صفحه 1:
صفحه 2:
حمایت تغذیه ای
اسکرین
درمان
١ / 1
Fee rer TEN ne CREE
v 5 ۷
Swipe ous
صفحه 3:
متدهاى انترويومتريك 0 0 10
1-اندازه گیری وزن
رین ey
0 ۱(
4-چین پوستی
7
صفحه 4:
sa
اندازه كيرى وزن
خطوزع تالا
- Use clinical scales wherever possible.
_ Make sure they have been
regularly checked for accuracy an
ensure that they read zer
the subject standing on th
5 eat
~ Weigh subject in light clot
and without shoes.
صفحه 5:
Weight
صفحه 6:
تهترین و معمولترين روش براى اندازه كيرى وزن
ایده A
eee IY Pee cH 0 اك
Oe
sys ee arte eee IPO yee Cry
اين مقادير بر حسب بزركى يا كوجكى استخوان
بندی(جثه)
06 كاهش يا افزايش مى يابد.
اينج - 54/2 سانتى متر
صفحه 7:
ا pio iily Cuur 19
بر دور مچ بر حسب سانتی متر
صفحه 8:
بررسى وضعيت سوئى تغذيه
در صد از وزن ايده ال-وزن بيمار تقسيم بر
وزن ايده ال ضربدر 100
002 10)
Cet heh ا ا ا ا
ملو
<7096 از وزن ايده ال سوی تغذیه
شدید
صفحه 9:
سوئى تغذيه در ovbus is
1
معمول طی 6 ماه
0
پآ ۱
صفحه 10:
عوامل تاثیر گذار بر وزن
1-اسیت با ادم یا هیدروسفالی يا درمان
Lg 1۳ ساير تغيير مايعات 00
كوتاه مدت بر وزن اثر بگذارند.
2 -سوی تغذيه each ۳ توده عضلانى
می شود.در این حالت مایعات داخل عروق
me Cv) كك
سرا بای ام وا رات نت
کنندپس تغییرات اشکار وزن ناچیز خواهد
VENT ECL TE) OVO ا CS ITT)
صفحه 11:
۳ اندازه گیری قد به
ap ieee] ape tar mercy py 0
Ree en peer ect 8) be Ie)
" در غیر این صورت از روشهایی که بیان
خواهد شد استقا دیکنيم:
صفحه 12:
- از بيمار مى خواهيم كه بازوى خود را ترجيحا
سمت چپ را در عرض زذ 9
قرار بگیرند.
صفحه 13:
1 سپس با استفاده از یک متر فاصله بین
0 ا ا الك
را اندازه مى كيريم.0(مثل شكل)
" سپس با استفاده از جدول قد را محاسبه
صفحه 14:
Estimating height from
ulna length
Ulna length (cm)
صفحه 15:
0
در صورت امكان اندازه كيرى قد ساق ياى جب
etr ا ا ا ا 00
یرب رکف پا روی زمین باشد. با زاویه آی به
ماس belies We
طوریکه بتوانید صفر را از بین انگشتان بخوانید.
كك دقع انرا رلا طاحاكه 4 یر
Oe nD, ار الع Pe Te Aoi
FCCiee) ا ا Bey
اك ساق پا تا پاشنه پا پایین بياوريد.
صفحه 16:
صفحه 17:
9۳ ۳ قد Sen] L از
اندازه ساة
Estimating height from knee height
صفحه 18:
Demispan روش
دست بیمار را در امتداد شانه صاف می
كشيم بعد فاصله بين كودي كردن را تا
ات رس سار د كلجر اكد با
استفاده از جدول قد را محاسبه مى كنيم.
این روش را نمی توان برای اندازه گیری قد
ROWE Sta Stee ICSC Spt) NBT CNPC)
از يهلو دارند استفاده كرد.
براى افرادى كه به خاطر ناتواناييهاى شديد
در تخت فيكس هستند و افراد قوز ترجيحا از
ا ا ا
صفحه 19:
7
Measure the distance from the middle of the sternal
notch to the tip of the middle finger (left arm if possible).
Check that patient's arm is horizontal and in line with
shoulders, Calculate stature (in cm) from the formula
Females
Height in em = (1.35 x demispan (cm)) +60.1
Males
Height in cm = (1.40 x demispan (cm)) +57.8
صفحه 20:
height using اه
hea بت
صفحه 21:
قد: قد با استفاده از فرمول زیر محاسبه می شود
+ (سن (سال)< 0/04) - ((2/02)60 x قد ونر) > قد مردان
64/19
(gh) 8 X 1/83(cm)) - (0/24 XJ» gu) + = قد زنان
5444
ee
صفحه 22:
acs ینت
ankle of the patient 200 و
ine blade of a sliding Mediform
of the foot, and the other
onthe anterior surface of the thigh. The shaft
of the caliper is held parallel to the long axis of the lower
leg, and pressure is applied to compress the tissue. Height (in
cm) is then calculated from the formula below:
Females
Height in cm= 84.88 - (0.24 X age) + (1.83 X knee height)
Males
Height inem= 64.19 - (0.04 X age) + (2.02 X knee height)
صفحه 23:
Calculation of body mass
index
~ Actual BMI can be calculated using
the following equation:
۱۶/۱/۱ 0-3
reel قدر
صفحه 24:
Significance
Poor protein - energy
status probable
Poor protein-energy
status possible
Poor protein-energy
status unlikely
Increased risk of com-
plications associated
‘with chronic overweight
Moderate (30 - 35kg/m?)
high (35 - 40 kg/m?)
and very high risk
(40 kg/m2) of obesity-
related complications
Body Mass Index
Score BMI range Weight
(kg/m Category
2 <18.5 Underweight
1 18.5 - 20 Underweight
0 20-25 Desirable
weight
0 25 -0 Overweight
0 (obese) > 30 Very
overweight
(obesity)
صفحه 25:
a . 2
روش دیگر برای اندازه گیری توده
wou
° > ل اندازه گیری قد و وزن
وجود نداشته باشد توده بدنى را با اندازه
1 ۱
صفحه 26:
از اومى خواهيم ترجيحا بازوى جب را لخت
کند.بعد دست را با زاویه قائمه خم کند.بعد
با متر فاصله بين راس شانه و استخوان
م ندازه می گیریم.و : eee
ييدا مى
صفحه 27:
بعد از بیمار مى خواهيم كه دست را به
صورت راست و اويزان نكّه دارد بعد دور
بازو را در نقطه وسط که علامت گذاری
7 1
داشته باشيم متر به صورت ازاد نبوده و در
عين حال انقد سفت نباشد كه باعث جين
خوردن يوست
بح
صفحه 28:
صفحه 29:
صفحه 30:
1 ios ICP Cased
APN ay ncn ee
0 Cipro arr Prac VAR] pee Cay |
See Cee De CLUB RO rr arsed
صفحه 31:
Mid arm circumference
~ measured with a nonstretch
measuring tape
~ midway between the acromion
and olecranon of the
nondominant arm
|” = 15 cm: severe depletion of
muscle mass
- 16-19 cm: moderate depletion
~ 20-22 cm: mild depletion
صفحه 32:
Mid arm Muscle
Circumference (MAMC)
10 ]ا باتوهه ماهيجه لوبالستفاده از فرمولزير محاسبه موشود.
MAMC = MAC (cm) - [3/14xTSF (cm)]
اندازه استاندارد (61۳) 1۷۲/۵۱۷1 در مردان- 3/25 و در زنان- 2/23
بر ار بارس CANN
عدم وجود سوء تغذیه )0
سوء تغذيه خفيف 90-1
ا 80-70
5 ۳
صفحه 33:
ies
‘Triceps Skin fold (TSF).
۰ و 9
رد ری ی فردتر ال را نصا سر زیر بر ار alley NONE Ey
بيشتر مورد استفاده قرار مي كيرد.
۱ Pe DIE le
محلهای اندازه گیری: تریسپس, بایسپس»زیر کتف و بالای تیه
ایلیاک .
صفحه 34:
عمط
The skin fold is locate:
midway on the back o.
.the upper arm
The arm hangs freely
and the skin fold
is lifted parallel to
its long axis
صفحه 35:
صفحه 36:
صفحه 37:
صفحه 38:
اك
The skin fold is
lifted vertically
and measured
below the tip
of the scapula
صفحه 39:
(Can ed
The skin fold is
located immediately
above the crest of
the ilium. The fold is
lifted at a slight angle
to the vertical along
Abdomen
صفحه 40:
صفحه 41:
ies
- اندازه هاي بيمار را به نريب زيرريه صورت درصد استاندارد در مي أوريم؛
درصد استاندارد -ميزآان بدست امده
beeper mer) ۱
اندازم استاندارد ضخامت چربي زیر پوست (111110) در مردان- 5/12 و در ز
5/116
تس 9(
خی یدرد سره تخر i)
جود ی و 90-51
م 50-0
5 yas alerts
صفحه 42:
اعداد زیر پرسنتایل 5 Die بح
تعدبه
Patients
Triceps skinfold
thicleness
Gam) 5 12 3 14 8 18
Mid-uppes
cireumforence
25 19 26 20
Cen)
percentile indicate اف اه وک ده
vay (HHANES) { 9f 1971 10
‘Adapted from Frizancho AR. Am J Clin Nutr. 1981; 34:2540-2545, @ Am J Clin Nutr. Arvericon Socialy
صفحه 43:
Table E-5
‘Triceps Fetfold Percentiles (millimeters)
اج جيه يد به اج ماص ید مد و و وا و
6
6
6
2
6
5
5
5
6
6
6
6
5
4
4
4
5
4
4
5
5
6
5
4
صفحه 44:
Weight Loss
Score Unplanned weight loss Significance
in past 3-6 months
(% body weight)
>10 Clinically significant
5-10 More than normal
intra-individual variation -
early indicator of increased
risk of undernutrition
Within ‘normal’
intra- individual variation
صفحه 45:
ارزيابى بالينى
ا 0
۳ -تاریخچه تغذيه اى
3-بررسی بالینی شامل موءكوشه sb
دهان, لثه, ناخنها,پوست, و
صفحه 46:
صفحه 47:
Dood
002 are Pp AE Seta Coe
۱ 0
صفحه 48:
ge aiwg, cuileripile ~
* کمبود:پرونئین
صفحه 49:
۱ CU prt) IL Tr Cer Bp very
صفحه 50:
صفحه 51:
علائم:زخمهای سوریازیسی
كمبود:روى
صفحه 52:
Zinc deficie
زنل
صفحه 53:
صفحه 54:
صفحه 55:
علائم:خونریزی لثه
كمبود :ويتامين ث
صفحه 56:
صفحه 57:
" علائم:شیلوزیز
oc CE ey a
صفحه 58:
" علائم:انگولار استوماتیتیس
۹
صفحه 59:
" علائم:اتروفی زبان
" کمبود:ریبوفلاویننیاسین,اهن
صفحه 60:
جر ۳
" کمبود:ید
" علائم:بزرگ شدن پاروتید
" کمبود:پروتئین
صفحه 61:
1106
BUS HV 99 guwhiirgoS
علائم:نفخ
کمبود:پروتئین-انرژی
200 Fee Co
کمبود:پروتئین-انرژی "
صفحه 62:
علائم:ادم
" کمبود:پروتئین و تيامین
" علائم:نرمی استخوان
کمبود:ویتامین د, کلسیم, فسفر
۱ ا
eo oer ir errr ay
علائم :تحليل و ضعف ماهيجه ها
errr ese eter pete reey
539 نیوم, 0
صفحه 63:
' علائم:ناخن قاشقى شكل
" کمبود:اهن
" علائم:کم خونی
" کمبود:ویتامین ی,08) ,اهن,فولیک
اسيد .ييريدوكسين
" علائم:هموليزيز
5 كمبود:فسفر
صفحه 64:
Wasting Clavicle
صفحه 65:
صفحه 66:
صفحه 67:
The Legs showing muscle
wasting
صفحه 68:
Quadriceps and Knees
صفحه 69:
سئوالات
fee CE nt Pe ey ee
مترءوزن ايده ال را حساب كنيد
مبيجاري راز ار
lve [ly ilo 2
Bg ela AK AP yey he ee
وزن ايده ال را 71 تععين نموديم.وضعيت
سوئ تغذيه را تعيين كنيد.
0 000
Wiilw ا ا ا 0
صفحه 70:
" 5-برای بیماری محاسبه دور بازو انجام شده
میزان 14 سانتی متر تعیین شده بیمار در
چه وضعیتی از بافت ماهیچه cuwl sl
': 6-درصد استاندارد ضخامت جين يوستى
بيمار (اقا)با ضخامت جين يوستى 5 ميلى
متر را محاسبه و وضعيت سوئ تغذيه را
صفحه 71: