چگونه می توان تغذیه درست داشت
اسلاید 1: چگونه می توان تغذیه درست داشتشرط اصلی سلامت زیستن داشتن تغذیه صحیح است. تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه است.بهترین راه اطمینان یافتن از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از چهار گروه اصلی غذایی است .
اسلاید 2:
اسلاید 3: چاقی :افزایش بیش ازحد بافت چربی بدن بیش از 50 درصد زنان و مردان و مردان 40 تا 69 ساله در کشورمان به اضافه وزن و چاقی مبتلاء هستند .
اسلاید 4: چاقی عامل ایجاد کننده بسیاری از بیماریهاست از جمله : فشار خون بالا بواسیر بیماریهای قلبی – عروقی نقرس افزایش چربی خون کمردرد دیابت آرتروز واریس تنگی تنفس
اسلاید 5: سرطانهایی مثل کولون – رکتومپروستات در مردانسرطانهای سینه و تخمدان در زنان بیماریهای کبد و کیسه صفرا مشکلات ناباروری در زنانو بالاخره کاهش طول عمر انسان
اسلاید 6: آیا می دانید که : هر5 کیلوگرم کاهش وزن در افراد چاق خطر ابتلاء به دیابت را 50 درصد کاهش می دهد .
اسلاید 7: علل چاقی :پرخوریارثعلل عصبی و روانیعادات غذایی نامناسب مصرف طولانی مدت برخی از داروها افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری
اسلاید 8: تشخیص چاقی :کمتراز18 سال : نموداربالای 18 سال : شاخص توده بدنشاخص توده بدنیقد ×قد
اسلاید 9: انواع چاقی:تجمع چربی در زنان بیشتر در ناحیه لگن ، رانها وباسن است که فرم گلابی شکل به بدن می دهد .تجمع چربی در مردان بیشتر در ناحیه اطراف شکم ، سینه وپشت گردن است که فرم سیبی شکل به بدن می دهد.افرادی که بدن سیبی شکل دارند بیشتر از افراد گلابی شکل در معرض ابتلا به دیابت ، بیماری قلبی و چربی خون بالا هستند .
اسلاید 10: راه تشخیص چاقی شکمی :محیط دور کمر در کوچکترین ناحیه تقسیم بر محیط دور باسن در بزرگترین ناحیه در صورتی که عدد بدست آمده برای خانمها بیشتر از 8/0 و برای آقایان بیشتر از 9/0 باشد یک فاکتور خطرناک برای سلامت محسوب می شود .
اسلاید 11: نکات مهم جهت کاهش وزن :مصرف غذاهای سرخ کرده را کاهش دهید و ترجیحا غذای خود را به صورت آب پز، بخارپز ، کباب شده یا تنوری تهیه کنید .در سالاد به جای سسهای چرب از روغن زیتون با آبلیمو یا سرکه و سبزیهای معطر استفاده کنید . همچنین می توانید ماست را جایگزین سس مایونز کنید .
اسلاید 12: در برنامه غذایی خود مصرف انواع شیرینی ها ، نوشابه ها ، مرباها، قند و شکر را محدود کنید .از قرار دادن دیس غذا ( حجم زیاد غذا ) بر سر میز غذا خودداری کنیدصرف غذا در ساعات معینی از روز و به صورت منظم انجام گیرد .در هر بار غذا خوردن قاشق و چنگال را زمین بگذارید .
اسلاید 13: بلافاصله پس از غذا خوردن میز و یا سفره غذا را ترک کنید .غذا خوردن را همراه با کارهای ذیگر مثل مطالعه و تماشای تلوزیون انجام ندهید . قبل از آنکه کاملا سیر شوید دست از غذا خوردن بکشید .میان وعده هایی که مصرف می کنید بیشتر ازسبزیها و میوه هاباشد .سعی کنید مواد غذایی که سبب تحریک غذا خوردن در شما می شوند در معرض دید نباشند .
اسلاید 14: مواد غذایی پر فیبر مانند میوه و سبزیجات و حبوبات را بیشتر مصرف کنید .شیر کم چرب ، ماست و پنیرکم چرب را به جی انواع پر چرب آن مصرف کنید .در هنگام خرید مواد غذایی به برچسب ترکیبات موجود در آن ذقت فرمایید و انواع کم چرب آن را انتخاب کنید . هر روز حدود نیم ساعت ورزش و یا پیاده روی کنید .
اسلاید 15: پوکی استخواناحتمال پوکی استخوان در موارد زیر بیشتر است :سن بیشتر از 50 سالزن بودنیائسگینخوردن یا کم خوردن لبنیاتقرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید جثه کوچکزندگی بی تحرک
اسلاید 16: ورزش نکردن سیگار کشیدنسابقه ارثیاستفاده از غذاهای پر پروتئین استفاده از غذاهای پر نمکنوشیدن الکل و قهوه بعضی از اختلالات هورمونی مانند پرکاری تیروئید ، کم کاری غدد جنسی
اسلاید 17: سویا چیست ؟سویا نوعی لوبیا به رنگ و اندازه تقریبی نخود است سویا منبع آهن ، کلسیم ، روی، پتاسیم ، منیزیم ، فسفر ، ویتامینهای آ و ب می باشد. مصرف این ماده به علت محتوای زیاد پروتئین ( 40 درصد ) و داشتن فواید فراوانبرای سلامتی و ارزان بودن آن توصیه می شود.
اسلاید 18: آیا می دانید که:محتوای پروتئین موجود در یک کیلوگرم سویا برابر بامحتوای پروتئین موجود در 5/2 کیلوگرم گوشت است.
اسلاید 19: آشنایی با برخی فواید سویا :کاهش بیماریهای قلبی – عروقی:به علت نداشتن کلسترول، بالا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع ، وجود اسید چرب امگا 3کاهش فشارخون :به علت داشتن تعادل بین نسبت پتاسیم و سدیم
اسلاید 20: جلوگیری از پوکی استخوان :به علت غنی بودن از کلسیم و بالا بودن قابلیت جذب آنکاهش کم خونی :به دلیل غنی بودن از آهن تعویق و کاهش علائم یائسگی :به دلیل داشتن استروژن گیاهی جلوگیری از ابتلاء به انواع سرطانها : سرطان سینه ، رحم ، روده
اسلاید 21: سرطان:رژيم غذايي روزانه افراد نقش مهمي در پيشگيري، بروز و درمان انواع سرطانها ايفا ميكندبا اصلاح و متعادل ساختن الگوهاي غذايي خود در طول زندگي احتمال ابتلا به سرطان را در خود به ميزان قابل ملاحظهاي كاهش دهيمدر حدود يك سوم سرطانهايي كه در نهايت منجر به مرگ ميشوند با آنچه كه ميخوريم در ارتباط هستند
اسلاید 22: توصیه ها1 ـ رژيميمتنوع داشته باشيد. 2ـ وزن خون را همواره در حد متعادل نگهداريد3ـ مصرف چربي زياد، غذاهاي حاوي چربي اشباع شده و كلسترول را محدود كنيد4 ـ نمك رژيم غذايي خود را تا حد ممكن كاهش دهيد5 ـ مصرف شيريني را محدود كنيد6 ـ ميزان غذاهاي نشاستهاي و فيبري را در رژيم خود افزايش دهيد
اسلاید 23: چه غذاهايي را انتخاب كنيم؟ ـ فيبر غذايي: نان ها، ماكارونيها و غلات تصفيه نشده سيب درختي، هلو، گلابي و حتي سيبزميني را با پوست و محصولاتي كه از آردهاي تصفيه شده ساخته ميشوند را كم مصرف کنید.لوبيا و نخود پخته ـ در رژيم غذايي روزانه خود تا حد امكان از گوشتهاي كم چرب استفاده كنيد
اسلاید 24: . مصرف ماهي را افزايش دهيد گوشت سفيد را به جاي گوشت قرمز استفاده كرده و قبل از پخت، پوست و چربي آن را جدا كنيد. ميوهها و سبزيها را جايگزين تنقلات سرخشده و پرچرب كنيد. ـ به جاي مواد لبني پرچرب (شير كامل، خامه، سرشير و…) از محصولات لبني كمچربي استفاده كنيد.ـ سبزيهاي خانواده كلم اغلب كاهش دهنده احتمال ابتلا به انواع سرطانها هستند. اين سبزيها منابع خوبي از فيبرهستند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.