اهداف تغذیه درمانی در دیابت ملیتوس
اسلاید 1: تغذیه و دیابت
اسلاید 2: اهداف تغذیه درمانی در دیابت ملیتوسحفظ و نگهداری گلوکز خون در سطح محدوده طبیعیحفظ چربی های خون در حد مطلوبتامین کالری کافی جهت حفظ وزن مطلوب در بزرگسالانتامین رشد نرمال در کودکان و نوجوانانتامین نیازهای دوران بارداری و شیردهیتامین انرژی کافی در شرایط کاتابولیک در بیماریهاجلوگیری و درمان عوارض حاد درمان با انسولین مثل هیپوگلیسمی و مشکلات در ارتباط با ورزش و بیماریهای کوتاه مدتجلوگیری و درمان عوارض دراز مدت دیابت مثل نفروپاتی دیابتی، نوروپاتی، افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی - عروقی
اسلاید 3: هرم مواد غذایی
اسلاید 4: 1- گروه نان و غلات و مواد نشاسته ای مقدار توصیه شده روزانه: 11-6 واحدهر واحد برابر است با:هر واحد برابر است با:یک برش 20×20 سانتی مترنان لواش یک برش 10×10 سانتی مترنان سنگک و تافتون یک برش 7×7 سانتی مترنان بربری1/3 لیوانبرنج پخته1/2 لیوان(نصف لیوان)ماکارونی پختهیک عدد کوچکسیب زمینی پخته2 الی 3 عددبیسکویت سبوس دار3 لیوانذرت بوداده یا پاپ کورننصف لیوان پختهحبوباتنصف لیوانانواع سبزیهای نشاسته اییک عددبلالنصف لیوانرشته فرنگی3 قاشق غذاخوریجوانه گندمنصف لیوانشیربرنج
اسلاید 5: 2- گروه میوه ها مقدار توصیه شده روزانه: 4-2 واحدهر واحد برابر است با:هر واحد برابر است با:یک عددمیوه های اندازه سیب متوسط2 الی 3 عددمیوه های اندازه زرد آلو12 عددگیلاسیک لوانتوت فرنگی¼ لیوانمیوه خشکنصف لیوانمیوه کنسرو شدهنصف لیوانانواع آبمیوههر واحد برابر است با:1 لیوان سبزیجات خامنصف لیوان سبزیجات پختهنصف لیوان آب سبزیجات3- گروه سبزیجاتمقدار توصیه شده روزانه: 5-3 واحد
اسلاید 6: 4- گروه شیر مقدار توصیه شده روزانه: 3-2 واحدهر واحد برابر است با:1 لیوان شیر یا ماست2 لیوان دوغ5- گروه گوشت و جانشین های آن مقدار توصیه شده روزانه: 4-2 واحدهر واحد برابر است با:هر واحد برابر است با:30 گرمانواع گوشت یا مرغ یا ماهی پخته شدهیک عددتخم مرغدو عددسفیده تخم مرغبه اندازه یک قوطی کبریتپنیرنصف لیوانحبوباتنصف لیوانسویا¼ لیوانتن ماهی
اسلاید 7: 6- گروه چربیها و روغن ها1 قاشق مرباخوریانواع روغن ها1 قاشق مرباخوریمایونز1 قاشق غذاخوریپنیر خامه ای2 قاشق غذاخوریخامه8 عددزیتون سبز10 عددزیتون سیاه2 عددگردو6 عددبادام
اسلاید 8: راهنمای مواد غذایی غیر مجاز در افراد دیابتی
اسلاید 9: مواد غذایی با نمایه گلیسمی بالا (بیشتر یا مساوی 70)پس از افزودن 2% وزنی نمک طعام، پخته شد.
اسلاید 10: مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین (کمتریا مساوی 55)* پس از افزودن 2% وزنی نمک طعام، پخته شد.** پس ار افزودن 2% وزنی نمک به صورت کته (بدون روغن) دم شد.
اسلاید 11: پیشنهاداتپیشنهاد می شود در تنظیم برنامه غذایی بیماران دیابتی موارد زیر رعایت شود:از مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین مانند انواع حبوبات و نان های سنتی استفاده شود.مواد غذایی با نمایه گلیسمی بالا مانند سیب زمینی آب پز، هویچ، باقلا سبز بدون پوست کمتر مورد استفاده قرار گیرند.حبوبات علاوه بر نمایه گلیسمی پایین حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر غذایی هستند بنابراین بهتر است به میزان بیشتر مصرف شوند.از مصرف نان های حجیم و برشته کردن آنها خودداری شود.ماکارونی را فقط در آب جوشانده و پس از صاف کردن صرف شود.استفاده از توت خشک، کشمش سبز، کشمش قرمز و خرمای زرد زاهدی به مقدار کم با چای مناسب تر از خرمای مضافتی بم است.از مصرف سیب زمینی و هویچ پخته، بصورت پوره خودداری شود.
اسلاید 12: نحوه رعایت رژیم غذایی در طی بیماریهای حاد و بروز بی اشتهایی در بیماردریافت کربوهیدرات هر 6 تا 8 ساعت یکبار به میزان 75-50 گرم.افزایش تعداد وعده های غذایی و کم کردن حجم هر وعده غذایی در صورت بروز بی اشتهایی.مصرف نصف لیوان مایعات در هر ساعتمصرف آبمیوه به جای میوه.استفاده از شیر در تهیه برخی غذاهای حاوی غلات مثل تهیه شیربرنج و فرنیجانشین کردن مقداری از گوشت با تخم مرغ یا پنیر کم چرب.استفاده از مخلوط شیر و تخم مرغتهیه پوره سبزی با استفاده از شیرتهیه سوپ شیر
اسلاید 13: توصیه های رژیمی سودمند در صورت بروز فشار خونکاهش مصرف نمککاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزنکاهش چربی مصرفی در غذامصرف میوه ها و سبزیجات به میزان 9-5 واحد در روزمصرف 4-2 واحد لبنیات کم چرب.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.