بیماری‌هاپزشکی و سلامتتغذیه

اهداف تغذیه درمانی در دیابت ملیتوس

صفحه 1:
نش به و دیایت

صفحه 2:
اهداف تغذيه درمانى در ديابت مليتوس 7 * حفظ و نكهدارى كلوكز خون در سطح محدوده طبيعى * حفظ جربى هاى خون در حد مطلوب امين كالرى كافى جهت حفظ وزن مطلوب در بزركسالان * تامين رشد نرمال در كودكان و نوجوانان امين نيازهاى دوران باردارى و شيردهى انرژی کافی در شرایط کاتابولیک در بیماریها # جلوگیری و درمان عوارض حاد درمان با انسولین مثل هیپوگلیسمی و مشکلات در ارتباط با ورزش و بیماریهای کوتاه مدت # جلوگیری و درمان عوارض دراز مدت دیابت مثل نفروپاتی دیابتی. نوروپاتی. افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی - عروقی

صفحه 3:
هرم مواد غذايى روغن: جربى و شيرينى شور و لبنیات

صفحه 4:
كريه نازو غلانو عواد نشاستملى- 1 عقدار توصيه شده رويلفه: ‎2-1١‏ واحد نان لواش نان سنگک و تافتون نان بربری aes ماکارونی پخته سيب زميني بخته ۱ ذرت بوداده ی پاپ کورن حبوبات انواع سبزیهای نشاسته ای بلال رشته فرنگی جوانه گندم شيربرنج يك برش 7000 سان = یک برش ۱۰۶۱۰ سانتی متر یک برش ۷:۷ سانتی متر لییلن1/3 ورن صفلیولی 1/2 یک عدد کوچک الی۲عدد 2 Baht تصف لیوان پخته نصف لیوان يك عدد نصف ليوان Boog hagas نصف لیوان

صفحه 5:
كريد عيوه ها -2 حقدار تسوصیه شده روزلنه: ۲-۴ ماحد 0 میوه های اندازه سیب متوسط ‎easy‏ ‏میوه های اندازه زرد آلو لمع 2 ‎ise ae‏ توت فرنگی یک لوان ‎Yas! ==‏ میوهکنسرو شده ‎ese‏ ‏أنواع أيميوه ‎ee‏ كريد سبزيجات 3 مقدار توصیه شده روزانه: ۳-۵ واحد لیا سویجاتفام 1 نم ليوا سيزه ‎Seas‏

صفحه 6:
گسرود شیر -4 حقدار توصیه شده روزلنه: ۲-۳ واحد لسولن‌شر یا ماستلً لیلزدیغ 2 كرود كوشو جلنشينهائآن-5 حقدار تسوصیه سده روزلنه: ۲-۴ واحد انواع گوشت یا مرغ یا ماهی پخته شده گرم 30 تخم مرغ یک عدد سفیده تخم مرغ دو عدد ۳ ابه اندازه يك قوطى كبريت حبویات نصف لیوان وی نصف لیوان اتن ماهى ‎Vat‏

صفحه 7:
گرود چربیها و روغ‌ها -6 انواع روغن ها ‎eces‏ 11 مایونز پنیر خامه ای خامه oO) ‏زيتون سياه‎ ‏كردو‎ بادام

صفحه 8:
رلهنماى مواد غذايى غير مجاز در افراد ديابتى 7 = کالباس» سوسیس یا هر نوع غذای سرخ کرده. ‏ انواع شيرينىء بيسكويت. هر نوع ماده غذایی ‏ الواع گوشت قرمز پر چرب» انوشایه های کاردا نوشایه ها ‎eae gees,‏ كله ياجه؛ پوست مرخ ‎geek bees‏ فنده جييسء يفك مايونزء لبنيات ير جرب شكرء عسلء مرباء انواع بستنی

صفحه 9:
مواد غذایی با مایه کلیسمی بالا(بیشتر با ساوی ۷۰) LS ‏يجت‎ B ‏هویج فرنگی‎ 82 eves نان لواش مترى 83 خرمای مضافتی بم 84 سیب زمیتی استامپولی 89 94 96 100 103 پس از افزودن 1/۲ وزنی نمک طعام. پخته شد.

صفحه 10:
مر غذایی ‎Lt) alt sl il‏ یا ساوی ‎(sa‏ ‏سس سح * نخود. من ‎SS‏ ‏* نخود بدون بوست 23 *لوبيا جيتى 46 نخودچی 27 ۰ 46 نان بربری 30 47 *ليه 31 47 * ذرت 35 47 36 49 37 49 40 * ماش 49 * ماکارونی دم نشده 40 خرمای زرد زاهدی 50 ** برنج اوروگوثه 42 انجیر خشک 52 ** برنج بى نام درجه دو 42 * لوبیا سفید 52 لوبيا قرمز شبستو 44 © يس از افزودن 17 وزنى نمك طعام: يخته شد ** يس ار افزودن 3 وزنی نمک به صورت کته (بدون روغن) دم شد.

صفحه 11:
پیشنهادات * بيشنهاد می شود در تنظیم برنامه غذایی بیماران دیابتی موارد زیر رعایت شود: * از مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین مانند انواع حبوبات و نان های سنتی استفاده شود. * مواد غذايى با نمليه كليسمى بالا مانند سيب زمينى لَب يزء هويج. باقلا سبز بدون پوست کمتر مورد استفاده قرار گيرند. * حبوبات علاوه بر نمایه گلیسمی ن حاوی مقادیر قلبل توجهی فیبر غذایی هستند مصرف شوند. بنابراین بهتر است به میزان * از مصرف نان های حجیم و برشته کردن آنها خودداری شود. * ماکارونی را فقط در آب جوشانده و پس از صاف کردن صرف شود. * استفاده از توت خشک. کشمش سبز. کشمش قرمز و خرمای زرد زاهدی به مقدار کم با چای مناسب تر از خرمای مضافتی بم است. از مصرف سیب زمینی و هویج پخته, بصورت پوره خودداری شود.

صفحه 12:
نحوه رعایت رژیم غذایی در طی بیماربهای حاد و بروز بی اشتهایی در بیمار ۶ دریافت کربوهیدرات هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار به میزان ۵۰-۷۵ گرم. * افزايش تعداد وعده های غذایی و کم کردن حجم هر وعده غذایی در صورت بروز بی اشتهایی. # مصرف نصف لیوان مایعات در هر ساعت مصرف آبمیوه به جای میوه. * استفاده از شیر در تهیه برخی غذاهای حاوی غلات مثل تهیه شیربرنج و فرنی * جانشین کردن مقداری از گوشت با تخم مرغ یا پنیر کم چرب. ۶ استفاده از مخلوط شیر و تخم مرغ تهیه پوره سبزی با استفاده از شیر تهیه سوپ شیر

صفحه 13:
توصیه های رژیمی سودمند در صورت بروز فشار خون #کاهش مصرف نمک ؟کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن #کاهش چربی مصرفی در غذا #مصرف میوه ها و سبزیجات به میزان ‎۵-٩‏ واحد در روز #مصرف ۲-۴ واحد لبنیات کم چرب.

تغذیه و دیابت اهداف تغذیه درمانی در دیابت ملیتوس حفظ و نگهداری گلوکز خون در سطح محدوده طبیعی حفظ چربی های خون در حد مطلوب تامین کالری کافی جهت حفظ وزن مطلوب در بزرگساالن تامین رشد نرمال در کودکان و نوجوانان تامین نیازهای دوران بارداری و شیردهی تامین انرژی کافی در شرایط کاتابولیک در بیماریها جلوگیری و درمان عوارض حاد درمان با انسولین مثل هیپوگلیسمی و مشکالت در ارتباط با ورزش و بیماریهای کوتاه مدت جلوگیری و درمان عوارض دراز مدت دیابت مثل نفروپاتی دیابتی ،نوروپاتی ،افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی -عروقی هرم مواد غذایی گ روه ن انو غ التو م واد ن شاسته ای1- م قدار ت وصیه ش ده روزانه 6-11 :واحد :هر واحد برابر است با نان لواش یک برش 20×20سانتی متر نان سنگک و تافتون یک برش 10×10سانتی متر نان بربری یک برش 7×7سانتی متر برنج پخته لMMیواMن1/3 ماکارونی پخته سیب زمینی پخته ‏Mن 1/2 لMMیواMن(نMMصفلMMیوا ) یک عدد کوچک بیسکویت سبوس دار اMMلی 3عMدد 2 ذرت بوداده یا پاپ کورن لMMیواMن3 نصف لیوان پخته انواع سبزیهای نشاسته ای نصف لیوان بالل یک عدد رشتMه فرنگی نصف لیوان جوانه گندم قMMاشMقغMذاMخورMی3 نصف لیوان حبوبات شیربرنج گ روه م یوه ها 2- م قدار ت وصیه ش ده روزانه 2-4 :واحد :هر واحد برابر است با میوه های اندازه سیب متوسط یک عدد میوه های اندازه زرد آلو اMMلی 3عMدد 2 گیالس عMدد 12 یک لوان توت فرنگی میوه خشک میوه کنسرو شده لMMیواMن¼ نصف لیوان انواع آبمیوه نصف لیوان گ روه س بزیجات3- مقدار توصیه شده روزانه 3-5 :واحد :هر واحد برابر است با لMMیواMنسMMبزیMجاتخMام 1 نصف لیوان سبزیجات پخته نصف لیوان آب سبزیجات گ روه ش یر 4- م قدار ت وصیه ش ده روزانه 2-3 :واحد :هر واحد برابر است با لMMیواMنشMMیر یMMا مMاسMت1 لMMیواMندوMغ 2 گ روه گ وشتو جانشینهایآن5- م قدار ت وصیه ش ده روزانه 2-4 :واحد :هر واحد برابر است با انواع گوشت یا مرغ یا ماهی پخته شده گMMرم 30 یک عدد دو عدد به اندازه یک قوطی کبریت نصف لیوان نصف لیوان تن ماهی لMMیواMن¼ تخم مرغ سفیده تخم مرغ پنیر حبوبات سویا گ روه چربیها و روغنها 6- انواع روغن ها قMMاشMقمMرباخورMی1 مایونز قMMاشMقمMرباخورMی1 پنیر خامه ای قMMاشMقغMذاMخورMی1 خامه قMMاشMقغMذاMخورMی2 زیتون سبز عMدد 8 زیتون سیاه عMدد 10 گردو عMدد 2 بادام عMدد 6 راهنمای مواد غذایی غیر مجاز در افراد دیابتی مواد غذایی با سدیم باال مواد غذایی با کلسترول باال کالباس ،سوسیس یا هر نوع غذای سرخ کرده، هر نوع ماده غذایی انواع گوشت قرمز پر چرب، کله پاچه ،پوست مرغ، کنسرو شده، مایونز ،لبنیات پر چرب چیپس ،پفک قندهای ساده در مقادیر باال انواع شیرینی ،بیسکویت، نوشابه های گازدار ،نوشابه ها تجاری یا طعم میوه ،قند، شکر ،عسل ،مربا ،انواع بستنی مواد غذایی با نمایه گلیسمی باال (بیشتر یا مساوی )70 ماده غذایی سیب زمینی پشندی 70 هویج فرنگی 70 نان باگت 82 نان لواش متری 83 خMرمای مضافتی بم 84 سیب زمینی استامبولی 89 سیب زمینی له شده 94 باقال بدون پوست 96 نان سفید 100 نان جو 103 پس از افزودن %2وزنی نمMک طعام ،پخته شد. نمایه گلیسمی مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین (کمتریا مساوی )55 نمایه گلیسمی ماده غذایی نمایه گلیسمی ماده غذایی 1 سیب زمینی سرخ شده 45 * نخود بدون پوست نخودچی 23 *لوبیا چیتی 46 27 * چغندر 46 نان بربری 30 * لپه 31 ** برنج تایلندی توت خشک 47 47 * ذرت تازه 35 نان سنگک 47 * عدس 36 * باقال با پوست نان تافتون 37 ** برنج طارم کشمش قرمز 49 40 * ماکارونی دم نشده 40 * ماش خرمای زرد زاهدی 50 ** برنج اوروگوئه 42 انجیر خشک 52 ** برنج بی نام درجه دو لوبیا قرمز شبستر 42 * لوبیا سفید 52 * نخود 44 * پس از افزودن %2وزنی نمک طعام ،پخته شد. ** پس ار افزودن %2وزنی نمMک به صورت کته (بدون روغن) دم شد. 49 49 پیشنهادات ‏ پیشنهاد می شود در تنظیم برنامه غذایی بیماران دیابتی موارد زیر رعایت شود: ‏ از مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین مانند انواع حبوبات و نان های سنتی استفاده شود. ‏ مواد غذایMی بMا نمایMه گلیسMمی باال ماننMد سMیب زمینMی آMب پMز ،هویMچ ،باقال سMبز بدون پوست کمتر مورد استفاده قرار گیرند. ‏ حبوبات عالوه بر نمایMه گلیسMمی پاییMن حاوی مقادیMر قابMل توجهMی فیMبر غذایMی هستند بنابراین بهتر است به میزان بیشتر مصرف شوند. ‏ از مصرف نان های حجیم و برشته کردن آنها خودداری شود. ‏ ماکارونی را فقط در آب جوشانده و پس از صاف کردن صرف شود. ‏ اسMتفاده از توت خشMک ،کشمMش سMبز ،کشمMش قرمMز و خرمای زرد زاهدی بMه مقدار کMم با چای مناسب تر از خرمای مضافتی بم است. ‏ از مصرف سیب زمینی و هویچ پخته ،بصورت پوره خودداری شود. نحوه رعایت رژیم غذایی در طی بیماریهای حاد و بروز بی اشتهایی در بیمار دریافت کربوهیدرات هر 6تا 8ساعت یکبار به میزان 50-75گرم. افزایش تعداد وعده های غذایی و کم کردن حجم هر وعده غذایی در صورت بروز بی اشتهایی. مصرف نصف لیوان مایعات در هر ساعت مصرف آبمیوه به جای میوه. استفاده از شیر در تهیه برخی غذاهای حاوی غالت مثل تهیه شیربرنج و فرنی جانشین کردن مقداری از گوشت با تخم مرغ یا پنیر کم چرب. استفاده از مخلوط شیر و تخم مرغ تهیه پوره سبزی با استفاده از شیر تهیه سوپ شیر توصیه های رژیمی سودمند در صورت بروز فشار خون ‏کاهش مصرف نمک ‏کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن ‏کاهش چربی مصرفی در غذا ‏مصرف میوه ها و سبزیجات به میزان 5-9واحد در روز ‏مصرف 2-4واحد لبنیات کم چرب.

51,000 تومان