limo_va_taqziye_an

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “لیمو و تغذیه آن”

لیمو و تغذیه آن

اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم موضوع : لمون ( لیمو ) و تغذیه ی آنتنظيم : بلال طارمي علي آبادياستاد راهنما :جناب آقای دکتر سليماني

اسلاید 2: مقدمه :لیمو با نام علمی Citrus limon یکی از گونه های مهم جنس Citrus در مرکبات میباشد . از 270 هزار هکتار سطح زیر کشت مرکبات در کشور حدود 41 هزار هکتار به کشت لیمو اختصاص گرفته است که 615 هزار تن محصول در سال تولید میکند . این گیاه با وجود دارا بودن خواص دارویی و تغذیه ای از قبیل ویتامین c ، اسید سیتریک ، کاروتن و ... ، نقش مهمی در سلامت انسان ایفا میکند .

اسلاید 3: تاریخچه:گرچه غریب به 400 سال پیش از تولد مسیح ، تئوفراست از لیمو سخن گفت ، اما تنها در قرن 4 میلادی ، هنگامی که جنگجویان مسیحی در جنگهای صلیبی به فلسطین رسیدند لیمو را دیدند که در باغهای آن سرزمین کشت شده بود. لیمو برای رومیان و یونانیان باستان ناشناخته بود و برای اولین بار در قرن 3 یا 4 میلادی در کتاب Nabathae در باره کشاورزی به آن اشاره شده است.

اسلاید 4: گیاهشناسی lemon:لیمو با نام علمی citrus limon از جنس citrus ، زیر تیره aurantioidae و تیره rutacea میباشد

اسلاید 5: حساسیت به سرما :لمون بعد از لایم ها حساسترین گونه نسبت به سرما است ، اگر این درخت به مدت چندین ساعت در معرض درجه حرارت 3 درجه سانتیگراد قرار گیرد صدمه دیده و اگر درجه حرارت به 8- تا 9- درجه سانتیگراد برسد شاخه ها خشک می شود و در 10- درجه سانتیگراد تمامی درخت از بین می رود. جدول دماهای بحرانی صدمات یخ زدگی میوه های لمون :

اسلاید 6: راه کارهای محافظت لیمو در مقابل سرما :1- راهکار بلند مدت : الف : محل کاشت ب : سازگاری درخت2- راهکار کوتاه مدت : الف : پوشاندن درخت ب : مهیا کردن گرمای اضافی ج : حفظ رطوبت خاک

اسلاید 7: انتخاب محل کاشت و احداث باغزمینهای آفتاب گیر ، گرم و به دور از کولاک.شیب های 25 تا 30 درجه جنوب ، جنوب شرقی ، جنوب غربی و غرب.زمین با ارتفاع 15 تا 20 متر بلندی از کف دره و با ارتفاع 150 تا 200 متر از سطح دریا.در مناطق مسطح به شرطی که توده های هوای سرد در آنها پایداری کمتری داشته باشد.

اسلاید 8: آماده سازی خاک :بسته به شرایط خاک ، آماده سازی از 1 تا 2 سال قبل و یا گاهی مدت بیشتری انجام می گیرد.در زمین های مسطح و یا با شیب 4 تا 6 درجه خاک به عمق 40 تا 45 سانتیمتر شخم زده می شود و در شیب های 4 تا 15 درجه شخم باید عمود بر شیب باشد .زمین هایی که از پاکسازی جنگلهای مخروبه و مراتع تهیه شده اند 4 بار و درمدت 2 سال قبل از کاشت شخم می خورند.

اسلاید 9: تقسیم بندی زمین :در زمین های مسطح و تا شیب 4 تا 6 درجه ، درختان با زاویه 90 درجه نسبت به هم کشت می شوند.در شیب های 13 تا 15 درجه ، ردیف ها عمود بر شیب خواهند بود .در شیبهای 13 تا 30 درجه تراس بندی انجام می دهند و یا برای هر درخت محلی مسطح می سازند .فاصله درخت ها 4 تا 5 متر و بین درختان بر روی ردیفها 2 تا 15/2 متر در نظر می گیرند .

اسلاید 10: تکثیر :برای تکثیر درخت لیمو از دو روش پیوند و قلمه استفاده می شود.گسترده ترین روش تکثیر لیمو پیوند جوانه ای است و استفاده از قلمه در باغ های تجارتی به ندرت صورت میگیرد.

اسلاید 11: پایه های مورد استفاده جهت تکثیر لیمو :1- پایه citrus lemon (لیمو ترش سنگی ) :2- پایه citrus sinensis(پرتقال شیرین ) :3- پایه citrus aurantium (نارنج ) :

اسلاید 12: تغذیه لیمو :1 – عناصر پر مصرف ( ماکرو المنت ها ) : الف : ازت (N ) : ب : فسفر ( P ) : ج : پتاسیم ( K ) : 2 – عناصر کم مصرف ( میکرو المنت ها ) : الف : آهن ( Fe ) : ب : روی ( Zn ) : ج : مس ( Cu ) :

اسلاید 13: ازت ( N ) :- تاثیر در رشد و ظاهر درخت .- تاثیر در رشد رویشی درخت .- از آنجا که عملکرد سایر مواد غذایی بر روی ازت استوار است آن را چرخ توازن تغذیه لیمو به حساب می آید .

اسلاید 14: اثرات کمبود ازت : جلو گیری از رشد رویشی – برنزه شدن عمومی گیاه – زردی برگها – خشکیدگی سرشاخه ها – توقف کامل گلدهی و تشکیل میوه .اثرات زیاد بود ازت : تسریع رشد رویشی – تاخیر در رسیدن میوه – تاثیر بر روی قابلیت جذب عناصر مس ، روی ، منگنز ، مولیبدن – اختلال در ساختمان خاک .فرم های قابل جذب ازت : در شرایط طبیعی متداول ترین فرم ازت قابل استفاده برای لیمو فرم نیتراتی است، ولی فرم آمونیاکی هم میتواند مورد استفاده قرار گیرد .

اسلاید 15: فسفر ( P ) :تحریک رشد درخت.تولید ریشه نیرومند .افزایش اندازه میوه .افزایش مقدار عصاره و اسیدیته در میوه .رسیدن میوه به حد بلوغ .

اسلاید 16: اثرات کمبود فسفر : در لیمو برگهای مسن بطور نا منظم گرد شده و در سطح فوقانی برگ خالهای قهوه ای رنگی تشکیل می شود – میوه ها پوست کلفت ، کم آب ، اسفنجی میشوند ودر مرکز میوه حفره نسبتا بزرگی مشاهده می شود .اثرات زیاد بود فسفر : کاهش قابلیت جذب سایر عناصر – تاول زدگی میوه – افزایش تلفات میوه در انبار .علل بروز کمبود فسفر : مصرف مقدار کم کود فسفره – وجود آهک زیاد در خاک - مصرف زیاد ترکیبات ازته.

اسلاید 17: پتاسیم ( K ) :افزایش مقاومت درخت در مقابل سرما زدگی .تنظیم مصرف آب .افزایش اندازه میوه .افزایش تقسیم سلولی .

اسلاید 18: اثرات کمبود پتاسیم :در لیمو علائم کمبود پتاسیم آنقدر متغیر است که هیچ یک از نشانه ها برای تشخیص درست کافی نیست. کاهش میزان رشد – ضعف جوانه های انتهایی – کاهش اندازه برگ – چین خوردگی و پیچیدگی برگ –وجود یک سری ازعلائم ونشانه ها که به زردی رگبرگی اختصاص دارند . اثرات زیادبود پتاسیم:موجب درشتی میوه ولی زبری وپوست کلفتی ونامرغوبی کیفیت خوراکی آن می گردد.

اسلاید 19: کود دهی در لیمو :نیترات آمونیومسولفات آمونیومنوع کودسن درخت

اسلاید 20: زمان کود دهی :کود دامی ، فسفر و پتاس در اوایل پاییز و همزمان با شخم زنی به خاک باغ افزوده میشود . از کود ازته در دو مرحله با تقسیمات 3/1 در بهار و 3/2 بقیه به صورت سرک هنگام رسیدن میوه ها در اوایل تابستان استفاده می شود.

اسلاید 21: آهن:(fe)اثرات کمبود آهن:به صورت شبکه ای ازرگبرگ های سبز رنگ درمتن سبز روشن برگ درشاخه های انتهایی درخت کاملاًمشهود است.اثرات زیادی آهن : به جز مورد زخمی شدن برگها دراثر مصرف 1000 گرم از آهن در خاک و یا زخمی شدن برگ و میوه در اثر محلول پاشیبا ترکیبات حاوی آهن ،علائم قابل ملاحظه ای که ناشی از آهن زیادی باشد مشاهده نشده است .در یکی از آزماشات ، هنگامی که سولفات آهن به مقدار بیشتری به محلول غذایی اضافه شد ه بود خالهای کم رنگی در برگها دیده شد.

اسلاید 22: جبران کمبود آهنکمبود آهن را می توان با استفاده از 0.9 کیلو گرم سولفات آهن در 400 لیتر آب بر طرف نمود .در خاکهای اسیدی باید به صورت کلات آهن و به مقدار 20 گرم آهن خالص به ازای هر درخت به خاک افزود.

اسلاید 23: روی ( zn ) :علائم کمبود روی : لکه های مشخص و نامنظم کلروزی در برگ – کوچک شدن برگ – کم شدن فاصله میان گره ها و ایجاد حالت جارویی به انتهای سر شاخه ها – ریز و پوست کلفت شدن میوه ها و کاهش تولید میوه.زیادی روی : سوختگی و ریزش غیر طبیعی برگ – خشکیدگی سر شاخه ها

اسلاید 24: جبران کمبود رویاز آنجایی که دادن روی به خاک بی تاثیر است ، جبران کمبود آن باید با محلول پاشی صورت گیرد . که مقدار توصیه شده آن 520 گرم سولفات روی در 400 لیتر آب می باشد.

اسلاید 25: مس ( cu ) :علائم کمبود مس : برگهای درشت و غیر طبیعی با رنگ سبز تیره بر روی شاخه های نرم ، طویل و زاویه دار است که شاخه های نرم در لبه ها خمیدگی پیدا کرده و به شکل s در می آیند – گسترش لکه های صمغی بین پوست و چوب – عدم تقارن در میوه . جبران کمبود مس : اگر ph خاک رابه بالاتراز 6.5 برسانیم با آزاد شدن مس از ذخایر طبیعی خاک ، کمبود آن جبران می شود.

اسلاید 26: منابعقلی پور ، ف . پرورش میوه لیمو . ترجمه فریبرز پیغامی . ماه نامه علمی تخصصی زیتون- شماره 131 .خوئی ، س . 1371 – اصول تغذیه مرکبات ، انتشارات فرهنگ . سالار دینی ، ع ا . 1358 – حاصلخیزی خاک ، انتشارات دانشگاه تهران . دلفز فریتس ، و .1369 – مرکبات : کاشت و تغذیه . ترجمه محمود عظیمی تبریزی . دانشگاه شهید چمران.

اسلاید 27: با تشکر از جناب آقای دکتر سليماني و حسن توجه شما دوستان

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید