مجموعه ویتامین ها و مواد معدنی
اسلاید 1: مجموعه ویتامین هاوموادمعدنیاسیدفولیکویتامین Cویتامین Dویتامین Eرویکلسیم آهنویتامین هاموادمعدنیویتامین های گروه بB1B2B6B12
اسلاید 2: ویتامین هاویتامین هاموادی هستندکه گرچه تولیدانرژی نمی کنندوبه طورمستقیم درساختن بافت های بدن نقش ندارندلیکن به مقدارجزیی برای رشدو بقای طبیعی بدن مورد نیاز می باشند.اغلب ویتامین هادربدن ساخته نمی شوندولازم است به وسیله غذاوروزانه به بدن برسند.ویتامین هابه دوگروه تقسیم می شوند:1- ویتامین های محلول درچربی مانند ویتامین آ ( (Aدی(D)ای(E)وکا(K)
اسلاید 3: ویتامین ها2- ویتامین های محلول درآب مانندویتامین های گروه ب(B)وویتامین سی (C) ویتامین های محلول درچربی همراه باچربی های مصرفی درغذای روزانه وارد بدن می شوند.بنابراین هرعاملی که درجذب چربی ها تاثیرنماینددرجذب ویتامین های نامبرده نیزمؤثراستهرویتامین دربدن انسان کارویژه ای راانجام می دهدو کمبودهریک ازویتامین هادررژیم غذایی به بیماری کمبودهمان ویتامین منجرمی شود.
اسلاید 4: ویتامین هاویتامین های محلول دربدن به مقدار کمی ذخیره می شوند به همین دلیل مصرف موادغذایی حاوی این ویتامین هابه صورت روزانه ضروری است.ویتامین های محلول درچربی دربدن ذخیره می شوند.بنابراین اختلالات حاصله ازکمبود ویتامین های محلول درچربی دربدن دیرتر ظاهر می گردد
اسلاید 5: مواد معدنیدربدن انسان نزدیک به 24ماده معدنی وجودداردکه کمبودآنها به عنوان یک ماده ی مغذی ضروری باعث ایجاد بیماری هایی می گردد.موادمعدنی برای سلامتی به مقادیربسیارکم ضروری می باشند وبارژیم غذایی متعادل می توان این موادغذایی راتامین نمود.موادمعدنی مهم : روی کلسیم آهن ید منیزیم فسفر کلر و...نقش موادمعدنی دربدن:1) درتشکیل اعضای بدن مانندکلسیم وفسفردردندان ها
اسلاید 6: مواد معدنی2) درترکیبات مایعات بدن مانندکربنات هاوکلرورها درخون3) درساختن هورمون ها مانندیددرهورمون تیرویید. توجه : مصرف خودسرانه مکمل های دارویی حاوی ویتامین هاوموادمعدنی بدون تجویزپزشک مجازنمی باشد
اسلاید 7: ویتامین های گروه ب()ویتامین های گروه ب(B)ب 1(تیامین)ب 2(ریبوفلاوین)ب 6(پیریدوکسین)ب12(سیانوکوبالامین)
اسلاید 8: ویتامین ب1() چه اهمیتی دارد؟1)ویتامینی محلول درآب است که پس ازجذب دربدن دراندام هایی مثل قلب کبد کلیه عضلات ومغزمصرف شده ومازاد آن ازطریق ادراردفع می شود.2)این ویتامین برای به کارگیری ومصرف موادقندی دربدن ضروری است.3)مغزواعصاب اکثرانرژی خودراازطریق موادقندی تامین می کنند.به همین علت ویتامین ب1درسوخت وساز مغز نقش اساسی دارد.
اسلاید 9: کمبودویتامین ب1باعث جه مشکلاتی می شود؟1)کمبودویتامین ب1باعث کاهش اشتهاوافسردگی می شود.2)کمبودشدیدویتامین ب1باعث ضعف درعضلات وحتی فلج دست وپامی شود.3)همچنین کمبودشدیدویتامین ب1ممکن است باعث ورم شدیدتنگی نفس نارسایی قلب وحتی ازکارافتادن قلب شود
اسلاید 10: منابع غذایی ویتامین ب1کدامند؟همه خوراکی های طبیعی هرچندبه مقدارکم ویتامین ب1دارند.منابع مهم آن عبارتنداز: 1)غلات(گندم برنج و...)وحبوبات(لوبیاعدس نخودو...)جداکردن سبوس غلات وحبوبات باعث ازبین رفتن قسمت اعظم ویتامین ب1 درآنها می شود.2)جگرگوشت وتخم مرغ.3)شیرولبنیات.
اسلاید 11: ویتامین ب2چه اهمیتی دارد؟ویتامین محلول درآب است که ذخیره آن دربدن نسبتاکم بوده وبیشترین غلظت آن درکبدوکلیه هاوجودداردمازاداین ویتامین ازطریق ادراردفع می گردد.این ویتامین درسوخت وسازپروتئین چربی وموادقندی دخالت دارد.
اسلاید 12: کمبودویتامین ب2باعث چه مشکلاتی می شود؟1)زخم والتهاب گوشه لب2)قرمزی وسوزش زبان واختلال درپرزهای روی زبان3)سرخ شدن وسوزش چشم ها ترس ازنوروریزش اشک و احساس وجودشن درچشم.4)پوسته پوسته شدن پوست ناحیه بین لب وبینی5)التهاب پوست دستگاه تناسلی.
اسلاید 13: منابع غذایی ویتامین ب2کدامند؟1)موادغذایی بامنشاجانوری مثل: جگرگوشت شیرتخم مرغ قلوه.2)سبزیجات وغلات(برنج وگندم...)حبوبات (نخودولوبیا...)جوانه زدن غلات وحبوبات باعث افزایش ویتامین ب2موجوددرآنهامی شود3)به مقدارفراوان درماالشعیر
اسلاید 14: ویتامین ب6چه اهمیتی دارد؟1)نقش مهم این ویتامین درواکنش های مربوط به سوخت وسازپروتئین هامی باشد.2)ویتامین ب6درساختن هموگلوبین درخون نقش فعال دارد.3)احتمالا ویتامین ب6درسوخت وسازچربی هاوقندهانیزنقش دارد.4)وجودویتامین ب6برای تولیدبعضی هورمون هانیزضروری است.
اسلاید 15: کمبودویتامین ب6باعث چه مشکلاتی می شود؟1)کاهش رشد کم خونی.2)تشنج به علت کاهش یک نوع اسیدضروری درمغز.3)ترک وتورم گوشه لب.4)گیجی واستفراغ.
اسلاید 16: منابع غذایی ویتامین ب6کدامند؟1)غذاهایی بامنشاجانوری مانندجگرگوشت ماهی زرده تخم مرغ شیر.2)غلات(برنج جو...)وحبوبات(ماش لپه)پوست نگرفته وسبوس دار.توجه : علائم کمبودویتامین ب6ممکن است درهنگام درمان بابعضی داروها روی دهدکه معمولا برای بیمارانی که این داروها رامی خورند پزشک ویتامین ب6 نیزتجویزمی نماید.
اسلاید 17: ویتامین ب12چه اهمیتی دارد؟1)این ویتامین نقش مهمی درساختن سلول هاوعامل وراثت دارد.2)نقش مهم دیگرویتامین ب12درسوخت وسازقندهاچربی هاوپروتئین هااست.3)ویتامین ب12برای رشدطبیعی وسلامت بافت های عصبی وتشکیل خون لازم وضروری است.
اسلاید 18: کمبودویتامین ب12 باعث چه مشکلاتی می شود؟1)یک نوع کم خونی شدید2)مشکلات عصبی
اسلاید 19: منابع غذایی ویتامین ب12کدامند؟چون گیاهان قادربه ساختن این ویتامین نیستند این ویتامین فقط درخوراکی های بامنشاجانوری وجوددارد.جگر گوشت تخم مرغ شیروپنیرازمنابع خوب این ویتامین هستند.علائم کمبوداین ویتامین درافرادی که رژیم غذایی متعادل وحاوی موادغذایی فوق داشته باشند کمتربه کمبوداین ویتامین مبتلا می شوند.
اسلاید 20: اسید فولیک چه اهمیتی دارد؟1)یکی ازویتامین های ضروری برای تکثیرسلول هاورشدبدن است.2)نقش مهم اسیدفولیک درخون سازی است.3)کبدمحل اصلی ذخیره این ویتامین است ومقدارکمی ازآن ازطریق ادراردفع می شود.
اسلاید 21: کمبوداسیدفولیک باعث چه مشکلاتی می شود؟1)کمبوداسیدفولیک دربدن موجب یک نوع کم خونی شدیدمی گردد.2)تورم زبان واختلالات دستگاه گوارش ازعوارض کمبوداسیدفولیک دربدن است.
اسلاید 22: منابع غذایی اسیدفولیک کدامند؟1)منابع غذایی جانوری مثل جگر دل قلوه وتخم مرغ.2)منابع غذایی گیاهی مانندعدس اسفناج. پختن بیش ازحدسبزیجات اسیدفولیک موجوددرآن هاراازبین می بردمگراین که با حرارت کم بخارپز شود.
اسلاید 23: ویتامین ث چه اهمیتی دارد؟1)درسوخت وسازبافت هاوتولیدآنزیم هانقش مهمی دارد.2)ویتامین ث موجب بهبودجذب آهن می گردد.3)این ویتامین درپیشگیری ازبتلا به عفونت موثراست.4)نقش مهم دیگرویتامین ث درتشکیل دندان هاواستخوان هابه یکدیگروالتیام زخم وسوختگی است.
اسلاید 24: کمبودویتامین ث باعث چه مشکلاتی می شود؟1)کمبودویتامین ث باعث خستگی ضعف بی حالی وگرفتگی درعضلات می باشد.2)کمبودویتامین ث باعث کم خونی وتاخیردرالتیام زخم خواهدشد.3)خونریزی های مکررتورم لثه هاودهان نیز ازعوارض کمبودویتامین ث می باشند.
اسلاید 25: منابع غذایی ویتامین ث کدامند؟1)میوه های تازه بخصوص انگورسیاه ومرکبات گیلاس.2)سبزی های تازه مثل فلفل دلمه ای گوجه فرنگی وسبزی های برگ سبز.3)به جز جگرهیچ غذای حیوانی منبع قابل ملاحظه این ویتامین نمی باشد.ویتامی ث دراثرپختن وگرمای زیادویاخردکردن خیساندن درآب ونگهداری به مدت زیادبه سرعت ازبین می رودو برای دریافت کافی ویتامین ث بایدسبزیجات ومیوه جات به صورت تازه وخام روزانه مصرف شوند.
اسلاید 26: ویتامین دی چه اهمیتی دارد؟1)ویتامین دی یک ویتامین محلول درچربی است که کمبودآن باعث مشکلاتی دربدن می گردد.2)ویتامین دی جذب کلسیم وفسفر راافزایش می دهد.3)این ویتامین برای تشکیل دندان هاواستخوان هاضروری است.
اسلاید 27: کمبودویتامین دی باعث چه مشکلاتی می شود؟1)کمبودویتامین دی درکودکان باعث بیماری راشی تیسم (نرمی استخوان)می گردد.2)درکودکان مبتلا به کمبود ویتامین دی ملاج دیرتر بسته می شود.3)دندان های کودکان مبتلا به کمبود ویتامین دی دیرترظاهرو زودترفاسدمی شود.4)افرادبزرگسال مبتلا به کمبود ویتامین دی نیزدرمعرض ابتلابه نرمی استخوان هستندکه باعث دردمزمن استخوان هابخصوص درناحیه کمروپشت وخستگی مزمن می گردد.
اسلاید 28: منابع ویتامین دی کدامند؟1)تابش اشعه خورشیدبه پوست باعث تولیدویتامین دی درپوست می گردد.2)روغن کبدماهی غنی ترین منبع ویتامین دی است.3)جگرتخم مرغ کره وشیروفراورده های آن منبع خوبی از ویتامین دی هستند.
اسلاید 29: ویتامین ای چه اهمیتی دارد؟1)درمتابولیسم قندوچربی درسلول هانقش دارد.2)درپیشگیری ازاثرات سوءآلودگی هواموثراست.
اسلاید 30: کمبودویتامین ای باعث چه مشکلاتی می شود؟می تواندباعث اختلال درعضلات سیستم عصبی وغددگردد.
اسلاید 31: منابع غذایی ویتامین ای کدامند؟1)مهمترین منبع ویتامین ای روغن های نباتی ازقبیل روغن ذرت سویاوآفتاب گردان است.2)بادام زمینی وجوانه گندم ازمنابع دیگراین ویتامین محسوب می شوند.
اسلاید 32: روی دربدن چه اهمیتی دارد؟1)روی درهمه بافت های بدن به مقداربسیارکم وجود دارد وازاجزای تشکیل دهنده انسولین وبسیاری ازآنزیم های بدن است.2)دراعمال متابولیک استخوان هانقش عمده ای دارد.3)التیام زخم هاراتسریع می نماید
اسلاید 33: کمبودروی باعث چه مشکلاتی می شود؟1)کمبودروی باعث کاهش رشدجسمانی وریزش مومی شود.2)کاهش احساس چشایی وبویایی وبی اشتهایی ازعوارض دیگرکمبودروی است.
اسلاید 34: منابع غذایی روی کدامند؟1)غذای حاوی پروتئین جانوریمثل گوشت جگرماهی مرغ وشیر(به مقدارکمتر)2)دانه های غلات مانند(برنج گندم ولوبیا )پوست نگرفته.
اسلاید 35: کلسیم دربدن چه اهمیتی دارد؟1)کلسیم یک عنصرمعدنی مهم دربدن است که5/1-2درصد وزن بدن راتشکیل می دهد.2)99%کلسیم بدن دراستخوان هاودندان هامی باشدازاین رونقش مهمی درتشکیل وسلامت دندان واستخوان دارد.3)تنظیم وآهنگ وریتم طبیعی ضربان قلب ازوظایف مهم کلسیم است.4)اهمیت دیگرکلسیم به علت نقش آن درلخته شدن خون است
اسلاید 36: کمبودکلسیم باعث چه مشکلاتی می شود؟1)کمبودکلسیم موجب نرمی استخوان درکودکان می گردد.2)پوکی استخوان ازدیگردلایل کمبودکلسیم است.
اسلاید 37: منابع غذایی کلسیم کدامند؟1)شیروفراورده های آن (پنیرماست کشک)2)ماهی تازه وکنسروشده3)زرده تخم مرغ4)غلات(گندم وجو...)وحبوبات(عدس لپه ولوبیا)5)خشکبارمثل زردآلوی خشک شده(قیسی)خرماوکشمش
اسلاید 38: آهن دربدن چه اهمیتی دارد؟1)آهن یک ماده مغذی موردنیازبرای ساختن گلبول های قرمزاست.نقش گلبول های قرمز انتقال اکسیژن به سلول های بدن است.2)آهن درتشکیل بخشی ازآنزیم های بدن نقش دارد.3)نوجوانان به علت جهش رشد به آهن بیشتری نیازدارند.
اسلاید 39: کمبودآهن باعث چه مشکلاتی می شود؟1)اختلال درتکامل وهماهنگی سیستم اعصاب حرکتی.2)اختلال درتکامل گفتاری. 3)کاهش قدرت یادگیری وکاهش ضریب هوشی.4)تغییرات رفتاری مثل بی تفاوتی خستگی وبی حسی.5)کاهش مقاومت بدن دربرابرعفونت ها.
اسلاید 40: منابع غذایی آهن کدامند؟1)جگرگوشت مرغ ماهی وتخم مرغ.2)سبزیجات ماننداسفناج وجعفری.3)حبوبات مانندعدس ولوبیاوغلات (گندم)4)خشکبارمثل توت خشک انجیرکشمش وخرما.توجه ویتامین ث جذب آهن راآفزایش می دهدبنابراین استفاده ازگوجه فرنگی سالادفلفل سبزسبزیجات تازه ومیوه جات به خصوص مرکبات همراه یابعدازغذاجذب آهن راآفزایش می دهد
اسلاید 41: علائم کم خونی فقرآهن چیست؟علائم کم خونی فقرآهن بستگی به شدت آن دارد:1)رنگ پریدگی زبان مخاط داخل لب وپلک چشم.2)خستگی زودرس سیاهی رفتن چشم وبی تفاوتی.3)بی اشتهایی وحالت تهوع.4)سردردوسرگیجه.5)خواب رفتن وسوزن سوزن شدن دست وپا.6)درمراحل پیش رفته تنگی نفس همراه باتپش قلب وتورم قوزک پا.
اسلاید 42: MohsenshokriNo:1138Title:AnalyzerStation:Marvdasht
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.