صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
ام رفس
ی اون مر تهب با میم ی تن مین . اسيدهاى أمينه و امک 7
بروتينها اجزاى سازنده زندكى هستئد. هكلمي كه بروتينها هضم با تجزيه مى شوند لسيدهلى أميئه باقى مى ١... |(
مانند.
اسید آمینه یا آمینواسید در شیمی به هر مولکولی که شامل گریههای کار بردی CROSS
شكل عمومى الفا ميناسيدء با كروه أمينو در جب و »
كروه كربوكسيل در راست. ,4 ۷
صفحه 4:
List? ®
0 ۰
۰
Gp SSI) zl pel نامتقاوان به نام كربن © تشكيل يافتهاست كه با چهار گروه مختلف کربوکسیل(00007) تم 3
هيدروزنء كروه آمينه بازى (DLN) 5 يك زنجيره غير جانبى Sh (AR) برقرار مىكند. ريشه #) ممكن است يك زئجيره
كربنى يا يك حلقه كربنى باشد.
عوامل ديكرى مانند الكلء أمينء كربوكسيل و نيز كيكرد مىتوانند در ساختمان ريشه 0# شركت كنند. زنجيره جانبى خود جندين
اتم کربن دارد و آنها را به ترتیبی که از کربن آلفاه فاصله میگیرنده با روف اما و دلتا نشان میدهند. اگر در حالی که
عامل ,0900001 روى كرين الفا قرار داد عامل 078.7 روى كربنهابى غير آلفا قرار كيرد. نوع اسيد أمينه به 88٠ ٠ یا
خواهد کرد
.بيشتر اسيدهاى أمينه ألفا در سنتز بروتنين شركت مىكنندء در صورتى كه اسيدهاى أمينه بتاء كاما و دلتا واسطههاى شيميايى
بیشتر اسیدهای آمینه در رام هفت به صورت دو قطبی در میآیند بعنی گروه 71,۲( پروتون میگیرد و. گروه 000
هیدروژن خود را از دست میدهد و به صورت -166)- در میید. زنجیره جانبی (گری) 63 برای پروتنینها میتواند یکی
از ۲۰ حالت مختلف ممکن باشد و بدن ترتیب يك الفباى بيست حرفی برای ساخت پریتنینها بوجود میای. این بیست اسید
آمینهمیتوانند با هر ترکیب و.به هر تعداد در کنار هم مده و بهساخت پروتلن منجر شوند
هر أميني اسيد دارای چند گرین و گریه عاملی مین 0و دارای است
صفحه 5:
الرُومري د اسرا vig
وب fae he عر تر عر قرب جشية عل اه
کب رین قفا متصل Gade kee ok Geel له زو بش
هرگاه عامل 60,۲ در طرف راست كربن ألفا قرار كيرد؛ كوييم كه اين اسيد أمينه از نوع 6
wo لمت برخلاف دهان بعس كه از نوع 0) هته سيان أله طبع مکی ان
ابن ايزومرهاى نورى را ايزومرهاى االتيومر ميكييد. به جز سادترين اسيدأمينه يعن @
بين همة أمينواسيدهاى ديكر داراى الاتييمر يا ايزومرهاى أنهاى يا قرينه مستنده كدب ١... به
إيل به وجود أمدن كربن نامتقارن يا كايرال در أنها است.
صفحه 6:
یز یت اه
ساجار وثماد تعرادى اذ اسرای امرز
بيست نوع أسيد أميئه در تشكيل بروتئين ه#شركت 44 اساس كروه #) متصل به آنها و در
نتيجه خواص شیمیایی آنهاء این پیست اسید به سه گروه تقسیم میشوند. این سه گروه عبارتند
از:
أين دستهها مىتوان زير دست هايى با جزئيات بيشتر تعريف نمود. مانئد سيكليك
رچک با بزرگ» و غيره.
صفحه 7:
آلانين
Ola / O
HO)
on
اسید آسپارتیک
ep /O
سیستنین
6۳/0
آسپارژین
اسید گلوتامیک
۷/۰
صفحه 8:
Het
ایزولوسین
۳/۹
01 سس
هيستيدين
لاك | ie
ri
6
اليزين
/ سرا
صفحه 9:
yee
متیونین
۷/9
OH
7
اجه
تیریزین
سرك
صفحه 10:
°e
> HO, 5
2 1H OH
HN 3 رد
ترنونین والین
۳ 09/9
سلنوسیستنین
اه
صفحه 11:
۰ مس
نام 3٠١ لوغ ایو اسر 0
”
در بدن اسان ۲۰ اسيد أمينه وجود دارد كه به عنوان بلوك هاى سازئده بروثئين ها عمل مى كنفد .
4 مورد أز اين أمينو اسيد ها ضرورى در نظر كرفته مى شوند. أنها بايد در ريم غذابى مصرف شوفد. در
حالی که فقط ۵ مورد از اين اسیدهای آمینه غیرضروری هستند زیرا می توانند توسط بدن انسان ساخته شوند.
اشش أمينو اسيد سازنده بروتنين باقى مانده مشروط هستند و فقط در مراحل خاصی از زندگی یا در شرایط
بیماری خاص ضریری هتد.
صفحه 12:
wo hte
آمينو ايد هاى ضرورى توسط بدن ساخته نمى شونذ. در نتيجه» بايذ از غذا وارد بدن كرفد.
اسر یم نغور
غير ضرورى به اين معنى است كه بدن ما می تواند اسید آمینه را تولید کند حتی اگر آن را از غذایی که می
خوریم دریافت نکند.
اسيدهاى آمينه غير ضرورى عبارتند از: آلانين» أذ نين» أسبار ازين» أسبارتيك اسيدء سيستتين» كلوتاميك اسيده.
کین مو م
سای روط
اسیدهای آمینه شرطی معمولا ضروری نیستند. مگر در مواقع بیماری و استرس.
صفحه 13:
0
1۳7 Dues a aa
بل شا ام ی وحن
صفحه 14:
1 مر لد
۵ اس رم شروری راو ازْ وطالب ثم و سوع رادر
© رن >
صفحه 15:
ita 5 er ” رثكا
© 5 اس | مس رود عداو اذ وطایف ام و سوغ راد 1
سس :رال عا كام ws 2
0
a
©
9
صفحه 16:
wads
I
aay
صفحه 17:
Sal Bal ضوورى با نجي شاخه فى به طون كسترده بزائ كافش خستكي؛ بهبود عملكرد
ورزشى و تحريك و ريكاورى عضلات بس از ورزش استفاده مى شود.
EEE TIES
زیکاوری عضلات را بهیود بخشید و درد عضلائى را در مقايسه با دازوثما كاهش داد.
تک ری لت از هشت مطالعه نشان دلا كه مكل سازى با لمي ايد اق شاخه داز دن يهو
زيكاورى عضلاتى و كاهش درد بس ال ورزش خسته كنئده تسبث به استزاحت كردن بهتر است.
اغلاوه بر اين: مصرف ؟ كرم لوسين در رول به منت ؟١ هفته عملكرد قنرتى زا در مزدان وززئن
نکرده افزایش داد و نشان داد که اسیدهای آمینه ضروری می تواند برای افراد غیر ورزشکار نیز
أمفيد باشد.
صفحه 18:
حلوكيرى از كاهش عضلات 3
€ از دست دادن عضله يك عارضه جانبى شايع پیماری های طولانی مدت و استراحت در بسترء به ويه در افزاد مسن
است. اسیدهایآمینه ضروری برای جلوگیری از تجزیه عضلات و حفظ تودهبدون چربی بدن مورد مطالعه قرار گرفته
اند يك مطالعه (0) روزه روى ©© فرد مسن در بستر استراحت نشان داد كه افرادى كه ©1) گرم میتو اسید های
ضرورى تركيبى دريافت كردئد سنتز بروتئين عضلانی را حفظ کردنده در حالی که این روند در گروه دارونما 50
درصد کاهش یافت.
کاهش وزن با آمینو اسید
برخی از مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده اند که آمینو اسید های ضروری با زنجیره شاخه ای ممکن است در
تعریک از یست دادن چوین موق بان
ابه عنوان مثالء يك مطالعه هشت هفته اى بر روى ©© مرد تمرين شده قدرتى نشان داد كه مكمل با 00۳ كرم أمينو ؛
هاى شاخه دار در روز به طور قابل توجهى درصد جربى بدن را در مقايسه با بروتنين أب ينير يا يك نوشيدنى ورزشي
4 0 لطم 9
دم Do
صفحه 19:
من رت راو اسر
منابع اصلی اسیدهای آمینه از سبزیجات» حبوانات یا مولد مصنوعی است.
گوشت غذای دریایی» طیور . |
تخم مرغ؛ محصولات البنی»
سوياء كينوا و كندم سياه غذاهاى
گیاهی هستند که حاوی تمام 5 ©
اسید آمینه ضروری هستند كه آنها
ارا به منابع بروتئينى LS تبديل 5
Be.
صفحه 20:
ابا اين حال اكر از يك رژیم غذایی گیاهی پیروی می كنيد تا زمانى که وا پر
هاى كياهى را هر روز مصرف كنيد همجنان مى توائيد از دريافت مناسب تمام اسیدهای
تن ضروزی ان حال ند
dls BLY I سدس ضرودى وجود دور ١
ud دريافت ۰
e هستند._
ابن تركييات حیاتی در بسیاری از غذاهای حیوانی و گیاهی یافت می شوند و
مى كنند تا نيازهاى روزانه خود را از طريق يك رايم غذايى سالم و متعادل
تامين كنيد
صفحه 21:
) ایژولوسین: 40 میلی گرم 4 5
صفحه 22:
°e
0 ۰
اف 7
ن و اسر امس
me tes
آنها بسیاری از عناصر ساختاری یک سلول را فراهم مي کنند
پروتنینها به شکل آنتی بادی از حیوانات در برابر بیماری محافظت می كنند
دفاع سیستم ایمنی بسیاری از هیرمون ها پریتنینها هستند
.بروتنينها فعاليت زئها را كنترل مى كنند 4
برخى ديكر مسئول انتقال مواد حیاتي از خارج ملول ("برون سلولی") به داخل آن
,("داخل سلولی) هستند. ۹
.برخى از بروتئين ها به عنوان عناصر اتقباضى عمل مى كنند تا حركت را ممکن BS
.به اتصال سلول ها به بافت ها كمك مي كتقد.
. بروتنينها اكثر واكنش هاى شيميايى را كه در سلول اتفاق مى افتد كاتاليز مى كنند
ذلك Waa
صفحه 23:
در يليان قرن نوزدهم؛ دانشمندان درياقتند كه اكرجه انواع مختلفى از بروتئين ها"
وجرد دارد؛ اما همه بروتنينها بس از هيدروليز؛ دسته اى از تركييات ساده ثرء بلوك هاى
سازئده بروثنينها به نام اسيدهاى أمينه را توليد مى كلند.
در اراسط دهه (0©9600؛ دانشمندان در رابطه ى بين بروتنين ها و زن ها یافق کردند که
OD. اسيد أمينه (كه اسيدهاى أمينه استائدارد يا معمول ناميده ميشوند) به عنوان بلوك هاى 8
سازنده اساسي همه بروتنين ها در نظر كرفته مى شوند
صفحه 24:
©
@
» 4
9
6
6
"00 6
عر ها
و اع عدو
SIF صرت ول از جد | سبو اس
ga که مق برش اعد st go Ap asi . 2
كاتابوليسم توسط أنزيم ها در كبد و جاهاى ديكر زمانى كه دريافت بيش از نياز ب:
تسریع می شود.
تفییرات در سملحاسیدآمنهآزد در مغز بهمراکز سیستم عصبی که مصرف غذا را تنظیممی et Ba
دهد و الگهای غذا خوردن تحت تابر قرار می گیرد. این مکنیسم میستم عصبی مرکزی حتی ممکن است نسبت
پروتنین و میا مغذی تولیدکنده انرژی را در رژیم غذابی از طريق مكانيسمى که با ورود ترييتوفان و سایر پیش
سازهاى انتقال دهنده عصبى به مغز تنظيم مى شود؛ تعيين كند.
امى تواند باعث ايجاد سميت شود كه در أن غلظت اسيد أمينه تجويز شده در بلاسما به سطوح بسيار بالايى افزايش
she
فضادها از تغذيه بيش از حد يك اسيد أمينه ناشى مى شوند كه مى توائذ با تغذيه يك اسيذ أمينه مرتبط با ساختار
تسکین یبد
عدم تعادل اسيد أمينه با اضافه كردن اسيدهاى أمينه ضرورى ايجاد مى شود.
د ناشى أز اين افزودن را مى توان با افزودن بيشتر محدود كننده ترين اسيد أمينه به ريم غذايى كاهش ©
uals
داد
0 ید همع وجود داد pas je was
صفحه 25:
بای أمينو اسيدهاى كافى در
رت بل میمصت فش
wordy
اسیدهای آمینه در هر گرم چهار کالری دارند. ار اسیدهای آمینه را به عنوان @
مکیل مصرف كنيد فقط مقادير كمى از اسيدهاى آمينه مصرف مى شود. ۰
بنابراين كالرى كمى دارند و احتمال افزايش وزن بسيار كم است
صفحه 26:
1 مرت اسرا ی 1 iA: oa #ايرى دارو؟
هيج خطرى در ارتباط با مصرف أمينو أسيدها وجود نداردء اما اكر از اختلال
عماگره شديد كليه راج م بريد ممكن لسك اليه معدوه كردن يصبوف أبيد
آمینه خود دا
Bu Mei ster ai gu
خر ذا درامت للم ؟
كر ريم غذايى معمولى داريدء
حال» خوردن غذاهايى با تعادل تغذيه اى بد يا نخور:
رژیم غذايى؛ مى توائد منجر به كمبود يا
اسيد هاى خاص نيز مى تواتد سطح اسيد أمينه را در خون شما
افزايش دهد. اين كار عملكردهاى مختلف بدن شما را بهبود مى بخشد.
أميو اسيد هاى كافى درياقت كنيد. با اين
غذای كافى: به عنوان
دل اسيد أمينه ۵
صفحه 27:
a
ei il Del Pie
آمینه تبدیل می شوند. سپس این آمینو اسید ها توسط بدن جذب ta بروتنين ها در دستگاه گوارش هضم می شوند و به
می شوند. مصرف و جذب پروتنینها زمان می برد.
اسيدهاى أمينه مى توائند مستقيما جذب شوند و بنابراين سريعتر از بروثنينها جذب مى شوئد. يس از جقب؛ اسیدهای
مین دون توجهبه میع خود عمل می
فرقی نمی کند که آها در غذا خورده شوند یا به شکل قرص یا نوشیدنی مصرف شوند
a وم
أناداون اس اسد لووکان یط راست؟
کیدگانمی توند با یل رآخت مین سید ها را تصرف کننه اما گوکانی که هنوز در حال رشد هد لدب طور
کلیمواد مغذى خود را از طریق غذا درات کند
صفحه 28:
3 سرت أ اسر ( نان باردادى لى خطراست؟
امصرف امو أيه اد رانا اروبی خر ست
مقرار 5 سکره
jst sae ۱ دیزی gw تیان ری
مضرف وجود ننارد. مصرف زوژانه نیز می تزاند از فردی به فرد دیگر بسیارمتفارنت:
6 ۱ ce
صفحه 29:
7 ae
oF fer اامصرف أبن اسا دب
مصرف أمينو اسيد ها دوبيك محسوب نمى شود. اسيدهاى أمينه نيز بزوة
.تشكيل ميدهند و براى ريكاورى بس از ورزش بسيار مهم هستند. به اين دلايل؛ اسيدهاى أمينه به طور كسترده
توسط ورزشکاران و كسائى كه از ورزش لذت مى برند مورد مصرف قرار مى كيرد.
اسیدهای مین مانند برويتئينها نيازى به تجزيه شدن ندارئد تا بتوائند به سرعت جذب شده و توسط بدن مور
استفاده قرار كيرند. بنابراين مى توان أنها را به راحتى به عنوان مواد مغذى در مواقع مورد نياز مانند ويرزش
تکمیل کرد.
He ie - نز
ان «ست است ل اسرای اس پوست و را مب ىالفير؟
پوست دارای يك عامل مرطوب كننده طبيعى است كه از خشك شدن آن جلوگیری می کند و از أن در برابر
تحريك محافظت مى كند. بيش از نيمى از اين عامل مرطوب كننده طبيعى از اسيدهاى أمينه و ساير عوامل
مرتبط به دست مى أيد. أمينو اسيدها براى مرطوب كردن بوست بسيار مهم هستند و همجنين به مرطوب كردن
مو کمک می کنند.
CF
صفحه 30:
از اسرای! DEAL SecA اناده م شوو
Sind اسید ها ملکردهای مختلفی در بدن دارند.چندین اسيد آمينه داراى اثرات دارويى
برابر بیماری ها هستند
اين اسيدهاى آمينه به عنوان دارو استفاده مى شود.
برخى از اسيدهاى آمينه نيز به عنوان واسطه در بزشكى استفاده مى شوند
صفحه 31:
ل
89 او اسر دکشاورزی
استفده از اسيدهاى أمينه در كشاورزى ابزارى است كه مى توائد برائ بهبود توليد و كيفيت محصول
بر لحظات تتش ناشى أن تماهاى يايينء خشكسالن إن
بسيار مفيد باشد.
هرا me sally
يدى ابتدايى ترين و ارزان ترين روش اسث. كه شامل جوشائدن طولانى منت
با محلولهاى اسيدى است. اين روش كاملا تهاجمى استه بنابراين اسيد أمينه حاصل از
Lu oe Us كيفيت يابينى برخوردار استه به دليل وجود درصد بالايى از اسيدهاى أمينه غيرازاد و برخي
راي 1 از أنها در طول فرآيند از بين مى روند \
ae « فاد Ma ah a اما با کت تعلجمیاست: نازی به الیش
سراي
دما نيست و به جاى محلول اسيد از أنزيم خاصى (معمولا با منشا باكتريايى يا قارجى) استفاده
1 می شود. این فزایند گران تز و پیچیذه تر اسث» اما ترصن اسیدهای آمینهآزاد بسیار لائر
a
صفحه 32:
-
#9 0 ساو منت
علايه بر نقش نها به ان بلوک های سازندهپروتنین در موجودات زنده اسیدهای أمينه به ريش هاى متعدد به
صورت صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند .
أولين كزارش از توليد تجاری يك اسيد آمينه در سال 1606060 بود. در آن زمان بود که عامل طعم دهنده مونو مدیم
كلوتامات (1156) از نوعى جلبك دريايى بزرك تهيه شده كه منجر به توليد تجارى 156 شد كه اكنون با استفاده از
ابا نشاسته و ملاس به عنوان منابع كربن» توليد مى شود. كليسين» سيستنين و دى ال آلانين نيز به
ايى استفاده مى شوند و مخلوط اسيدهاى أمينه به عنوان تقويت كننده طعم در صنايع غذايى عمل
صفحه 33:
nel fillet ypc
8 یدای له ميلا بر بیس قطلییت با نوزیع بار الکتریکی گروه
(زنجیره جانیی)
6100 اسید آمینه که به عنوان بلوکهای سازندهپررتنین ها عمل مى كنند به عنوان استاندارد طبقه بندى مى
شوند
al اسیدهای غیر استاندارد اساسا آمینو اسیدهای استانداردی هستند که پس از ادغام در پروتنین از نظر
شیمیایی اصلاح شده اند. آنها همچنین مي توانند شامل آمینو اسیدهایی باشند که در موجودا وجود دارند
اما در پروتنین ها پافت نمي شوند. اسید ۷-کربوکسي گلوتامیک؛ بافي مانده اسید آمینه متصل به کلسیم است که
در پروتنن لخته کنده خون پروترومبین یافت می شود,
مهمترين تغيير بس از تجزيه اسيدهاى أمينه در ميجودات يوكاريوتى (از جمله انسان) فسفوريلاسيين ست كه
در آن یک مولکول فسفات به بخش هیدروکسیل گرره هاي 8٩ سرين؛ ترئوئين و تيروزين اضافه مى شود.
فسفوريلاسيون نقش مهمى در تنظيم عملكرد بروئنين د سيكنال دهى سلول ابفا مى كند
صفحه 34: