صفحه 1:
آنفل و آنزا جدید (نوع)
گروه میکروب شناسی و ایمنولوژی
دانشکده پزشکی کاشان
صفحه 2:
ویروس آنفلونزا
" ویروس کروی, پلیمرف و ۸۰-۱۲۰ نانومتر
* ۱ ۱ درصد), پروتتیر| ۷۲۳ درصد), لیپید( ۲۰ درصد ), کربوهیدرلت
(۲۰ درصد)
ژنوم تک رشته ای . سکمانته و دارای ( ۸ مولکول )
* پوشش حاوی پروتئین های ویروسی hemagglutinin (HA),
neuraminidase (NA)
Nuctegprotein
(RNY,
Influenza
Virus
Anatomy
Newraminidase
Lipid “Siaidase)
Envelope:
Figure 1
capsid ~Hemagglutinin
صفحه 3:
بیماری آنفلونزا
* اكثر موارد اين بيمارى خفیف است ولی دربعضی از گروه های سنی و بیماران
مبتلا به بیماری های زمینه ای خطرناک است.
* بیماری آنفلونزا همه گیری های وسیع جهانی ( پاندمی ) ایجاد می کند.
" عامل بیماری قابلیت بیماریزایی در حیوانات مختلف و انسان را دارد.
۲ ویروس تمایل به تغییرات مکرر در ماده ژنتیکی داشته و می تواند منجر به
پیدایش سوش جدیدی شود.
" این سوش جدید برای سیستم ایمنی بدن ناشناخته بوده و منجر به و عوارض
مرگ ومیر فراوان . اپیدمی های گسترده و پاندمی خواهد شد.
صفحه 4:
بیماری آنفلونزا
" از ویژگی های ویروس انتشار بسیار سریع از طریق ذرات آلوده معلق در هوا
پا مستقر بر روی سطوح اشیا و یا در محیط مرطوب است.
JL >” حاضر بر اساس اعلام oo! WHO بیماری وارد فاز نهایی شده و در
مر حله ی جهانگیری و پاندمی قرار دارد.
صفحه 5:
صفحه 6:
>
* تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار نفر در جهان (در ۱۹۲کشور) به بیماری
آنفلوانزای نوع /مبتلا شده و ۴۷۰۰ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را
ازدست داده اند.
به كر گزارش رولبط عمومی وزارت بهداشت. درمان و آ موزش پزشکی در
منطقه مدیترلنه شرقی نیز که شامل ۲۲ کشور و ۵۵۰ میلیون نفر جمعیت
است, ۱۳۷۰۰ نفر به این بیماری مبتلا و ۹۶ نفر نیز فوت کرده اند.
* بر اساس اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری ها طی هفته گذشته با ابتلاء
۵ نفر به بیماری آنفلوانزای نوع (۳۱1/۷1) ۸٩ شمار مبتلایان به اين
بیماری به ۱۱۹۴ نفر رسیده است.
صفحه 7:
اپیدمیولوژی
* تاکنون ۱۹۴ نفر از کل مبتلایان به لین بیماری در بیمارستان ها و مراکز
درملنی بستری و خوشبختلنه اکثریت قریب به اتفاق انها بهبود یافته و از
بیمارستان ترخیص شده اند.
۲ تاکنون تعداد ۱۶ نفر در اثر ایتلاء به این بیماری درکشور فوت شده اند.
صفحه 8:
اپیدمیولوژی
" بیماری آنفلوانزای جدید یک نوع بیماری ویروسی واگیردار میباشد که در
صورت بی توجهی به رعایت اصول بهداشتی می تولند در مدت کوتاه منجر
به ایتلای افراد زیادی از جامصه شده وان هسه گیری عواقب اجتماعی .
اقتصادی و بهداشتی فراوانی در بر خواهد داشت
* ویروس آنفلوانزای جدید در هنگام سرفه یا عطسه وحتی صحبت کردن از
طریق هوا به دیگران منتقل می شود
* افراد سالم با دست زدن به اشیائی که در اثر عطسه یا سرفه فرد مبتلا به
آنفلو آنزا آلوده شده اند به اين ب
صفحه 9:
2
3
3
* افراد مبتلا به آنفلوانزای جدید قبل و بعد از شروع علائم می توانند بیماری
را به دیگران انتقال دهند.
* عامل بیماری آنفلوانزای جدید می تواند روی اشیاء ۲ تا ۸ ساعت زنده
باقی بماند و بیماری را به دیگران منتقل نماید.
* براساس مطالعات موجود. اکثریت افراد مبتلا به بیماری آنفلونزای جدید در
سنین نوجوانی وجوانی بوده اند. يس we آموزگاران و مربیان و اساتید
در پیشگیری از بیماری آنقلوآنزا و جلوگیری از انتشار سریع آن در جامعه
پسیار مهم می باشد.
صفحه 10:
اپیدمیولوژی
در افرادی زیر در صورت ابتلا به بیماری آنفل و آنزای جدید عوارضی چون تنگی
نفس, ذات الربه . تشنج , اختلال هوشیاری بیشتر از سایر افراد خواهد بود:
" اشخاص بالای ۶۵ سال و کودکان زير ۵ سال
* مبتلا یان به بیماربهای مزمن ریوی, قلبی, و آسم دیابت. مشکلات کلیوی.
نقص ایمنی ونیز افراد خیلی. چاق
* زنان پاردار
* ساکنین خانه های سالمندان و آسایشگاه های بیماران مزمن
صفحه 11:
علائم بيمارى أنفلوآنزا (نوع.4)
مهمترین علائم بیماری تب. كلودرد. سرفه سردرد مى باشد.
علائمی مثل لرز. کوفتگی بدن. احساس خستگی. همچنین اسهال.
استفراغ نیز در بعضی از بیماران مشاهده می شود.
“كو دكان كم سن و سال مثل شیرخواران در صورت ابتلا به آنفلوانزای
جدیذ ممكن استا غلائمى اذكب و خواب آلودگی, تشنج, بی قزاری,
عدم نوشیدن مایعات. استفراغ های مکرر, تغییر رنگ پوست به طرف
کبودی, تنفس سریع داشته باشند.
صفحه 12:
اقدامات پیشگیری از آنفل رآنزا (Ags)
* روزانه دست های خود را با آب وصابون بشویيم ویا با محلول های ضد عفونی
ه تمیز کنیم بدین منظور ضروری است در هر بار شستن دست هاء این عمل
را دوبار تکرار نمائید.
* از لسی کردن چشم هاءبینی و دهان خودداری کنيم. چون باعث انتفال ویروس
می شود.
< در صورت امکان از افرادی که علائم شبیه بیماری آنفلوانزا دارند حداقل به
اندازه یک متر فاصله بكيريم
صفحه 13:
اقدامات پیشگیری از آنفل وآنزا (نوع۸۵)
* در صورت امکان از حضور در مناطق شلوغ خوددارى كنيم يا مدت آن را
کاهش دهیم.
* با باز کردن پنجره ها و درب ها در فواصل مناسب در روز برای حداقل
هر بار. ۱۰دقیقه به تهویه مناسب محل کار. محل زندگی, و كلاس درس و
کیک کنيم.
* در صورت مناسب بودن هوا پنجره ها مرتب هر ۲۰ دقيقه یکبار به مدت
8
۵-۰ دقيقه باز شوند.
صفحه 14:
اقدامات پیشگیری از آنفل وآنزا (نوع۸۵)
صفحه کلید کامپیوتر. دستگیره درها هم می توانند انتقال
lel Lal جدید باشند. بهتر است از تميز بودن آنها مطمئن
" از اسباب بازی های قابل شستشو برای کودکان استفاده شود و از استفاده
اسباب بازی های پارچه ای و پشمی خودداری شود.
8
صفحه 15:
مواد ضدعفونی کننده مناسب
مواد ضدعفونی کننده مناسب برای سطوح
* ترکیبات فتلی
* ترکیبات چهارتایی آمونیوم(شوینده های بیمارستانی)
* هبپوکلریت سدیم(وایتکس ۱۰
" الکل) ۷۰ درصد)
8
صفحه 16:
اقدامات مراقبتی در بيماران مبتلا به آنفلوآنزاى (Ags)
* استراحت کردن, نوشیدن مایعات. تغذیه مناسب. و استفاده از استامینوفن به
عنوان تب بر بهترین راه درمان بیماری انفلوانزای جدید است
" برای کاهش تب ناشی از آنفلوانزا فقط از قرص استامینوفن به میزان تجویز
شده استفاده کنیم.
* اكيداً توصيه مى شود برای کاهش تب ناشی از انفلوانزای جدید از مصرف
اسپرین خودداری شود.
* در صورت مشاهده تب و خواب آلودگی در کودکان زیر دو سال, سریعا به
پزشک مراجعه شود.
صفحه 17:
دانشجویان در صورت داشتن یکی از علائم زیر از ورودبه
مکان آموزشی خودداری نمایند
* احساس كرما يا تب
* صورت برافروخته
۲ تعريق يا لرز
صفحه 18:
افراد پر خطر
* زنان باردار
* بیماران مبتلا په آسم
۲ برونشیت مزمن ریوی
" بیماران مزمن قلبی, کلیوی, کبدی
۲ بیماری های عفونی
* سیکل سل, تالاسمی و سایر هموگلوبینوپاتی
۲ بیماری های عصبی عضلانی
۲ دیابت
۲ افراد تحت درمان شیمی درمانی
۳ افرادی که کورتون یا داروهای سرکوبگر ایمنی به مدت طولانی مصرف می کنند.
صفحه 19:
اقدامات مراقبتی در بیماران مبتلا به آنفلر آنزای (نوع۸)
* مبقلایان به. آنفلوانژای جدید به ویژه دانش آموژان مدارس و دانقجویان
میتوانند ۲۴ ساعت بعد از قطع تب و با تجویز پزشک به محل کار یا کلاس
درس حضور یابند.
5 واکسن آنفلوتزای فصلی روی بیماری آنفلو آنزای جدید موثر نیست ولی
تزریق آن برای افراد پرخطر توصیه می شود.
PP, *
صفحه 20:
در صورت مشاهده علائمی چون تب. سرفه, گلودرد. سردرد» لرز,
کوفتگی بدن احساس خستگی, همچنین اسهال و استفراغ در خود:
به پزشک مراجعه نماید.
< هنگام عطسه و سرفه, جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیریم
بلافاصله دستمال را داخل کیسه پلاستیک گذاشته و يا در سطل زباله
بيندازيم.
اگر از دستمال پارچه ای استفاده می کنیم روزانه دوبار آن را شسته و
ae از هر بار استفاده داخل کیسه پلاستیکی بگذاریم.
صفحه 21:
ضروری است در هنگام عطسه یا سرفه از بردن کف دست هایمان در جلوی
دهان و بینی خودداری کنیم زیرا اين مسثله باعث می شود:
* عامل بیماری روی دست ۲ تا ۸ ساعت باقی بماند و به وسایلی که دست می
زنیم منتقل شود.
* با دست آلوده به صورتمان دست زده يا چیزی را می خوریم که دوباره ویروس
را به بدن ما وارد مى كند.
با تلفن. صفحه كليد كامبيوتر. دستكيره درب ها دست مى زنيم و عامل بيمارى
به آن منتقل و مى تواند دیگران را آلوده کند.
>
صفحه 22:
اقدامات پیشگیری
" اگر بلافاصله دستمال در اختیار نداریید حدلقل بجای کف دست. آست
لباستان را جلوی دهان وبینی بگیرید.
=
صفحه 23:
کنترل عفونت
* شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون
” رعایت اداب بهداشت تنفسی
۲ استراحت کافی
* استفاده از دستکش در هنگام کار یا تماس با بیمار یا اشیا آلوده
" استفاده از ماسک طبی یا جراحی عمومی در هنگام بیماری و یا درصورت
لزوم ماسک مخصوص تتفسی در هنگام تماس با افراد بیمار
* به حداقل رساندن تماس افراد بیمار با دیگران
8
تغذیه مناسب و مقوی
" مراجعه به موقع به پزشک
صفحه 24:
اقدامات پیشگیری
* خانم های شیرده که علائم آفلوانزا دارند بهتر است هنگام شیردادن, از
ماسک استفاده کنند و يا دستمال جلوی بینی خود قرار دهند.
" در صورت مشاهده علائم تتگی نفس, اشکال در نفس كشيدن, حال عمومى
بد و یا تب بالای بیش از سه روز در مبتلایان به آنفلوانزای جدید, بیمار می
بایست هر جه سريع توسط پزشک معاینه شود.
در کودکان مبتلا به آنفلوآنزا در صورت تنفس سربع و
تداوم تب باید به پزشک مراجعه نمود.
>
ويا