vaba_2

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “وبا ۲”

وبا ۲

اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحيم

اسلاید 2: وباوبا یک بیماری حاد اسهالی است که عامل آن باکتری به نام ویبریو کلرا می باشداینک این بیماری به علت ویبریو کلرا ( 01 ) بیوتیپ کلاسیک یا التورایجاد می شود دامنه شدت بیماری از آلودگی بدون نشانه بالینی تا حالات شدید است که بخش بزرگی ازآن آلودگی خفیف یا بدون نشانه بالینی می باشد ویژگی موارد مشخص وبا ، آغاز ناگهانی اسهال جهنده ، بدون فشار و آبکی است که بدنبال آن استفراغ ، کم آب شدن سریع ، گرفتگی ماهیچه ها و کم شدن ادرار فرا می رسد میزان کشندگی در صورتی که درمان طبی در دسترس نیست 33 تا 50 درصد می باشد که در صورت درمان به کمتر از یک درصد می رسد

اسلاید 3: تاریخچه بیماری از دوران باستان وبا در هندوستان وجود داشته است از سال 1818 وبا در دنیا از طریق 7 موج بزرگ پخش گردید که به آن پاندمی می گویند ویژگی های هفتمین پاندمی - زمان شروع : سال 1961 - مکان شروع : جزیره سولاوزی در اندونزی - عامل بیماری : ویبریو کلرا (01) بیوتیپ التور - هفتمین پاندمی وبا همچنان به گسترش خود ادامه می دهد

اسلاید 4:

اسلاید 5: عوامل بیماریزایی 1 – عامل زنده بیماریزا 2 – میزبان 3 – محیط

اسلاید 6: عامل زنده بیماریزا عامل بیماریزا خرده زیستمندی به نام ویبریو کلرا می باشد که از لحاظ شیمیایی دارای 139 سروگروه می باشد اصطلاح سویه های همه گیری برای ویبریوکلرای (01) به کار می رود ویبریوهایی که از نظر شیمیایی همانند ویبریوکلرا 01 می باشند ولی با آنتی سرم 01 آگلوتینه نمی شوند را NAG می گویند که شبه وبا ایجاد می کنندویبریو وبا در56 درجه سانتی گراد در مدت سی دقیقه و در آب جوش در مدت چند ثانیه از بین می رود در یخ به مدت 6 – 4 هفته زنده می ماند خشک شدن و نور خورشید در چند ساعت آنرا می کشد با کروزول و کلر به آسانی نابود می شود

اسلاید 7:

اسلاید 8: انسان تنها مخزن شناخته شده عفونت وبایی است که می تواند به صورت بیمار و یا حامل باشد طیف بیماری از آلودگی پنهان تا بیماری شدید است در بیماران نسبت موارد شدید به موارد خفیف یا پنهان عفونت در وبای کلاسیک 1 به 5 و در وبای التور 1 به 25 تا 1 به 100 است اسهال و استفراغ بیماران و حاملان آلوده کننده می باشد در هر میلی لیتر اسهال بیماران وبایی به تعداد 10 میلیون تا یک میلیارد ویبریو و هر گرم مدفوع حاملان 100 تا 100 هزار میکروب وبا دارد حداقل تعداد یک میلیون میکروب برای ایجاد بیماری در انسان لازم است

اسلاید 9: عوامل مربوط به میزبان وبا هر دو جنس را در همه سنین مبتلا می کند در مناطق بومی میزان حمله در کودکان بیشتر است اسیدیته معده یک بازدارنده کارساز است ویبریو در PH=5 و کمتر نابود می شود حرکات جمعیت مانند جشن های عروسی ٰ ایام زیارتی ٰ جشن های عمومی و .... سبب افزایش خطر رویارویی با آلودگی می شود از طریق مسافرتهای هوایی و زمینی بیماران و حاملان میکروب به آسانی عفونت را به کشورهای دیگر منتقل می کنند در گروههای با وضعیت اقتصادی واجتماعی بدتربروز وبا گرایش به افزایش داردآلودگی طبیعی ایجاد ایمنی کارساز می کند که به علت ایمنی موضعی روده می باشد

اسلاید 10: ایمنی ناشی از عفونت پیشین با ویبریو کلرا درمناطق آندمیک و تغذیه شیرخوار با شیرمادر ایجاد مقاومت در برابر ابتلا به وبا می کند بیمارانی که آنتی اسید مصرف می کنند یا تولید اسید معده آنها کاهش یافته است به وبا مستعد ترمی باشند افراد دارای گروه خونی o علائم شدیدتری ازبیماری وبا را نشان می دهند اگر چه پاتو فیزیولوژی آن هنوز مشخص نشده است

اسلاید 11: عوامل زیست محیطی انتقال ویبریو وبا در جامعه ای که بهسازی محیط زیست ضعیف باشد به راحتی انجام پذیر است عوامل زیست محیطی مهم شامل آب و مواد خوراکی آلوده ٰ مگس ٰ عادات انسانی که آلودگی آب و خاک را سبب می شود ٰ عدم رعایت بهداشت فردی و ..... در منطقه معتدله همه گیری وبا معمولا“ در ماههای تابستان و پاییز اتفاق می افتد

اسلاید 12:

اسلاید 13: روشهای انتقال انتقال از طریق تماس مستقیم فرد با فرد مانند تماس با بیمار ، نادر است . ازآنجا که بیش از یک میلیون ارگانیسم برای ایجاد بیماری مورد نیاز است وبا منحصرا“ از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می گردد . آب : نوشیدن ، حمام کردن و شتشوی وسایل آشپزی در آب آلوده می تواند موجب انتقال وبا شود . غذا : شیردادن کودکان با بطری یک عامل خطر چشمگیر برای شیرخواران است - سبزیها ومیوه هایی که با آب آلوده شسته شده باشند وغذاههای دریایی ناپخته و خام بویژه صدف - غذاههای پخته هم ممکن است به وسیله دست یا مگس آلوده شوند - غذاههای ترش با لیمو ، گوجه فرنگی ، ماست و شیر تخمیر شده مانع رشد ویبریو کلرا می شوند

اسلاید 14: بیماریزایی ویبریوی وبا از راه دهان وارد شده ٰ از سد معده گذشته ( اسید معده ) و وارد روده باریک میشود در روده موسینازی ترشح می کند که حرکت آنرا در مخاط تسریع می کند سپس به یاخته های پوشش روده می چسبد بعد از چسبیدن به مخاط روده زهرابه روده ای خود را ترشح می کند که سبب می شود دفع مایعات و یون ها بیشترازجذب آن باشد در نتیجه اسهال آبکی ایجاد می شود

اسلاید 15: دوره نهفتگی و طول مدت علائم و عفونت زایی دوره نهفتگی معمولا“ یک تا سه روز است ولی می تواند از چندین ساعت تا پنج روز به طول بیانجامد .علائم بیماری معمولا“ دو تا سه روز طول می کشد اگر چه دربعضی بیماران تا پنج روز نیز ادامه می یابد .بیشتر افراد از زمان شروع بیماری تا چند روز پس از بهبود مسری هستند بندرت ممکن است بیمار ویبریو کلرا را برای چندین ماه از طریق مدفوع دفع کتد .درمان با آنتی بیوتیک می تواند در کاهش طول مدت علائم و سرایت بیماری موثر باشد

اسلاید 16: علائم و نشانه ها وبا طیف بالینی وسیعی دارد تقریبا“ 75 درصد از افرادی که دچار عفونت با ویبریو کلرا می شوند هیچ نشانه ای از بیماری ندارند 20 درصد دوچار اسهال می شوند که از اسهال ایجاد شده توسط دیگر ارگانیسم ها قابل افتراق نیست در تعداد اندکی ( 2 – 5 درصد ) از افراد مبتلا به عفونت ، اسهال آبکی ، استفراغ و از دست رفتن آب بدن رخ می دهد . وبای علامت دار با اسهال آبکی حجیم بدون تب یا زورپیچ شکم آغاز می شود مدفوع بیماران وبایی ظاهرمایع شفاف آغشته به موکوس سفیدرنگ می گیرد که اصطلاحا“ مدفوع آب برنجی نام دارد و معمولا“ بدون بو می باشد یا بوی خفیف ماهی را دارد استفراق که می تواند شدید باشد و کرامپ های دردناک در پاهها علائم شایع می باشند . در موارد شدید بیماری زورپیچ در معده ، یا درد دستها و پاهها ممکن است وجود داشته باشد .

اسلاید 17: مراحل رسیدگی به بیماران مشکوک به وبا 1 – میزان دهیدراتاسیون بیمار را ارزیابی کنید .2 – جبران مایعات بیمار را بر اساس راهنمای سازمان جهانی بهداشت3 – بیمار را بطور مکرر پایش کنید و وضعیت جبران مایعات را ارزیابی کنید .4 – یک نمونه سواپ مقعدی از بیمار مشکوک به وبا تهیه کنید .5 – به بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون شدید آنتی بیوتیک خوراکی بدهید .6 – در صورتی که استفراغ بیمار متوقف شده است به او اجازه بدهید تا آنچه لازم است میل کند. 7 – تا زمانی که اسهال متوقف شود پایش بیمار و جایگزینی مایعات را ادامه بدهید . 8 – به اندازه دو روز پودر ORS به بیمار بدهید تا ازآنها طبق دستوراتی که شما ارائه می دهید. استفاده کند

اسلاید 18:

اسلاید 19: راهنمای درمان بیماران بدون دهیدراتاسیوندرمان این بیماران در منزل انجام می گیرد باید به این بیماران به اندازه دو روز پودر ORS داد و نحوه مصرف ORS را بر اساس جدول زیر توضیح داد

اسلاید 20: راهنمای تجویز محلول ORS به بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون نسبی : فقط زمانی از سن بیمار استفاده کنید که وزن بدن او نامشخص باشد با ضرب کردن وزن بیمار در 75 مقدار ORS مورد نیاز بدست می آید مقدار تخمینی محلول ORS با بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون نسبی مقدار تخمینی محلول ORS با بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون نسبی مقدار تخمینی محلول ORS با بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون نسبی مقدار تخمینی محلول ORS با بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون نسبی مقدار تخمینی محلول ORS با بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون نسبی مقدار تخمینی محلول ORS با بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون نسبی مقدار تخمینی محلول ORS با بیماران مبتلا به دهیدراتاسیون نسبی سن *کمتراز4 ماه 4تا11ماه12تا23ماه2تا4سال5تا14سالبیشتراز15سالوزن به کیلوگرمکمتراز 55 تا 9/7 8 تا 9/1011تا 9/1516تا9/29بیشتراز 30مقدارORS به میلی لیتر 200تا400400تا600600تا800800تا12001200تا22002200تا4000

اسلاید 21: راهنمای جبران مایعات بیماران دچار دهیدراتاسیون شدیدمایعات داخل وریدی را بی درنگ باید تجویز نمود 100 میلی لیتر محلول رینگر لاکتات به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باید به صورت زیر تجویز شود

اسلاید 22: آنتي بيوتيك هاي توصيه شده براي درمان مبتلايان به وبادر ایرانآنتي بيوتيك هاي توصيه شده براي درمان مبتلايان به وبادر ایرانآنتي بيوتيك هاي توصيه شده براي درمان مبتلايان به وبادر ایرانآنتي بيوتيك كودكان کمتر از 8 سالبزرگسالانسيپروفلوكساسين زیر 17 سال تجویز نشود.250 ميلي گرم دو بار در روز بمدت سه روز يا يك گرم بصورت تك دوزسفیکسیم8 mg/Kg/dayدر دو دوز منقسم به مدت 3 روز400 ميلي گرم روزانه برای 3 روزاريترومايسين 10mg/kg/doseچهار بار در روز به مدت 3 روز400 ميلي گرم 4 بار در روز به مدت 3 روز آزیترومایسین20mg/kg/dose دوز واحد1 gr دوز واحدآمپی سیلینmg/kg/dose5/12چهار بار در روز به مدت 3 روز500ميلي گرم 4 بار در روز به مدت 3 روز الف- درمان انتخابی برای بزرگسالان به ترتیب : سیپروفلوکساسین، سفیکسیم و آمپی سیلین می باشد. ب - درمان انتخابی برای کودکان و زنان بادار به ترتیب: سفیکسیم، آمپی سیلین ، اریترومایسین وآزیترومایسین می باشند.

اسلاید 23: تعاریف وبامورد مشکوک در مناطق غیر اندمیک : هر فرد 2 سال به بالا که دچار دهیدراتاسیون شدید شود یا در اثر اسهال آبکی شدید بمیردمورد مشکوک در مناطقی که همه گیری وبا وجود دارد یا اندمیک می باشد : هر فرد 2 سال به بالا که مبتلا به اسهال حاد آبکی باشد مورد تایید شده : هر فرد دوچار اسهال که ویبریو کلرا O1 یا O139 از مدفوعش جدا شده باشدایران کشور اندمیک بیماری وبا می باشد

اسلاید 24: جمع آوری سواپ مقعدی برای تایید ویبریو کلرا نمونه سواپ رکتال بعد از مایع درمانی وریدی و قبل از تجویز آنتی بیوتیک باید گرفته شود طریقه گرفتن نمونه : 1 – یک سواپ با نوک پنبه ای تمییز را وارد مقعد بیمار یا مدفوع تازه دفع شده کنید 2 - سواپ را بدقت بازدید کرده تا مرطوب شدن پنبه و آغشته شدن آن به مدفوع تایید شود 3 – سواپ را در لوله محیط انتقال کری بلر قرار دهید 4 – لوله را در یک کیسه پلاستیکی در بسته همراه با مشخصات بیمار به آزمایشگاه بفرستید

اسلاید 25: فعالیتهای کنترل وبا : الف – آموزش بهداشت ب- بهداشت آب ج – پیشگیری دارویی د– واکسیناسیون و قرنطینه الف - آموزش بهداشت : آموزش بهداشت زیر بنای کنترل طغیان وبا است لذا با وقوع همه گیری وبا هرچه سریعترمی بایست این آموزشها شروع شود در این آموزشها مطالب زیربه مردم گفته می شود 1 - استفاده ازپودر ORS به محض شروع اسهال ومراجعه بی درنگ به مراکز درمانی2 - رعایت احتیاط به منظوراستفاده از آب سالم آب به دو روش سالم می شود :الف – آب را به مدت یک دقیقه بجوشانید تا میکروبهای وبا کشته شوند ب – سه قطره از محلول کلر مادررا به یک لیتر آب اضافه کنید آنرا خوب بهم بزنید و پیش از آشامیدن نیم ساعت صبر کنید

اسلاید 26: 3 - شتشوی دستها با آب و صابون پس از توالت رفتن و پیش از تهیه و خوردن غذا 4 - تهیه و نگهداری غذا بنحو مطلوب : الف – تمام قسمتهای غذا باید حداقل تا دمای 70 درجه سانتیگراد حرارت ببیند ب – غذای پخته شده فورا“ میل شود ج - مواد غذایی پخته شده را در یخچال در دمای کمتر از 10 درجه سانتیگراد یا بیشتر از 60 درجه سانتیگراد بدقت نگهداری کنید د – از آب سالم برای تهیه غذا استفاده کنید 5 - استفاده از توالت یا آبریزجهت دفع بهداشتی مدفوع

اسلاید 27: ب – بهداشت آب : منابع آب که در بررسی های بهداشت محیطی به عنوان منابع بالقوه عفونت تشخیص داده می شوند بایستی سریعا“ گندزدایی شده یا مسدود شوند و به مردم اعلام گردد که تنها از آب لوله کشی یا منابع سالم و شناخته شده آب استفاده نمایند همچنین به مردم درباره اجتناب از آلوده کردن آبهای سطحی به مواد مدفوعی تذکر و آموزش داده شود ج – پیشگیری دارویی- تنها در شرایط خاص : پیشگیری دارویی به هنگام وقوع همه گیری در جوامع بسته نظیر زندان ها می تواند مفید واقع گرددد – واکسیناسیون و قرنطینه : - استفاده از واکسن برای کنترل همه گیری وبا بی اثر بوده و توصیه نمی شود واکسن های موجود تا 50 درصد اثر حفاظتی به مدت 3 تا 6 ماه دارند این واکسن ها مانع ایجاد عفونت بدون علامت نمی شوند لذا واکسیناسیون مانع از ورود وبا به کشور نخواهد شد و واکسیناسیون افراد خانواده بیماران وبایی نقشی در پیشگیری ندارد - قرنطینه انسانی نیز نمی تواند نقشی در شناسایی مسافران مبتلا به عفونت های وبایی داشته باشد و همچنین از ورود وبا با مناطق جدید پیشگیری کند

اسلاید 28: پایان

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید