صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
صفحه 4:
Insufficient blood flow to the heart
‘muscle from narrowing of coronary
artery may cause chest pain
صفحه 5:
صفحه 6:
صفحه 7:
فشارخون بالا(هیپرتانسیون)به فشارخون
0 اطلاق مي شود.
انواع اصلي پرفشاري خون شامل اولیه وثانویه
ازپرفشاري خون غالبا به عنوان قاتل خاموش
ياد مي شود.
هیپرتانسیون كنترول نشده مي تواند باعث
صدمه كليوي,سکته مغزي, آنفارکتوس میوکارد
صفحه 8:
صفحه 9:
صفحه 10:
فاکتورهای قابل تغییر
|
* کلسترول ۱1
۲
* عوامل ایجاد کننده ترومبوز
* دیابت
* يائين بودن سطح ادال
* چاقی
| ir pias
* عوامل روانی
eee)
JS! مصرف *
صفحه 11:
۹۹
۴ عامل 1/6 مرك ۵9
" سیگار تشدید کننده سایر عوامل خطرساز
است . 0
ا 0
اثر مستقیم دارد.
" زنان سیگاری که 000 مصرف
میکنند 10 برابر بیشتر در
معرض خطرند
0 (باب روز ۵0 ۱
صفحه 12:
ديابت
* هردو نوع دیابت ریسک فاکتور 0۲۱۵ هستند
Co ل ا ل
مبتلايان جوان) به دليل اترواسكلروز است .
LDL: anogi * سرم > 100 mg/dl
صفحه 13:
2 p ts
فعاليت بدنى منظم باعث ١ل بروز
00 ny ل لك oe
دقیقه فعالنمفید 0 a al Ssh 30
هت پیاده ر
صفحه 14:
ای ان
* اسیدهای چرب اشباع ) 5۳۸۵)
ا ا ا 0
( مغلاط) > س3 و س6
" اسيدهاى جرب غير اشباع با يك بيوند دوكانه (
(MUFA
* چربی دریافتی در رژیم غذایی
Cho ° 2[ ۳ أ ۳
* مصرف الكل , قهوه , انتى |
صفحه 15:
(W6)PUFA
IDEs pret ei
HDL y-
HDL jx. J. PUFA — J VLDL. apo B-
Page est On ee
صفحه 16:
(W3)PUFA
Den ion lan erties
۱
-رلت) ]"
- |
باعث کاهش میزان چربی خون پس ازغذا ميشود.
ee Rents ICT) aC ee ا ا
اقیانوس
صفحه 17:
MUFA
416 . ل sD) Bre |B) *
Sore et Ge
صفحه 18:
۱ |b GES SU 13) FT eee ew OTIS
BrecnCL ا ren) Sear ea
صفحه 19:
چربی دریافتی در رژیم روزانه
" رزيم غذايى بر جرب :>1 جربى خون , 1
۱9 D pte Sm eSEpNerty erty
* رزيم غذايى كم جرب( كمتر از %25( = L
سطح انالا + سطح 10 > سبب 7 خص
۳۳۷۰۱۵۰۱
صفحه 20:
فيبرهاى محلول
فيبرهاى نامحلول
صفحه 21:
: فیبرهای محلول
. صمغهاء لعابها . يلى ساكاريدهاى جلبى
bible yl eee coe
wee eU LP CYC Ol Tee : 07 ۱
000
تاثير: كلسترول سرم و الا را كاهش ميدهند .
صفحه 22:
aS:
* مقادير ايجاد كننده اثر كاهش دهنده ليييد در افراد
مختلف متفاوت است.
* اگر فیبرهای محلول به رژیم غذایی کم چرب افزوده
7
کلسترولمی و 1610 براى كلسترول طبيعى خون است .
مکانیسم :
* فيبر محلول به اسيد صفراوى مى ييوندد و باعث كاهش
[lea کر cS] hit pre Bert 1
میشود.
© ار
کرده و مانع سنتزکلسترول می شوند.
صفحه 23:
9
40-6
نظیر سلولز , لیگنین که تاثیری مه چچج
بر سطح سرمى كلسترول ندارند.
توصيه مى شود روزانه 25-30 كرم حبویات 150-100
a yee ا 0 20
آرد جو دوسر 140-57
ry 4 eB 3 5 بسيكيوم
مقدار فيبر مورد نياز در رزيم
Foren fies
جهت wy
صفحه 24:
الكل
* مصرف الكل بر روى JS TG 5 انالا كل اثر دارد.
* مشروط بر دوز مصرفى و 106 سرم بالاتر از
eee) IT ۳9۹
٠ مصرف متوسط الكل با كاهش <
سكته قلبى و(]011) هه
* مصرف شراب با افزايش ٠(]!آا
كلسترول و كاهش اكسيدام
الااهمراه است.
صفحه 25:
قهوه
ا مصرف قهوه به مقدار معمول مفید
* مصرف بیش از حد قهوه 1
eee 0
۰ در اقراد مصرف کننده قهوه بیش از حد معمول به نظر
ميرسد كه جربى اشباع Perera و مسار ترد
ا ا OS
كنند .بنابر اين در معرض خطر 0۲0 قرار دارند.
صفحه 26:
Pe ed ||
* تركيب رزيم غذايى كه برروى يتانسيل
اكسيداسيون اناا تاثير دارد:
* الف ) سطح لينولئيى اسيد
در سطح فيزيولوزيك © آألا , ا ]ألا و بتا كاروتن
نقش انتى اكسيدانى دارد.
صفحه 27:
کلسیم
* مکمل کلسیم باعث کاهش LDL به مقدار کم
می شود.
aw LDL ميلى كرم كربنات كلسيم > اه 1200 ٠
لاه 7
صفحه 28:
ب 0
000 peti ا ل ل 0-v
ا
* كه اللا تا 9013 2
۰ ۷ ۲6 تا 9611 |
ee ۳ 2
PAVE Ses err) 2
سرم می شود.
صفحه 29:
Fav پ
فاكتور زير بايستدر حد نرما لهاشند 3 *
وتاننا فاكتو,
6
TC( total
2200 200-239 = 240
cholester
ol)
HDL < 50
< 35
LDL = 130 130-159 = 160
صفحه 30:
راهکارهایک اهش5۳۸ و ۴3
خودداری re pers) ا
كاهش يا اجتناب ازمصرف ككوشت قرمز
افزايش مصرف غذاى كم جرب خصوصا ازنوع
۱۳۹
تغيير شكل غذا براى كاهش جربى موجود
20
00 er eetir) iy opr pe nor Tuma peers
كت 4عدد در هفته eal
Beye ine he ee CrP Cer rT)
صفحه 31:
7 در اين دو ريم تاكيد بر
PWG) AI Ope ا ا
Pe nee ne De MeL PCs RCL MEST PC
نكته قابل توجه در مورد رزيم 56601 اين است كه اكر
بیمار پس از رعایت رژیم مرحله 1 به مدت 3 ماه به اهداف
يين شده نرسيد بايدرزيم 56602 موردش اجرا شود.
رژیم درمانی باید حداقل 6ماه قبل از شروع درمان دارویی آغاز
شود.
صفحه 32:
دستیابی وزن مطلوب دستیابی وزن مطلوب
و حفظ وزن و حفظ وزن
کمتر از 9۵30 کل %sJLSIS 30-25
کالری
%sLLs 10-8 کمتر از 967 کالری
15-10 کا(عم؟ 15-10%s LS MUFA
15-10 %sjis 15-10 %sJLs PUFA
mg/day 200 کمتر از mg/day 300 کمتر از Cholesterol
60-50%sJ Ls 60-50%sJLs CHO
کا(ء20-10 کا(ء20-10 Pro
صفحه 33:
انتخاب غدا ل ااا
گوشت , ماکیان , ماهی
کمتر از 4 اونس در هفته
انواع تخم پرنده
محصولات لبنی کم چرب
3-2 سروینگ در روز
چربیها و روغن ها
کمتر از 6-8 قاشق
مرباخوری در روز
نان و غلات
6 سروینگ و بیشتر در روز
گوشت گاوء
بدون پوست .گوشت بدون
aye) همراة با برويلين
را
سفیده تخم مرغ » تخم
مرغهای بدون کلسترول
ه , ماکیان
شیر ( بدون چربی 1-
(%O/5
ماست ( بدون چربی يا کم
چرب)
با[ یی کی برس
دسر لبنی بخ زده
روغنهای غیر اشباع (آ
فتابگردان , ذرت » سویا »
کانولا. روغن زیتون + بادام
زميني » مارگارین ) :دانه
ها و آجیلها :
رژیم ها ی سهل الهضم
نان ها ( نان کامل ) غلات (
twas = گندم »در 1
برنع ؛ لونیا و نخود فرنگی
شک , نان تست
بیسکوئیت ها , کلوچه
گوشت چرخکرده , قلوه
گاو, کالباس سوسیس
زرده تخم مرغ > 3 step]:
زرده تخم مرغ > 2 :2 5۲60
Palos eases
مصدوعى سای دوع
تهیه شده از شیر
کامل ,بستنی , خامه زده
شده ٠ خامه ترش
روغن نارگیل » روغن
هسته خرما ؛ كره » روغن
ترد کننده شیرینی .
سسهای تهیه شده با زرده
تخم مرغ» نارگیل » شکلات
شیری
نان حاوی تخم مرغ » کره یا
چربی
کلوچه های تجاری .
بیسکوئت های تجاری
صفحه 34:
رژیم غذایی در انفارکتوس میوکارد
* پس از حمله قلبی :
» 24 سانا
بعد از24 ساعت ۰ رژیم مایع صاف
- سيس رزيم :
*محدود از جربى روزانه 40-50 كرم جربى
ee ا ۱3/۰۱
ا ا ا Pee PAL
۱۳۸۹۱۵۳ ۱ ا ل SCR ie
كيلوكالرى
* ل ا ا ا ا ا 020
ا 1[
010 ا ل Sie
صفحه 35:
21311100100
بيمارى است كه درنتيجه ناتوانى قلب درحفظ جريان خون كافى ازطريق
سیستم گردش خون ایجادمی شودوبه کاهش جریان خون کلیه
هاءاحتباس سديم ومايعات»ادم محيطى وريوى ودرنهايت يك قلب
.پر کاروبزرگ شده منتهی می شود Normal Heart Failure
Dilated
Septum ventricle
صفحه 36:
Heart Failure
صفحه 37:
تغذیه دیمانیدر CHF
ا ا 1
اگر برخلاف رژیم کم سدیم.ادم پابرجا باشد مایعات بر حسب پاسخ بیمار به
,محدودیت سدیم باید به ۲ لیتر در روز با حتی کمتر محدود شود
پا کی ار رس رت را دا
a WO VROS Nee cet re ver BC) ae oon 0
en CRESS Le ا ل
توصيه ى روزانه ى 0 الى # وعده ى كم حجم از غذاهاى غير محرك و بدون
3
صفحه 38:
صفحه 39: