lorestan

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “لرستان”

لرستان

اسلاید 1: استانلرستان

اسلاید 2: پیامبر اکرم(ص): دوست داشتن وطن از نشانه های ایمان است.لُرسو

اسلاید 3: بسم الله الر حمن الر حیمنام و نام خانوادگی هنرجو:رضا کوشکیموضوع تحقیق:استان لرستانکارآموز:مهندس سیاه منصورسال دوم رشته کامپیوتردی ماه 92

اسلاید 4: معرفی استان لرستاناستان لرستان یکی از استان‌های غربی ایران است. این استان ۲۸٫۲۹۴ کیلومتر مربع مساحت و بیش از یک میلیون و هفتصد و پنجاه و چهار هزار نفر جمعیت دارد. این استان سیزدهمین استان ایران از نظر جمعیت می‌باشد و یکی از استان‌های پرجمعیت ایران به شمار می‌رود.خرم آباد مرکز استان است. طبق آمار سال 1385، خرم آباد بیستمین شهر بزرگ کشور است. لرستان سرزمینی کوهستانی است و غیر از چند دشت محدود، سراسر آن را کوههای زاگرس پوشانده‌است.

اسلاید 5: شهرها و شهرستان‌هابرابر با جدیدترین تغییرات در تقسیمات کشوری، استان لرستان ۱۰ شهرستان،25 شهر، ۲۷ بخش و ۸۴ دهستان و 3297 روستا دارد. شهرستانهای این استان عبارت‌اند از:ازناالیگودرزبروجردپل‌دخترخرم‌آباددوروددورهدلفان (نور آباد)سلسله (الشتر)کوهدشترومشگان

اسلاید 6: جغرافیای استان لرستاناستان لرستان یکی از استانهای کوهستانی در غرب ایران است. بیشتر مناطق این استان را کوههای زاگرس پوشانده‌است. آب و هوای این استان متنوع است و تنوع آب و هوا در آن از شمال شرق به جنوب غرب کاملا مشهود است. لرستان از شمال با استان‌های همدان و مرکزی، از شرق با استان اصفهان، از جنوب با خوزستان و از غرب با استان‌های کرمانشاه و ایلام همسایه‌است. همچنین این استان از طریق باریکه‌ای در سمت جنوب شرقی دارای مرز بسیار کوتاهی با استان چهارمحال و بختیاری است.

اسلاید 7: آب و هوای استان لرستانلرستان به لحاظ اقلیم و هواشناسی یک استان چهار فصل است و دارای آب وهوای متنوعی است، این تنوع از شمال به جنوب و از شرق به غرب کاملا محسوس است.زمستان هنگامی که در شمال لرستان برف و کولاک ادامه دارد قسمتهای جنوبی آن دارای هوایی مطبوع و بارانی است. اختلاف ثبت شده در شهرهای استان لرستان بین حداکثر و حداقل مطلق دما بیش از ۸۰ درجه سانتیگراد است. حداکثر دمای ثبت شده ۴۷/۴ وحداقل دمای مطلق ثبت شده ۳۵- است.استان لرستان با بارش میانگین سالانه ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلی متر بعد از استانهای گیلان و مازندران سومین، استان از نظر بارندگی در کشور است.بطور کلی در استان لرستان سه ناحیه مشخص آب و هوایی دیده می‌شود:سرد کوهستانیمتعدل مرکزیگرم جنوبی

اسلاید 8: کشاورزی در استان لرستانلرستان به جهت قرار گرفتن در زاگرس میانی ودارا بودن شرایط اقلیمی، نزولات جوی مناسب،دارای مراتع وپوشش گیاهی وجنگلی مطلوبی است.همین دلیل باعث رواج زندگی در ادوار باستانی و استقرار تمدنهای درخشان در این دیار شده است. بررسی ها نشان میدهد كاسی هاكه در لرستان استقرار داشته اند پرورش دهندگان اسب بوده اند. همچنین وجود آب وهوای مناسب، رطوبت کافی و دشتهای حاصلخیز بسترمناسبی را جهت انجام فعالیتهای كشاورزی و دامداری در این استان به وجود آورده است.به رغم مساحت كم، استان دارای آب وهوایی سرد کوهستانی، معتدل کوهستانی وگرم و مرطوب است.اطلاعات آماری محصولاتكشت غلات: 455806 هكتاركشت حبوبات: 170628 هكتاركشت سبزیجات و جالیز: 26680 هكتاركشت علوفه: 23236 هكتارسایر محصولات:6963 هكتاراراضی دیم: 579950 هكتاراراضی آبی: 200000 هكتارسطح زیر كشت گندم: 296802 هكتارسایر محصولات كشاورزی: یونجه واسپرس،گوجه فرنگی، محصولات جالیزی،جو، چغندر قند، حبوبات و سبزیجاتسطح زیر كشت باغات: 3/28777 هكتار شامل: انگور،سیب، زردآلو، انار،هلو، گلابیدشتهای مهم كشاورزی استان: سیلاخور، كوهدشت، رومشكان، الشتر، ازنا(چاپلق)، خاوه، جایدر

اسلاید 9: خرم آبادخُرَم‌آباد بیست و دومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است. شهر در ارتفاع ۱۱۴۷،۸ متری از سطح دریا و در میان دره‌های زاگرس قرار دارد. دره خرم آباد به طول ۱۵و عرض ۱۲کیلومتر با ارتفاع ۱۱۷۰ متر از سطح دریا در طول جغرافیایی ۴۸ ۲۱ و عرض جغرافیایی ۳۰ ۳۲ در مرکز استان لرستان واقع شده است.دره خرم آباد دارای چشمه های آب و هوای دلپذیر می باشد و موقعیت طبیعی ممتاز و مواهب خدادادی در این دره سبب سکونت انسان های اولیه در غارهای پنج گانه پیش از تاریخ شده است . فاصله خرم‌آباد تا تهران ۴۹۰ کیلومتر است و به دلیل قرار گرفتن در مسیر تهران - جنوب دارای اهمیت ارتباطی و راهبردی است.همچنین چشمه ها، سراب های فراوان، دریاچه دل انگیز کیو در مرکز شهر و موقعیت ارتباطی آن در گذشته به عنوان راه مواصلاتی غرب به جنوب، این شهر را در زمره یکی از شهرهای توریستی و زیبای ایران قرار داده است. آزادراه شماره پنج ایران از این شهر عبور می‌کند . خایدالو نام باستانی خرم‌آباد بوده و شهر شاپورخواست به دستور شاپور اول ساسانی بر خرابه‌های آن و در حدود محل کنونی شهر خرم‌آباد ساخته شده است. آثار به جای مانده نشان می‌دهد خرم‌آباد یکی از شهرهای مهم غرب ایران در دوره ساسانیان بوده است. فلک‌الافلاک یا دژشاپورخواست از آثار به جای مانده دوره ساسانیان نماد این شهر است . خرم‌آباد همچنین یکی از پایتخت‌های هزاراسپیان و آل حسنویه بوده است.

اسلاید 10: تاریخ سکونت در شهر خرم آباد شهری که امروزه به نام خرم‌آباد نام برده شده‌ است، از نخستین سکونت گاه‌های مردم ایران به شمار می‌رود. غارهای مسکونی دره خرم‌آباد که از آن جمله می‌توان به غارهای کنجی، یافته، پاسنگر، گراجنه و اشکفت قمری نام برد که حاوی آثار زندگی انسان غار نشین در دوره‌های موسترین، بارادوستی و زارزی بوده‌ است. بنابر تاریخ گذاری‌هایی از راه آزمایش رادیو کربن در غارکنجی واقع در دره خرم‌ آباد قدمت آثار آن متجاوز از ۴۰ تا ۵۰ هزار سال پیش است.

اسلاید 11: تاریخ خرم آبادمحققان بسیاری بر این عقیده‌اند که خایدالو نام باستانی شهر خرم‌آباد کنونی است و شاپورخواست به دستور شاپور ساسانی بر خرابه‌های آن شهر ساخته شده است. پس از ساسانیان و در دوران حکومت آل حسنویه خرم‌آباد به عنوان پایتخت این سلسله در نظر گرفته شد و در دوران ملوک الطوایفی نیز این شهر یکی از پایتخت‌های هزاراسپیان بود . شهر خرم‌آباد چندین بار مورد هجوم دشمنان غیر ایرانی قرار گرفته است که از مهمترین آنها می‌توان به حمله اعراب به ایران ، حمله مغول به ایران و حمله عثمانیان به ایران اشاره کرد. حمدالله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری قمری درباره خرم‌آباد می‌نویسد.

اسلاید 12: شکل گیری خرم‌آباد فعلیام شاپورخواست در کتاب‌های قدیمی تا سال ۶۲۲ هجری (اوایل قرن هفتم) قابل رویت است اما پس از قرن هشتم تنها می‌توان نام خرم‌آباد را مشاهده کرد. احتمالا در اواخر قرن هفتم هجری شهر شاپورخواست به کلی ویران و خالی از سکنه شده و مردم آن به قسمت غربی قلعه فلک الافلاک که از لحاظ داشتن آب فراوان و موقعیت مناسب تر و همچنین امنیت، برتری داشت نقل مکان کردند، در حقیقت فلک الافلاک در این زمان هسته اصلی شهر خرم‌آباد فعلی را تشکیل داد و موجب شکل گیری آن در این منطقه شده است. البته به نظر می‌رسد که آب شهر شاپورخواست از طریق نهری که از قسمت شرقی شهر می‌آمده تأمین می‌شده‌است که شاید خشک شدن این نهر عامل ترک این منطقه شده‌است.عوامل متعددی دیگری چون موقعیت سیاسی، ارتباطی و جغرافیایی در شکل‌گیری شهر خرم‌آباد دخیل بوده است.از آثار قدیمی این بخش از شهر می‌توان به قبرستان قدیمی آن اشاره کرد که مقبره زین ابن علی در آن واقع شده‌است که بنابر متون تاریخی زین ابن علی درگزینی در سال ۵۲۷ وزیر طغرل دوم سلجوقی بوده و در شاپورخواست به دار آویخته شده‌است. همچنین آرامگاه باباطاهر که برخی آن را مقبره باباطاهر عریان ذکر می‌کنند.این قبر براساس شواهد باستان‌شناسی متعلق به دوره سلجوقی می‌باشد که در دوره‌های بعد مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته‌است .در این دوره قلعه هسته توسعه شهر بوده که براساس ساختار طراحی محدوده شهر از طرف قلعه با محله‌های کوچک و خیابان‌های منحنی شکل در حال توسعه در مسیر شمال غربی بوده‌است. نکته قابل توجه دیگر در این دوره دروازه‌های قدیمی شهر خرم‌آباد است که عبارتند از:•دروازه خوز بر سر راه کاروان رو به سوی دزفول.•دروازه گرداب بر سر راه کاروان رو به سوی کرمانشاه.•پلی قدیمی که محل رفت و آمد عابرین بوده و بر سر راه بروجرد قرار داشته ‌است

اسلاید 13: تاریخ خرم آباد پس از اسلام نام شاپورخواست در کتاب‌های قدیمی تا سال ۶۲۲ هجری (اوایل قرن هفتم) قابل رویت است اما پس از قرن هشتم تنها می‌توان نام خرم‌آباد را مشاهده کرد. احتمالا در اواخر قرن هفتم هجری شهر شاپورخواست به کلی ویران و خالی از سکنه شده و مردم آن به قسمت غربی قلعه فلک الافلاک که از لحاظ داشتن آب فراوان و موقعیت مناسب تر و همچنین امنیت، برتری داشت نقل مکان کردند، در حقیقت فلک الافلاک در این زمان هسته اصلی شهر خرم‌آباد فعلی را تشکیل داد و موجب شکل گیری آن در این منطقه شده است. البته به نظر می‌رسد که آب شهر شاپورخواست از طریق نهری که از قسمت شرقی شهر می‌آمده تأمین می‌شده‌است که شاید خشک شدن این نهر عامل ترک این منطقه شده‌است. عوامل متعددی دیگری چون موقعیت سیاسی، ارتباطی و جغرافیایی در شکل‌گیری شهر خرم‌آباد دخیل بوده‌است. از آثار قدیمی این بخش از شهر می‌توان به قبرستان قدیمی آن اشاره کرد که مقبره زین ابن علی در آن واقع شده‌است که بنابر متون تاریخی زین ابن علی درگزینی در سال ۵۲۷ وزیر طغرل دوم سلجوقی بوده و در شاپورخواست به دار آویخته شده‌است. همچنین آرامگاه باباطاهر که برخی آن را مقبره باباطاهر عریان ذکر می‌کنند. این قبر براساس شواهد باستان‌شناسی متعلق به دوره سلجوقی می‌باشد که در دوره‌های بعد مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته‌است. در این دوره قلعه هسته توسعه شهر بوده که براساس ساختار طراحی محدوده شهر از طرف قلعه با محله‌های کوچک و خیابان‌های منحنی شکل در حال توسعه در مسیر شمال غربی بوده‌است. حمدالله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری قمری درباره خرم‌آباد می‌نویسد: خرم‌آباد شهری نیک بوده، اکنون خراب است. در دوران حکومت آل حسنویه خرم‌آباد به عنوان پایتخت این سلسله در نظر گرفته شد و در دوران ملوک الطوایفی نیز این شهر یکی از پایتخت‌های هزاراسپیان بود.

اسلاید 14: پایتخت اتابکان لر  خرم‌آباد پایتخت اتابکان لر کوچک اتابکان لر کوچک سلسله کوچکی از اتابکان لرستان هستند که در فاصلهٔ سال‌های ۵۸۰ تا ۱۰۰۶(ه.ق) در قسمت‌های شمالی و غربی لرستان ناحیه لر کوچک حکومت می‌کرده‌اند. امرای این سلسله از اعتاب شجاع‌الدین‌خورشید، مؤسس سلطنت لر کوچک بوده‌اند و آخرین حاکم لر کوچک به دست شاه عباس یکم صفوی کشته و سلسله اتابکان لر منقرض گردید.

اسلاید 15: خرم آباد در دوره صفویان خرم‌آباد در زمان حکومت صفویان و پس از انقراض سلسله اتابکان لرستان اهمیت خود را حفظ کرد، صفویان در دوره حکومت خود به آبادانی خرم‌آباد اهمیت دادند. از جمله اقدامات مهم می‌توان به احداث پلی مهم در خرم‌آباد اشاره کرد که به نام پل صفوی مشهور است، پل صفوی به شماره ۲۳۵۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در دوره حکومت صفویان مسجد جامع خرم‌آباد نیز ساخته شد، این مسجد در سال ۹۷۰ هجری قمری و به دستور شاه تهماسب یکم ساخته شد و در سال ۱۱۱۰ قمری به دستور شاه سلطان حسین و در دوره کریم خان زند مرمت شد. این مسجد جامع پس از سال ۱۳۲۲ به حوزه علمیه تبدیل شد. در دوران صفوی خرم‌آباد مرکز حکومتی والی لرستان فیلی شد. پس از این دوره و در اثر حمله سپاه عثمانی به غرب ایران شهر خرم‌آباد تقریباً ویران شد.

اسلاید 16: خرم آباد در دوره قاجار شهر خرم‌آباد در دوره قاجار به محله‌های اطراف قلعه فلک‌الافلاک محدود بوده است. محله‌هایی مانند، پشت بازار، درب دلاکان و درب باباطاهر از جمله معروف‌ترین محلات شهر در زمان قاجار محسوب می‌شدند. بازار اصلی شهر در محله پشت بازار واقع بوده و شهر از لحاظ رشد و رونق در کسب و کار وضعیت نسبتاً خوبی داشته‌است. این دوره را می‌توان آغاز مهاجرت از شهرهای کوچک استان لرستان و روستاهای اطراف شهر به خرم‌آباد دانست. مهاجرت‌ها علاوه بر بالابردن جمعیت شهر باعث به وجود آمدن محله‌های جدید و توسعه محله‌های قدیمی شد. بارون دوید یکی از ماموران روسیه تزاری که در سال ۱۸۴۵ میلادی از خرم‌آباد دیدار کرده، شهر را دارای ۴ مسجد، ۸ گرمابه و ۱ محله یهودی نشین توصیف کرده‌است.

اسلاید 17: تاریخ خرم آباد پیش از اسلام خایدالو خایدالو یکی از شهرهای مهم تمدن عیلام و نام باستانی شهر خرم‌آباد بوده و گفته می‌شود شهر شاپورخواست به دستور شاپور اول ساسانی بر خرابه‌های آن ساخته شده‌است. از شهرهای بزرگ عیلام باستان می‌توان به خایدالو، سیمره و شوش اشاره کرد. اعتقاد اکثر صاحب نظران این است، که هسته اولیه شهر خرم‌آباد، شهر باستانی خایدالو بوده‌است. بسیاری از خاورشناسان معتقدند که این مکان با توضیحاتی که در متون مربوط به آشوریان باستان درباره شهر خایدالو آمده، مطابقت بسیاری دارد. در سال ۶۴۰ قبل از میلاد مسیح، آشور بانیپال پادشاه آشور، عیلام و شهر خایدالو را تصرف و دولت عیلام را نابود کرد. تمدن دیرینه عیلام و شهر خایدالو، پس از هزاران سال مقاومت در برابر اقوام نیرومندی چون سومری‌ها، اَکَدی‌ها، بابلی‌ها و آشوری‌ها از دشمن خود آشور شکست خورد و از صفحه روزگار ناپدید گردید.

اسلاید 18: مركز استان شدن خرم‌آبادزمانی كه دردوره محمدرضا شاه تصميم بر اين شد كه در لرستان شهری را به عنوان مركز استان (فرمانداری کل) انتخاب نمايند، اختلاف و درگيری زيادی ميان نمايندگان و بزرگان خرم‌آباد و بروجرد در گرفت كه عمده اختلافات مردم اين دو شهر از همان نيم قرن پيش به وقوع پيوست كه تا كنون نيز ادامه داشته است و تا قبل از اين مردم اين دو شهر با هم خوب بودند! به هر صورت تلاش‌های فخر طباطبائی نماينده‌ی وقت مردم بروجرد در مجلس ره به جايی نبرد و با سوء‌ قصدی كه به محمدرضا پهلوی در هنگام سفر بروجرد و در مسجد جامع شد، سرانجام خرم‌آباد به عنوان مركز استان لرستان انتخاب گرديد و از جهتی دیگر  غار پاسنگر خرم‌آباد در نزدیکی محله‌ی پشت بازار قرار دارد . با توجه به ساختار و قرائن آن می‌توان ادعا كرد اين غار و مناطق اطراف كوه پشت بازار(سفيدكوه)، از زمان‌ پيدايش بشر تا كنون از محل‌های مورد سكونت بشر بوده و به جرأت می‌توان گفت كه اين منطقه هنوز به طور كامل كاووش و بررسی نشده است و به مانند غار كلماكره كه حدود 20 سال قبل در منطقه پلدختر كشف شد. در نتیجه می توان با جرات گفت که خرم آباد شایسته مرکز استان بودن را داشته و همچنان نیز دارد.

اسلاید 19: مجموعه آثار باستانی لرستاندر سالهاي 28-1930 م تعداد بيشماري اشياء برنزي معروف به برنزهاي لرستان وارد بازار عتيقه کشورهاي مختلف گرديد اين امر سبب شد تا زمينه مساعدي براي مطالعه اين اشياء فراهم گردد. همچنين بررسي و پژوهش هاي باستان شناسي در نواحي غرب ايران بويژه استانهاي لرستان، ايلام، کرمانشاه، آغاز شد. دانشمندان مختلف، با مطالعه اين آثار نظرات متفاوتي را ايراد نموده و تاريخهاي گوناگوني را براي، آنها اعلام داشتند. برخي ساخت اين اشياء را به اقوام کاسي که در کوهپايه هاي دامنه زاگرس زندگي مي کردند، نسبت مي دهند. واين آثار را متعلق به هزاره سوم تا هزاره اول ق.م. مي دانند.مجموعه موجود در بخش لرستان موزه ايران باستان به دليل کثرت و تنوع اين گونه اشياء ، يکي از کاملترين و ارزشمندترين مجموعه هاي دنيا محسوب مي گردد. اکثر اين اشياء از طريق حفريات غيرعلمي ، تعدادي حاصل کاوش هاي علمي از محوطه هاي باستاني چون ورکبود، ولي در استان ايلام ، سرخدم، کفترلان، چغاسبز، دم آويزه و... در لرستان و مناطق از استان کرمانشاهان بدست آمده و يا ازطريق خريداري يا اهداء به اين بخش راه يافته اند.اشياء مفرغي اين مجموعه اغلب شامل ادوات جنگي: خنجر، شمشير، سرگرز و... ادوات و ساز و برگ اسب ( انواع لگام، آويزها و...) زيورآلات ( گوشواره، انگشتر، گردن بند و ...) مجسمه هاي کوچک انسان و حيوان، انواع طلسم ها ، علم ها و ظروف مفرغي است. در بين اين اشياء ظروف سفالي متنوعي نيز وجود دارد. از جمله اشياء مفرغي ارزشمند اين بخش مي توان از مجسمه مفرغي معروف به جنگجوي لرستان با کتيبه اي ميخي بابلي جديد از پشتکوه لرستان ( 500-900 ق.م.) ، پياله کوچک مفرغي با نقش دژ ( قلعه) و انسان بالدار از ورکبود ( 1000 ق.م.) نام برد.

اسلاید 20: خرم آباد سرزمین قبور و گورستان های باستانی لرستانخرم آباد سرزمین قبور و گورستان های قديمی لرستان دارای سنگ نوشته و علامت های خاصی است که هرکدام معرف ويژگی ها و شرايط محل و شخصيت فرد متوفی و دفن شده در گورستان بشمار می آيد.در دوران گذشته هر فردی که فوت می شد ، علامت خاصی را بر روی سنگ قبر وی حک می کردند و نمادهای ويژه ای با سنگ ، چوب و خشت در کنار قبر می گذاشتند که معرف و نشانه ای از خصوصيات فردی ، اخلاقی و اجتماعی متوفیپ بود حجاری کردن سنگ با نقوشی نظير پيکر فردی با تير و کمان ، اسب و يراق ، شانه سر مخصوص زنان و يا حجاری مهر و تسبيه روی سنگ قبر از جمله علامت هايی است که در بيشتر قبور گروستان های قديمی لرستان به چشم می خورد . پيکر تراشيده افراد سرشناس ، شير سنگی و ساخت ميله های سنگی و احداث بناهايی معروف به چهار طاقی ، از ديگر ويژگی .های بارز و مشخص گورستانهای قديمی استان لرستان استيکی از اين يادبودها ، ميل خسرو آباد معروف به ميل صيد صفربگ در گورستان قديمی روستای خسورآباد در شهرستان کوهدشت است که بعد از سالها همچنان محکم و استوار در گورستان قديمی اين منطقه خودنمايی مي کند . بلندای اين ميل ، حدود شش متر و 60 سانتيمتر و قطر پايه حدود دو متر و دارای ظاهری با نماي منحنی است که به شکل هرمی شش وجهی با استفاده از قلوه سنگ و گچ ساخته شده است . کارشناسان ميراث فرهنگی و تاريخی استان لرستان معتقدند ، اين ميل يکی از قديمی ترين و منحصربفردترين بناها و سازه ها در نوع خود در لرستان است که برای نشان گور بکار رفته است. براساس شواهد و مستندات تاريخی بنای اين ميل به احتمال زياد متعلق به دوره زنديه است.

اسلاید 21: خرم آباد سرزمین قبور و گورستان های باستانی لرستان

اسلاید 22: خرم آباد سرزمین قبور و گورستان های باستانی لرستانميل صيد صفربگ

اسلاید 23: موزه مردم شناسی لرستانموزه مردم شناسی لرستان در قلعه فلک الافلاک شهر خرم آباد واقع شده است. این موزه به همت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان لرستان در سال 1380 تأسیس گردید. بخش های مختلف قلعه فلک الافلاک پس از اینکه از سپاه پاسداران در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت، برای بازدید همگانی مرمت و آماده سازی شد. سپس بخش عمده ای از اتاق های قلعه جهت تأسیس موزه مردم شناسی اختصاص یافت. این موزه دارای بخش های گوناگونی است که در عین پیوستگی به هم، در فضاهای مختلف از یکدیگر تفکیک شده اند.

اسلاید 24: موزه مردم شناسی لرستانبخش های این موزه عبارت اند از:- باورها و اعتقادات- مراسم عروسی- صنایع ( مهارت های ) قدیمی- مراسم سوگواری- سنگ قبر های قدیمی- بخش نمایش عکس و فیلم- ریسندگی و بافندگی- گلیم، جاجیم و فرش بافی- سیاه چادر بافی- موسیقی لری- شکار- انواع روش های تهیه آرد و پخت نان

اسلاید 25: موزه مردم شناسی لرستاندر انتهای موزه مردم شناسی، بخش کوچکی تحت عنوان موزه باستان شناسی قرار دارد. برخی از یافته های باستانی که در استان لرستان کشف شده اند، در این بخش به معرض نمایش گذاشته شده اند. این آثار عمدتاً کشفیات غار کلمان کره از توابع پلدختر واقع در جنوب استان و مربوط به هزاره اول قبل از میلاد ( دوره عیلام نو ) می باشند. دقت و ظرافتی که در ساخت این یافته ها به چشم می خورد، باعث شگفتی می گردد. موزه مردم شناسی خرم آباد متاسفانه فاقد المان های مردم شناسی زمان حال است. به شرح حال بزرگان لرستان کمتر توجه شده است. و در یک کلام می توان گفت: هرچند موزه مردم شناسی موزه ای دلپذیر است اما قابلیت این را دارد که با کیفیت بسیار بالاتر و پرمحتواتر در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گیرد.

اسلاید 26: گویش مردم لرستانگویش مردم خرم‌آبادی و روستاهای اطراف آن لری خرم‌آبادی است. از ویژگی‌های این گویش توانایی آن در ساخت اشعار ، سرودها و موسیقی است . مردم خرم‌آباد علاوه بر زبان فارسی به دو گویش لری و لکی با یکدیگر گفتگو می‌کنند. ساکنین اغلب مناطق خرم‌آباد با گویش لری صحبت می‌کنند .در سال‌های بعد از انقلاب ۵۷ به علت مهاجرت بالای روستائیان و عشایر به شهر خرم‌آباد ، هم اکنون به ندرت عده‌ای از مردم شهر که بیشتر در مناطق شمالی خرم‌آباد زندگی می‌کنند با زبان لکی محاوره می‌نمایند.

اسلاید 27: جاذبه های دیدنی استان لرستاندریاچه ی کیو(خرم آباد)دریاچه کیو  در شمال غرب شهر خرم‌آباد قرار گرفته‌است . مساحت دریاچه هفت هکتار و عمق آن بین سه تا هفت متر است. این دریاچه از ارزش‌های توریستی درون‌شهری برخوردار بوده و همچنین زیستگاهی مناسب برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر است. کیو در گویش لری مردمان خرم‌آباد به معنی کبود رنگ و آبی است و دلیل استفاده آن آب زلال و عمیق این دریاچه‌است که به رنگ آبی و نیلی دیده می‌شود. این دریاچه به شهر خرم‌آباد جلوه خاصی داده و در کنار جاذبه‌های تاریخی فراوان در دره خرم‌آباد و چشمه‌های پر آب شهر را در ردیف یکی از شهرهای زیبا و توریستی قرار داده‌است. آب دریاچه از چشمه تامین می‌شود و به لحاظ ویژگی‌های خاص خود می‌تواند به عنوان یکی از مراکز جذب توریست تبدیل شود. در کنار این دریاچه امکانات تفریحی، شهربازی و چشم انداز زیبایی وجود دارد. کیو یک دریاچه فصلی است و همچنین در سال‌های اخیر با توجه به شدت گرفتن خشکسالی‌ها در کشور و در استان لرستان این دریاچه زیبا، تقریبا در حال خشک شدن است و تا حدی زیبای‌های آبی رنگش را از دست داده‌است. در پائیز سال ۱۳۸۹، این دریاچه کاملا خشک شد و مدتی کوتاه پس از آن در ابتدای دی ماه لایروبی آن آغاز گردید. پیش از آن، اندک ماهی‌های باقیمانده در آن توسط عده‌ای از مردم محلی گرفته شدند . در سال‌های اخیر اقداماتی در جهت حفاظت از منابع تامین کننده آب دریاچه و همچنین چراغ گذاری و ترمیم نرده‌های اطراف دریاچه صورت گرفته‌است همچنین طرح‌هایی برای ایجاد فواره و آب نما در دریاچه در دست بررسی است.

اسلاید 28: جاذبه های دیدنی استان لرستاندریاچه ی کیو(خرم آباد)

اسلاید 29: جاذبه های دیدنی استان لرستانپل شکستهپل شکسته یا پل شاپوری یا به گویش لری طاقِ پیل اِشکِسَه یکی از شاهکارهای معماری دوره ساسانیان محسوب می‌شود و در ضلع جنوبی قلعه فلک افلاک در جنوب شهر خرم‌آباد در استان لرستان واقع شده‌است. پل شاپوری عامل ارتباط غرب استان لرستان (طرهان) با شرق و از آنجا به خوزستان و تیسفون (پایتخت ساسانیان) بوده‌است.این پل هم اکنون ویرانه‌ای بیش نیست که در جنوب غربی خرم‌آباد قراردارد این پل در زمان خود از شاه کارهای معماری به حساب می‌آمده و دارای ۲۸ طاق یا دهانه بوده‌است اما امروز تنها ۶ طاق آن به جای مانده‌است.پل شاپوری در راستای غربی -شرقی با ارتفاع ۱۶ متر ساخته شده‌است و در دهانه پرطاق موج شکنهایی لوزی شکل برای کاهش تخریب سیل تعبیه شده‌ است.

اسلاید 30: جاذبه های دیدنی استان لرستانمقبره باباطاهرمقبره باباطاهر خرم‌آباد یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی شهر خرم‌آباد است. باباطاهر شاعر معروف ایرانی به اعتقاد مردم خرم‌آباد ، لر و از اهالی خرم‌آباد بوده است. باباطاهر را در گویش لری باوطاهِر تلفظ می کنند . در آثار و دوبیتی های این شاعر ایرانی از کلمات و اصطلاحات لری استفاده شده است و این دلیلی است که مردم لرستان این شاعر را اهل استان خود می دانند.

اسلاید 31: جاذبه های دیدنی استان لرستانمقبره باباطاهر

اسلاید 32: جاذبه های دیدنی استان لرستانآسياب گبری اين بنا در سطح شهر خرم اباد ( قسمت جنوب شهر ) در محله حسين آباد واقع شده است .اين اثر ازجمله بناهای عام المنفعه و قديمی شهر خرم آباد می باشد.كه دارای پلان مستطيل وبه شكل مكعب به طول 26 متر , عرض 6 متر و ارتفاع 5/11 متر و با استفاده از سنگهای تيشه خورده، قلوه سنگ همراه با ملات ساروج ساخته شده است اين اثر احتمالاً متعلق به شهر شاپورخواست (ساسانی ) بوده تا دوره قاجاريه عملكرد داشته و مورد بهره برداری قرار گرفته است . اثر مذكور به شماره 3639 در فهرست آثار ملی ايران به ثبت رسيده است.

اسلاید 33: جاذبه های دیدنی استان لرستانآسياب گبری

اسلاید 34: جاذبه های دیدنی استان لرستانگرداب سنگیدر غرب شهر خرم آباد دركنار ميدان تختی بنايی مدور متشكل از يك ديواره عظيم سنگی كه بصورت مدور دور تا دو چشمه ای فصلی احداث گرديده است . قطر اين بنا 18 متر با محيط 256 متر مربع با پهنای 3 متر و بلندی  آن تا كف چشمه 1۸متر است . اين بنا دارای دريچه ای به ابعاد 90×160 برای هدايت آب آشاميدنی و توزيع آن در سطح شهر شاپورخواست ، مشروب نمودن اراضی و بهره برداری از آسيابهای آبی بوده است. مواد و مصالح آن از سنگهای  لاشه همراه ملات ساروج ( آهك و گچ و . . . ) می باشد كه در ساختمان پل شاپوری وخرابه های شهر شاپورخواست مشاهده شده است. اين بنا به شماره 1274 در فهرست آثارملی ايران به ثبت رسيده است .

اسلاید 35: جاذبه های دیدنی استان لرستانگرداب سنگی

اسلاید 36: جاذبه های دیدنی استان لرستانسنگ نبشتهسنگ نبشته که خط کوفی بر روی آن حک شده‌است در قسمت شرقی شهر خرم آباد قرار دارد این سنگ بصورت یک مربع تراشیده است و در روی آن راجع به سند مالکیت چرای دامهای موجود در آن زمان حک شده‌است. این سنگ نبشته به گونه‌ای ساخته شده‌است که چهار وجه آن به سوی آثار باستانی :پل شکسته ، مناره آجری ، قلعه فلک الافلاک ، حوض موسی نشانه رفته‌است این سنگ ریشه در کوه دارد و در چند سال اخیر به علت توسعه جاده برش داده و جابجا شده‌است . در  مركز شهر خرم آباد ( ضلع شرقی – خيابان شريعتی) و در مسير قديمی شاپور خواست به خوزستان سنگ نوشته ای  به شكل مكعب كه بصورت يكپارچه متصل به صخره ای طبيعی بوده است، قراردارد . ارتفاع متون كتبيه دار با احتساب دوپله در چهار ضلع سنگ نوشته 344 سانتيمتر است اين كتيبه به خط كوفی و زبان فارسی دور تا دورستون سنگی تحرير شده است در گذشته به بردنوشته معروف بوده است . كتيبه با بسم الله شروع شده و موضوع آن مربوط به حكم امير اسفهسا لار كبير ظهيرالدين و الدوله معين الا سلام طغرل لتكين ابوسعيد برسق در خصوص بخشش علفچر در چراگاه های شاپور خواست و ممنوعيت برخي سنتهايی ناپسند در عهد سلطنت ملكشاه سلجوقی به تاريخ 513 هجری قمری است . اين يادمان  فرهنگی مربوط به دوره سلجوقی  وبه شماره 398 در فهرست آثار ملی ايران به ثبت رسيده است .

اسلاید 37: جاذبه های دیدنی استان لرستانسنگ نبشته

اسلاید 38: جاذبه های دیدنی استان لرستانقلعه فلک الافلاک

اسلاید 39: جاذبه های دیدنی استان لرستانقلعه فلک الافلاک

اسلاید 40: جاذبه های دیدنی استان لرستانقلعه فلک الافلاک

اسلاید 41: با آرزوی موفقیترضا کوشکیسال دوم رشته کامپیوتردی ماه 92

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید