صفحه 1:
42
i
1
2
5
:
9
3
3
1
صفحه 2:
مكاتيسم عملكزة باكتريوسين
و ۳-میگروارگانیسم های تولید کننده
۳۲ ۴-انواع نگهدارنده های مواد غذایی
۵- نقش باکتریوسین در نگهداری مواد غذایی ١
۶ نخوه توليد باكتريوكسين ۱
صفحه 3:
پیتیدهای ضد میکروبی اجه اجه که به
اختصار *9004)بیان می شوند. تنها یکی از این گروههای
متنوع ترکیبات ضد میکروبی هستند این مولکولهای شبه
پروتئینی اغلب حاوی اسید آمینه های تغییر شکل یافته و
اصلاح شده ای هستند که در پلی پپتیدهای ساخته شده
توسط ریبوزومها یافت نمی شوند این ترکیبات به طور
مشخص شامل دو گروه باکتریوسینها و آنتی بیوتیکهای
پپتیدی هستند که اساس این طبقه بندی بر پایه مکانیسم
بیوسنتز آنهاست.ما در این ارائه در مورد باکتریوسین ها
صفحه 4:
باکتریوسین ها سموم پروتئین دار یا پپتیدی هستند که توسط ریبوزومها سنتز میشوندو توسط
باکتری ها برای مهار رشد سویه(های) باکتریلیی مشلبه یا نزدیک به هم تولید می شوند. آنها در
فاز سکون رشد باکتری تولید ميشوند و بر گونه تولید کننده لن تاثیری نمیگذارند و از نظر
ساختاری» عملکردی و زیست محیطی متنوع هستند. کاربردهای باکتریوسین ها برای ارزیابی
کاربرد آنها به عنوان آنتی بیوتیک های طیف باریک در حال آزمایش هستند.
باکتریوسینها به روشهای مختلفی دستهبندی میشوند. از جمله:
_ سویه تولید کننده
مکانیسمهای مقاومتی
مکانیسم کشتن آن ها
صفحه 5:
باکتریوسین های گرم مثبت به طور کلی به سه
دسته تقسیم میشوند :
.١ كلاس 1 پپتیدهای اصلاح شده. لانتی بیوتیک ها
۲ كلاس 1 پپتیدهای اصلاح نشده. غیر لانتیونین
۳ کلاس 1۳1 پروتئین های بزرگ. ناپلیداردر برابر گرما
؟. كلاس 10 پپتیدهای پیچیده حامل بخش های لیپید با کربوهیدرات
Class ۲
صفحه 6:
دسته بندی باکتریوسین های باکتری
های گرم منفی: :
-١ با کتریوسین BY pe Ge بیوتیکی پایدار در برابرحرارت
۳- کولیسین
۳- میکروسین ها
كوليسين ها و میکروسین ها ترکیباتی هستند که توسط باکتری های متعلق به
خانواده انتروبااکتریاسه تولید می شوند و بر اساس اندازه آنها متمایز می شوند.
صفحه 7:
باکتریوسین ها اولین بار توسط آندره گراتیا در سال
۵ کشف شد.او در فرآیند جستجوی راههایی
برای از بین بردن باکتریها شرکت داشت كه منجر
به توسعه آنتیببوتیکها و کشف باکتریوفاژ شد.
همه اينها در عرض جند سال. او اولين کشف خود را
کولیسین نامید زیرا باعث مرگ باکتری ۳2۳.) شد
صفحه 8:
نحوه عملکرد باکتریوسین ها
بیشتر باکتریوسین ها با ایجاد کانال ها یا منافذ غشایی.
پتانسیل انرژی سلول های حساس را از بین می برند.
بهترین مکانیسم توصیف شده. تشکیل منافذ است.
] Wiedemann et al. 2001. J Biol Chem 276: 1772-1779
صفحه 9:
میکروارگانیسم های تولید ۳ باکتربوسین
صفحه 10:
Reference
‘Bizani et al. 2008)
Cintas et al. 1998)
Belguesmia er al. 2010
Leer et al. (1995)
Joerger and Klaenhummer 1986
Anderssen et al. (1598;
Zhwet al. 2014)
Song et al. 2014
Disp et al. 2000)
Zendo et al. 2006)
‘Beasley and aris 2004
‘Castano ef al. (2005
Biawes et ail. (1991.
Simba er al. 2012) د
ahi
‘Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes
Clostridium sporogenes
Lactobactllus bulgaricus 1469
Staphylococcus spp.
Staphylococcus spp.
Some Gram-positive bacteria
Lactobactllus sake: NCDO
2714 Lactobacillus
corneformis
Lactococcus lactis
Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes
Bacteriocin
cerein $A
Enterocins LS0A and
1308
Enterocin $37
acidocin
Helveticin J
Plantarieins EF and JK.
Plantaricin 21008
Plantaricin Z35
Sakacin Q
Sakacin P
Lactocoeein Q
Nisin
Mesentetiein Y105
Pediccin AcH
pediocin PAL
Microorganism
Bacillus cereus 8A
Enterococcus faecium 150
Enterococcus faecalis $37
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus helveticus 481
Lactobacillus plantarumC 1
Lactobacillus plantarum 25008
Lactobacillus plantarum ZI5
Lactobacillus saket
Lactococcus lactis OU
Lactococcus lactis
Leuconostoc mesenteroides
Pediococcus acidilactici
Pediococeus pentosaceous NCDC 273
صفحه 11:
Microorganism Bacteriocin Inhibition Reference
Escherichia coli Mierocin J25 Salmonella newport Vincent ef al. 2004)
Escherichia coli Microcin J25 Salmonella enterica Rintoul ef al. (2001)
Escherichia coli Colicins other strains of E.coli. Morales e¢ al. (2015)
Escherichia fergusonii Colicins Escherichia coli Simajs et al, 2002)
Klebsiella pneumoniae microcin E492 Escherichia coli Biologia ef al. (1990)
Microorganism Bacteriocin Inhibition Reference
Halobacterium strain Halocin G1 Sulfolobus spp. Connor and Shand (2002)
GRB
صفحه 12:
صفحه 13:
٠ ايمن سازی غذا برای خوردن و
زدودن عوامل بیماری زا #*عوامل
۰ عفونی *مواد شیمیایی سمی
نز *مواد خارجی
صفحه 14:
تکسیک های مدرن تکیداری l ۱
فشار هیدرواستاتیک بالا راکرا6) دستکاری فعالیت آبی
میدان های الکتریکی پالسی PE) کاهش 7/۷
تیمار با فشر بالای 008 مار
تابش اشعه و نور 000 کنترل دمای نگهداری مواد غذابی
حفاظت زيستى افزودن مواد نكهدارنده شيميايى
صفحه 15:
ا
نكهدارى زيستى به طولانىتر شدن عمر نكهدارى و افزايش
ایمنی غذاها با استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی که
منشأ كياهى؛ حیوانی و میکروبی دارند و برای مدت طولانی در
غذای انسان استفاده میشوند. بدون هیچ گونه تأثیر نامطلوبی بر
سلامت انسان اطلاق میشود.
نگهداری زيستى مقدا 6 های شیمیایی و نت
صفحه 16:
#* باکتریوسین های موجود در باکتری های اسید لاکتیک درجه غذایی (969),) به عنوان یک
نگهدارنده بیولوژیکی غذایی ایده آل واجد شرایط هستند زیرا
صفحه 17:
> افزایش مداوم آگاهی مردم در مورد میزان دریافت مواد شیمیایی توسط بدنها .
به عنوان. نگهدارنده مواد غذایی وجود دارد.
»> با توجه به مشکل فوق. نگهدارنده های زیستی بسیار بالا هستند
تقاضاى تجارى در حال حاضرء به شکل کشت های محافظ یا متابولیت های آنها مانند .
Lo ete
»> از آنجایی. که تقاضا برای محصولات طبیعیء حداقل فرآوری شده و از نظر
میکروبیولوژیکی ایمن افزایش می یابد. باکتریوسین ها مزایای سلامتی بالایی را ب
اف.کنند گان فراهم می کنند.
صفحه 18:
انواع باکتریوسین در سیستم غذابی
باکتری های بیماری زا
لیستریا مونوسیتوژنز:
۳ استافيلوكوكوس ائوروس ۰ مه ۰
جر:جو0
۰ ا ربا موس زد
BOL ۳2 .© مسق 1 i
انتروسین ۵60 باسیلوس سرئوس
سيستم غذابى
پنیر. كاممبر بنير ريكوتا.
بير مانجكو شير و جدار
سرا
صفحه 19:
8 غنا و ناباينارىاكتريوسيسبت
و حساسيت به باكتريوسين
به بلا/ن تسغيير موكت
فعل و انفعالات میکروبی در
فعال شدن توسط آتزیم های غذا:
غيرقعال شدن توسط أنزيم هاى غذابى يمت عذاي
تعامل با افزودنى هااموا
تشكيل دهنده غذا
حلاليت كم و توزيع نابرابر در ماتريكس
مواد غذايى بايدارى محدود باكتريوسين در
طول ماندكارى مواد غذايى
15
هاء
ای هدف
بار ميكرونى
حساسیت به باکتریوسین(نوع گرم؛ گونه های جنس, سويه ها)
مرحله فیزیولوژیکی (رشد, گرسنگی در حال استراحت یا سلولهای زنده
ما غيرقايل كشت. سلولهای اندوسپور سلولهای تحت فشار ی
آسیبدیده زیر کشنده)
حفاظت با موانع فیزیکی شیمیایی (میکروکلونی های بیوفیلم لجن)
eae
صفحه 20:
صفحه 21:
90 |
af
صفحه 22:
° 5 و
لانتى بيوتيك ها كوليسين میکروسین
درمان التهاب. آلرژی. عفونت های درمان کولیت هموراژیک و درمان سالمونلوز
پوستی, زخم معده و غیره سندرم اورمیک همولیتیک
کاربرد داروبی
١
۱
صفحه 23:
ol (BD Cereus bei Orretr Jgareo کنترل لیستریا مونوسیتوژنز
5
a>
eo
&
اه 2
1
05 day 0 (white bars)
day 3 (dashed bars)
1 day 5 (black bars).
تاثیر سرنین برای کنترل لیستربا مونوسیتوژنز در شیر پاستوریزه در دمای ۴ درجه سانتی گراد. گرما غیر فعال شده (شاهد) یا ۱۶۰ 0 BO سرئین
OD. سرئین قبل از تلقیح با ری ,با به نمونه های شیر اضافه شد.
۳۳
بیزانی و همکاران (۲۸)
صفحه 24:
@ Control
Wcerein 8A 400 AU ml
0 4 8 1 1 2 2# 8
Time (days)
تأثیر سرتین 626 برای کنترل لیستریا مونوسیتوژنز بر روی سطح پنیر میناس در دمای ۴ درجه سانتی كراد
SC
صفحه 25:
هه ناه 37
صفحه 26:
A. ها ,0 قرط تمجطا رها تخب ٩. بط ©. Oonerts, O., OortkerPuw, O., Ookkis, Br
(Cod) :
©. Ovwbieed of Pent of euteroris BORO. ucel hits hydrostate pressure ty oveirel Prectbor
9: ال ولمم ta bw ocd مد( سوه اس Greer OF GOF-OOO. Ochtd, G., Reber, 6.0.
cad Rey, 0.0. (OOI2) Owweriouce oF Oauates Dieroorcpsiows wl Ther Poteutd 1
@. @prtoaioes tt the Gekood تسا و لها Weak Gara Ogre, 9000-06. توا ,۵ مت
(CAL, Orwrenez, 0.0.0, Oranteh, . (COOO) Iekbioa oF بصا جا سج جا مسجب تجتنا
Pood Diorvbibey, 60, 9664969, اه سمل تمس ,00 ی سفن مسا بط زود :9
Ui, @ a, bas X. (COUP) Carerekrprturin borers sdket OC cw stoner rule fs Perec
8: ,.بكفانك ,لا ,صما .0 ميلك .©-0, 96 رامدو ا Dherny, W., Yor ,لا Pim, (C009)
ومامجارجه لمه ماخاح محال of ct cet
Grha Picky a tranny صخا تست 0۵40 عم ملظ prided by ما مر
oe :90,906 سول Pond وال paket Prow موس و۳