علوم مهندسی مهندسی شهرسازی

چگونگی تأمین فضای باز در قطعات زمین در ایران و جهان

chegonegie_tamine_fazaye_baz_dar_ghataate_zamin_dar_iran_va_jahan

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “چگونگی تأمین فضای باز در قطعات زمین در ایران و جهان”

چگونگی تأمین فضای باز در قطعات زمین در ایران و جهان

اسلاید 1: مبحث سيزدهم چگونگي تأمين فضاي باز در قطعات زمين در ايران و جهان

اسلاید 2: مکان گزینی فضای باز در ایران و جهان

اسلاید 3: فضاي باز- در فضاي باز نسبت فضاي باز به زيربنا- و مكان گزيني فضاي باز منظر بايد قرار گيرد

اسلاید 4: مكان‎گزيني بنا در ساختمان‎هاي ايرانيقبل از تصويب طرح جامع تهرانفضاي باز يا حياط در ايران، همواره به عنوان يكي از فضاهاي اصلي زندگي، انگاشته مي‎شده است و اغلب در مركز زمين و در جايي كه در اطراف آن و (لااقل دو طرف) بنا ساخته شده بود مستقر مي‎گشت.نمونه‎هايي كه در پي مي‌آيد تعدادي از اين نوع الگوي جايگزيني (فضاي باز در زمين) را در آن دوران نمايش مي‎دهند.

اسلاید 5:

اسلاید 6: انعکاس مبانی احداث بنا در ضوابط و مقرراتقبل از شکل گیری شهرسازی معاصر مبانی احداث بنا، حتی در ضوابط تدوین شده قبل از شهرسازی معاصر نیز منعکس است. در آیین نامه ساختمانی شهر تهران مصوب 31/4/1321 انجمن شهر، این امر به نحوی مشهود است. نکاتی از آیین نامه 1321:ماده 23- حداکثر ارتفاع ساختمان در بر گذرها عبارت است از: برای گذرهای کمتر از 8 متر، حداکثر ارتفاع ساختمان 10 متر؛ برای گذرهای 8 تا 15 متر، برابر عرض معبر بعلاوه یک چهارم آن؛ برای گذرهای بیش از 15 متر، آزاد لکن حداقل ارتفاع دو طبقه؛ در گذرهای تا 15 متر، برای ارتفاع بیشتر از حد یادشده، باید به اندازه اضافه ارتفاع عقب نشینی شود.

اسلاید 7:

اسلاید 8: مكان ساخت بنا در ايران طي سه دهه اخير در ايرانبا تصويب طرح جامع تهران، الگوي جديدي از جايگزيني بنا در زمين ارائه شد، كه بر خلاف ابنيه گذشته، فضاي باز را در مركز (و يا غيرهمجوار معبر) قرار نداده و آنرا در تمامي قطعات در 60 درصد شمال زمين الزامي ساخت و بدين ترتيب مدعي نظم جديد براي سيماي شهري گشت.

اسلاید 9: با وجود گذشت 30 سال از احداث بنا در 60% شمال زمين، اين امر به سه علت به نظمي كه مورد نظر آن طرح بود منجر نشد:يك- ابعاد قطعات با هم برابر نيستند، بنابراين لبه‎هاي بنا نيز در 60 درصد شمال زمين در راستاي هم قرار نمي‎گيرند.دو- گاهي معابر نسبت به قطعات زاويه‎دار مي‎باشند و اين امر موجب پله‌اي شدن نماهاي مجاور هم مي‎شود.سه- در ضابطه، براي رعايت حد 60 درصد اجباري تعيين نشده است. لذا بعضي سطح اشغال كمتري را احراز مي‌كنند و برخي با 60 درصد به‌علاوه دو متر، آن را افزايش مي‎دهند.

اسلاید 10: همانطور كه در عكس مشاهده مي‌شود، اولين قطعه كمتر از 60 درصد، قطعه دوم 60 درصد به علاوه دو متر و قطعه سوم 60 درصد بدون دو متر را مورد استفاده قرار داده‌اند. در نتيجه در لبه ابنيه، با وجود رعايت حد 60 درصد در قطعه چهارم (چون طول تفكيكي بيشتر است) عدم هماهنگي كامل مي‌شود. نمونه‎هايي از عدم هماهنگي لبه ابنيه در قطعات شمالي در تهران

اسلاید 11: به علت مايل بودن معبر نسبت به قطعات تفكيكي، عدم هماهنگي ايجاد شده و ساختمان‎ها اجباراً با وجود رعايت 60 درصد طول، پله‌اي شده‌اند.

اسلاید 12:

اسلاید 13:

اسلاید 14: این امر در مورد ساختمانهای بلند نیز صادق بوده و حتی بیشتر باعث زشتی سیمای شهر شده و باعث ایجاد نماهای زشت جانبی و تبدیل ساختمانها به اجسام دو بعدی شده است

اسلاید 15:

اسلاید 16:

اسلاید 17: الگوی مكان‎گزيني بنا در کشور های دیگر

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید