کسب و کار اقتصاد و مالی

بازار قراردادهای آتی

bazare_gharardadhaye_aati

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بازار قراردادهای آتی”

بازار قراردادهای آتی

اسلاید 1: بازار قراردادهای آتیطیبه اصغرنژاددانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانیدانشگاه آزاد اسلامی - واحد علوم تحقیقات آذربایجان شرقیبهار 91

اسلاید 2: مقدمهامروزه سلاح رقابتی مؤثر در عرصه بین المللی، ابداع روش هاي نوین دادوستد و پوشش ریسک براي موفقیت بیشتر است، معاملات آتی یکی از این روش ها است. هدف از بازارهاي آتی مهیا نمودن ابزار کنترل ریسک براي سرمایه گذاران و رساندن آنها به اهداف تجاري بهینه است.بازارهاي قراردادهای آتی، شرایطی ر ا مهیا می کنند تا به طور مستمر بتوان عوامل عرضه و تقاضا و دیگر شاخص هاي بازار را ارزیابی کرد. براساس تجزیه و تحلیل اطلاعات جاري بازار آتی قیمت ها مشخص می شوند. از اهداف دیگر بازارهاي آتی تأمین جوئی و برآورد نیازهاي آتی می باشد که براي جبران ریسک هاي ناشی از تغییر قیمت ها در بازارهاي نقدي است.

اسلاید 3: پیشینهقدمت بازارهاي آتي به قرون وسطی برمی گردد.هدف از ايجاد اين بازارها، برآورده ساختن نيازهای كشاورزان و تاجران بوده است.قرارداد سلف نزدیک ترین قرارداد به قراردادهای تحویل آتی در ایران است که سابقه آن به دوران صفویه برمی گردد.

اسلاید 4: بازارهای جدیدبازارهای آتی (Futures contract) بورس آتی اختيار معامله (Expiration option) بورس(بازار) پولی

اسلاید 5: کارکرد اصلی بورس های آتی و پولیفراهم آوردن امکانات مناسبی برای داد و ستد قراردادهای آتی و اختیار معامله از جمله:ایجاد یک شبکه داد و ستد مناسب و به روزتسریع فرآیند تسویه و پایاپایکاهش هزینه داد و ستدامکان پذیر کردن دسترسی برابر به بازاربرقراری پوشش قانونی و مقرراتی مناسبی برای تنظیم ونظارت بر بازار

اسلاید 6: بورس های مهمبورس شيكاگو(CBOT)بورس تجاری شيكاگو (CME)بورس قراردادهای آتی و اوراق اختيار معامله بين المللی لندن LIFFOE))بورس یورکس(Eurex)Bolsa de Mercadorias y Futuresبورس آتی مالی بين المللی توكيوبورس آتی سيدنی

اسلاید 7: مفاهیم مرتبطبازارهای فرا بورس (over–the–counter market)پیمان های آتی (Forward Contracts)

اسلاید 8: مثالی از مبادلات پوند انگلیس و دلار امریکا به صورت پیمان آتینرخ پیشنهادی فروشنرخ پیشنهادی خرید1/51221/5118معامله نقدی1/51321/5127پیمان آتی یکماهه1/51491/5144پیمان آتی سه ماهه1/51781/5172پیمان آتی شش ماهه

اسلاید 9: قیمتهای قراردادهای حق اختیار معامله صادره بر سهام شرکت Ciscoبه تاریخ ۸ may سال ۲۰۰۰قیمت توافقی (دلار)اختیارات خریداختیارات خریداختیارات فروشاختیارات فروشقیمت توافقی (دلار)جولایاکتبرجولایاکتبر5016/718/72/114/665810/78/210/6804717/519/5

اسلاید 10: سیستم معاملات سیستم دادوستد سنتی سیستم دادوستد الکترونیکی

اسلاید 11: انواع معاملات معاملات نقدی معاملات نسیه معاملات سلف معاملات آتی

اسلاید 12: قرارداد آتیقرارداد آتی توافق نامه ای مبتنی بر خريد يا فروش دارايی در زمان معين در آينده و با قيمت مشخص است.قراردادی است که در آن دو طرف تعهد می کنند که در یک تاریخ مشخص و با یک قیمت مشخص یک کالا با کیفیت مشخص را مبادله نمایند.

اسلاید 13: انواع قراردادهای آتیقرارداد تحویل آتی اختصاصیقرارداد تحویل آتی

اسلاید 14: قرارداد تحویل آتی اختصاصییک توافق دو جانبه میان یک خریدار ویک فروشنده جهت انجام یک معامله با مشخصات و خصوصیات معین در زمان معین به قیمتی که در قرارداد تعیین می گردد. هیچ گونه سپرده گذاري در این نوع قرارداد وجود ندارد و کل مبلغ در سررسید پرداخت می شود. استاندارد شده نبوده و در نتیجه از انعطاف پذیري بالایی برخوردار است. ارزش این قرارداد فقط در زمان سررسید قابل ادعاست.دوره عمر این قرارداد برابر با سررسید است. ریسک عدم انجام تعهد از سوي طرفین وجود دارد. معاملات این قرارداد معمولاً بدون واسطه صورت می گیرد. این معاملات داراي تحویل فیزیکی است.

اسلاید 15: قرارداد تحویل آتیهمان قرارداد تحویل آتی اختصاصی است که به صورت استاندارد شده در آمده و به راحتی در بازار ثانویه نیز قابل نقل و انتقال می باشد.- طرفین قرارداد بایستی در طول عمر این قرارداد، یک حساب ودیعه اي نزد اتاق تهاتر داشته باشند که تغییرات ارزش قرارداد به این حساب ریخته و یا از آن برداشت شود.- این قراردادها عموماً استاندارد شده هستند.- این قراردادها داراي بازار ثانویه فعالی بوده و در نتیجه نقدینگی این بازار بالاست.- وجود اتاق تهاتر باعث رفع نگرانی طرفین می شود.- اکثر این قراردادها، تحویل فیزیکی نداشته و به صورت تسویه حساب نقدي عمل می شود.- معاملات این قراردادها لزوماً از طریق واسطه هاي مالی صورت می گیرد.

اسلاید 16:

اسلاید 17: الگوي قيمتهاي آتيالگوهاي مختلفي در مورد قيمتهاي آتي ميتوان مشاهده كرد.قيمت آتي طلا در بورس تجاري شيكاگو CME )) و قيمت آتي گندم در بورس شيكاگو(CBOT) با طولاني تر شدن سررسيد، افزايش مي يابند. معمولاً اين يك حالت نرمال براي بازار محسوب مي شود.در مقابل، قيمت آتي جهاني شكر با سررسيد، نسبت معكوس دارد. اين برخلاف حالت طبيعي بازار است.ساير كالاها تركيبي از اين دو الگو را نشان مي دهند. براي مثال، قيمت آتي نفت خام با توجه به زمان سررسيد، ابتدا افزايش وسپس كاهش مي يابد.

اسلاید 18: نظام تشکیلاتی بازار تحویل آتیسازمان بورسنمایندگانکمیسیون قراردادتحویل آتیمشتریاناعضاء بورساعضاء غیرتهاتراعضاء تهاتراتاق پایاپای(تهاتر)

اسلاید 19: سازمان بورسسازمان بورس تحویل آتی، در واقع واحدي غیر انتفاعی است که دارای اعضاء مختلفی بوده و به منظور ایجاد سود برای آنان که عموماً حرفه شان مرتبط با معامله آتی است، به کار برده می شوند.هدف اصلی بازارهای بورس: ایجاد یک بازار نظام مند با قوانین یکسان و پیمان های استاندارد شده می باشد.

