بیماری‌هامراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتتغذیه

اسید اوریک و نقش تغذیه در کنترل آن

صفحه 1:
به نام خدا اسید اوریک و نقش تغذیه در کنترل ن دکتر علیپور arazbilverd@yahoo.com أ 7 4 N NH 0 | = hike H : ارائه دهنده | 0 0

صفحه 2:
فهرست موضوعی تعریف اسید اوریک علل افزايش اسید اوریک خون تاثیرافزایش اسید اوریک از نظر بیماری بررسی اپیدمیولوژی نقرس تاثیر ورائت در ابتلا به نقرس مواد غذايى مصّر مواد غذايى مفيد بايد ها و نبايد ها در اسيد اوريك خد قاضل تن فتران بالای.استد آوتتگ حون و ابتلا به نقرس درصد تاثیر دارو ها و مواد مختلف انواع رژیم غذایی جهت کنترل اسید اوریک بحث و مروری بر مقالات جمع بندی و نتیجه گیری

صفحه 3:
اسید اوریک به عنوان مجصول نهایی کاتابولیسم پورینها در انسان میباشد که تحت اثر آنزیم گزانتین اکسیداز از متابولیتهایی واسط چون رگزانتین و گزانتین تشکیل ميشود. در برخی از پستانداران اسید وریک تحت اثر اوریکاز مجددا تجزیه شده و به محصولی دیگر به نام الانتوئین تبدیل ميشود. اسید اوریک نیز مانند ویتامین ) جزء مواد آنتی اکسیدان محسوب میشود و میتوان گفت که حدود نیمی از ظرفیت مواد آنتی اکسیدانی پلاسما در انسان ناشی از اسید اوریک میباشد. سید اوریک در واقع در اثر متابولیسم پورینها ایجاد میشود اين گروه از مواد عمدتا در غذاهای حیوانی مانند گوشت قرمز و همچنین حبوبات وجود دارد بنابراین در افرادی با رژیم غذایی عمدتا گیاهی سطح اسید اوریک سرم پایین میباشد. به طور نرمال سطح اسید ‎Sus‏ سرم بین 6/3-2/8 میلیگرم درصد میباشد که البته تفاوتی جزئى بين زنان و مردان در اين مقدار وجود دارد. 0 I 5 HN NH, OM ‏ال‎ علل افزایش اسید اوریک افزایش اسید اوریک: افزایش اسید اوریک عمدتا در اثر مصرف زياد ‎ale‏ غنی از پورینها مانند گوشت قرمز, و همچنین جذب زیاد فروکتوز شد 2 ۱ ۱ ۱ 1

صفحه 4:
انواع بیماری ضای ناشی از از دیاد اسید اوریک بیماری نقرس - بیماری نقرس: افزایش اسیداوریک سرم میتواند منجر به ایجاد بیماری نقرس شود. این بیماری یکی از انواع بیماریهای التهاب مفاصل ‎lee Arthritis L‏ 52 اين بیماری کریستالهای اسید اوریک در مفاصل تجمع یافته و منجر به درد شدید این ناحیه ميشود. همچنین اشباع اسید اوریک در خون میتواند باعث شکل گیری سنگهای کلیوی از نوع اسید اوریک شود. سندروم لیش نصان این سندرم نوعی نادر از بیماری های مرتبط با افزایش اسید اوریک میباشد که در این بیماری کاهش قدرت شناسایی و اختلال حرکتی علاوه بر سایر عوارض نقرس نیز ممکن است دیده شود. بیماری های قلبی اگرچه اسید اوریک به عنوان یک آنتی اکسیدان محسوب ميشود ولی افزایش اسید اوریک خون به بیش از حد نرمال نیز میتواند باعث افزایش بروز بیماری قلبی در فرد شود که البته علت دقیق این حالت هنوز مشخص نشده است. .و

صفحه 5:
3 انواع بیماری ضای ناشی از از دیاد اسید اوریک ۰ دیابت اگرچه مطابق مطالعات گذشته افزایش اسید اوریک خون به عنوان یکی از عواقب مقاومت به انسولین و دیابت شتاخته شدة اس ولی طی مظالعات .انجام شده تیز مشخص شده که افزایش اسید اوریک خون خود میتواند به عتوان عأملی در انجاد دیانت تیپ 2 قستعل آن چاقی :و همچنین دیس لیپدمی و افزایش فشارخون باشد. ۰ سندرم های متابولیک یکی از عوامل بیماری های متابولیک نیز مطرح میباشد. به ویژه هیپراورمی القا شده به وسیله فروکتوز که عمدتا به دنبال مصرف زیاد نوشیدنیهای غنی از فروکتوز و همچنین دیابت و چاقی اتفاق میافتد میتواند زمینه ساز بروز سندرمهای متابولیک باشد. 1 ْ ْ . ۱ سندرمهای متابولیک: اقزایش اسید اوریک خون به عنوان : ۱ ۱ 5

صفحه 6:
کاهش اسید اوریک کاهش اسید اوریک: یکی از مواردی که اغلب همراه و مرتبط با کاهش اسید اوریک میباشد بیماری ۲5 میباشد به ۱ طوریکه دیده شده در بیماران در فاز تشخیص ابتدایی سطح اسید اوریک که در حالت نرمال حدود/29010101 میباشد در حدود 194 میباشد که در حالت بهبود بیماری به 230 و در عود مجدد بیماری به 160 میرسد. همچنین طی مطالعاتی دیده شده که مصرف اسید اوریک در حیوانات در بهبود ۱۸5 و جلوگیری از عود بیماری موثر میباشد و در مطالعه انجام شده در سال 2007 دیده شده که مصرف مکمل های خوراکی اسید اوریک همرا یا نوکلئوزید اینوزین میتواند بدون عوارض جانیی اثر خوبی در بهبود بیماری 5/داشته باشد. جه عواملی باعث افزایش اسید اوریک خون می شود؟ [] کفبود پتاسیم: کمبود:پتانشيم امي نواند سطوح اورات( اند ؛ اوريك )را در خون افزایش دهد. بنابراین باید از غذاهاي سرشار * از پتاسیم نظیر اسفناج پخته, هلو خشك شده, آووکادو, لوبياي « موز لب رکبات: بشین,و مات ندون؛چريي استفادة ‎١‏ نمود. دآزوهای مدرد دازوهاي مدر با آلعي «یووسقها که بزاي کاهش وزن يا در بيماريهاي قلبي تجویز مي شود. مي تواند : سطوح سدیم, منيزیم, کلسیم و پتاسیم را کاهش داده و سبب افزايش اسید اوريك خون شوند . 1 . عملکرد ضعیف کلیه : زماني که کلیه ها عملکرد خوبي ارند , توانابي خود را دردفع اسید اوريك از دست مي دهند. مي تواند در اتواع اختلالات عملکرد کلیه ها و یا

صفحه 7:
روزه گرفتن مي تواند اسید لاكتيك اضافي ایجاد کند که مانع * دفع اسید اوريك از کلیه ها مي شود. رژيمهاي با كالري کم , : متایولیسم بدن شما را دچار اختلال کرده و مي توانند سبب شروع حمله نقرس گردد 1 همچنین رژیم گرفتن مي تواند سبب کاهش پتاسیم و در : نتیچه افزایش اسيد اوريك شود ‎aidl‏ يادآوري مي شتود كه يك رژیم متعادل و مناسب که بتواندبه آرامي وزن اضافه شخص : را کم کند بسیار مفید است زیرا کاهش وزن مناسب مي تواند سطوح اسيداوريك سرم را کاهش دهد 1 [] داشتن اضافه وزن : نقرس در افراد داراي اضافه وزن : بیشتر شایع انست, تحقیقات تشان داده که حدود تيمي از افراد مبتلا به نقرس حداقل 6۱۵ بیشتر از وزن ایده آل : بدنشان اضافه وزن داشتند. 3 () مسموميت:يا سرت « استرین:«چراحی:«:اسثقادم بن:رویبه از آتتي بیوتیکها , كمبودهاي ويتاميني مخصوصاً كمبود ويتامين > هاي 8 و ع و 80 , شيمي درماني , پركاري تیروئید و نارسايي + های كليوي از دیگر دلایل ابتلا به نقرس گزارش شده است " + اندازه گیری آسید آوریک: سطح اسید اوریک سرم را میتوان با روشهای رنگ سنجی اندازه گیری نمود.

