پزشکی و سلامت بیماری‌ها

اعتیاد و انواع مواد مخدر

etiaad-va-anvae-mavvade-mokhadder

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اعتیاد و انواع مواد مخدر”

اعتیاد و انواع مواد مخدر

اسلاید 1: اعتیاد و انواع مواد مخدر

اسلاید 2: تاریخچه از 3500 سال پیش تریاک به تنهایی یا محلول در الکل مصرف می شده است .درسالهای980 تا 1037 میلادی ابن سینا از تریاک در درمان بیماریهای چشمی و اسهال استفاده می کرده است .مفهوم وابستگی و محرومیت ناشی از قطع مصرف این مواد در سال 1700 میلادی شناخته شد .کشف آزمایشگاهی مورفین در سال 1806 و کدیین در سال1832 بود .

اسلاید 3: در سال 1898 هرویین به عنوان دارو ساخته شد .در سال 1940 متادون و مپیریدین تولید شد .وابستگی به اوپیویید ها ( مواد مخدر صناعي)تا نیمه قرن نوزدهم امری عادی بود ، اما در انتهای قرن نوزدهم به تدریج این مسئله به عنوان مشکل مهم طبی تلقی شد و قانونگذاری هایی در جهت محدودیت مصرف اپیویید ها انجام شد .در امریکا و اروپا در سال 1920 گرایش به درمان معتادان آغاز شد .

اسلاید 4: در سال 1960 به تدریج شیوه های درمان دارویی ( مانند متادون ) و غیر دارویی استفاده از گروههاي همسان به کار رفت .در انتهای قرن بیستم نالترکسون به عنوان درمان نگهدارنده به کار رفت .در سال 2001 بوپرونورفین به درمان اضافه شد .در ایران تا سال 1375 مصرف اوپیویید ها کاملاً جرم محسوب می شد . در همین سال مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب کرد معتادانی که برای درمان به مراکز درمانی یا مطب ها مراجعه می کنند از مصونیت قضایی برخوردار هستند .

اسلاید 5: اصطلاحات مورد استفاده در اين حوزهAddiction اعتياد Dependenceوابستگي Intoxication مسموميت Abuse سوء استفاده Withdrawal ترك Tolerance تحمل Codependence هم وابستگي

اسلاید 6: مواد مخدر چيست ؟ به هر ماده اي كه موجب تغيير در كاركرد طبيعي مغز شود ، ماده مخدر مي گويند . اين تغييرات مي تواند به صورت تغيير در خواب، اشتها، يا بصورت هيجان ، افسردگي ، رفتار نابهنجار , عصبانيت يا اختلال در قضاوت و شعور خود را نشان دهد.هر چيزي به غير از غذا ، كه به منظور تغيير عملكرد بدن و روان استفاده شود ماده مخدر نام دارد . از آنجا كه همه مواد مي توانند خلق و روحيه مصرف كننده را تغيير دهند مي توان به آنها روان گردان نيز گفت يعني موادي كه باعث تغيير و ايجاد حالات خاص در نحوه تفكر ، احساس و اعمال فرد مي شوند

اسلاید 7: با توجه به اين تعاريف تفاوتي ميان موادزير وجود نداردمشروبات الكلي سيگار قهوه ومواد داراي كافئين برخي داروهاي تجويزي ( ديازپام ، اكسازپام، ريتالين ، متادون ، ترامادول و.....)مواد مخدر :‌ حشيش ، ترياك ،‌ اكس ، هرويين ، كراك ، شيشه و كوكايين

اسلاید 8: اعتیاد چیست؟ .

اسلاید 9: تعريف اعتیاد اعتياد حالتي است که فرد هم از نظر جسماني و هم از نظر رواني به ماده مخدر وابستگي پيدا مي کند ، بطوريکه براي رسيدن به حالت نشئه مجبور است به تدريج مقدار ماده مصرفي را افزايش دهد و در صورت کاهش يا قطع ماده مصرفي به علائم ناراحت کننده اي دچار مي شود و به تدريج نسبت به آداب و مسئوليت هاي خانوادگي و اجتماعي خود بي تفاوت مي شود .

اسلاید 10: معناي اعتياد و وابستگي به مواد چيست؟ توجه به اين نكته ضرور اسست كه هيچكس بطور ناگهاني معتاد نمي شود بلكه معمولا از مصرف مواد از حالت كنجكاوي وتفريحي شروع شده و كم كم با افزايش دفعات مصرف ،‌ مقدار مصرف ومصرف مواد ديگر ، فرد را از مصرف كننده تفريحي به مصرف كننده دائمي و معتاد تغيير وضعيت مي دهد .نكته :اين باور غلط در ميان كليه افرادي كه معتاد ميشوند وجود دارد ( من هيچ وقت معتاد نميشوم)

اسلاید 11: تعريف وابستگي: Substance Dependence1- وابستگي (dependency) بيماري باليني است كه با تظاهرات رفتاري ، شناختي و فيزيولوژيك خود را نشان مي‌دهد و باعث مي‌شود فرد مصرف مواد را به رفتارهاي ديگر ترجيح دهد. 2- تمايل شديد فرد به ادامه مصرف يک ماده

اسلاید 12: وابستگی باعث بروز برخی اختلالها، رفتارها و حالتهای غيرعادی در فرد می شود که عبارتند از : ايجاد تحمل : بيمار در دفعات بعدی مصرف، برای رسيدن به سطح قبلی روانی و جسمانی ناشی از اثر مواد، بايد مقادير بيشتری از آن را مصرف کند. بروز علائم ترک : اثر کاهش يا قطع ماده مصرفی، عوارض ناراحت کننده جسمانی و روانی ظاهر می شود.در بيشتر بيماران تمايل برای كاهش يا قطع مصرف مواد وجود دارد ولی بيمار قادر به انجام کار نمی باشد. بيمار برای تهيه مواد، هزينه، و سرمايه های ديگران و خانواده را مصرف می کند.در پی استمرار مصرف مواد و تغييرات روانی و رفتاری در بيمار، مشارکت وی در فعاليتهای خانوادگی، اجتماعی ، تفريحی و شغلی کاسته می شود. علي رغم آگاهی بيمار از عوارض جسمانی و روانی مصرف مواد، بيمار قادر به عدم استفاده از آن نمی باشد.

اسلاید 13: استفاده از ماده ای که مصرف آن غير قانونی است. استفاده از ماده ای که مصرف آن باعث بروز تغييرات روحی در فــرد می شود. استفاده از ماده ای که به خود فرد يا ديگران ضرر می رساند.مثال: - مصرف ترياک در کشور ما غير قانونی است، پس حتی يکبار کشيدن آن سوء مصرف است. - مصرف حشيش باعث بهم خوردن شعور فرد می شود، پس کشيدن آن سوء مصرف است. - مصرف مشروبات الکلی، گاهی باعث بروز عصبانيت و پرخاشگری می شود، پس نوشيدن آن سوء مصرف است.تعريف سوء مصرف مواد:بدين معنا است که اگر چه فرد نسبت به مواد اعتياد ندارد، ولی آنرا مصرف می کند، به عبارت ديگر سوء مصرف مواد يعنی:

اسلاید 14: حالتهاي مختلف مصرف مواد ؟ عدم مصرف :‌ فرد مواد يا مشروبات الكلي مصرف نمي كند .مصرف آزمايشي : فرد به دليل كنجكاوي مواد مصرف مي كند و ممكن است مصرف را ادامه دهد يا مصرف را قطع كند.مصرف گهگاهي يا تفنني : در مهماني يا پارتي يا به , اصرار دوستان گهگاهي مواد مصرف مي كند و مصرف مواد براي سرگرمي و تفريح است و مي خواهد از آن لذت ببرد .مصرف پزشكي : با دستور پزشك مواد مصرف مي كند كه آسيب آن كم است .مصرف آسيب زا يا سوء مصرف :‌ مصرف مواد به طوري كه باعث آسيب هاي مختلف به فرد مي شود مانند مشكل تحصيلي ،‌ جسمي و خانوادگي مصرف مواد وابسته : فرد به لحاظ جسمي و چه از نظر رواني به ماده وابسته است و در مصرف افراط مي كند ومشكلات جدي براي او به بار مي آورد .

اسلاید 15: آشنايي با انواع مواد مخدر

اسلاید 16: مواد افيونیمشتقات طبیعی : حشيش ، تریاک وشیرهفراورده های نیمه صناعی : هرویین ( كراك )فراورده های صناعی : مورفین – کدیین - متادون - لام - مپریدین – اکسی کودون - دیفنوکسیلات – ترامادول - بوپره نورفین و ...

اسلاید 17: تقسيم بندي مواد مورد سوء مصرف بر اساس DSM -IVكراك شيشهكوكايين داروهاي ضد اضطراب ، خواب آور يا رخوت زااستروئيد هاي آنابوليكساير موادمشروبات الكليسيگاركافئين حشيش و ماري جواناترياك اكس هروئين

اسلاید 18: حشيش

اسلاید 19: حشيش از گياه شاهدانه تهيه مي شود و بر خلاف تصور معمول، اعتياد رواني آن بسيار قوي است. به برگ اين ماده گراس يا ماري جوانا و به صمغ آن حشيش مي گويند و تا 10 برابر قوي تر از برگ آن است .نكته :‌اين ماده هيچ نقشي در تقويت حافظه وتمركز ندارد . حشيش: ماده ای به رنگ سبز خاکستری و گاهی قهو ه ای مايل به سبز با قوامی سفت است . ماری جوانا: ماده ای شبيه به توتون، سبز رنگ و زبر است که به روش تدخينی مصرف می شود. چرس، گانجا، بنگ و روغن حشيش ساير موادی هستند که از شاهدانه به دست می آيند.از سر شاخه گياه شاهدانه که بوته ای شبيه به گزنه است مواد زير به دست می آيد:

اسلاید 20: حشيشآثار جسمي: افزايش اشتها (كه اشتهاي گاوي ناميده مي‌شود)قرمزي چشم‌هاافزايش ضربان قلبخشكي دهان افت فشار خون سرگيجه عدم تعادل حركتي

30,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید