این موسسات تخم مرغ های تولید شده توسط مزارع مرغ اجداد یا مادررا به جوجه های یکروزه تبدیل می کنند.معمولا موسسات جوجه کشی ومرغ اجداد یا مادر در کنار هم و اغلب متعلق به یک شرکت هستند 5)موسسات تجارتی تولید کننده تخم مرغ 6)موسسات تجارتی تولید کننده گوشت 7)کارخانه های تهیه غذای مرغ 8)موسسات تهیه وسائل ساختمانی 9)موسسات تهیه وسائل وتجهیزات مرغداری 10)موسسات تولید کننده مکمل های غذائی 11)موسسات تهیه واکسن 12)موسسات بسته بندی 13)کارخانه های تهیه محصولات فرعی 14)موسسات تحقیقاتی

اسلاید 5: 5جوجه کشی جوجه کشی مصنوعی نسبت به طبیعی دارای محاسنی است که عبارتند از : الف.مرغ کرچ مورد نیاز نبوده ب.در هر فصل از سال جوجه کشی امکان پذیر است ج.هر بار تعداد زیادی تخم را می توان به جوجه تبدیل کرد ه.کنترل امراض آسانتر است

اسلاید 6: 6بیماریها: امراضی که به وسیله میکروارگانیزم های گروه سالمونلا ازجمله پولوروم به وجود می آیند تاثیر زیادی در جوجه درآوری دارند این گروه از باکتری ها از طریق تخم مرغ از مادر به جوجه منتقل می شوند . بیماری های نیوکاسل و برونشیت مزمن از طریق تغییر دادن شکل تخم مرغ و افزایش منافذ باعث می شوند که جوجه درآوری کاهش یابد . لذا تهیه تخم مرغ های سالم منجر به تولید بیشتر جوجه می شود .

اسلاید 7: 7چگونگی آلوده شدن تخم مرغ: 1) مرغ مادر تخمگذار مبتلا به عارضه اسهال باشد و یا مجرای خروج تخم ، آلودگی داشته باشد 2)آلوده بودن آشیانه تخمگذاری و یا کثیفی تسمه نقاله 3) آلودگی دست افراد ،آلودگی شانه ها، کارتن ها و کامیون های حمل تخم مرغ 4)ترکیدگی تخم مرغ ها در دستگاههای هچر. این آلودگی از طریق بند ناف به بدن جوجه منتقل می شود 5)موجوداتی از قبیل حشرات، جوندگان و پرندگان وحشی 6)تغییرات دامنه درجه حرارت محل نگهداری تخم مرغ ، موجب تعرق پوسته تخم مرغ شده و به این ترتیب نفوذ میکرو ارگانیسم ها را به درون تخم مرغ، تسریع می نماید

اسلاید 8: 8 تعویض مرتب بستر در آشیانه های تخم گذاری استفاده از سیستم اتوماتیک جمع آوری تخم مرغ جدا کردن مرغ هایی که بر روی بستر تخم گذاری می کنند جمع آوری مرتب تخم مرغ ها وحذف تخم مرغ های آلوده استفاده از آنزیم هایی که با اجزاء موجود در جیره غذایی تناسب داشته باشند. به این ترتیب از آغشته شدن تخم مرغ ها با مدفوع حیوان جلوگیری می شود راهکارهایی را برای جلوگیری از کثیف شدن تخم مرغ های قابل جوجه کشی :

اسلاید 9: 9باکتری هایی از قبیل سالمونلا، ای کولای ، پزودوموناس ها و قارچ ها از جمله عوامل آلوده کننده تخم مرغ می باشد. باکتری های گرم مثبت عمدتا باعث آلودگی پوسته تخم مرغ می شوند در حالی که باکتری های گرم منفی ، عامل فساد تخم مرغ هستند.

اسلاید 10: 10 رعایت بهداشت تخم مرغ شامل دو فاز می باشد : 1- تمیز کردن تخم مرغ ۲-ضد عفونی کردن تخم مرغ

اسلاید 11: 11 تخم مرغهاي جوجه كشي بايد تميز شده ،در ظرف و انبارهاي تميز نيز ذخيره شوند،البته شستشوي تخم مرغها زمينه نفوذ ميكروبها به داخل تخم مرغ را فراهم مي كند ازاين رو شستن تخم مرغها توصيه نمي گردد و در صورت لزوم بايد از آب ولرم حاوي مواد ضدعفوني كننده ،آهن وفاقد يد استفاده شود. علاوه براين، وسايل جوجه كشي نيز بايد با آب گرم و مواد ضدعفوني كننده شسته شوند.

اسلاید 12: 12بهداشت وبيماريهاي جوجه كشي جوجه كشي به دليل وجود نور، موادغذايي، رطوبت كافي و…بهترين محل آلودگي مي باشد.ازاين رو توجه به نكات بهداشتي اهميت بسياري داردزيرا توليد جوجه هاي سالم منجر به توليد گله هايي باتوليد مناسب مي گردد. برخي ازامراض ازطريق تخم به جوجه ها منتقل مي شوند ميكروارگانيزمهاي گروه سالمونلا كه تاثير زيادي در جوجه درآوري دارند. بيماريهاي نيوكاسل و برونشيت مزمن ازطريق تغييرشكل دادن تخم مرغ و افزايش منافذ آن جوجه درآوري راكاهش مي دهد.

اسلاید 13: 13ماده ضد عفونی کننده ایده آل ، ماده ای است که قابلیت ته نشین شدن داشته باشد تا با گذشت زمان ، مانع نفوذ اجرا م میکروبی به درون تخم مرغ شوند .فرمالین یکی از ترکیباتی است که هنوز به عنوان بهترین ماده ضد عفونی کننده مطـرح می باشد ولی باید دانست که این ماده سرطان زا است و قابلیت ته نشین شدن هم ندارد.

اسلاید 14: 14براي ضدعفوني كردن معمولا از گاز فرمالين استفاده مي شود.به طور معمول تخم مرغها طي دوره جوجه كشي نيز مورد ضدعفوني قرار مي گيرند. عمل ضدعفوني در ستر و هچر نيز ممكن است انجام شود،در اين صورت ميزان گاز و زمان ضدعفوني در هچر بايد كمتر از ميزان گاز وزمان ضدعفوني ستر باشد.

اسلاید 15: 15بهداشت و ضدعفونی ماشین های جوجه کشی کنترل امراض در موسسات جوجه کشی بسیار مهم بوده وتولید جوجه عاری از بیماری منجر به تولید خوب می شود . به علت فراهم بودن شرایط محیطی در ماشین های جوجه کشی امکان رشد میکروب زیاد است .همانطور که قبلا ذکر شد بعضی از امراض از طریق تخم به پوسته منتقل می شوند وعلاوه بر تلفات در مراحل جنینی ممکن است به مرغداری نیز منتقل شوند

اسلاید 16: 16روش عمل ضدعفونی کننده ها Mode of Action : ضد عفونی کننده ها معمولاً به یکی از روشهای زیر برروی میکروارگانیسمها(باکتریها ،ویروسها ،قارچها وانگلها) اثر می کنند . ۱) دی هیدراتاسیون و خشک کردن میکروارگانیسم مثل حرارت ۲) ایجاد لایه ضخیم کشنده در سطح میکروارگانیسم ۳) تاثیر بر نفوذپذیری غشاء پلاسمایی سلول با خاصیت سورفاکتانت ۴) اثر تخریبی بر پروتئینهای داخلی بخصوص آنزیمها ۵) تغییر شرایط فیزیکی مثل PH

اسلاید 17: 17غلظتهاي استفاده از گاز فرمالين  

اسلاید 18: 18غلظتهاي توصيه شده گاز فرمالين براي ضدعفوني

اسلاید 19: 19مواد زائد حاصله از جوجه كشي منبع مناسبي جهت رشد ميكروبها مي باشند، به همين دليل اين مواد سوزانده مي شوند و يا در چاه هاي مختص به اين امر دفن مي گردند و موادي نظير تخم مرغهاي غيربارور، جنين هاي مرده و پوسته تخم مرغ به عنوان غذا در جيره طيور به كار مي رود.اين مواد پخته و خورد مي شوند و به عنوان منبع كلسيم و پروتيئن مصرف مي شوند.

اسلاید 20: 20.در یک طراحی صحیح ، واحد جوجه کشی به دو منطقه تمیز و آلوده تفکیک می شود که این دو بخش تا حد امکان از یکدیگر جدا می گردند.مناطق تمیز شامل اتاق های نگهداری تخم مرغ و انکوباتورها و نواحی آلوده شامل اتاق های هچر ، اتاق عملیات و اتاق های شستشو می باشند

اسلاید 21: 21ساختمان و تاسیسات موسسه جوجه کشی : در طراحی ساختمان جوجه کشی لازم است اسکلت ساختمان فلزی باشد و به دلیل نصب دستگاه های جوجه کشی در آن بهتر است سقف ساختمان حدود 3متر ارتفاع داشته باشد و عرض ساختمان نیز زیاد باشد ودر ساختمان ستون در نظر گرفته نشود درها 4/2متر ارتفاع و1/2عرض داشته باشند تا بتوان گاری حمل تخم مرغ وسایل را به راحتی از آن عبور داد

اسلاید 22: 22خصوصیات سالن های جوجه کشی 1.درها ،دو لنگه وازهردوطرف باز شوند دارای محافظ و ضربه گیر باشند 2. سکوی هم ارتفاع با کامیون ساخته شود 3.موتور برق اضطراری در نظر گرفته شود 4.لوله های آب بهتر است از زیر کف سالن عبور کنندوبه گونه ای انتخاب شوند که آب رابه مقدار و فشار مناسب تامین کنند 5.دیوارها باید با کاشی و سیمان پوشیده شوند تا امکان شستشوی مرتب آن مقدور باشد 6.کف ساختمان باید با موزاییک یا سیمان پوشیده شود و دارای شیب 15/ 0 درصدبرای عبور آب باشد. 7.در کف سالن کانالهای به عرض15وعمق15سانتیمتر برای جمع آوری آب اضافی سالن و فا ضلاب در نظر گرفته شود

اسلاید 23: 23برای تهویه باید از جریان هوای قوی استفاده شود وهرقسمت به عنوان یک واحد مجزا تهویه جداگانه داشته باشد .زیرا بهتر است به منظور حفظ شرایط بهداشتی ، هوای قسمتهای مختلف به هم وارد نشود .

اسلاید 24: 24 مقدار جریان هوا بر حسب متر مکعب در دقیقه در قسمت های مختلف واحد جوجه کشی بر اساس درجه حرارت محیط برای ظرفیت 1000تخم مرغ

اسلاید 25: 25قسمت های مختلف واحد های جوجه کشی : وسعت هر قسمت بستگی به ظرفیت واحد دارد در ضمن باید قسمت های مختلف طوری طراحی شود که از یک طرف تخم مرغ وارد و از طرف دیگر جوجه خارج شود. مراحل کلی یک واحد جوجه کشی به صورت زیر می باشد.

اسلاید 26: 26 اتاق نگهداری جوجه هااتاق نگهداری تخم مرغاتاق ضدعفونی با گازحمامکارگراتاق شستشواتاق(دستگاه) ستراتاق (دستگاه) هچرقسمت های خدماتیحوضچه ضدعفونیدفتر کار آزمایشگاهامکانات دفع مواد زائد

اسلاید 27: 27ویژگی های قسمت های مختلف واحد جوجه کشی برای دو بار تفریخ در هفته

اسلاید 28: 28کارخانه تهیه خوراک: انبار مواد خوراکی قسمت تهیه مواد خوراکی انبار خوراک آمادهسیلو های انبار خوراک

اسلاید 29: 29 جوجه ها در روز21 و يا با كمي تاخير از تخم خارج مي شوند و جوجه ها پس از خروج از تخم مدت 24ساعت در ماشين باقي مي مانند تا كاملا خشك شوند.طي زمان مذكور جوجه ها نيازي به آب ومواد غذايي ندارند و تمامي مايحتاج خود را از ذخاير زرده تامين مي كنند.پس از گذشت 24 ساعت جوجه هاي ناسالم كه شامل جوجه هاي ضعيف، فلج و آنهايي كه داراي ورم ناف و مقعد چسبيده هستند جدا و دور ريخته مي شوند و جوجه هاي سالم براي فروش آماده مي شوندخارج شدن جوجه ها ازماشين جوجه كشي

اسلاید 30: 30خدمات جوجه کشی1)تعیین جنسیت2) نوك چيني وقطع تاج:صدمه به سایر جوجه ها اسیب دیدن تاج درمرغان قفس 3) انتقال وتحويل جوجه هاي يك روزه4) واکسيناسيون:واکسینه علیه بیماری مارک

اسلاید 31: 311)  آتوسكسينگ 2) آزمايش كلوآک (روش ژاپني)راه هاي تعيين جنسيت 

اسلاید 32: 32معیار های موثر در تشخیص جنسیت

اسلاید 33: 33تعیین جنسیت جوجه‌ها پیش از تفریخ بصورت اتوماتیک : اصول اولیه روش مذبور عبارت از تعیین استروژن در مایع آلانتوئیکِ موجود در تخمِ جنین های ماده است.

اسلاید 34: 34مزایای روش تعیین جنسیت پییش از تفریخدقت بالاهزینه کمحفظ حقوق حیواناتکاهش استرس جوجه ها

اسلاید 35: 35اما اصول طرح شده در این مقاله شامل تعیین ترکیبات مختص جنس در مایع جنینی تخمِ مرغ است. اساس تعیین جنسیت دستگاهِ خودکار وجودِ ترکیبات استروژنی در مایع آلانتوئیک جنینهای ماده و عدم وجود این ترکیبات در مایع جنینی جنین های نر میباشد. پیشتر میزان استرادیول در مایع آلانتوئیک جنین های گوشتی ۱۷ روزه به وسیله کیت تجاری آن موسوم به کیت (RIA) اندازه گیری شده است.سطح ااستردیول در مایع آلانتوئیک جنین های نر قابل یافت و اندازه گیری نیست و یا اگر یافت شود کمتر از Pg/mg ۴۲ است. اما سطح استرادیول یافت شده در مایع الانتوئیک جنین های ماده چیزی حدود ۸۳۰-۱۱۳ Pg/mg می باشد که دست کم سه بار بیشتر از مقدار یافت شده در جنین های نر است.طی تحقیقات به عمل آمده بر روی ۴۹۰ نمونه مایع آلانتوئیک معلوم شد استروژن ترکیب شیمیایی بی نظیری است که به سادگی می توان به وسیله آن جنسیت جنین طیور را آشکار ساخت. استروژن موجود در مایع آلانتوئیک اغلب به صورت ترکیبات “سولفات” یا” گلوکورونید” یافت می گردد. برای یافتن استروژن آزاد در مایع آلانتوئیک این مایع ) ابتدا باید با سولفاتاز یا گلوکورونیداز فراوری شود (تا استروژن از ترکیبات دیگر جدا شود . جنین مرغ را می توان بر اساس وجود ترکیبات استروژنی در مایع آلانتوئیک جنین ماده در خلالِ روزهای ۱۳ تا ۱۸ زندگی جنین تعیین جنسیت کرد . لازم به ذکر است توجه به سن گله یا نژاد جوجه ها ضرورتی ندارد. اصول تعیین جنسیت به روش خودکار

اسلاید 36: 36منابعساختمان تاسیسات.تالیف دکتر مهردادایرانیمرغداری مدرن.سعید عباس پورمدیریت پرورش طیور .دکتر جواد پوررضاAftab.ae

اسلاید 37: 37 بیاید بیاید در این خاک ،در این مزرعه پاک،بجزعشق ،بجز مهر دگر بذر نکاریم

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید