amaliyate_ravankari

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “عملیات آهنگری”

عملیات آهنگری

اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحيم

اسلاید 2: عمليات آهنگري

اسلاید 3: مقدمهآهنگري يكي از مهمترين روش هاي تغيير فلزات به اشكال مورد نياز است كه به وسيله وارد كردن ضربه و يا فشار انجام مي پذيرد.با توجه به پيشرفت هاي شگرف صنعت و نياز به قطعاتمختلف با ابعاد و اشكال گوناگون اهميت اين فرآيند بيش از پيش محسوس و نمايان گشته است .

اسلاید 4: تاريخچه آهنگريتاريخچه آهنگري به دوران قبل از ميلاد برميگردد.اما پس از انقلاب صنعتي دست انسان جاي خود را به ماشين هاي صنعتي داده و بدين ترتيب آهنگري به شيوه ي صنعتي و مدرن آغاز گرديد.امروزه گستره ي وسيعي از ادوات آهنگري موجود است كه به ما امكان ساخت قطعات مختلف با ابعاد گوناگود از يك ميله ساده گرفته تا پرهاي موتور هواپيما را مي دهد.

اسلاید 5: تعريف عمليات آهنگريآهنگري به صورت فرآيندي تعريف مي شود كه در طي آن فلزات به صورت پلاستيك و بر اثر عواملي چون گرما و فشار تغيير شكل مي دهند.اما از آهنگري تنها براي شكل دهي استفاده نمي شود بلكه به دليل تغيير سايز دانه بندي هاي فلز خواص ساختاري فلز نيز بهبود مي يابد.در آهنگري عواملي نظير پيچيدگي شكل قطعه-اصطكاك بين قالب و قطعه كار-دماي قالب و قطعه كار-نوع دستگاه پرس-جنس فلز قطعه كار و... نحوه ي انجام فرآيند را تعيين مي كند.

اسلاید 6: خلاصه اي از عمليت حرارتيعمليات حرارتي به عنوان حرارت دهي و سرد كاري كنترل شده فلز يا آلياژ مي باشد. لذا روش هايي براي رسيدن به ويژگي هاي مشخص با تغيير در ريز ساختار ها طراحي شده اند.عمليات حرارتي در دمايي كمتر از نقطه ذوب فلز انجام مي شود به طوري كه تغيير در ريز ساختار هاي فلز جامد انجام مي گيرد. به علاوه تغيير در ريز ساختار ها به خاطرحركت اتم ها در شبكه كريستالي است كه در پاسخ به حرارت دهي و سرد كاري در يك دره مشخص ايجاد مي شود.دمايي كه اين تغييرات اتفاق مي افتد را دماي تبديل مي نامند.هماهنگ كردن اين ويژگي ها با عمليات حرارتي به جهت مناسب شدن اين فلزات براي استفاده هاي وسيعي است كه از اين فلزات و آلياژ هاي آنها در كاربرد هاي مختلف انجام مي شود.

اسلاید 7: استفاده گوناگون از عمليات آهنگرياز عمليات آهنگري به شيوه هاي گوناگون و با اهداف متعددي در صنعت مورد استفاده قرار مي گيرد.از جمله ي ين اهداف مي توان به موارد زير اشاره كرد:1. لبه گذاري2. كاهش سطح مقطع قطعه3. با عبور قطعه ي گرم شده از يك سوراخ فلز را به شكل مورد نظر در مي آورند4. با قرار دادن فلز بين دو فك و آن را به شكل قالب در آوردن5. كشش عميق قطعه6. سوراخ كاري

اسلاید 8: (a) Edging(c) fullering(d) drawing( e) swaging(f) piercing(g) punching( b) Edging

اسلاید 9: طبقه بندي فرآيند آهنگري عمليات آهنگري را به دو صورت طبقه بندي مي كنند طبقه بندي نخست :(Hot Forging) 1.آهنگري داغ اغلب فلزات به صورت داغ و در دماي نسبتاً بالايي آهنگري مي شوند.در مواردي كه روي فلز كار پلاستيك و يا گرما دهي اوليه انجام شده است فلز به صورت گرم و در رنج دمايي 450تا قبل تغيير حالت(دماي ذوب) آن فلز آهنگري مي شود. در اين روش ديگر نيازي به گرم كردن مجدد قطعه نمي باشد.

اسلاید 10: (Cold Forging) 2.آهنگري سرد اين روش را با نام كار سرد نيز مي شناسند.در اين روش فلز را با نيروي زياد در يك قالب مي فشارند و به تبع فلز نيز شكل قالب رامي گيرد اما در اين روش پس از اتمام كار ممكن است در قطعه اشكالاتي نظير ترك و شكاف- هاي ريز- پيچيدگي ويا تاب خوردگي به وجود آيد.با استفاده از اين روش مي توان قطعاتي نظير پيچ و مهره و واشر را توليد كرد و از مزاياي اينروش قابليت بالاي خودكار بودن فرآيند است.

اسلاید 11: در حالت كلي انجام عمليات هاي گوناگون بر روي فلزات در گستره ي دمايي به صورت زير انجام مي شودTemperature range for different metal forming operations. TA is the ambient (room) temperatureTm is the work metal melting temperature - كار سرد : فرم دهي فلزات در دماي اتاق مي باشد. - كار گرم : فرم دهي فلزات در دمايي بلاتر از دماي اتاق و پايين تر از دماي دانه بندي مجدد فلز - كار داغ : فرم دهي فلزات در دمايي بالا تر از دماي دانه بندي مجدد فلز

اسلاید 12: صورت ديگر طبقه بندي فرآيند آهنگري مه بيشتر متداول مي باشد به صورت زير است : (Open Die Forging) 1.آهنگري قالب بازدر اين روش قطعه اوليه بين دو قالب ( دو فك ) با سطح صاف و يا با شكل بسيار ساده قرار گرفته و به آرامي تحت فشار و يا با سرعت بالا تحت ضربه هاي متوالي قرار مي گيرد تا به شكل نهايي در آيد.نكته ي مهم در اين فرآيند اين است كه قطعه كار در حين فرآيند مي بايست حركت داده شود و اين حركت ميتواند توسط دست براي قطعات كوچك ويا توسط گيره هاي مكانيكي براي قطعات بزرگ صورت گيرد.

اسلاید 13:

اسلاید 14: روش قالب باز در مواردي استفاده مي شود كه قطعه كار خيلي بزرگ بوده ويا شكل نهايي مورد نظر خيلي ساده باشد. اما در موارد زيادي از اين روش براي شكل دهي اوليه ي قطعه كار براي فرآيند هاي بعدي روي قطعه از جمله آهنگري قالب بسته استفاده مي شود.موارد استفاده آهنگري قالب باز

اسلاید 15: نمونه هايي از قطعاتي كه براي شكل دهي اوليه تحت آهنگري قالب باز قرار گرفته و براي انجام فرآيند هاي ديگر بر روي آن به قسمت هاي ديگر آورده شده است.-Steel bloom enters the rolling mill

اسلاید 16: (Closed Die) 2.آهنگري قالب بستهدر اين روش قطعه كار بين دو فك قالب قرار گرفته و با فشار زياد دو فك را به هم مي چسبانند و قطعه به شكل قالب كه دلخواه ماست در مي آيد.در اين روش قطعه را به صورت ثابت بين دو قسمت قالب قرار مي دهند و با قرار گرفتن قالب ها روي هم قطعه با دقت خوبي به شكل مورد نظر ما در مي آيد.

اسلاید 17:

اسلاید 18: معايب كلي آهنگري به روش قالب بستهاز جمله معايبي كه به اين روش وارد است اينكه :اين روش در مورد قطعات بزرگ كارايي چنداني ندارد.زيرا قالب هاي بسيار بزرگرتري را مي طلبد و به تبع آن دستگاه هاي حجيم تر و پر قدرت تر و نيروي فشاري به مراتب بيشتري نياز است.ساختن قالب آن مشكل و پر هزينه است.

اسلاید 19: در مواردي عيوبي نظير چين(تا) خوردگي بر رو قطعه ايجاد حفره در عمق قطعه و يا ترك بر روي قطعه پديدار مي شود. cold shut or foldInternal cracking &surface cracking

اسلاید 20: دسته بندي فرآيند آهنگري به روش قالب بستهآهنگري قالب بسته را به دو نوع كلي تقسيم مي كنند : 1.آهنگري قالب بسته با زايده كه به آن نيز مي گويند. 2.آهنگري قالب بسته بدون زايده كه به آن نيز مي گويند.impression die forgingflashless forging

اسلاید 21: آهنگري قالب بسته با زايدهدر اين روش قطعه كار را بر روي فك پاييني قالب قرار داده و قالب بالايي توسط نيروي بسيار زياد دستگاه پرس بر روي آن قرار مي گيرد.در اين روش در محل اتصال دو فك قالب زايده ايجاد مي شود .impression die forging(Flash)

اسلاید 22: آهنگري قالب بسته بدون زايدهدر اين روش قطعه كار در داخل فك پاييني قالب قرار گرفته و فك بالايي نيز در داخل فك پاييني به قطعه نيرو وارد مي كند.flashless forging

اسلاید 23: سكه زني سكه زني نيز يكي از اقسام آهنگري قالب بسته بدون زايده استكه در آن بر روي فلز سكه حكاكي مي شود.(Coining)Coining operation: (1) start of cycle (2) compression stroke (3) ejection of fnished part

اسلاید 24: مقايسه ي آهنگري قالب بسته ي با زايده و بدون زايده در روش داراي زايده قطعه پس از توليد در قسمت لبه ي قطعه داراي زايده مي باشد كه مي بايست سنگ زده شود اما اين مشكل در روش بدون زايده وجود ندارد.از طرفي در روش بدون زايده ميزان ماده ي اوليه ي قرار گرفته در قالب پاييني و ميزان نيروي وارد بر قطعه بايد كاملاً دقيق و حساب شده باشد كه اين مساله در روش داراي زايده وجود ندارد.

اسلاید 25: شيوه هاي اعمال نيرو در آهنگري نيروي مورد نياز در آهنگري توسط چند مكانيزم متفاوت مي تواند بر قطعه اعمال شود:- با استفاده از نيروي هيدروليكي- با استفاده از سيسته ميله و غلطك- با استفاده ار نيروي فشار بخار آب- با استفاده از روش بادامك

اسلاید 26: با استفاده از نيروي هيدروليكيبا استفاده از ميله و غلطك

اسلاید 27: با استفاده از بادامكبا استفاده از بخار آب

اسلاید 28: منابعMetal Forming Mechanics &Metallurgy. (William F.Hosford & Robert M.Caddell)Mechanical Metallurgy. (George E.Dieter & David Bacon)Forging Process Analysis and Preform Design . (Professor Tim Gutowski)

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید