صفحه 1:
بسم الله الرحمن
الرحیم
موضوع: درباره انواع مزه های |
90
sea we
شید
صفحه 2:
مزه جيست؟
* مزه یا طعم wl که خوراکی ها دارند. توسط حس چشایی زبان درک می
شود. در واقع هرآن چه را که حس چشایی احساس کند مزه دارد و هرآن چه
را که احساس نکند مزه ندارد. مزه ها عبارتند از شور, شیرین, ترش, تلخ و
::: که زبان: lool جسن مى كند. دز اداهه با اين مزه .ها آشنا مى :شويد. بآ
دانشچی: همراه باشید:
مزههای کلن را (به عبارت:دیگز احساسات محسوین شده از جحس جشايق ly
به صورت کلی) با کلماتی چون شیرینی (مزه), تلخی (مزه), ترشی (مزه),
شوری (مزه), ملسی و ... بیان میکنند. مزهای به نام تندی در دهان وجود
تدارد: این احساین:مربوط به مادهای است به :نام كايسئى سين كه در
فلفلهاى تند وجود دارد. تندى يى مزه نيست جون مربوط به حس لامسه
مى شود.
صفحه 3:
مزه اومامی چیست؟
* در بعضی از دسته بندیها مزه اومامی را به
عنوان مزه پنجم ذکر میکنند, اومامی کلمه
ای ژاینی به معنای لذیذ است که برای
توصیف یک مزه مطلوب که با چهار مزه دیگر
تفاوت دارد, بکار میرود. اومامی مزه غا
غذاهایی است که آمینو اسید گلوتامات دارند,
مانند عصاره گوشت و گوجه فرنگی. @
اومامی
صفحه 4:
پنجگانه است که اغلب در دنیا تجربهای
لذتبخش قلمداد میشود. این مزه را بیش
از هر چیز با غذاهایی که شامل مقدار زیادی
کربوهیترانساده مثل شکر هستند همبسته
میدانند.
شيرين
صفحه 5:
مزه تلخی
*" تلخى يا مزة تلخ لغتی است برای توصیف طیفی از مزه یا
احساسی مدروک فده توسط حس:چشایی که در گیاهاتی
همچون ترخون و دانة قهوه وجود دارد. به مادهای که مزهٌ
تلخ دارد, تلخ گفتهمیشود.
< تلخی کمک میکند تا بعضی جانداران مانند پستانداران غذای
مسموم را تشخیص دهند معمولاً خوراکیهای مسموم در
طبیعت تلخ هستند. از اين رو اين جانداران بیتمایلی غریزی
\ نسبت به مزة تلخ دارند.
\ به عنوان نمونه دانة سيب كه مزه تلخی دارد سمی است و
مقداری سیانور در خود دارد و خوردن ۲۰۰ عدد دانة سیب
برای کشتن انسان کافی است. همچنین بادامهای تلخ و ker
هستة هلو برخی دیگر که تلخ هستند alae bb 58350 >
خوردن کافی آنها کشنده است. غذاهایی که طعم تلخی
دارند عبارتند از:قهوه, آبجو, زیتون, کاسنی ۳۳
صفحه 6:
>
مزه ترشی
ترشى يا مزة ترش لغتى است براى
توصیف طیفی از مزه یا احساسی مدروک
شده توسط حس چشایی. به مادهای که
مزة ترش دارد ترش گفتهمیشود. لیمو
ترش میوهای است که به نماد
خوراکیهای ترش تبدیل شدهاست.
صفحه 7:
شور
* شوری یکی دیگر از انواع مزه ها هستش. نمك یک جز ضروری
تو رژیم غذایی انسانه و باعث افزایش عطر و طعم غذاها
میشه. با این حال, یک فرد به طور متوسط تمایل به مصرف
بیش از حد نیاز خود, حدود 2 تا3 برابر بیشتر از حد مجاز رو
داره و کام ما با میل بیشتر به نمک سازگار هستش. بسیار
جالب توجهه هنگامی که افراد به خاطر رژیم میزان نمک
موجود تو غذاهاشونو کاهش میدن و به اين ترتیب جوانه های
چشایی میتونن دوباره تتظیم و سازگار بشن تا با مقدار کمتری
شوری راضی شن.
به عنوان یک تقویت کننده طعم, افزودن نمک به غذاهای سنتی
شیرین امری ضروری هستش. اضافه کردن کمی نمک هسته
اصلی اکثر دستورهای تهیه دسرهای پخته شدس. حتی اگه جزو
موارد ذکر نشده باشه, پاشیدن مقداری نمک دریایی يا نمک
دودی روی کلوچه های نان زنجبیلی, تلفیق خاضی رو به وجود
میاره و عطر و طعم زنجبیل رو افزایش میده.
صفحه 8:
۴ این مزه مرتبط با فصل پاییز هستش. طعم
تند انرژی داغ و تحریک کننده ای رو به بدن
عيده وكفيه ميشه كه براق زية ها وارووة
بزرك مفيده. با اين حال, مقدار بیش از حد
اين مواد غذا نه روده رو تحریک و
حساس کنه. شناخته شده که غذاهای تند
باعث تحریک گردش خون میشن و توانایی
طبيعى براى کمک به تجمع چ بى در بدن
دارن. بيشتر غذاهاء معمولاً با بروتثين حيوانى
و غذاهاى بر جربى تركيب مب
شامل پیاز کوهی, تربچه,
خردل خشک و ترب هستن.
صفحه 9:
انواع مزه ها در مواد غذایی
مزه تلخ: کلم پیچ. سبزی خردل, جعفری, کرفس, نوشابه غلات.
۶« مزه شور: نمک دریایی, سبزیجات دریایی, کنجد. آلو, خیارشور.
مزه شيرين: ذرتء پیاز پخته شده, کدو, غلات پخته شده, کلم
/ پخته شده, هویج, جعفری, میوه ها.
ترش: لیمو, کلم ترش, آلو, مواد تخمیر شده, خیارشور.
۴ تند: زنجبیل, سیر, پیاز خام, تربچه سفید, تربچه قرمز, پیاز
کوهی, ادویه جات.
صفحه 10:
کلام آخر
مزه چیزی هستش که بحث های زیادی رو تو محافل علمی ایجاد
میکنه. هیچ مدرکی وجود نداره که بتونه اون رو به عنوان یک طعم
اساسی در نظر بگیره و اغلب به عنوان یک احساس توصیف میشه.
به هر روی, ما در بالا انواع مزه ها رو معرفی کردیم, حال با
شناخت بیشتر میتونین غذهایی که مزه اونا رو دوست دارین رو تهیه
پایان