پرورش اجتماعی و شخصیت
اسلاید 1: پرورش اجتماعی و شخصیتارائه:
اسلاید 2: اجتماعی شدناجتماعی شدن فرایندی است که به انسان، راههای زندگی کردن در جامعه را می آموزد، شخصیت می دهد و ظرفیتهای او را در جهت انجام وظایف فردی و به عنوان عضو جامعه، توسعه می بخشد. در آغاز زندگی، کودک از دیگران فرا می گیرد که چه رفتارهایی از او انتظار می رود و او دارای چه نوع شخصیتی است.
اسلاید 3: مثال کودکی که برای نخستین بار وارد دبستان می شود، نخستین تماس جدی خود را با یک سازمان رسمی اجتماعی شدن برقرار می کند، اما حتی پیش از این دوران نیز کودک از طریق مناسبات متقابلی که در خانه و با اعضای گروههای همبازی خود داشته، تا حدی اجتماعی شده است. چنانچه کودک بر طبق رفتارهای مورد انتظار عمل کند، آنگاه در همه موارد مشابه از اقبال و پاداش دیگران برخوردار می شود، اما چنانچه کودک برخلاف انتظارات گروه رفتار کند، احتمالا چنین رفتاری طرد او از گروه را در پی خواهد داشت.
اسلاید 4: تأثیر هنجارها بر اجتماعی شدن فرداز آنجا که انسان به غرایز بسیار متنوعی مجهز شده است، برای آنکه بتواند به حیات خود ادامه دهد، به ناچار می آموزد که چگونه به دیگران بپیوندد و حتی برای رفع بنیادی ترین نیازهای خود با آنان همکاری کند. آنچه همکاریهای میان افراد بشر و وابستگی متقابل آنان به یکدیگر را ممکن می سازد، نظامی از الگوهای رفتار آموخته شده است که دیگر اعضای یک فرهنگ در آن سهیم اند. این الگوهای رفتار مشترک با معیارهای رفتار را هنجار مینامند. کودک، از سنین بسیار پایین هنجارهای فرهنگی تأیید شده را کسب می کند و با این کار در فرایند اجتماعی شدن قرار میگیرد.
اسلاید 5: کنش متقابل زیستی و فرهنگیفرایند اجتماعی شدن، در آغاز تولد و با مراقبتهای اولیه از نوزاد آغاز می شود.چنان که می دانیم، کودک انسان کاملا بی دفاع و وابسته به افراد پیرامون خویش است. غذا، لباس و سرپناه او را باید دیگران آماده کنند. نیاز به محبت و توجه و تماس کودک با دیگران نیز به همان اندازه مهم است. آزمایشهای علمی نشان داده است که اگر بچه میمونها را از مادرشان جدا کنیم و در تنهایی نگه داریم، به صورت بهنجار رشد نخواهند کرد. اگر چه آزمایشهای مشابهی در مورد کودک انسان صورت نگرفته است، اما انتظار می رود که در وضع مشابه، کودک انسان نیز واکنشی مشابه داشته باشد و از رشد طبیعی باز ماند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.