اسلاید 20: اعضاء بازار بورسهسته اصلی یک بازار تحویل آتی را اعضاء آن تشکیل می دهند.اعضاء، نمایندگان اعضاء و سایر افرادی که در تالار بورس مجوز (امتیاز) معامله دارند،معامله گر نامیده می شوند.معامله گران به چند طبقه اصلی تقسیم می شوند:کارگزاران تالار بورسمعامله گران روزانهاسکالپمعامله گران موقعیت

اسلاید 21: نمایندگان کمیسون قرارداد تحویل آتی(FCM)یک نماینده کمیسیون قراردادهاي تحویل آتی(FCM)، در واقع واسطه اي است بین مشتریان و کارگزاران بورس قراردادهاي تحویل آتی .FCM بعنوان نماینده مشتریان، مبادرت به اجراي درخواست ها نموده و حساب ها را نگه می دارد.

اسلاید 22: مشتریانمشتریان ممکن است با یک FCM حساب قراردادهاي تحویل آتی باز کنند.مشتریان بزرگ نظیر تولید کنندگان، دلالان کالا، صادرکنندگان، بانک هاي سرمایه گذار ممکن است با خرید امتیاز عضویت بازار بورس، اجازه یابند بطور مستقیم در معاملات بازار قراردادهاي تحویل آتی مشارکت نمایند.

اسلاید 23: اتاق پایاپاي (مؤسسه تهاتري)اتاق پایاپاي نیز همچون بازار بورس داراي اعضایی نیز می باشد.عضویت در مؤسسه پایاپاي به طور جداگانه ثبت نمی گردد بلکه به عنوان عضوي از یک بازار بورس محسوب می شوند . وظیفه اصلی اتاق پایاپاي:تسو یه حساب پیمان هاي تحویل آتی می باشد.صلاحیت مالی اعضایش را بررسی می کند و گاهی اوقات نیز اصلاحاتی انجام می دهد.به منظور جبران ناتوانی درپرداخت بدهی، وجوهی را به عنوان وثیقه و ضمانت نزد خود نگه می دارد.

اسلاید 24: محدودیت های بازار سرمایه ایران به منظور راه اندازی بورس پیمان های آتی کالا و ارز :دیدگاه فقهی و شفاف نبودن این دیدگاه در خصوص ابزارهای نوین مالیموقعیت تعهدی خریدموقعیت تعهدی فروشعدم تنوع در ابزارهای مالیکنترل ارزیتنگناهاي فرهنگی رونق زیاد بازار مسکن و سود آوري آن جذب سرمایه گذاران به این بازارامنیت سیاسی، اقتصادي در سرمایه گذاري

اسلاید 25: مهمترین اهداف ایجاد بورس معاملات آتیرفع نگرانی طرفین معامله از نوسان قیمت هاي مالی در آینده (شامل بهاي کالا، نرخ بهره، نرخ ارز، ارزش سهام).تنوع در ابزارهاي مالی بازار سرمایه و در نتیجه امکان جذب منابع مالی جدید.سرعت در اصلاح قیمت ها و تعادیل آن در بازار.امکان مشارکت وسیع جامعه با توجه به سلیقه هاي متفاوت در میزان ریسک پذیري افراد.امکان مدیریت بهینه پورتفو و اداره ریسکتعمیق و افزایش کارایی بازار سرمایه.کشف قیمت.تامین جویی.بررسی نوسانات عرضه وتقاضا در آینده

اسلاید 26: نتیجه گیریتشکیل و راه اندازي بورس آتی کالا وارز امري ضروري براي توسعه وپیشرفت بازار سرمایه می باشد، آنچه در خصوص جذب بیشتر سرمایه به این بازار حائز اهمیت است فرهنگ سازي، اطلاع رسانی، آموزش، امنیت اجتماعی- اقتصادي، ایجاد تنوع در ابزارهاي مالی، ایجاد زیر ساخت هاي سخت افزاري و نرم افزاري و... می باشد.

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید