صفحه 1:
صفحه 2:
تهیه کننده :
نام استاد :
دانشکده :
تاريخ :
صفحه 3:
یر واگیر در
شايع ترين بيمارى غير واكير
۳ رن اختلال سیستم ایمنی a
۱
شا ترين بیماری الرژٍی فصلی
شيع ترین بیمارو
در ایران الرژی بینی
صفحه 4:
تعریف آلرژی يا حساسیت
2
* به واکتش غیر طبیعی سجستم ایمتی بدن به مواد موجود در طبیعت
اطلاق می شود.
* آلرژن :به موادی که باعث ایجاد اين واکنش می شوند مواد حساسیت یا آلرژن می
یند.
۱) تنفسی ۲) غذایی ۳)دارویی ۴) مواد آرایشی و بهداشتی ۵) سوم برخی حشرات
صفحه 5:
aes يم الرز ae
ش ,گرفتگی بيني ؛ آبریزش, کهیر,
,آنافیلاکسی pawl. اگزما
صفحه 6:
عوامل مو نز دز ابجاد
لرژی
ae ae ==
عوامل محیطی
عوامل خطر
صفحه 7:
1 ساخت 10۳۴
2 اتصال IgE به ماست سل ها
و آزاد شدن هیستامین
صفحه 8:
نشانه های آلرژی
. چشم و بینی :خارش و آبریزش
. در دستگاه گوارش: علایم گوارشی
31
2
3. در ریه: سرقه و آسم
4
5
. يوست: كهير و اكزما
. آنافیلاکسی کاهش فشار حون شوک و مرگ
صفحه 9:
1 واکنش خفیف: خارش و آبریزش
2 واکنش متوسط :تنگی نفس
3. واکنش حاد:آنافیلاکسی
bil
صفحه 10:
عوامل دچار شدن به آلرژی
* عوامل خوراكى: مغز, ذانه ها و آجيل ها بادام زمینی,ماهی ,صدف,
میگو ,لبنیات تخممرغ, سویا ,گندم ,عسل
* بعضی میوه ها :موز ,کیوی
۰ عوامل محیطی :کائوچو ,گردهافشانی ,کپک, خز حیوانات ,نیش
زنبور ,آلایندهها, گرد و غبار, دود تنباکو
* عوامل دارویی :آنتی بیوتیک ها
صفحه 11:
= * تست پوستی :خراش پوستی ٩
* تست خون: سنجش آنتی sol
صفحه 12:
ee اسم
* شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی در شهر های صنعتی |
آسم - التهاب لوله برونش يا نایژه
صفحه 13:
صفحه 14:
عوامل تشدید کننده
عفونت های ویروسی
مواد محرک
فعالیت ورزشی
تغییرات آب و هوایی و رطوبت
سینوزیت
رفلاکس مخفی معده به مری
تغذیه
صفحه 15:
صفحه 16:
عوامل تشدید کننده
عفونت های ویروسی
مواد محرک
فعالیت ورزشی
تغییرات آب و هوایی و رطوبت
سینوزیت
رفلاکس مخفی معده به مری
تغذیه
صفحه 17:
ملاحظات قبل از آزمايش
* خواب کافی
* عدم ورزش نیم ساعت قبل از آزمایش
* دوری از دود سیگار ۴ تا ۶ ساعت قبل از آزمایش
صفحه 18:
فاکتورهای خطر برای آسم پایدار
۱-همراهی با درماتیت و ربنیت
۲-بالا بودن ت10 سرم و ائوزینوفیلها
"- آسم والدين
۴- مواجهه با دود تنباکو قبل از تولد
۵-نیاز به بستری
صفحه 19:
داروها
* کورتیکو استروئید های استنشاقی
۰ اسپری سالیوتامول |=
اسپری آتروونت
قرص مونته لوکاست
ایمونوترایی
صفحه 20:
صفحه 21:
* فصلی: به علت گردههای OLS
* دائمی: به علت مواجهه با آلرژن های خانگی
* «هره ای: تماس با آلرزن های متناوب
صفحه 22:
بزرگ شدن آدنوئید
اختلال در خواب
عفونت گوش
خستگی روزانه
اختلال در فعالیت های روزانه
صفحه 23:
صفحه 24:
٠» فصلى:
يستن در و ينجره
تهويه مناسب
* جلوكيرى از مواجهه با كرده كياهان
يايدار:
* كنترل آلرزن هاى داخل منزل
صفحه 25:
التهاب پوستی مزمن خارش دار
۶ عود کننده در دوره های مکرر
بروز در سه دوره زندگی
1 شیرخوارگی
2 کودکی
3 بزرگسالی
صفحه 26:
انواع اگزما
۶ مرحله حاد
۶ تحت حاد
* مزمن
صفحه 27:
عوامل موثر در ایجاد بیماری
* عوامل ژنتیکی
صفحه 28:
درمان
1 شناسایی عوامل محرک
2. جرب كردن مكرر يوست
3. جلوكيرى از آلودكى يوست
4. استفاده از كرمها و يمادها
5. آنتى هيستامين ها
صفحه 29:
* بیماری وسیع
شروع زودرس
رینیت همراه
سابقه فامیلی
سطوح بالای 101 در سرم
آلرژی غذایی در کودکان کم سن
صفحه 30:
كهير
ضايعات خارش دار
متورم در يوست
صفحه 31:
* حاد :کمتر از ۶ هفته
انواع کهیر
* مزمن: بیشتر از ۶ هفته فیزیکی
صفحه 32:
* آلرژی :غذا و دارو
دلایل ایجاد کهیر
* عفونت ها :ویروس ها و انگل ها
صفحه 33:
آنژیو ادم
* در لایههای زیرتر پوست به صورت ورم دردناک و درگیری راه های هوایی
صفحه 34:
* پرهیز از عوامل تحریک کننده
* آنتیهیستامینها
* اپی نفرین
درمان
صفحه 35:
| قلم اپی نفرین خود تزریق
5 در دو دوز
۳ بزرگسالان
۰ خردسالان
صفحه 36:
ارگ به حشر ات
SS گزش *
۶ گزش ساس
٠ گزش گال
۰ گزش دراکولد
* گزش مورچه آتشین
* كزش زنبور عسل و زنبور سياه و سرخ
صفحه 37:
شستشوی ملحفه ها
حذف وسایل اسافه در اتاق خواب
عدم استفاده از وسایل خواب دیگران
استفاده از جشره کش ها
استفاده از پشه بند و توری
حدف حیوانات خانگی
پوشیدن لباس های پوشیده
صفحه 38:
درمان
شستشوی محل گزش
استفاده از کرم کالدمین
استفاده از آنتی هیستامین
ایمونوترایی
قلم اپی نفرین
صفحه 39:
آلرژی به حیوانات خانگی
2 آلرزى به گربه
= آلرژی به سگ
۶ الرژی به پرندگان
۶ آلرژی به ماهی و لاکیشت ها
صفحه 40:
واكتش هاى غدايى ناجواسته
* واکنشهای توکسیک: مسمومیت غذایی
. واکنش های غیر توکسیک ایمنی آلرژی غذا غیر ایمنی نقص ایمنی مثل
عدم تحمل قند شير يا لاكتوز
صفحه 41:
فرم آلرژی های غذایی
دهان: تورم و قرمزی لب ها و زبان
علائم پوستی
علایم گوارشی
آنافیلاکسی
صفحه 42:
بیشترین مواد الرژن
* جزو پروتتینی در لبنیات گاوی, تخم مرغ ,بادام زمینی, مغزها ,ماهی و
صدف.
صفحه 43:
پدیده واکنش متقاطع
وقتی به وجود میآید که یک آنتی بادی علاوه بر آلرژن های اصلی با یک آنتی ژن مشابه نیز واکنش میدهد
گندم و جو حبوبات
ماهیهای آب شور و شیرین
شیرگاو و بز
موز کیوی انجیر آووکلدو
بادام زمینی و حبوبات
کرفس هویج جعفری
سیب گیلاس هلو زردآلو
گرده درختان مثل درخت غان
گردو فندق پسته تخم پرندگلن
صفحه 44:
کولیت آلرژیک
* شایعترین آلرژی در شیرخواران نوزادان به صورت گرفتاری روده بزرگ با
دفع خون در مدفوع و درد شکم
صفحه 45:
درمان
* حذف لبنیات گاوی از شیر مادر
* استفاده از شیرخشک های مخصوص
© استفاده از پروبیوتیکها و پره بیوتیک ها
صفحه 46:
* شیر خشک سویا
* شير خشک هیپو آلرژن
۶ شیر خشک های هیدرولیز شده
صفحه 47:
پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها و فواید آن ها
* کاهش آلرزی کاهش بدخیمی های گوارشی کاهش شدت اختلالات گوارش
صفحه 48:
دستورهای تغذیهای برای جلوگیری ازآلرژی
آنتی اکسیدان ها
زینک
سلنیوم
ويتامين ©
امگا ۳
ويتامين 2
صفحه 49:
سیر آلرژیهای غذایی
تخم مرغ: 9۵۶۶ در هفت سالگی تحمل بيدا مى کند
شیر :معمولا تا دو سالگی برطرف میشوند
گندم: ۶۵ درصد تا ۱۲ سالگی تحمل پیدا مى MS
غذاهای دریایی: مادامالعمر
بادام زمینی: 90 درصد تحمل خوراکی پیدا میکند /معمولاً پایدار
صفحه 50:
میزان واکنش بسته به عوامل زیر
1 میزان ماده مصرف شده
2 شکل ماده غذایی (خام, پخته)
3 خوردن هم زمان سایر غذاها
4 سرعت جذب از معده
صفحه 51:
آلرژی به گندم يا بیماری سلیاک
حساسیت به پروتئین گلوتن a علت اختلال در
سیستم الرژزی
صفحه 52:
صفحه 53:
* آزمایش خون
روش تشخیص بیماری
: mee
نمونه برداری از روده
صفحه 54:
درمان
* پیروی از رژیم فاقد گلوتن در تمام طول عمر
صفحه 55:
* وابسته به ایمنی ۵ الی ۱۰ درصد
* غیر وابسته به ایمنی ۷۵ و ۸۰ درصد
صفحه 56:
صفحه 57:
5 7 a
Lr
با تشکر از حسن توجه شما
۵ ۳ (۱ (