نظریه مسیر- هدف Path-Goal Theory
اسلاید 1: نظریه مسیر-هدفPath-Goal Theory
اسلاید 2: عنواننظریه مسیر-هدفنوعنظریهمراحل استفادهتجزیه و تحلیلموضوعمنابع انسانیسطحسازمانیپیچیدگیمتوسط
اسلاید 3: این تئوری که به وسیله رابرت هاوس ابداع شد، دارای نگرش اقتضایی است، ولی نقطه تمرکز و تاکید آن به جای صفات ثابت رهبر، موقعیت و رفتارهای رهبر میباشد. بنابراین، تئوری مسیر – هدف امکان تطبیق رهبر با موقعیت را فراهم میسازد. این تئوری ریشه در تئوری انتظار در انگیزش دارد. به طور کلی طبق تئوری انتظار، طرز تلقیها و رفتارهای فرد با استفاده از دو عامل وابسته به هم قابل پیشبینی است: درجه اعتقاد فرد به تحقق نتیجههای مختلف از راه عملکرد(انتظار) و دوم ارزش این نتایج برای فرد(ظرفیت). طبق تئوری مسیر – هدف، زیردستان تا جایی به وسیله رهبر برانگیخته میشوند که رفتار رهبر از طریق روشن کردن رفتارهایی(مسیرها) که منتهی به پاداشهای مورد نظر(هدفها) میشوند، عملکرد زیردستان را تحت تاثیر قرار دهد. البته فرض بر این است که دریافت پاداش بستگی به عملکرد اثربخش دارد. همچنین، یک رهبر ممکن است در موقعیتهای مختلف به طرق مختلف عمل کند. تئوری مسیر – هدف چهار نوع رفتار تحت عناوین هدایتی، حمایتی، مشارکتی و موفقیتخواهی را به رهبر معرفی میکند. در رهبری هدایتی، رهبر به زیردستانش میگوید که چه انتظارهایی از آنها دارد، راهنمایی لازم را درباره چگونگی انجام وظایف ارائه میدهد، کاری را که باید انجام شود برنامهریزی میکند، معیارهای معینی را برای عملکرد زیردستانش حفظ میکند. رفتار رهبر حمایتی دوستانه است و به وضعیت اجتماعی، رفاه و نیازهای زیردستانش توجه میکند. در رهبری مشارکتی، رهبر با زیردستانش درباره موضوعها مشورت میکند و پیشنهادهای آنها را قبل از تصمیمگیری مورد توجه قرار میدهد. و رهبر موفقیتخواه هدفهای تلاشبرانگیز تعیین میکند، از زیردستانش انتظار دارد در بالاترین سطح تلاش کنند و اطمینان زیادی دارد که زیردستانش تلاش میکنند و هدفها را تحقق میبخشند. در تئوری مسیر – هدف فرض بر این است که هر رهبری میتواند برحسب موقعیت رهبری، یک یا هر چهار سبک رهبری را اعمال کند.
اسلاید 4: طبق این تئوری دو نوع عامل موقعیتی بر چگونگی رابطه رفتار رهبر یا رضایت زیردستان اثر میگذارد، که عبارتند از: ویژگیهای شخصی زیردستان و ویژگیهای محیط. دو ویژگی شخصی مهم زیردستان عبارتند از: محل و منشأ کنترل و توانایی ادراک شده:منشأ کنترل اشاره دارد به میزانی که فرد فکر میکند آنچه برایش اتفاق میافتد، نتیجه رفتار خودش میباشد و یا نتیجه عوامل خارجی است. نتیجه تحقیقات نشان میدهد اشخاصی که پیامدها را به رفتار خودشان اسناد میدهند، بیشتر به رهبر هدایتی تمایل نشان میدهند. توانایی ادراک شده اشاره دارد به دیدگاه فرد نسبت به توانایی خود در انجام کاری که به او محول شده است. کارکنانی که تواناییهای خودشان را به نسبت زیاد ارزیابی میکنند احتمال کمی وجود دارد که رهبری هدایتی را بپذیرند.
اسلاید 5: ابزارهای مرتبطنظریه اسناد Attribution Theoryسبک های رهبری Leadership Stylesنظریه نیازهای انسانی Theory Of Human Needs مزایابا استفاده از این نظریه می شود بخوبی نوع رفتار رهبر را شناخت و برآن اساس نحوه تعامل افراد با آن و بالعکس رو به بهبودی می رود. کاربردهااین تئوریها در ارتباط با نظریههای هدایت و رهبری سازمان است. و بر این مبنا قرار دارد که شناخت عوامل محیطی و خصوصیات مرئوسان عامل اصلی در نفوذ بر آنان است. این شناخت به مدیر قدرت میدهد تا بهسبکی دست زند که کارکنان هدف سازمان را چون هدف خود پندارند و در تحقق آن اهتمام ورزند.معایب
اسلاید 6: زماننیروی کاردانشهزینهمنابع مورد نیاز
اسلاید 7: برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت Mgtools.ir مراجعه نمایید...
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.