فاز
اسلاید 1: موضوع: فاز زیر نظر استاد ارجمند: جناب آقای مهندس سعیدی نژاد
اسلاید 2: معرفی: فازفاز به حالت یک ماده گفته میشود. منظور از فاز در فیزیک زاویه میباشد. sh2oh(shoh)4ch2oh
اسلاید 3: فاز (ماده)به قسمتی همگن (هموژن) و مشخص از یک ماده که در آن خواص فیزیکی و ساختار شیمیایی بصورت پیوسته (نه گسسته) تغییر کند، فاز گفته میشود.
اسلاید 4: هر فاز توسط مرزهای حقیقی از فازهای مجاور خودش جدا میشود که در این مرزها خواص بصورت گسسته تغییر میکنند.لازم نیست که این بخش قابل تمایز ماده یکپارچه(پیوسته) باشد. مثلاً یک مایع پخش شده در داخل یک مایع دیگر نیز یک سیستم دوفازی به وجود میآورد.
اسلاید 5: گازهای بطور کامل در یکدیگر حل میشوند بنابراین همواره تکفاز به حساب میآیند.همگن بودن یک فاز به معنای وجود ترکیب شیمیایی معین و دقیق نیست زیرا تغییر ترکیب (به صورت پیوسته) مثلاً در محلولهای مایع یا جامد ویژگی همگن بودن آنها را به هم نمیزند.
اسلاید 6: فازهای مختلف از لحاظ ترکیب شیمیایی، ساختار بلوری و یا حالت ماده با یکدیگر اختلاف دارند.اختلاف خواص در فازها
اسلاید 7: نمودار فازیاستفاده از نمودارهای فازی یک روش متداول برای ثبت اطلاعات مربوط به فازهای مواد و استفاده از آنهاست. یک نمودار تعادل فازی، نمایش گرافیکی دادههاست که اطلاعات مهمی را در مورد ترکیبات تکی یا چند جزئی بدست میدهد.
اسلاید 8: دمای ذوب هر ترکیب خالص میزان کاهش دمای ذوب هنگام ترکیب دو یا چند ماده وجود و میزان حلالیت در محلولهای جامد اثر دما بر روی میزان حلالیت دمای استحالههای پلیمورفیک وجود مایعات (مذابهایی) که در یکدیگر حل نمیشوند (ناحیهی عدم امتزاج) اطلاعات موجود در نمودار فازی
اسلاید 9: نمودارهای تک جزئی (تکی) این نمودارها پایداری فازی مواد خالص را نشان میدهند. متغیرهای موجود رد این نمودارها: دما، فشار و حجم هستند. پس ۳ متغیر در این نمودارها وجود دارد. یک نمونه از این نمودارها در شکل ۱ نشان داده شده است.
اسلاید 10: نمودار فازی تکجزئی
اسلاید 11: تکجزئی با تصویر کردن این نمودار سهبعدی بر روی یکی از صفحات مختصات دکارتی، میتوان یک نمودار صفحهای بدست آورد. گرچه در این حالت مقداری از اطلاعات موجود در نمودار از دست میرود ولی بررسی آن بر روی کاغذ سادهتر میشود. که معمولاً از نمودار P-V یا P-T به این منظور استفاده میشود.
اسلاید 12: نمودار PTپیکان موجود در نمودار فضایی شکل ۲، جهت دید ناظر را نشان میدهد.نمودارهای دوتایینمودارهای سهتایینمودارهای چهارتایی
اسلاید 13: تهیه کنندگان :سعید کریمی – حسن حبیبی
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.