فرصت ها، چالش ها و راهکارها در خصوص زعفران
اسلاید 1: عضو هيئت علمی پژوهشکده علوم و صنايع غذايیEmail: a.filabi@rifst.ac.irفرصتها، چالشها و راهکارها در خصوص زعفران )Crocus sativus L.(
اسلاید 2: - اثر اقتصادی (سرانه متوسط درآمد روزانه هر زعفرانکار 28500 ریال )- اشتغال زایی و جلوگيري از مهاجرت(اشتغال پایدار 20 میلیون نفر روز)زعفران و کارایی آب (با توجه به خشکسالی ارزش افزوده آب به 10 برابر می رسد) - زعفران و ارزآوری(جذب ارز 450 میلیون دلاری )و هنر آرایشی، بهداشتی، عطرسازی غذایی، رنگرزی، - کاربرد درصنایع دارویی، - درآمدزايي نسبت به ساير محصولات كشاورزي در نظامهای کشاورزی کم نهاده اهمیت زعفران
اسلاید 3: سطح زیر کشت زعفران در ایران:86641/1 هکتار(1393)تولید زعفران در کشور: 280/6 تن(1393)69406/5 هکتار برابر با تولید 218/4 تن 14091/5 هکتار برابر با تولید 48تن540/5 هکتار برابر با تولید 4/89تن2603/1 هکتار برابر با تولید 9/31 تن
اسلاید 4: در حال حاضر زعفران 3 تا 4 درصد کل ظرفیت تجارت جهانی ادویه را منحصر به خود دارد و ظرفیت تولید و تجاری آن در محدوده 300 تا 350 تن در سال است.
اسلاید 5: مقایسه ارزش زعفران با سایر محصولات استانهای خراسان سال ۱۳۹۱آمار : سازمانهای جهاد کشاورزی خراسانتهیه: بهزاد صادقی
اسلاید 6: زعفران قهرمان مبارزه با خشکسالی مقایسه کارایی مصرف آب در محصولات مختلف با زعفران سال ۱۳۹۱محصولدفعات آبیاریمیانگین هر آبیاری متر مکعبکل آب مصرفی (متر مکعب)میانگین تولید هر هکتار (تن)عملکرد هر متر مکعب آب در محصول (کیلوگرم)قیمت هر کیلوگرم (ریال)درآمد هر متر مکعب آب در محصول (ریال)گندم۵۱۰۰۰۵۰۰۰۳/۵۰/۰۷۴۹۱۶۳۴۴۰چغندر۱۴ ۱۲۰۰۱۶۸۰۰۳۶۲/۵۱۳۹۹۳۴۹۷پنبه۱۰ ۱۳۰۰۱۳۰۰۰۳۰/۲۳۱۷۱۶۴۳۹۴۷سیب زمینی۱۳۱۲۰۰۱۵۶۰۰۲۲۱/۴۶۷۶۸۹۴۷۵سیب درختی۱۵۱۰۰۰۱۵۰۰۰۱۵۱۱۵۲۸۰۱۵۲۸۰زعفران۵۸۰۰۴۰۰۰۵ (کیلوگرم)۱/۲۵(گرم)۲۶۷۹۶۰۰۰۳۳۴۹۵تهیه: بهزاد صادقی
اسلاید 7: مصارف زعفران در صنایع غذایی و نوشیدنی
اسلاید 8: Uses of saffron
اسلاید 9: Uses of saffron
اسلاید 10:
اسلاید 11: مصارف زعفران در صنایع بهداشتی و دارویی جدید
اسلاید 12:
اسلاید 13: مشکلاتتوسعه سطح زیر کشت زعفران در کشوربدون توجه به کشش بازارهای جهانی ورود تولید کنندگان جدید به عنوان رقبای نو ظهور همانند چین، افغانستان، مراکش ، آذربایجان و ترکیه عدم شناخت عمقی از بازارهای هدف بر اساس فرهنگ و ذائقه و کشف بازارهای جدید تبلیغات منفی هدفمند بویژه آلودگیهای میکروبی ، بقایای سموم و فلزات وتقلبات زعفران ایرانیگرانی تولید محصول بدلیل عملکرد پایین در واحد سطح وسنتی بودن تولید وعدم ورود تکنولوژی کارآمد به مزارع زعفران
اسلاید 14: ادامهخام فروشی محصول و فقرعلوم تحقیقات کاربردی بویژه دربحث فرآوری گیاه زعفران، دارویی، بهداشتی و آرایشی و فرمولاسیون غذاهای فراسودمندو نتیجتا عدم توسعه صنایع تبدیلی وابسته عدم تفکیک در وظایف ارگانهای دست اندرکار، موازی کاری ونبود شورای سیاستگذار و راهبردی مقتدر عدم وجود بازار گل استاندارد و بازار پیاز زعفران و نتیجتا عدم نظارت و مشکلات عدیده از مبدا تولیدو....
اسلاید 15: ادامهعدم حمایت های جدی دولت در حمایت از صندوق محصول زعفران ، تبلیغات بین المللی چند زبانه، بیمه محصول ،وام کم بهره به زارعین در ازای محصول به عنوان ضمانت در فصل تولید، بسته های حمایتی و.... عدم تصویب طرح جامع زعفران در مجلس محترم شورای اسلامی و ضعف چارت تشکیلاتی در خصوص زعفران در وزارت جهاد کشاورزی
اسلاید 16: آلودگی زعفرانمنابع آلودگی زعفران قبل از فرآوری
اسلاید 17: فعالیت رقبای ایران افغانستان
اسلاید 18: افغانستان از سال 1990 شروع 49کمپانی و 26 اتحادیه زعفرانکار زن و مرد در افغانستان فعال است سطح زیر کشت زعفران در سال 1395 معادل2467 هکتار با تولید 6 تن در افغانستان میباشد. در 14 استان نسبت به کشت اقدام و در 25 استان مزارع نمایشی ایجاد نموده و مجدانه در راستاي گسترش این محصول می باشند.
اسلاید 19: 2006
اسلاید 20: 2007
اسلاید 21: 2008
اسلاید 22:
اسلاید 23:
اسلاید 24:
اسلاید 25:
اسلاید 26: سهم مراحل 3 گانه بهره برداری زعفران از نیروی کار سالیانه در سیستم سنتی
اسلاید 27: فعالیت رقبای ایران چین
اسلاید 28: چین و تبت از سال 1980 فعال در تولید زعفران درشرایط کنترل شده و مزرعه
اسلاید 29:
اسلاید 30: Research Institute for Food Science and Technology30.
اسلاید 31: فعالیت رقبای ایران مراکش
اسلاید 32:
اسلاید 33:
اسلاید 34: ادامه- تصویب و تعیین ردیف اعتباری برنامه ملی ارائه شده “تحت عنوان بهبود تولید، فرآوری،توزیع و صادرات زعفران” توسط مجلس محترم شورای اسلامی تولید ارزان زعفران جهت رقابت با کشورهای رقیب و بالابردن ارزش افزوده تولیدی و جلوگیری از خام فروشی و جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران به کشورهای همجوار تقویت چارت تشکیلاتی مراکز اجرایی و تحقیقاتی قطب های تولید زعفران کشور اعلام بسته های حمایتی ویژه همانند وام، بیمه تشویقی، خرید توافقی و... به کشاورزان، صادرکنندگان وشرکتهای دانش بنیان مرتبط با زعفران
اسلاید 35: امور زیر بنایی و تحقیقات زعفران زیرساخت زنجیره تولید ، فراوری و فرمولاسیون فراورده های نوین ازگیاه زعفران با هدف توسعه اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده فراهم گردد. در سه حوزه غذا، غذا داروها و سلامتی و بهداشت
اسلاید 36: حوزه غذادرجه بندی، سورتینگ و بسته بندی هوشمند زعفران ممتاز (کلاله) با برند ملی (تامین انتظارات بازار جهانی؛ کیفیت، ایمنی، بهداشت....) الف) استفاده از نانو مواد جاذب اکسیژن، رطوبت، دارای خواص ضد میکروبی، مقاوم دربرابر شرایط استرس زای محیطی و با قابلیت ردیابی هوشمند محصولب)بسته بندی های هوشمند و نوین فرآورده های زعفرانی متناسب با نوع مصرف فراوردهج) حذف آلاینده های میکروبی زعفران با روش های نوین و غیر مخرب
اسلاید 37: ارتقاء سطح آگاهی و آموزش در زمینه ارزش غذایی و فراسودمندی زعفران در سطوح مختلف جوامعالف) معرفی محصول زعفران و فراورده های مشتق شده از آن از بعد ارزش غذایی و دارویی با استفاده از رسانه های معتبر ملی و بین المللیب) تهیه کتابچه های آموزشی جهت افراد در رده های سنی مختلف به زبان های زنده دنیاج) تهیه فیلم های مستند از زعفراند) استفاده از زعفران و محصولات زعفرانی در فیلم های ارائه شده در جشنواراه های بین المللی
اسلاید 38: - تهیه پایه های چاشنی زعفرانی متناسب با ذائقه بازارهای داخلی و خارجی و با تاکید بر سبد خانوارو فرهنگ ملل* در تهیه این پایه ها اولویت سلامت بخشی، طبیعی بودن، رنگ و طعم منحصر بفرد زعفران در کنار قیمت پایین لحاظ می گردد.پایه های زعفرانی در محصولات لبنی(ماست، شیر، پنیر، کره..)پایه های زعفرانی در محصولات نانوایی(کیک، کلوچه، پودر سوخاری، نان و ...)پایه های زعفرانی در تنقلات پرمصرف نظیر انواع اسنک و چیپسپایه زعفرانی در محصولات تهیه شده از غلات (انواع پاستا، برنج و ....) پایه های زعفرانی در نوشیدنی های سرد (انواع نوشابه ها و آبمیوه ها) پایه های زعفرانی درنوشیدنی گرم ( چای و قهوه)پایه های زعفرانی درمحصولات پروتئینی (انواع ادویه جهت کباب، گوشت های نیمه پخته، کالباس)
اسلاید 39: پایه های زعفرانی در محصولات قنادیکپسول زعفرانی طعم دهنده انواع خورش ها متناسب با ذائقه مللزعفران مایع فرآوری شده جهت دکوراسیون انواع غذا ها و شیرینی جاتفرآوری پودر کاکائو زعفرانی جهت تولید انواع شکلات های زعفرانی- تعیین دقیق میزان و نوع ضایعات گیاه زعفران در مراحل تولید و فرآوری و ایجاد سکو های دانش محور جهت کاهش این ضایعات و استفاده بهینه و از این ضایعات باارزش و انحصاری در صنایع تبدیلی، غذایی و داروییالف) امکان سنجی و تولید محصولات غذایی ویژه و دانش بنیان از گلبرگ و پیاز زعفرانب) تولید پودر خوراکی گلبرگ زعفران جهت استفاده در انواع محصولات غذایی
اسلاید 40: حوزه غذا داروتعیین فعالیت بیولوژیکی ترکیبات ویژه گیاه زعفرانامکان سنجی و استخراج ترکیبات فراسودمند با ارزش افزوده از کلاله و دیگر اجزاء گیاه زعفران (کورم، پرچم، خامه و گلبرگ) استفاده از تکنولوژی های نانو و زیست فناوری جهت تولید محصولات فراسودمند ازپیاز زعفران
اسلاید 41: حوزه بهداشت و سلامت (مطمئنا بالاترین ارزش افزوده در این حوزه محقق می گردد)کرم های سفید کننده و ضد آفتاب از گیاه زعفران (پیاز، کلاله، گلبرگ و..)مطالعات بالینی هدفمند و جدید به منظور شناسایی خواص درمانی زعفرانتولید محصولات دارویی جدید از زعفران بررسی های دقیق و گسترده بر روی اثرات ضد سرطانی زعفران و اثبات آنتحقیقات گسترده و بین المللی (با مشارکت چندین کشور مطرح) جهت تولید دارویی ضد آلزایمر از زعفرانبررسی و امکان سنجی استفاده از دیگر اجزاء گیاه زعفران ( پیاز، گلبرک و پرچم) در تولید محصولات دارویی و بهداشتی
اسلاید 42: با تشكر 42
اسلاید 43: زعفرانی باشید
اسلاید 44: پرسش و پاسخ 44
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.