غنی سازی آرد با آهن برای پیشگیری از کم خونی
اسلاید 1: دكتر مهدي كديور گروه علوم و صنايع غذايیدانشگاه صنعتی اصفهانغنی سازی آرد با آهن برای پیشگیری از کم خونی
اسلاید 2: مقدمه :آهن اولین بار در سال 1713 ، به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده بافت بدن شناخته شد.آهن 0.005 درصد از وزن بدن : 2.3 گرم (زن ها) تا 3.5 گرم(مردها) آهن ذخیره: حداكثر 1گرمآهن دريافتي از غذا: 11 تا 15 ميلي گرم در روز ميزان جذب آهن: 6 تا 12 درصد ( حداكثر 1.3 ميلي گرم در روز)اتلاف آهن: 1.3 ميلي گرم در روز (زن ها) و 0.9 ميلي گرم در روز(مردها)
اسلاید 3: نقشهای مهم آهن در بدنهموگلوبین میوگلوبین سیتوکرومهاآنزیم ها
اسلاید 4: مقدار نیاز به آهن
اسلاید 5: منابع آهن : فرم های آهن در رژیم غذایی100 گرم گوشت : 2-3 ميلي گرم آهن , 65ْ-70 درصد: آهن همآهن هم جذب 23 درصد آهن مصرفیآهن غیر هم جذب 8-3 درصد آهن مصرفی
اسلاید 6: اثر پخت مواد غذایی بر روی میزان آهن
اسلاید 7: جذب آهن در بدنعواملی که در جذب آهن موثراند: نیاز بدن به آهن شکل آهن مصرفی حجم مواد در رژیم غذایی مقدار آهن مصرفی
اسلاید 8: از بین رفتن سلولها ریزش پوست بدن ضایعات مو و ناخن دفع یاخته های پوششی مجرای گوارش دفع مقادیر ناچیز هموگلوبین از طرق ادراردفع آهن از بدن
اسلاید 9: عوارض ناشی از کمبود آهن در بدن
اسلاید 10: عوارض کم خونی ناشی از فقر آهنرنگ پریدگی ،ضعف، خستگی زودرسترشی دهان، لرزش بعد از فعالیتتنگی نفس در موقع حرکت سریعکاهش فعالیت سلولهای مغزیکاهش قدرت یادگیری در کودکانتولد کودکان کم وزن و نارس و سقط جنین
اسلاید 11: کاهش دهنده ها وافزایش دهنده های جذب آهن در بدنکاهش دهنده ها مانند : اگزالات در اسفناج تانن در قهوه و چای فیتات ها در سبوس غلات افزایش دهنده ها مانند : ویتامین C فروکتوز پروتئین
اسلاید 12: ساختمان فايتيك اسيد و اتصال آن به كاتيونها
اسلاید 13: تاثير آنزيم فيتاز بر فيتات
اسلاید 14: روش های پیشگیری از کم خونی افزایش پروتیین های در دسترس افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی غنی از آهن افزایش مصرف مواد غنی از ویتامین C آموزش تغذیه غنی سازی مواد غذایی با آهن غنی سازی : اقدامی که از طریق آن ماده مغذی انتخابی برای حفظ یا بهبود کیفیت تغذیه به مواد غذایی اضافه می گردد.خصوصیات آهن مورد استفاده برای غنی سازی : جذب خوب ، قیمت تمام شده ارزان و عدم تاثیر بر روی خواص ارگانولپتیکی ماده غذایی حامل ا
اسلاید 15: غنی سازی آرد با آهنکاهش میزان کم خونی در کشور ونزوئلا در اثر غنی سازی آرد با آهن :19 درصد 36.6 درصد : 19929.3درصد : 1998 قوت غالب اكثر مردم دنيا (منبع انرژی و پروتئین) اولین بار در سال 1943 در آمریکادر سال 1985: 40 درصد از آهن رژیم غذایی مردم آمریکا
اسلاید 16: انتخاب نوع آهن فروس سولفات فروس فومارات پودرهای آهنNa Fe – EDTA Na2EDTA و فروس سولفات
اسلاید 17: SHARING UNITED STATES TECHNOLOGY TO AID IN THE IMPROVEMENT OF NUTRITION
اسلاید 18: تعیین میزان آهن افزوده شده شیوع کم خونی ناشی از فقر آهن مقدار آرد مصرفی قابلیت جذب آهن اضافه شدهحداقل میزان مورد استفاده برای فروس سولفات و فروس فومارات، 25-35 میلی گرم و برای پودرهای آهن 50 میلی گرم به ازای هر یک کیلو گرم آرداستفاده 40 میلی گرم فروس سولفات ، 60 میلی گرم پودرهای آهن بدون اثر نامطلوب بر روی آرد گندممقادیر پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت برای کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا :غنی سازی آرد با 30 میلی گرم فروس سولفات یا 60 میلی گرم پودرهای آهن به همراه افزودن 1.5-2 میلی گرم اسید فولیک برای هر یک کیلو گرم آرد
اسلاید 19: فناوري غنی سازی آرد با آهنمواد معدنی و ویتامین هایی که به آرد اضافه می شوند آهن روی فولیک اسید ویتامین B 1 ویتامین B 2ویتامین B 6 ویتامین Dویتامین A نیاسین کلسیم سلنیم
اسلاید 20: مزایای غنی سازی آرد با آهن وسعت تجربیات : 50 سال تاریخچه و رایج بودن در بیش از 30 کشور جهان بدون ضرر تکنولوژی : ساده از نظر اقتصادی : تاثیر ارزشمند در کاهش میزان کمخونی و افزایش توانمندی های جسمی و ذهنی افراد جامعه آمار بانک جهانی در سال 1980 :به طور متوسط غنی سازی آرد با آهن در طول 7 سال 3.2 میلیارد دلار توان تولید کار را در جمعیت با لا می برد .
اسلاید 21: روشهاي كاهش محسوس فيتات تخميرهيدراتاسيونهيدروترمال
اسلاید 22: آیا مصرف آرد غنی سازی شده خطری ندارد؟تامین آهن مورد نیاز روزانه مشکل استمحاسن طرح در کاهش میزان کم خونیعدم مشاهده 50 ساله بیماری در اثر مصرف نان غنی سازی شدهتعیین میزان آرد افزوده شده با توجه به مقدار مصرفی و نیز شدت کم خونی در جمعیت هدف مسمومیت ناشی از مصرف زیاد مقادیر آهن 30 میلی گرم بازاي هر كيلو گرم وزن بدن در كودكان مصرف 60 میلی گرم آهن بازاي هر كيلو گرم وزن بدن كشنده
اسلاید 23: کیفیت پایین آرد و افزودن جوش شیرین53-13 درصد زنان30-12 درصد کودکان8 درصد مردان1996غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن و اسید فولیك برای نانهای سنتی شامل لواش، تافتون، بربری و سنگك از ابتدای سال 85 به صورت فراگیر در سراسر كشور استان هاي هرمزگان و سیستان و بلوچستان در اولویت طرح
اسلاید 24: ناکافی بودن سرمایه نبود سیاست اجرایی عدم حمایت تکنیکی لازم از صنایع بزرگ و محلی شبکه توزیع نامناسب فقدان برنامه آموزشیعلل عدم موفقیت طرح در کشورهای در حال توسعه
اسلاید 25:
اسلاید 26:
اسلاید 27:
اسلاید 28: قیمت هر میکروفیدر : در حدود 12-10 هزار دلارPremix حاوی: 42 درصد سولفات فرو و 75 /0 درصد اسيد فوليك و نشاسته ذرت (تا 100) نحوه افزودن : 100گرم به یک تن آرد قیمت Premix: 50/4 دلار هر کیلو گرم ، 45/0دلار برای هر یک تن آرد
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.