صفحه 8:
‎acy‏ اک یا اک ‏رژیم غذایی جهت کنترل اسید اوریک 0 ‎ ‏سانید‌بزای بسیاری اها يدص اتج دبع از انجام آزماین ! خون و بررسى أن, بزشك به ما گوشزد کند که سطح اسید : اوريك در خون بالا رفته و باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کتیم: دز مشر مواقع ادلين يرسيليق كه در ذهن مطرح مف | شود اين است اسيد اوريك به جه علت افزايش يافتع و مرف جكونه موادى سيت كاهش يا افزايش كنمو شود؟ بيه جهت ياسخ به اين مشكل در اين مقاله يه بررسى نقش اسید ‏ اوربك در خون و همجنين ارتباط آن ما بمارعها برداخته ويه . اهميت رزيم غذايى مناسب در كنترل اين ماده اشاره اى ‏خوا ‎BB‏ تحت و ساز پروتتین ها در بدن حاصل می‌شود. ؛ افزايش اين ماده دفعى در بدن مى تواند بعلل مختلفی از جمله : افزايش مصرف پروتئین های حیوانی, کاهش آنزیم هاى مؤثر بر ‏روی تجزیه این ماده باشد. افزایش بیش از حد اسید اوريك بدن می تواند باعث تشکیل کریستالهای اسید ‎i 3 dys!‏ ‎ ‎ ‏مختلف بدن شود از جمله در مفاصل, باقت کلیه ها و حتی در لگنچه کلیه ها که منجر به تشکیل سنگهای اسید اوریکی می شود ) دقیقاً شبیه به تشکیل بلورهای نبات در محلول ‎oe‏ ‏اشباع شکر در آب .( در تورم و التهاب مفاصل و درد تاشی از آن می تواند باعت آسیب مفصل شود که به آن نقرس : یک ‎Gout‏ 0 3 چه سیر چنگر سید آوزيك آر شگلیعشدن پوزین :ها آنجاد می شود. ‏لین ترکیبات که بخشی:از همه یافت های اسان را"تشگیل می هند در بسیاری از غذاها یافت می شوند. افزایش آن میت تولید بیش از اندازه اوره توسط بدن یا کاهش دفع ‎ ‏انز ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 9:
"علت افزایش اسید اوریک میزان بروز این مشکل در مردان بیش از زنان بوده و علایم. کلینیکی آن هنگامی بروز می‌نماید که میزان اسید اوريك خون فرد که در حالت طبیعی بین 6/2 تا 6 میلی گرم در دسی ‎oo‏ ‏در زنان و بین 5/3 تا 2/7 میلی گرم در دسی لیتر در مردان است اد این مقادیر تجاوز به طور کلی روزانه حدود 600 تا 700 میلی گرم اسب اسید اوريك از بدن دفع می‌شود که يك سوم از اين مقدار منشاء خارجی داشته و به وسیله ی غذاها وارد بدن می‌شوند و دو سوم ‎Ol‏ ‏مربوط به متابولیسم داخلی بدن است. بنابراین توجه به نوع ‎fe ra ee lke egy‏ * 23 This typical contains Wicadd __eag | نام او ‎Average | creatine‏ volume pe dy Toran adult | issu ios ‏أو‎ “lives ‘Sodium ‏و‎ (ord ions ‏وم‎ ‘gees beso tt of eto mets,

صفحه 10:
رژیم غذایی,تنها و بهترین راهکار غذایی متاستب اشت که باید در آ نه تقش پوزتن :ها توجه بستاز كرد هوا ذايق که‌تجتوی پورین مالا هتسد می ‎Calis silat‏ سید اوريك در بدن را افزايش دهد بنابراین باید مواد غذایی سرشار از پوزینترامحدودنمود. غذاها ار نظر داشتنمفادیر متفاوت پورین به 3 دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: 1(مواد غذایی غنی از پورین: ماهی ساردین, انواع خاویار گذشت هاق احشایی) عفر فلت کلیهی.(سعخاروق وشن ‎[gs arm joules aise sy‏ یکباز ضرف ۳ ‎ib alge)?‏ انتتبا پورین معوسط :ماهیهاء ماکیای: گوشیت: صدف, سوياء لوبياء عدس, قارج. اسفناج, گل کلم, کنگر فرنگی, ؛ كالباس و سوسیس, بادام زمینی و کنجد. تخم آفتاب گردان و" : خاش که از این مواد بطور مثال فقط يك واحد سبزی يا يك واحد گوشت در طول روز مي توانند مصرفکنند. 3[مواد غذایت که اسسید امسته آنها پورین ندارجد: 2098 مازگارین: ,.غلات, پنیر, تخم مرغ؛ کرم, سیب زمینی, ژلاتین. شیر, بستنی, ماکارانی, زیتون و برنج, قهوه, شکلات, چای, میوه ها از : ین دسته هستند و می توان بطور معمول از آنها مصرف نمود تایه قواردی تیرسا کید داشت ان جملم دریاهنت: گردن چربی با انتخاب گوشت های کم چرب و لبنیات کم چرب باید محدود شود. مصرف غذاهای سرخ شده باعث کاهش ویتامین۴ شده در نتیجه * اسید اوريك افزايیش می یابد بنا براین حتی الامکان باید از خوردن اين غذاها پرهیز کرد. براى رهايى از اسيد اوريك بالا بهترين شيوه رعايت يك رزيم 1

صفحه 11:
فزایش مصرف مایعات تا 2 لیتر در روز و پرهیز از توشیدن" قهوه و نوشابه, تنظیم میزان پروتئین رژیم روزانه در حد 8/0 : تا 1 گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن, و در انتها باز باید به : این نکته اشاره نمود که کاهش وزن با رژیم غذایی مناسب : اثیر بسیاری بر روی سطح اسید اوريك خواهد داشت. ۱ بایدها بهتر استمنابع غنلییرویدر برنامه غذلی انب یشتر به.1 1 چشم بخورد به خصوص‌نان‌سبوسو‌ار کامل‌زیرا لین‌ماده .معدنياحتما (جملات: قرسیرا به حدلقلممکن‌مي‌ساند افزلیشدریافاسید ف وليك‌ن یز ب ریک اهش‌ت ولید اسيداوريك2: تنوضية. ممؤنتؤة., مواد غثليرماتند جولنه كندم و كلم بروكلي ‏ .از منايع مناسبايزويتاميزيه حسابم ]ند مواد غذليي‌مانند شیر لته از نوع کم‌چرب‌تخم‌مرغ, , کاهور3 : و كوجهفرنكريورينكمودارند ‎aan‏ نها را در : بترنامه غلین‌زورانهت | به دقع اسیداوریكاز ادرار کملح از آنجا که ویتامیر4 موند. بهتر اسسمنايع غنلییآن‌مانند انواع مركياتك لم ير ركو بروكليو كوجهفرنكيرا بيشتر ميلكنيد حتما در روز 2 لیتر آبب نوشید تا احتما لت شکیل5 .کریستا-اها یا وراتي‌میانم فاصتان‌به حداقل‌ممکنی رسد ی ادتانب_اشد که داشتن‌وزن‌ایدهآ له ک نترل‌لی‌مشکلک م6 ؛ موّند. اللته رژیم‌هایس خن مق ولنند سطح لینعامل‌را در ‎i‏ افزلیش‌دهند پس‌زیر نظر ی ك‌متخصص‌وزنتان | پایین 3 بیاورید : نبايدها > © يادتانباشد كه مواد غذليومانند انواع كوشلهاء جكر..1 ‎pel coe‏ گل‌کلم و قارج بورینب | للی‌دارند ‏ند ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 12:
تا .مواد غنلييمئللوبياء نخود. عدس ماهیآزاد. ساردینو, 2 میگو نیز دارایمقادیر قابله لاحظه‌ایپ ورین‌هستند پس‌خوردن: را نیز محدود کنید : | کلتولید اسيداوريك‌را از مواد غذلبیکه .افزليشميهد يسزز خوردنلين: وشيدن ببرهيزيد 1 ميوههايخشكنيز به دليلفروكتوز فراولنيهتراست4 2 ‎١‏ اپیدمیولوژی درسراسر جهان شیوع نقرس در بین مردان بیشتر از زنان بوده و در سنین کمتر از 35 سال در زنان ندرتاً دیده می شود در حالی که در بین مردان حتی در 25 سالگی هم گزارش .شده اس هيمست 70 60 50 40 30 20 10 مع اناس ۶ Prevalence per 1000 people 0 25- 35- 45+ 55- 65- 75-65 1 34 44 54 64 74 84 ٠ Age group (years)

صفحه 13:
دارد فامیلی است می‌کنند کسانی که سابقه فامیلی دارند حنما اسیداوریک خودراهرچند وقت یک‌بار چک کنند او آنزيم های مربوط درست عمل نمی ۱ هییراورسیمی اولیه : ارثی و ژنتیکی است | کنند هيبراورسيفئ ثاتوية : مشكلى از نظز نزيم ها وجود ندارد ۳ خضوصا در افزادى كه اسیداوریک پا یی | | سابقه فاميلى دارند حتما ی بایدکنترل شوند و یکی از جنبه فامیلی قوی موارد درمان وجود سابقه بنابراین پزشکان و متخصصین همانولوژی توصیه

صفحه 14:
sAllopurinol — Uricosuric = Losartan mColchicine mNSAIDs mCoxibs m Steroids Herbal mDiet ulce 8% 3% 9% درصد تاثیر دارو ها و ۱ 1% 0 | مواد مختلف بر

صفحه 15:
مروری بر مقالات خوراکی های دافع اسید اوریک از بدن 1 آ درواقع 90 درصد افرا د ي که به نقرص مبتلا ۱ هستند مردان با لاي 30 سال هستند , اما زنان یز از خطر ابتلا به اين بيماري مصون نیستند بخصوص در صور ت ي كه داروه | يي م صرف کنند که ن ظ ي ر داروه اي ضد فشار خون آنها : را مستعد ابتلا به اين بيماري كند . نقرص بر اثر افز ايش غلظت اسيداوريك در مايعات بدن ِ ایجاد مي شود , هنگا مي که اسید اور يك بلور ْ تشکیل دهد و اين بلورها در مفاصل , تاندون ها یا سایر بافت هارسوب کنند, باعث ایجاد درد ؛ ۱ التهاب و سرانجام ضدمه به بافت ها مي شوند . گر فردي درجواني به نقرص مبتلا شمو فاشيو با بموملثاتريشکمد ميعاوي داجانن ۱ لحم بأدنق المي كنكلو ‎Lela‏ 13 نگیو بدن مي كرديد از جمله ابن خوراكي هارم | توان به انجبر ,ترب » تربچه , تره , توت فرن گ ي ‏ » نا ۱ ۱ طالبي و غوره:» فلفل سين و مز ‘ كاهو : كرفس , كشمش ‎Jee‏ ْ فرنگي , مرزه و هندوانه اشاره كرد . البثه بهترٌ ‏ | است افرا د ی که طبع گرم دارند (گرم مزاج اند ). ازخوراكي ها يي

صفحه 16:
استفاده كنند كه طبع سرد داشته باشند مثل توت جغندر » خرفه ؛ خيار » ذغال اخته » غوره » كاهو كلابي , هندوانه و گوجه فرنگي . افرادي که طبع سرد دارند ( سرد مزاج اند ) بهتر است از خوراكي هايي استفاده کنند که طبع گرم داشته باشند مثل انجیر پچه , تره » خرما , شنبلیله , کرفس » کم مقاّومی فقایل سبر و قرمز بررسی مصرف الکل در بین مردان و تاثیر آن بر میزان اسید اوریک خون * در مطالعه ای که بین 260 نفر از افراد داوطلب سالم صورت گرفت,میزان اسید اوریک خون آنها به مدت 3 1 1 ۱ هفته کنترل شد. ۱ * نتیجه گیری :مصرف الکل در افراد به طور میانگین باعث افزایش 0 اسید اوریک خون میشود. * این مطالعه در کلینیک الجزیره امارات و با اتخاب افراد بومی و عیر بومی صورت گرفته بود. ۶ مقاله ی دوم . بررسي سطح اسید اوريك سرم در بیماران مبتلا به پسوریازیس ٌ

صفحه 17:
مينه و هدف: بسوريازيس يك بيماري مزمن پوستي است که در بروز آن فاكتورهاي ژنتيكي و محيطي نقش دارند.ضایعات مشخصه این بيماري پلا كهاي اريتماتوي پوسته دار است که بیشتر سطوح اکستانسور اندام ها و اسکالپ را درگیر میکند. مطالعات متعدد همراهي پسوریازیس را با بیمار بهاي مختلف پوستي و سيستميك .نشان داده اند مطالعاتي که تاکنون انجام شده اند نتایج متناقضي در مورد ارتباط هبپراوريسمي و پسوریازیس داشته اند. هدف مطالعه بررسي ‎Claw‏ ‏.اسید اوريك سرم در بیماران مبتلا به پسوریازیس است روش بررسی: اين مطالعه به روش مطالعه مقطعي بر روي 126 بیمار مبتلا به پسوریازیس انجام شد. بعد از ثبت سن و جنس بیماران, دوره * بيماري ِ : نوع بيماري, شدت بيماري و وجود یا عدم آرتریت پسورياتيك, سطح اسید اوريك بیماران در آزمایشگاه تعیین شد یافتم ظ میانگین !9/0 بود. سطح اسید اوريك‌سرم 5/4+1/5 سطح لسید اوريك‌سرم در بیماران‌مبتلا به پسور ی ازیس‌شدید .تر و در بیماران‌دارایارترين»_سوربازیس با لفر از دیگرانب ود هم چنین سطح اسید اوريك سرم در بيماران مبتلا به انواع غير يلاك .تايب پسوریازیس بالاتر از مبتلایان به پسوریازیس پلال تايب بود گیری این مطالعه نشان داد که سطح اسید اوريك سرم با افزایش شدت و مدت پسوریازیس, با وجود آرتریت پسوريازيسي و با ابتلا به انواع غیر ك تایپ پسوریازیس افزایش مي یابد 1 ی سوم + ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین با پر فشاری خون و سطح اسید اوریک سرم:

صفحه 18:
در ميان مطالعات صورت كرفته در زمينه مصرف 1 نوشیدنی های شیرین و فشار خون,بسیار از مطالعات افزایش سطح اسید اوریک خون را فاکتور واسطه کننده این ارتباط معرفی نمودند. آننامطالعه گیرین بوجرسی ضورت گرفت ببه این ضووته عه گیری شده است:بر پایه یافته های حاصل از مطالعات اانجام شرهمی توا تتدجه قورق كزة کم رف بوض ی هاق ابیت دلیل محتوای بالای فروکتوز موجب افزايش فشار خون دن افراد.مى كرددنيه نظر مق رسد افرايشن تطح اتید او خون در نتيجه دريافت مقادير بالاى فروكتوز عامل اصلى وا ای برای اين ارتباط باشد.با اين وجود به دليل محدود بودن بژ هاف ضوزت: گزفیت:در این زمینه,انجام :مظالعات آننده ‎ee‏ 3 کارآزمایی های بالینی بیشتر در ندیه ويه در نقاط مختلف دنی و بر روی گروه های سنی - چنسی مختلف پيشنهاد می شود. He جمع بندی

صفحه 19:
مان ها در چهت کاهش دادن میزان اسید آوزیک:جون:انست: شما نیز با ایجاد تفییراتی در سبک زندگی خود می توانید اسید اوریک خون را کاهش دهید: * اجتناب از مصرف الکل؛ الکل علاوه بر مضرات فراوانش برای کبد و مغز و کلیه, مانع دقع اسیداوریک ازطریق کلیه ها نیز مى شود. * کاهش دادن وزن تا حد طبیعی * اجتناب از مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد پورین مثل انواع گوشت ها * قطع مصرف داروهایی که ممکن است اسید اوریک خون را بالا ببرند تحت نظر پزشک. پزشک شما به خصوص در صورتی که با اين اقدامات اسید آوریک خون کاهش نیابد. ممکن است با انجام برخی از آزمون های تشخیصی به دنبال بیماری هایی بگردد که زمینه ساز اين بالا بودن اسید اوریک هستند. در ادامه ممکن است پزشک داروهایی .برای کاهش اسید اوریک تجویز کند علایم با-لاب ودن‌لسید اوریک* با لابودناسيد اوريكخوراهييراوريسمم) درلبتدا ممکن‌است علائمین_داشته باشد. اما در صورت‌عدم درمان‌می‌تولند به لین‌عوارض‌منجر شود: فزسن) * سنگهاواسید اوریکردر مجارعادراری * رسو اتسين وتيكمدر كله ها * رسوباناسید اوریکیدر بافت‌هاعنرم

صفحه 20:
توصیه غذایی برای پایین آوردن اسید اوریک خون - تخم مرخ حاوی مقدار کمی پورین است؛ یعنی اسیداوریک خون را خیلی افزایش نمی دهد. ولی به طور گیج کننده ای باعث افزایش دردهای ناشی از القرس شد, درد بیشتری در بیماران ایجاد مى شود. ر این تحقیقات چگونگی مصرف تخم مرغ و تخم انواع ماکیان نیز مورد بررسی: قرار گرفت و مشخص شد كه زرده ى تخم مرغ اسيدى تر از سفیده ی آن است: رین به یمان توصیه می شود که مصرف نم مرخ را محدود كرده و فقط از هیده بو تن اب ده بوده و خوردنش توصیه مى ‎Sos‏ - از مصرف غذاهای سرشار از پورین پرهیز کنید. این غذاها سبب تولید اسید اوریک بسیار زیادی در بدن می شوند و تشدید کننده ی بیماری نقرس هستند.: معمولا غذاهایی که پرونتین باابی دارند. حاوی پورین زیادی نیز هسستند. مان گوشت قرمز, غذاهای دریایی(ماهی, میگو...), احشای داخلی نظیرکله پاچه, مغز.: ‎pS‏ دنبلان 3 ‎‘Juste‏ - مصرف غذاهایی را که سطح متوسطی از پورین دارند را محدود کنید؛ مثل ارجوبه. گل کلم. اسفناج. ریواس, لؤبياهاء قارج و عدس-. - از مصرف زیاد چربی ها خودداری کنید(بیشتر از 30 درصد انرئری روزانه از چزیی ها بباشد): زیرا چربی زیاد مایع دقع اسید آوزیک می شود مصرق گوچهآفریگی< محصولات یه شده از گوجه قزیگن» بوت فرگ ‏ ی تخم مرخ را محدود کنید؛ زیرا اين مواد سبب اسیدی شدن خون

صفحه 21:
7- روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید؛ چون آب به خروج اسید اور در بدن کمک می کند, ‎on al‏ و و تقرس را کاهش مي دهد. سیب جلوكيرى از خشكى مفاصل و به کاهش وزن کمک می کند. 8 ورزش کنید. برای بیماران نقرسی ورزش مستمر و ملايم - می شود: سه بار ذن هفته.به.مدات نيم ساغت ورزش يا بياة.روى بسيا مناسب است. 1 ورزش های ستگین ‎sits‏ شدید می تواند ات افزایش اسیداویک ‎eas pus‏ 2 ود رس تام دهندن شنويكى لحي نا كاهشدهيد ديرا رثييم فاى ی شدید اب ‎i wane‏ دق خون‌شوند. توجه داشته باشید که چاقربه تنهاییب اللابرنده لسید اوریک : خون‌است 0- روزلنه مقداریگیلاس ب خورید. لین‌میوه نقش‌مهمیدر برطرف کردن‌درد و حملاتفقرس‌دارد, به طوری‌که مصرفروزلنه 250 : گرم از لینمیوه میتواند سطح اسیداوییکرا در خونيايين بیاورد. در ضمن انولع گیلاس‌مني خوبیاز آنتوسیانین‌ها و فلاونوييدها هستند كه ازعواملكمككننده به مفاصليه حساب مىآيند. 1- محلولب سیار رقیق‌شده ی سرکه ی سیسی ک محلول‌کمک ۱ کننده به شما استبه طورعکه پساز دو روز لستفاده از لین محلول کاهش‌درد و سوزش‌را احساس‌خواهید کرد. به لینمنظور مقدار دو قاشق‌چای‌خورعسرکه ی سیبوا به 450 سیسیآب ‏ لضافه کرده و لین‌محلول‌را سه بار در روز همرله با غذا میل نید. در ضمن‌در صورندلخوله, به لین‌محلول می‌تولنید دو

صفحه 22:
3 1-Bash LD, Erlinger TP, Coresh J, Marsh-Manzi J, Folsom AR, Astor BC. Inflammation, hemostasis, and the risk of Increase Acid uric in blood : in Communities (ARIC) Study. Am J Kidney Dis. : 20011; 53(4): 59-61. 2-Young A, Garg AX. It's about Time: Extending our Understanding of Cardiovascular Risk from gout. J Am Soc Nephrol. 2011;20(12) 86-92. 3-Galil AG, Pinheiro HS, Chaoubah A, Costa DM, Bastos : MG. Chronic kidney Dis increases cardiovascular : unfavorable outcomes in outpatients with heart failure. : BMC Nephrol. 2011;10: 31. 4-Hallan SI. Gout: a new opportunity for better cardiovascular risk stratify- cation. J Intern Med. 2010 266(4):41-47. 5-Chin HJ, Ahn JM, Na KY, Chae DW, Lee TW, Heo Nj, et al. The effect of the World Kidney Day campaign on the PAG Pet ۳ 0 1 ‏ما‎ ‎ْ a ‏هر‎ thidrineagin aacreagdionase ulghtislnckidrepabin is : Ws O@ied MRK GAARer risk in patients with CKD anemia: pro. J Am Soc Nephrol. 2009;20(7):14-19.

صفحه 23:
59 -Clement FM, Klarenbach S, Tonelli M, Johnson JA, Manns ‘BJ. The impact of selecting a high hemoglobin target leve' fon health-related quality of life for patients with chronic :kidney Dis: a systematic review and meta-analysis. Arch Intern Med. 2009;169(12):11-12. 10. Leal VO, Delgado AG, Leite M Jr, Mitch WE, Mafra D. ‘Influence of renal function and diet on acid-base status in chronic kidney Dis patients. J Ren Nutr. 2009; 19(2):78- 1. Alcazar Arroyo R. [Electrolyte and acid-base balance :disorders in advanced Acid uric Dis][Article in Spanish] ‘Nefrologia. 2008; 28 Suppl 3:87-93. 12 -Shahbazian H, Zand Moghadam A, Ehsanpour A, :Khazaali M. Changes in plasma concentrations of ‘hypoxanthine and uric acid before and after hemodialysis. IR J Kidney Dis. 2009; 3(3):11-15. 13. Clase CM, Kiberd BA, Garg AX. Relationship between lomente filtration rate and the prevalence of metabolic abnormalities: results from the Third National Health and :Nutrition Examination Survey “es Ill). Nephron Clin Pract. 2008; 105(4):c178-84. 1

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان