صنایع غذایی

پاورپوینت نگهداری مواد غذایی با استفاده از روش غیرحرارتی اشعه گاما

negahdari-mavad-ghazaei-ba-estefade-az-ravesh-gheyr-hararati-ashae-gama

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت
نگهداری موادغذایی با استفاده از روش غیرحرارتی اشعه گاما تعداد صفحه: 26 مقدمه پرتودهی مواد غذایی عبارت است از قرار دادن ماده غذایی در مقابل مقدار مشخصی از پرتو گاما، به منظور جلوگیری از جوانه زنی بعضی محثولات غذایی مانند پیاز و سیب زمینی و همچنین کنترل آفات انبارداری، کاهش با میکروبی و قارچی بعضی از محصولات مانند زعفران و ادویه‌ها و تاًخیر در رسیدن بعضی میوه‌ها به منظور افزایش زمان نگهداری آنها. در کودها مطالعات مربوط به تغذیه گیاهی نیز از این روش استفاده میشود مانند نحوه جذب کودها و عناصر که با استفاده از تکنیک پرتوتابی هسته‌ای میتوان تغییرات ژنتیکی مورد نظر را برای اصالح محصول در توده‌های گیاهی به کار برد. لذا استفاده از روش‌هاي نوين نگهداري مواد غذايي نظير پرتودهي به عنوان يك روش ايمن و موثر در فراوري مواد غذايي مورد توجه محققين بهداشت و مواد غذايي قرار گرفت.   انواع پرتوهای مورد استفاده پرتو ماوراء بنفش: تابشهای بتا:  پرتوهای گاما: پرتوهای ایکس: مایکروویو: تاريخچه استفاده از پرتودهي گاما در ايران پرتودهي مواد غذايي در ايران با احاث سامانه پرتودهي گاما ir-136 در سال 1364 در محل سازمان انرژي اتمي كه توسط يك شركت كانادايي با توجه به نيزها و تكنولوژي ان زمان طراحي و ساخته شد،‌ شروع شد. شركت شار پرتو ايرانيان به عنوان اولين سرمايه‌گذار بخش خصوصي با عنوان طرح كلان ملي فناوري سامانه پرتودهي گاما در سال 1389 مسئوليت ساخت مركز پرتودهي گاما- سايت شهيد شهرياري در منطقه ويژه اقتصادي چهارمحال بختياري را بر عهده گرفت.  پرتودهي گاما در مواد غذايي مواد غذایی معمولأ با پرتو گاما وازطریق یک منبع رادیوایزوتوپ ، الکترونها ویا اشعه ایکس تولید شده از طریق یک شتابدهنده الکترونی اشعه دهی می شوند. مزیت استفاده از پرتو گامااین است که کبالت 60 وسزیم 137 دوفراورده طبیعی نسبتأ ارزان قیمت حاصل ازتجزیه اتمی می باشند.دراتاقکهای پرتودهی که از این عناصر استفاده می شود ، ماده را دیواکتیو درقسمت فوقانی یک بالابرنده قرار می گیردبه طوری که موقع استفاده می تواند به سمت بالا حرکت کندودرمواقعی که استفاده نمی شود به سمت هدایت شده درزیرآب برده شود. مزاياي پرتودهي مواد غذايي با استفاده از اشعه گاما عدم تغيير در طعم، رنگ و رايحه محصولات پس از پرتودهي كنترل و نابودي حشرات و آفات محصولات كشاورزي توقف جوانه‌زني محصولات كشاورزي مثل سيب‌زميني و پياز به تأخير انداختن زمان رسيدن ميوه‌جات از بين بردن تقريبا تمامي ميكروارگانيزم‌ها و عوامل بيماريزاي ناشي از مواد غذايي عدم ايجاد پسماند بعد از عمليات پرتودهي (برخلاف اتيلن اكسايد و...) - انتخاب مواد غذایی:      مواد غذایی به منظور پرتودهی بایستی از لحاظ تازگی و کیفیت عمومی به دقت انتخاب شوند، به ویژه بایداز انتخاب مواد غذایی که در مراحل اولیه ی فساد هستند، اجتناب کرد. - تمیز کردن مواد غذایی: لازم است تمام ذرات و ناخالصی‌های قابل رؤیت خارج گردند. این عمل تعداد میکروارگانیسمهایی که باید طی عمل پرتودهی تخریب شوند را کاهش می دهد. - بسته بندي: آن دسته از مواد غذایی که می بایستی در معرض اشعه قرار گیرند، باید در ظروفی بسته بندی گردندکه از آنها دربرابر آلودگی ثانویه محافظت نمایند.ظروف شیشه ای شفاف هنگامی که درمعرض اشعه با دوزتقریبی10 کیلو گری قرار می گیرند، د چار تغییرات رنگی قرار می شوند و ممکن است رنگ حاصل نامطلوب باشد. - آنزیم بری یا فرایند حرارتی:      دزهای استرلیزه کننده اشعه جهت تخریب آنزیمهای طبیعی مواد غذایی کافی نیستند. به منظور جلوگیری ازتغییرات نامطلوب پس از تاباندن اشعه، لازم است که این آنزیم ها قبلأ از بین بروند.بهترین روش، استفاده از فرایندحرارتی قبل از عمل تشعشع می باشد، نظیرآنزیم بری سبزیها و یا حرارت دادن ملایم به گوشت . كاربردهاي تجارتي اشعه دهي   -    اشعه دهی توت فرنگی با دوز 25-2 کیلوگری  به منظور حفظ سفتی و تازگی  و تأخیر  در  فساد   - پرتو دهی پودر ادویه های هندی که به طور تجاری بسته بندی شده اند با دوز 10 کیلوگری ،جهت غیر فعال كردن  میکروبهای آن  - با استفاده توأم از پرتودهی با دوز پایین 3-2 کیلوگری و سرد کردن تا دمای 3-0 درجه سانتی گراد فراورده های حیوانی به این ترتیب می توان عمر انباری این فراورده ها را تا هنگام فروش به مقدار کافی افزایش داد. طبق تحقیقات صورت گرفته استفاده از این تیمارهای ترکیبی به جای انجماد سبب سود اقتصادی نیز می گردد و علاوه بر آن عمرانباری کالا را نیز مطابق نیاز بازار می کند. - دوز پایین پرتودر محدوده (0.15– 0.05 کیلوگری) در جلو گیری از جوانه زنی پیازها و غده های نگهداری شده نظیر سیب زمینی و سیر مؤثرند.  - دوزهای جذب شده در محدوده (0.5 – 0.15 کیلوگری) برای ضدعفونی کردن محصولاتی نظیر غلات ،فراورده های غله ای و میوه های تازه و خشک به کار می روند.نوع تیمار با توجه به اینکه حشرات با دوزهای نسبتاً پایین (1-0.01 کیلوگری ) اشعه یونیزه از بین می روند انتخاب می شود. دوزهای مصرفی هیچ اثر منفی بر کیفیت دانه های غلات ندارد. فراورده هایی نظیر جو ، برنج ، ذرت ، سورگوم ، حبوبات ،آرد ذرت ، قهوه کاکائو و سویا نیز به کمک پرتو ضدعفونی می شوند.  علامت مواد غذایی پرتو دیده  عمل برچسب زنی برای هماهنگ شدن فراورده های اشعه دیده مسئله مهمی است . در برخی کشورها عمل برچسب زنی غذاهای اشعه دیده با علامت سبز رادورا  و عباراتی نظیر” اشعه دیده “، “تیمار با اشعه “، ًً” رادورا “، “محافظت شده با یونیزاسیون “و”تیمار شده با اشعه “الزامی است. تعداد دیگری از کشورها فقط ازعلامت رادورا استفاده می کنند و هیچ کلمه توصیفی دیگری به کار نمی برند.بعضی از کشورها هم هیچ برچسب خاصی برای این مورد ندارند. اثر پرتودهی برروی میکروارگانیسمها هنگام بررسی اثرپرتو برروی میکروارگانیسمها ،چندفاکتوربایددر نظرقرارگیرد که عبارتنداز: 1- نوع میکروارگانیسمها: 2- تعداد میکروارگانیسمها:   3- ترکیب محلول های سوسپانسیون(موادغذایی): 4- حضور یا عدم حضور اکسیژن: 5- حالت فیزیکی ماده غذایی: 6- سن میکروارگانیسمها:         اثرات پرتودهی برکیفیت برخی مواد غذایی  :                                تولید طعم اشعه ای در برخی از مواد غذایی به خصوص گوشت                                 آزاد شدن ترکیبات مولد بو نظیر ترکیبات گوگرد دار ،  کربونیل و تركيبات الكلي                                   در دزهای بیش از 3 کیلوگری اتلاف تیامین درگوشت گاو ، گوسفند                                 ویتامین هاي E    و B1  حساس ترین ویتامینها در برابر پرتو می باشند                     نرم شدن فراورده هایی مثل میوه ها وسبزیها به علت تغییر ساختار پکتین و سلولزبیشترین دوز اشعه که اغلب میوه ها و سبزیها  بدون کاهش نرمی ، اختلالات رسیدگی، تغییر طعم و... تحمل می کنند 25/2کیلوگری است. . - تحقيقات انجام شده  به منظور برسي پايداري دو رقم انگور در سوريه در در سال ١٩٩٨ به ترتيب بلدي و هلواني تحقيقي انجام شد. هدف از پرتودهي بررسي تأثير اشعه گاما روي پايداري اين دو رقم بود. در سال اول هر دو رقم در دز حدود ٠/٥، ١ و ١/٥ kGy ميوه ها پرتودهي شدند و در سال دوم با دز حدود ٢ و ٢/٥ kGy و ١ و ٢/٥ kGy به ترتيب براي رقم هاي بلدي و هلواني اشعه دهي گرديدند. بعد از اشعه دهي در حدود ٢ هفته رقم بلدي و در حدود ٤ هفته رقم هلواني مورد بررسي قرار گرفتند. اشعه دهي پايداري هر دو رقم و زمان ذخيره سازي را افزايش داد. بعد از آنجام پرتودهي و آزمايشات دز متعادل براي بلدي در حدود ٠/٥ و ١ kGy و براي رقم هلواني در حدود ٥/١ و ٢ kGy در نظر گرفته شد (١٩٩٨,Bachir).  در کره در سال ٢٠٠٩ به منظور بررسي تأثير اشعه گاما روي کيفيت ميوه کيوي انجام گرديد. ميزان دز مورد نظر براي اين منظور در حدود ٣ kGy در نظر گرفته شد. بعد از فرآيند اشعه دهي فعاليت آنزيم هاي Botrytiscinere،Diaportheactinidia  و Botryosphaeriadothidea از بين رفت .  کيوي پرتودهي شده نسبت به نوع پرتودهينشده نرم تر بود. مقدار رنگ و اسيد ارگانيک تحت تأثير واقع شد. با افزايش دز پرتودهي درصد جامد محلول کاهش يافت . اين مقدار دز تأثير منفي روي مقدار ويتأمين C و آتنتي اکسيدان داشت ولي شاخص هاي حسي را افزايش داد (٢٠٠٩,Kim and Yook).  آزمايشي در چين در سال ٢٠٠٥ به منظور بررسي تأثير اشعه گاما روي برنج خيس و روي کيفيت اين محصول صورت گرفت . ميزان دز براي اين منظور در حدود ١ kGy و حتي بيشتر نيز در نظر گرفته شد. بعد از اشعه دهي برنج را در دماي ٣٠-٥٠ درجه سانتي گراد خشک کرده و مقدار رطوبت موجود در آن در حدود ٢٠-٣٠% بود. اشعه دهي باعث افزايش کنترل آلودگي بيشتر و جلوگيري از لانه گزيني حشرات در هنگام انبارداري گرديد و شاخص هاي کيفي در طي خشک کردن افزايش يافت (٢٠٠٥,Yu and Wnag).  ). تأثير اشعه گاما بر روي بسته بندي خرما و کيفيت ميکروبي آن انجام گرفت . ميزان دز پرتودهي در حدود ١ kGy در نظر گرفته شد. با اين ميزان دز پرتودهي لانه گزيني حشرات در هنگام انبارداري بسته ها کاهش يافت . تأثير اشعه گاما بر روي کيفيت گياه پياز انجام شد. ميزان دز در حدود ٠/١٥ kGy در نظر گرفته شد. اشعه گاما از جوانه زدن ميوه در انبارداري جلوگيري کرد. تحقيقي در چين در سال ٢٠٠٢ به منظور بررسي تأثير اشعه گاما روي کيفيت سيب زميني خشک شده انجام گرفت . ميزان دز در حدود ٠/١٥ kGy در نظر گرفته شد. اشعه دهي باعث افزايش خشک شدن و جلوگيري از جوانه زدن در هنگام انبارش گشت . در دزهاي پايين از بين رفتن درصد ويتأمين C کمتر صورت گرفت (٢٠٠٢ ,Wang and Chao). تأثير اشعه گاما روي کيفيت غلات در هنگام انبارداري بررسي شد. ميزان دز مورد نظر براي اين منظور در حدود ١ kGy در نظر گرفته شد. اشعه دهي باعث کنترل آلودگي و جلوگيري از لانه گزيني حشرات گرديد. نتيجه‌گيري با توجه به تنوع مواد غذايي و تنوع در روش هاي نگهداري آن ها، پرتودهي مواد غذايي يکي از بهترين روش ها در حال حاضر است . با فرآوري مواد غذايي به روش پرتودهي و نگهداري محصولات با اشعه دهي آن ها در حد مطلوب ، کيفيت مواد غذايي تا مدت زمان هاي مختلف ثابت مانده و با کنترل ميکروارگانيسم ها عوامل فساد نيز کنترل ميگردد. مواد غذايي عاري از وجود باکتريهاي بيماريزا، مخمرها، کپک ها و حشرات شده و رسيدگي، پيري و جوانه زني ميوه ها و سبزيها را کنترل ميکند. ترکيبات شيميايي مواد غذايي در جهت بهبود کيفيت مواد غذايي تغيير پيداکرده و در نهايت بعد از اعمال پرتو هيچگونه سمي در مواد غذايي باقي نميماند. در کنار اين مزايا فزايش دز پرتودهي براي مواد غذايي تأثيرات غير مفيد روي آن دارد و بهترين دز براي اکثر مواد غذايي در حدود ٤ kGy معرفي شده است . پرتودهي در سبزيجات باعث افزايش ماندگاري، در فرآورده هاي شيلاتي باعث حفظ کيفيت و افزايش ماندگاري و خواص تغذيه اي و حسي را حفظ مي کند.  منابع جیمز، ام ، جی . مترجمین(مرتضوی،علی).(معتمدزادگان،علی).(اعلمی،مهران)و(نایب زاده،کوشان).(1376).میکروب شناسی غذایی مدرن،جلد دوم.انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.ص:67-68. Allende , A., Artes , F.(2003). Uv-c radiation as a novel technique for keeping quality of fresh processed “Lollo Rosso” lettuce . Food research international , 36 , 739-746 . Benedo, J., Carcel, J., Clemente, G., and Mulet, A, “Dairy Foods Cheese   Maturity Assessment using Ultrasonics”, J.Dairy Science, vol. 83, No.2, 2000. Bachir, M. 1198. Effect of gamma irradiation on storability of two cultivars of Syrian grapes. Radiation Physics and Chemistry. 81-85. Coupland,J.N., “Low Intensity Ultrasound”, J. Food Research International,Vol.37, 537-543, 2004.                                    De la Fuente, S., Riera, E., Gallego, J.A., Gomez, T.E., Acosta,V.M.and Vazquez, F., “Parametric Study of Ultrasonic Dehydration        process”, Paris, pp.7-10, 2003. Garkal,G.S., “Handbook of Ultrasound”, 1992, Medical Publishers(P)LTD, New        Delhi. Gerner , R.E.(1979) . Ultraviolet purification to the cheese and food industries . Marschall Italian & specialty cheese seminsrs .  Go¨lge, E., and GOva. 2007. The effects of food irradiation on quality of pine nut kernels. Radiation Physics and Chemistry. 365-369. Jae-Seoun, Hur,. Soon-Ok, Oh,. Young, Jin Koh., (2005), Novel effects of TiO2 photocatalytic ozonation on control of postharvest fungal spoilage of kiwifruit, Postharvest Biology and Technology, 35, 1, pp: 109- 113. http://www.marschall.com/marschall/proceed/pdf/79-55.pdf .
منتشرکننده‌ی پاورپوینت
1169 بازدید, 4 خرید

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “پاورپوینت نگهداری مواد غذایی با استفاده از روش غیرحرارتی اشعه گاما”

پاورپوینت نگهداری مواد غذایی با استفاده از روش غیرحرارتی اشعه گاما

اسلاید 1: نگهداری موادغذایی با استفاده از روش غیرحرارتی اشعه گامااستاددانشجو:

اسلاید 2: مقدمهپرتودهی مواد غذایی عبارت است از قرار دادن ماده غذایی در مقابل مقدار مشخصی از پرتو گاما، به منظور جلوگیری از جوانه زنی بعضی محثولات غذایی مانند پیاز و سیب زمینی و همچنین کنترل آفات انبارداری، کاهش با میکروبی و قارچی بعضی از محصولات مانند زعفران و ادویه‌ها و تاًخیر در رسیدن بعضی میوه‌ها به منظور افزایش زمان نگهداری آنها. در کودها مطالعات مربوط به تغذیه گیاهی نیز از این روش استفاده میشود مانند نحوه جذب کودها و عناصر که با استفاده از تکنیک پرتوتابی هسته‌ای میتوان تغییرات ژنتیکی مورد نظر را برای اصالح محصول در توده‌های گیاهی به کار برد. لذا استفاده از روش‌هاي نوين نگهداري مواد غذايي نظير پرتودهي به عنوان يك روش ايمن و موثر در فراوري مواد غذايي مورد توجه محققين بهداشت و مواد غذايي قرار گرفت. 2

اسلاید 3: عوامل استريليزاسيونبخارخشک °c232 -176بخارمرطوب°c 129-121روش شیمیایی: پراكسيد هيدروژنفناوري هاي نوينپرتو دهي و تشعشعاستفاده از ازون استفاده از امواج اولتراسونيكاستفاده از فيلتراسيونميدان مغناطيسي و پالس هاي الكتريكي3

اسلاید 4: انواع پرتوهای مورد استفادهپرتو ماوراء بنفش:بیشترین اثر این اشعه در طول موج 2600 آنگستروم می باشد این اشعه غیریونیزه کننده بوده وتوسط پروتئین واسیدنوکلئیک جذب می شود.تغییرات فتو شیمیایی حاصل ازآن سبب مرگ سلول می شود.قابلیت نفوذ کم این اشعه سبب می شود تا استفاده ا ز آ ن به کاربردهای سطحی محدود گردد. استفاده از این اشعه موجب تسریع تغییرات اکسیداتیو می شود که منجر به تند شدن ، تغییر رنگ وواکنشهای دیگر می شود.تابشهای بتا:اشعه بتا را می توانیم به صورت جریان الکترونهای آزاد شده از مواد رادیواکتیو تعریف نمود.تابشهای کاتدی نیز مشابه تابشهای بتا هستند.4

اسلاید 5: پرتوهای گاما:تشعشعات الکترومغناطیسی هستند که از هسته های برانگیخته شده کبالت 60 و سزیم 137 ساطع می شود.این اشعه از اهمیت ویژه ای در نگهداری مواد غذایی برخوردار است.اشعه مذکور ارزانترین شکل اشعه جهت نگهداری مواد غذایی می باشد. بر خلاف تابش های بتا ، تابش های گاما از قدرت نفوذ بسیار خوبی بر خوردار هستند.نیمه عمر کبالت 60 پنج سال و نیمه عمر سزیم 137 سی سال می باشد.پرتوهای ایکس:این تابشها از طریق بمباران فلزات سنگین توسط الکترونهایی با سرعت زیاد در یک لوله ی خلأ تولید میشود.مایکروویو:طول موج امواج مایکروویو بین امواج مادون قرمز وامواج رادیویی قرار دارد.5

اسلاید 6: تاريخچه استفاده از پرتودهي گاما در ايرانپرتودهي مواد غذايي در ايران با احاث سامانه پرتودهي گاما ir-136 در سال 1364 در محل سازمان انرژي اتمي كه توسط يك شركت كانادايي با توجه به نيزها و تكنولوژي ان زمان طراحي و ساخته شد،‌ شروع شد. شركت شار پرتو ايرانيان به عنوان اولين سرمايه‌گذار بخش خصوصي با عنوان طرح كلان ملي فناوري سامانه پرتودهي گاما در سال 1389 مسئوليت ساخت مركز پرتودهي گاما- سايت شهيد شهرياري در منطقه ويژه اقتصادي چهارمحال بختياري را بر عهده گرفت. پژوهش‌هاي مرتبط در حوزه پرتودهي مواد غذايي بر مبناي پايگاه‌هاي نمايه‌سازي مقالات داخلي نيز با اصلاح سويه‌هاي تريكودرما با پرتودهي گاما توسط فاني و ديگران شروع شد.6

اسلاید 7: پرتودهي گاما در مواد غذاييمواد غذایی معمولأ با پرتو گاما وازطریق یک منبع رادیوایزوتوپ ، الکترونها ویا اشعه ایکس تولید شده از طریق یک شتابدهنده الکترونی اشعه دهی می شوند.مزیت استفاده از پرتو گامااین است که کبالت 60 وسزیم 137 دوفراورده طبیعی نسبتأ ارزان قیمت حاصل ازتجزیه اتمی می باشند.دراتاقکهای پرتودهی که از این عناصر استفاده می شود ، ماده را دیواکتیو درقسمت فوقانی یک بالابرنده قرار می گیردبه طوری که موقع استفاده می تواند به سمت بالا حرکت کندودرمواقعی که استفاده نمی شود به سمت هدایت شده درزیرآب برده شود.7

اسلاید 8: 8موادی که بایددرمعرض اشعه قرا ربگیرند، براساس جذب مقدار موردنظراشعه ، با یک فاصله مناسب در اطراف ماده رادیواکتیو قرارخواهند گرفت.وقتی ماده غذایی دراتاقک مذکورجای داده شد،ماده رادیواکتیودرمحل بالا قرارگرفته و اشعه گاما به ماده غذایی می تابد.تاباندن اشعه دردماهای موردنظر ، ازطریق قراردادن نمونه درمحفظه حاوی دستگاه کنترل دما ویا با کنترل نمودن دما درمحفظه کاملأ بسته بادیواره سربی امکان پذیراست.یکی از مشکلات استفاده از مواد رادیواکتیواین است که منبع ایزوتوپ در تمام جهات تشعشع دارد به طوری که نمی توان آن رابه دلخواه قطع و وصل نمود. اگر چه نیمه عمر کبالت 60 حدود پنج سال می باشد ولی برای اینکه پتانسیل رادیواکتیو آن در سطح خاصی باقی بماند باید متناوبأ در زمانهای خاص منبع این ایزوتوپ راتعویض نمود

اسلاید 9: مزاياي پرتودهي مواد غذايي با استفاده از اشعه گاماعدم تغيير در طعم، رنگ و رايحه محصولات پس از پرتودهيكنترل و نابودي حشرات و آفات محصولات كشاورزيتوقف جوانه‌زني محصولات كشاورزي مثل سيب‌زميني و پيازبه تأخير انداختن زمان رسيدن ميوه‌جاتاز بين بردن تقريبا تمامي ميكروارگانيزم‌ها و عوامل بيماريزاي ناشي از مواد غذاييعدم ايجاد پسماند بعد از عمليات پرتودهي (برخلاف اتيلن اكسايد و...)عدم افزايش دماي مواد در هنگام پرتودهيعدم تأثيرگذاري شرايط محيطي (گرما، فشار و...) بر كارايي پرتودهيكالاها و مواد با بسته ‌بندي نهايي به راحتي قابل پرتودهي و سترون‌سازي هستند.قابليت استفاده از محصولات بلافاصله بعد از پرتودهي9

اسلاید 10: 10

20,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید