بیماری‌هاپزشکی و سلامت

افزایش فشار و چربی خون

صفحه 1:

صفحه 2:
افزایش فشار و چربی خون دکتر جهان آرا ممی خانی آذر عله ۱۳۹۶ 60 ویژه مرکز بهداشت و درمان صدا و سیما

صفحه 3:
0056 س ”رسا ‎١‏ سوه ‎١‏ از كجا مى ياد؟ به کجا می ره؟

صفحه 4:
چربی ‎٩‏ کیلو کالری انرژی) نتبا و احساس سیری بعد از خوردن می رژیم غذایی اين ویتامین ها را به بدن می را ۶- کلسترول برای ساخت نمک های صفراوی و بر ۷- در ساختمان غشاء سلول وجود دارد.

صفحه 5:
|- بدن توليد مى كند ۲- با مصرف غذا» وارد بدن می شود

صفحه 6:
ص۴:به کجا؟ | ص۳: از کجاا ما ص ا: چربی - از روده جذب شده در بافت ها /سلول ها ذخیره می شود. - جربى های در آب حل نمی شوند پس چطور در خون جابجا می شوند؟ - میک کامیون باربر لیک حلمل) لازم استتا در ترافیک جریان خون و شاهراه های حیاتی بدن (یعنی رگ ها) چربی ها را از نقطه ای به نقطه ی دیگر حمل کند و به بافت ها برساند. - لیپوپروتئین /شیلومیکرون( مجموعه چربی_ها-بخش

صفحه 7:
ص۷:انواع صع۶: انواع در کامیون ها ؟ بدن؟ ی ۴ نوع کامیون تفاوت نقش هر کامیون

صفحه 8:
Food Containing Unsaturated Fats مستقيما جربى ۲- چربی های اثباع نشد

صفحه 9:
ص۶: انواع در بدن؟ در خون حل نمی‌شود و لیپوپروتئین‌ها تا سلول ها حمل می کنند یا از آن خارج می‌کنند. توی کبد تجزیه می شوند.

صفحه 10:
ص ۷: انواع ص۶: انواع در کامیون ها ؟ بدن؟ *- ليبوبروتئين هاى با (خیلی سبى) ‎very low-density lipoproteins‏ ۰- لیپوپروتنین های با با (میان وزن) ‎Inter mediate-density lipoproteins‏ ۰- لیپوپروتئین های با (سبک وزن) ‎low-density density lipoproteins‏ ۰- لیپوپروتئین های با (سنگین وزن) High- density lipoproteins

صفحه 11:
ص۶: انواع در ‎Fos‏ - را0)رایا کلسترول بد: ذرات کلسترول را در طول بدن منتقل می‌کند و با اتصال به دیواره رگ‌ها» آنها را سخت و تنگ می‌سازد. ‎OLOL—‏ :تری گلیسرید بیشتری رلبا خود حمل‌می کند و منجرسبه تنگ و باریک شدن رگهای خونی می‌شود. - 10۷ یا کلسترول خوب کلسترول اضافی را برداشته و به کبد برمی‌گرداند. ‎

صفحه 12:
ص‌اا: چه خطراتی! جرج جه آزمايشى داره؟ | -جت د

صفحه 13:
‎he te‏ زياد افزايش؟ شدن چربی ‏الف- علل تغذیه ای ‎ ‏ب- علل روحی و روانی / چربی خون عصبی ج- ژنتیک و ورائت د- بیماری های دیگر مانند کم کاری تیرویید» ايدز» مشکلات کلیوی ‏۵- عدم تحرک

صفحه 14:
اص ‎:٠١‏ جه علائمى؟ علليم بسليل غليظ شدن خون (كندى حركت خون و كمبود اكسيزن در بافسها) ويا افزايش حرارت بدن بر اثر افزايش صفرا بوجود می آید: *مورمور شدن و خوابرفتكى با *سوزش و احساس افزايش حرارت نقاط مختلف بدن خصوصا كف با هنكام خواب *احساس سنگینی؛ خستگی يا کوفتگی در بدن و خواب آلودگی *دردهای نسبتاً مقاوم به درمان بخصوص در ناحیه ساق و كف با *سردرد معمولا به‌صورت سنگینی سر ؛ سرگیجه و گاهی وزوز كوش «خشکی و یا تلخی دهان *طبش قلب و علایمی از این دست *افزايش تعريق بدن و ورم و پف‌کردن صورت

صفحه 15:

صفحه 16:
ص ۲: چه ‎wells‏ ‏آزمایشی داره؟ ‏ خطراتی؟ نرمال کمتر از ۲۰۰ کمتر از ۱۵۰ حد مرزی ۲۳۹-۰ ۱۵۰-۹ جربی بالا بیش از ۲۴۰ ۴۹۹-۰ چربی خیلی بالا بیش از ۵۰۰ او حون ۷۵۲۷ 160 2 LDL delivers Cholesterol HDL removes Cholesterol to the body from the bloodstream

صفحه 17:
we fue ‏نخوریم؟‎ چه کارهایی انجام بدیم؟ 72 4 چه داروهایی وجود دارد؟ ‎eee‏

صفحه 18:
"ویتامین ها و مواد مغذی خاص مانند: ويتامين () و نياسین و امکا- ۳(تخم کنان) + سالمون» سویاء گردو» روغن کانولا و روغن ماهی (کاهش فشارخون و تشکیل لخته) *توجه توجه: ریغن ملهی ممکن استنبا داروهای دیگری که شما استفاد‌می کنید تداخل داشته باشد و حتماً بايد با بزشك يا مشاور تغذيه مشورت کنید. یجات و حبوبات: انواع لوبیاه عدسء سبوس جو غنى از فيبر محلول ( کاهش ‎(OL‏ ‏*حداقل چهار تا پنج نوع میوه یا سبزی تازه در وعده غذایی روزانه *غلات» زیتون و روغن زیتون؛ ماهی» مرغ بدون پوست؛ اردک و غاز و ... "لبنیات پرچرب کالری بیشتری دایند وستا مدت بیشتری سیر نگه می دارند. برای لاغری كول لبنيات کم چرب رو نخورید!!! خامه‌ای» کره و خامه کلسیم کمتر و چربی اشباع شده بیشتر دارند ۰ ماست یونانی حتما!

صفحه 19:
‎Toe | |‏ نخوریم؟ چربی ‎

صفحه 20:
ee ea Faas 7 ‏نخوریم؟ چربی‎ Hse ‏العام‎ اصلاح سبک زندگی: - اگر اضافه وزن دارید: کاهش تدریجی - تلاش برای مصرف غذاهای کم کالری - کم کردن استرس — حداقل ۳۰ دقيقه در روز ورزش

صفحه 21:
‎Lips‏ ص۵:چه کاری صع1:جى ‎ewe‏ کم کردن داروهایی؟ انجام بديمة نخوریم؟ بخوریم؟ چربی ‎

صفحه 22:
ص۲-۱۶ داروهای گیاهی داروهای گیاهی

صفحه 23:
*فنوفيبريت» جم فيبروزيل "اسیدهای چرب امکا ۳ "استاتین ها مانند ۳۹ 5 ۳۹ ی لوواستاتین» رزوواستاتین(روپیکسون)» انوزواستالین

صفحه 24:
ص۲-۱۶: - داروهای گیاهی -دمکرده آویشن(دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن) -روزانه یک قاشق چای خوری پودر يا ییمکوب شده سیاه دانه یا دانه تره -زيره» زرشكه عناب» سير و سويا و كشنيز و شويد -جاى سبز همراه با دارجين و يا زنجبيل -دمنوش دارچین بصورت ناشتا(دو تا در | فنجان آب جوش, حرارت ملایم ۵ دقیقه) -دمنوش جعفری (مقدار بالای نیاسین) ‎(Prrerh eu) 393 GE‏ یکی از معروف‌ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است. ‏-دم کرده پوست نارنگی با زنجبیل ‏-مصرف سماق همراه غذا نیز ( تأثیر روی صفرا) ‏-روغن زیتون تصفیه نشده

صفحه 25:

صفحه 26:
وزارت بهداشت: نیصی از افرادا پرفشاری خون دارند. در گروه سنی ۲۰ تا۳۰سال: از هر *انفرسیک نفر دٍ خون بالا مبتلاست.

صفحه 27:
برای اینکه خون در شریانهای اعضای بدن جاری شود و مواد غذلیی را به اعضای مختلف بدن برساند؛ نيازسبه نيرويى دارد كه اين نيرو فشار خون نام دارد و مولد آن قلب است. قلب خون رابه طور مداوم‌به داخل دو شریان عمده بدن؛ به نام آثورت و شریان ششی پمپ میکند. اين پمپ کردن» نبض دار است پس فشار خون شریانی بین دو سطح حداکثر /سطح سیستولی و حداقل /دیاستولی در نوسان است.

صفحه 28:
آیا فشار خون هميشه ثابت است؟ ل تحت تاثير دو عامل مهم برون ده قلب و مقاومت رگ تغیبر می کند. لا در طول روز تحت تأثير عولمل مختلفى تغيير.مى كند.كه از جمله مين عوامل وضعيت بدنء فعالیت مفزه فعالیت کوارشی» فعالیت عضلانی؛ تحریکات عصبی؛ تحریکات دردناک؛ متلنمپره عولمل محیطی مثل دمای هوا و ميزان صداء مصرف دخانیات» الکل» قهوه و دارو است.

صفحه 29:
خون دماغ و قرمزی صورت سردرد خواب آلودگی؛ سر كيجه و سرد ركمى مشكل بينايى درد و فشار در قفسه صدری» کما مشکل در تنفس» ضربان نامنظم خون در ادرار احساس ضربان در قفسه سینه و گردن و گوش ها

صفحه 30:
- خونریزی مغزی» سکته مغزی و سکته قلبی - نارسایی قلبی - بیماری های مزمن کلیه - آسیب دیدن چشم - کاهش امبد به زندگی

صفحه 31:
اندازه فشار خون لگرسبه طور مزهن» فشار سیستولی فردی بزرگسال بیشتر از ۱۴۰ میلی متر و فشار خون دیاستولی بیشتر از ‎٩۰‏ میلی متر جیوه باشسبه تن فشارخون بالا یا پرفشاری خون اطلاق می شود. دسته بندی فشار خون: -مطلوب (کمتر از ۱۳۰/۸۰) -طبیعی (۱۲۰/۸۰) -پیش فشارخونی یا فشار کمی بالاتر از طبیعی(۱۳۰/۸۵ تا ۴۰/۹۰ -پرفشار خوفی یا فشار خون بالا- بالاتر از ۱۴۰/۹۰

صفحه 32:
انواع پرفشاری خون )_پرفشاری اولیه: تقریبا ‎٩۰‏ درصد بیماران به این نوع مبتلا هستند. ۲ پرفشاری انوی: لین نوع بالارفتن فشار خون ربطیبه سن و... ندارد؛ بلکه نشانه وجود بیماری دیگری در بدن است. ۳ پرفشاری خون در زنان باردار

صفحه 33:
نحوه اندازه گیری فشار خون نبا فشارسنجی های جیوه ای ویا عقیبه ای» غالباً در شریان بازویی اندازه ی کییند (فشارسنجی های دیجیتللی انواع مختلف دارد). زملنی که قلب منقبض می شود فشار خون به حداکثر می رسد: فشار ماکزیمم يا سیستولی “سطح مينيمم/ديلستولى در زمان لستراحت قلب كه فشار به حداقل ميرسد. هر دو سطح فشار خون به صورت دو عدد كنار هم يا به صورت كسر بر حسب ميليمتر جيوه نشان داده مى شود مثلاً ۰۸۰/۱۲۰

صفحه 34:
شرایط اندازه گیری فشار خون ** حدلقل نیم ساعت قبل از اندازه گبری فشار خون» فعللیت شدید نداشته؛ غذای سنگین؛ قهوه؛ الکل» دارو» سیگار و نوشیدنی های محرک مصرف نکرده باشد. ** فرد نباید مدت طولانی (بیش از ۱۴ ساعت) ناشتا باشد. ** دقيقه قبل از اندازه كيرى فشار خون» فرد بايد استراحت كامل داشته باشد. * آستین های لباس به اندازه کافی گشاد باشد تا روی بازو فشار وارد نکند. * فشار خون را میتوان در حالت نشسته» ابستاده و دراز کشیده اندازه گیری کرد. * در اندازه گیری فشار خون بین دست راست و چپ اختلاف مختصری وجود دارد.

صفحه 35:
شرایط اندازه گیری فشار خون * در حین اندازه گیری» دست فرد آویزان نباشد. بلید عضلات دست شل باشد. عضلات سفت و منقیض » فشار خن را بطور كاذب بيش از اندازة واقعی نشان می دهد. * در شکنبه کلهش فشار خون وضعیتی بلید در دو حللت نشسته و ایستاده (حدلقل یک دقبقه ایستادن) فشار خون اندازه گیری شود. ** افت فشار خون در حالت ایستاده بیش از ۲۰ میلی متر جیوه< ارجاع به متخصص کاف باید 1/۸۰ بازو را پوشاند.

صفحه 36:
درمان پرفشاری خون ) تغیبر سبک زندگی (داشتن وز سبزیجات؛ عدم مصرف ذ ۲ مصرف دارو ۳ مصرف خوراکی های گیاهی

صفحه 37:
اسپیرنولاکتون ۲ بلوک کنندههای سمیاتیک:بتابلکرها( تتولول)د (پرازوسین) ۳ شل‌کننده‌های عروق؛ مانند بلوک کننده های کانال کلسیم(نیفدیپین) و نیتروپروساید سدیم ۴ مهار کننده‌های آنزيم مبدل» مانند انالاپریل و بلوک‌کننده‌های آنزیوتانسین» مانند لوزارتان

صفحه 38:
غذاها استفاده شود دا کریپ فروت (مخصوصا صبح داشتا ) کنجاندن نارنج تازه در برنامه غذایی لااذكور (مصرف ۱۰ صبح و ۵ عصر توصیه می شود) لامصرف کمتر خرما ‎ogo‏ نارس خرمالو » دارچین» کرفس و ریحان لازالزللك :خوردن ميوه و دم كرده كن (همزمان.با مصرف ديكوكسين توصيه نمى شود) و فندق سیب و پرتغال و کلابی و زغال اخته (مخصوصا زغال اخته) ۱ ۲ ؟‎ 5 ۲ 5 ۲

صفحه 39:
توصیه هایی برای کاهش وزن در پرفشاری خون از یک برنامه غذایی سالم و کم کالری تبعیت کنید. مصرف مناسب میوه ها؛ سبزیجات و محصولات لبنی کم جرب ‎a *‏ برنلمه غذلیی 12۸4511 توجه نموده و در صورت امکان تن را رعایت هر چه در طول روز می خورید و می آشامید یادداشت نملئید. موارد موفقیت یا مولرد نیازمند بهبود را یادداشت کنید. مصرف نمک رلبه حدلقل برسانید و از ادییه, سیر پیاز و ... برای طعم دادن به غذا استفاده کنید. ‎

صفحه 40:
نا سمه ” 0 شادی و رنک باد!م ‎١‏

به نام خالق آرامش افزایش فشار و چربی خون دکتر جهان آرا ممی خانی آذر م اه 20 1396 ویژه مرکز بهداشت و درمان صدا و سیما ص :4به کجا ؟ ص :3از کجا ؟ چربی ص :2خوبه؟ ص1 ص :2خوبه؟ ص :1چربی به شد ر با شت اند ی بی رس بی ع م ی د ط یب ز ح آس ر ا دن اگ ب -1غنی ترین منبع انرژی بدن (یک گرم چربی 9کیلو کالری انرژی) -2باعث خوشمزه شدن غذا ،برانگیختن اشتها و احساس سیری بعد از خوردن می شود. -3از هدر رفتن حرارت بدن و نفوذ سرما به بدن جلوگیری می کنند. -5ویتامین های D ,A, E,Kمحلول در چربی هستند .بنابراین چربی موجود در رژیم غذایی این ویتامین ها را به بدن می رساند. -6کلسترول برای ساخت نمک های صفراوی و برخی از هورمون ها ضروری است. -7در ساختمان غشاء سلول وجود دارد. ص :3از کجا؟ -1بدن تولید می کند -2با مصرف غذا ،وارد بدن می شود ص :2خوبه؟ ص :1چربی ص :4به کجا ؟ ‏page کجا؟ :03از ص3 ‏page:02 خوبه؟ ص2 ‏page :01 چربی ص1 از روده جذب شده در بافت ها/سلول ها ذخیره می شود. چربی های در آب حل نمی شوند پس چطور در خون جابجا می شوند؟ یک کامیون باربر (یک حامل) الزم است تا در ترافیک جریان خون و شاهراه های حیاتی بدن(یعنی رگ ها) چربی ها را از نقطه ای به نقطه ی دیگر حمل کند و به بافت ها برساند. لیپوپروتئی ن/شیلومیکرون( مجموع ه چرب ی ها-بخ ش مرکزی و پروتئین-بخ ش محیطی)محلول در آب ص :8نقش هر کامیون؟ ص :7انواع کامیون ها ؟ ص :6انواع در ص :5انواع بدن؟ چربی در غذاها چند جور چربی داریم؟ ص :5انواع چربی در غذاها -1چربی های اشباع شده :گوشت قرمز ،سوسیس ،کالباس ،همبرگر ،قلوه ،مغز، زبان ،کره ،پنیر ،بستنی ،شکالت ،نارگیل ،کلوچه ،پیراشکی ،شیر پرچرب و ... مستقیما چربی خون را افزایش می دهند -2چرب ی های اشباع نشده :روغ ن زیتون ،گردو ،روغ ن آفتابگردان ،روغن سویا ،روغن ذرت و گوشت ماهی ،اردک و غاز و .... چربی های اشباع نشده موجود در ماهی = رقیق شدن خون ص :6انواع در ص :5انواع چربی در غذاها بدن؟ در خون حل نمی‌شود و لیپوپروتئین‌ها تا سلول ها حمل می کنند یا از آن خارج می‌کنند .توی کبد تجزیه می شوند. کلسترول تری گلیسیرید ص :7انواع کامیون ها ؟ ص :6انواع در ص :5انواع ‏page 02 ‏page 03 چربی در غذاها بدن؟ ‏page 01 • -لیپوپروتئین های با تراکم خیلی پایین (خیلی سبک) ‏VLDL- very low-density lipoproteins • -لیپوپروتئین های با با تراکم بینابینی (میان وزن) ‏IDL -Inter mediate-density lipoproteins • -لیپوپروتئین های با تراکم پایین (سبک وزن) ‏LDL- low-density density lipoproteins • -لیپوپروتئین های با تراکم باال (سنگین وزن) ‏HDL- High- density lipoproteins ص :8نقش هر کامیون؟ ص :7انواع کامیون؟ ص :6انواع در بدن؟ ص :5انواع در غذا؟ LDLیا کلسترول بد :ذرات کلسترول را درطول بدن منتقل می‌کند و با اتصال به دیواره رگ‌ها ،آنها را سخت و تنگ می‌سازد. : VLDLتری گلیسرید بیشتری را با خود حمل می کند و منجر به تنگ و باریکشدن رگهای خونی می‌شود. HDL -یا کلسترول خوب کلسترول اضافی را برداشته و به کبد برمی‌گرداند. ص :12چه آزمایشی داره؟ ص :11چه خطراتی؟ ص :10چه عالئمی؟ زیاد شدن چربی ص :9چطور افزایش؟ ص :9چطور افزایش؟ الف -علل تغذیه ای ب -علل روحی و روانی /چربی خون عصبی ج -ژنتیک و وراثت د -بیماری های دیگر مانند کم کاری تیرویید ،ایدز ،مشکالت کلیوی ه -عدم تحرک زیاد شدن چربی ص :10چه عالئمی؟ ص :9چطور افزایش؟ زیاد شدن چربی عالیم بدلیل غلیظ شدن خون (کندی حرکت خون و کمبود اکسیژن در بافت‌ها) و یا افزایش حرارت بدن بر اثر افزایش صفرا بوجود می آید: • مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا • سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن خصوصا کف پا هنگام خواب • احساس سنگینی ،خستگی یا کوفتگی در بدن و خواب‌آلودگی • دردهای نسبت ًا مقاوم به درمان بخصوص در ناحیه ساق و کف پا • سردرد معمو ً ال به‌صورت سنگینی سر ،سرگیجه و گاهی وزوز گوش • خشکی و یا تلخی دهان • طپش قلب و عالیمی از این دست • افزایش تعریق بدن و ورم و پف‌کردن صورت و .................... ص :11چی خطراتی؟ ص :10چی ‏page 03 نخوریم؟ ص :9چطور ‏page 02 افزایش؟ زیاد شدن چربی ‏page 01 •تجمع چربی در دیواره رگ‌ها ،تنگی و افزایش خطر سکته مغزی •اختالل جریان طبیعی خون و عدم دریافت خون غنی از اکسیژن توسط قلب و افزایش خطر حمله قلبی توجه توجه :پایین آوردن کلسترول خون به میزان دو تا پنج درصد می‌تواند خطر حمله قلبی را برای شما سی درصد کاهش دهد. ص :12چه آزمایشی داره؟ ص :11چی خطراتی؟ ص :10چی نخوریم؟ ص :9چطور افزایش؟ کلسترول تری گلیسرید نرمال کمتر از 200 کمتر از 150 حد مرزی 239-200 150-159 چربی باال بیش از 240 499-200 چربی خیلی باال بیش از 500 زیاد شدن چربی س :16چه داروهایی؟ ص :15چه کاری انجام بدیم؟ ص :14چی نخوریم؟ کم کردن چربی ص :13چی بخوریم؟ ص :13چی بخوریم؟ کم کردن چربی •ویتامین ها و مواد مغذی خاص مانند:ویتامین Cو نیاسین و امگا(3-تخم کتان) • سالمون ،سویا ،گردو ،روغن کانوال و روغن ماهی (کاهش فشارخون و تشکیل لخته) •توجه توجه :روغن ماهی ممکن است با داروهای دیگری که شما استفاده می کنید تداخل داشته باشد و حتم ًا باید با پزشک یا مشاور تغذیه مشورت کنید. • سبزیجات و حبوبات :انواع لوبیا ،عدس ،سبوس جو غنی از فیبر محلول (کاهش )LDL • حداقل چهار تا پنج نوع میوه یا سبزی تازه در وعده غذایی روزانه •غالت ،زیتون و روغن زیتون ،ماهی ،مرغ بدون پوست ،اردک و غاز و ... •لبنیات پرچرب کالری بیشتری دارند و تا مدت بیشتری سیر نگه می دارند .برای الغری گول لبنیات کم چرب رو نخورید!!! •پنیرخامه ای ،کره و خامه کلسیم کمتر و چربی اشباع شده بیشتر دارند • ماست یونانی حتما! ص :14چی نخوریم؟ ص :13چی بخوریم؟ کم کردن چربی ص :15چه کاری انجام بدیم؟ اصالح سبک زندگی: اگر اضافه وزن دارید :کاهش تدریجی تالش برای مصرف غذاهای کم کالری کم کردن استرس -حداقل 30دقیقه در روز ورزش چی :1403 ص ‏page نخوریم؟ ص :13چی ‏page 02 بخوریم؟ کم کردن ‏page 01 چربی ص :16چه داروهایی؟ ص :15چه کاری انجام بدیم؟ ص :14چی نخوریم؟ ص :13چی بخوریم؟ کم کردن چربی ص2-16 ص1-16 داروهای گیاهی داروهای شیمیایی انواع داروها ص1-16 ص:16 داروهای شیمیایی داروها وقتی که اصالح سبک زندگی باعث پایین آوردن چربی خون نشود معموال پزشکان دست به دامن دارو می شوند. توجه توجه :داروها را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید=عوارض و تداخل دارویی •چربی خون ارثی = مصرف مادام العمر دارو (تغییر دارو هر 3تا 6ماه) •نیاسین یا اسید نیکوتینک •فنوفیبریت ،جم فیبروزیل •اسیدهای چرب امگا ٣ •استاتین ها مانند لوواستاتین ،رزوواستاتین(روپیکسون) ،آتورواستاتین ص:2-16 ص1-16 ص:16 داروهای گیاهی داروهای شیمیایی داروها –دمکرده آویشن(دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن) – روزانه یک قاشق چای خوری پودر یا نیمکوب شده سیاه دانه یا دانه تره –زیره ،زرشک ،عناب ،سیر و سویا و گشنیز و شوید –چای سبز همراه با دارچین و یا زنجبیل –دمنوش دارچین بصورت ناشتا(دو تا در 1فنجان آب جوش ،حرارت مالیم 5دقیقه) –دمنوش جعفری (مقدار باالی نیاسین) –چای پور ( )Pu-erh teaیکی از معروف‌ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است. –دم کرده پوست نارنگی با زنجبیل –مصرف سماق همراه غذا نیز ( تأثیر روی صفرا) –روغن زیتون تصفیه نشده پ ر ف ش ا ر ی خ ون چرا فشار خون؟ وزارت بهداش ت :نیم ی از افراد باالی ۵۰سال کشور پرفشاری خون دارند. در گروه سنی ۲۰تا۳۰سال :از هر ۱۰نفر یک نفر به فشار خون باال مبتالست. فشار خون چیست؟ برای اینكه خون در شریانهای اعضای بدن جاری شود و مواد غذای ی را به اعضای مختلف بدن برساند ،نیاز به نیرویی دارد كه این نیرو فشار خون نام دارد و مولد آن قلب است. قل ب خون را ب ه طور مداوم به داخ ل دو شریان عمدة بدن ،به نام آئورت و شریان ششی پمپ میكند .این پمپ کردن ،نبض دار است پس فشار خون شریانی بین دو سطح حداكثر/سطح سیستولی و حداقل/دیاستولی در نوسان است. آیا فشار خون همیشه ثابت است؟ تحت تاثیر دو عامل مهم برون ده قلب و مقاومت رگ تغییر می کند. در طول روز تحت تأثیر عوامل مختلفی تغییر می كند كه از جمله این عوامل وضعی ت بدن ،فعالی ت مغ ز ،فعالی ت گوارش ی ،فعالی ت عضالنی ،تحریكات عصبی ،تحریكات دردناك ،مثانه پر ،عوامل محیطی مثل دمای هوا و میزان صدا ،مصرف دخانیات ،الكل ،قهوه و دارو است. عالئم فشار خون باال • بی عالمتی • • • • • • • • خون دماغ و قرمزی صورت سردرد خواب آلودگی ،سرگیجه و سردرگمی مشکل بینایی درد و فشار در قفسه صدری ،کما مشکل در تنفس ،ضربان نامنظم خون در ادرار احساس ضربان در قفسه سینه و گردن و گوش ها عوارض فشار خون - خونریزی مغزی ،سکته مغزی و سکته قلبی نارسایی قلبی بیماری های مزمن کلیه آسیب دیدن چشم کاهش امبد به زندگی اندازه فشار خون اگر به طور مزمن ،فشار سیستولی فردی بزرگسال بیشتر از 140میلی متر و فشار خون دیاستولی بیشتر از 90میلی متر جیوه باشد به آن فشارخون باال یا پرفشاری خون اطالق می شود .دسته بندی فشار خون: مطلوب (کمتر از )120/80طبیعی ()120/80پیش فشارخونی یا فشار کمی باالتر از طبیعی( 130/85تا )140/90-پرفشار خونی یا فشار خون باال= باالتر از 140/90 انواع پرفشاری خون )1پرفشاری اولیه :تقریبا 90درصد بیماران به این نوع مبتال هستند. )2پرفشاری ثانوی :این نوع باالرفتن فشار خون ربطی به سن و ...ندارد؛ بلکه نشانه وجود بیماری دیگری در بدن است. )3پرفشاری خون در زنان باردار نحوه اندازه گیری فشار خون •با فشارسنجی های جیوه ای و یا عقربه ای ،غالب ًا در شریان بازویی اندازه می گیرند (فشارسنجی های دیجیتالی انواع مختلف دارد) .زمانی كه قلب منقبض می شود ،فشار خون به حداكثر می رسد :فشار ماكزیمم یا سیستولی •سطح مینیمم/دیاستولی در زمان استراحت قلب كه فشار به حداقل میرسد. هر دو سطح فشار خون به صورت دو عدد كنار هم یا به صورت كسر بر حسب میلیمتر جیوه نشان داده می شود ،مث ً ال . 80/120 شرایط اندازه گیری فشار خون حداقل نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار خون ،فعالیت شدید نداشته؛ غذای سنگین، قهوه ،الكل ،دارو ،سیگار و نوشیدنی های محرك مصرف نكرده باشد. فرد نباید مدت طوالنی (بیش از 14ساعت) ناشتا باشد. 5 دقیقه قبل از اندازه گیری فشار خون ،فرد باید استراحت كامل داشته باشد. آستین های لباس به اندازه كافی گشاد باشد تا روی بازو فشار وارد نكند. فشار خون را میتوان در حالت نشسته ،ایستاده و دراز كشیده اندازه گیری كرد. در اندازه گیری فشار خون بین دست راست و چپ اختالف مختصری وجود دارد. شرایط اندازه گیری فشار خون در حین اندازه گیری ،دست فرد آویزان نباشد .باید عضالت دست شل باشد .عضالت سفت و منقبض ،فشار خون را بطور كاذب بیش از اندازة واقعی نشان می دهد. در شک به کاهش فشار خون وضعیتی باید در دو حالت نشسته و ایستاده (حداقل یک دقیقه ایستادن) فشار خون اندازه گیری شود. افت فشار خون در حالت ایستاده بیش از 20میلی متر جیوه= ارجاع به متخصص کاف باید %80بازو را بپوشاند. درمان پرفشاری خون )1تغیی ر س بک زندگ ی (داشت ن وزن مناس ب ،ورزش روزان ه ،مصرف سبزیجات ،عدم مصرف نمک و ).... )2مصرف دارو )3مصرف خوراکی های گیاهی داروهای کاهنده فشار خون .۱انواع دیورتی ک ه ا(مدره ا) :تیازیده ا ،فورسماید و اسپیرنوالکتون .۲بلوک‌کننده‌های سمپاتیک :بتابلوکرها(آتنولول) یا آلفا بلوکرها (پرازوسین) .۳شل‌کننده‌های عروق ،مانند بلوک کننده های کانال کلسیم(نیفدیپین) و نیتروپروساید سدیم .۴مهارکننده‌های آنزیم مبدل ،مانند اناالپریل و بلوک‌کننده‌های آنژیوتانسین ،مانند لوزارتان توصیه های خوراکی طبیعی برای کاهش فشار خون باال ‏خیار (ناشتا و عصر و شب قبل از خواب بدون نمک(و دم کرده تخم خیار ‏عناب (خود میوه و افشره جوشانده آن) ،عصاره سیر تخم شنبلیله و شنبلیله تازه (در پخت انواع غذاها استفاده شود) گریپ فروت (مخصوصا صبح ناشتا ) ‏گنجاندن نارنج تازه در برنامه غذایی ‏انگور (مصرف 10صبح و 5عصر توصیه می شود) ‏مصرف کمتر خرما ‏میوه نارس خرمالو ،دارچین ،کرفس و ریحان ‏زالزالک :خوردن میوه و دم کرده آن (همزمان با مصرف دیگوکسین توصیه نمی شود) و فندق سیب و پرتغال و گالبی و زغال اخته (مخصوصا زغال اخته) توصیه هایی برای کاهش وزن در پرفشاری خون از یک برنامه غذایی سالم و کم کالری تبعیت کنید. ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ مصرف مناسب میوه ها ،سبزیجات و محصوالت لبنی كم چرب به برنامه غذایی DASHتوجه نموده و در صورت امکان آن را رعایت کنید. هر چه در طول روز می خورید و می آشامید یادداشت نمائید. موارد موفقیت یا موارد نیازمند بهبود را یادداشت كنید. مصرف نمک را به حداقل برسانید و از ادویه ،سیر ،پیاز و ...برای طعم دادن به غذا استفاده کنید. زندگی تان پر از شادی و رنگ باد!

51,000 تومان