برهم کنش مواد مغذی و ژن در دفاع سلولی بدن
اسلاید 1: برهم کنش مواد مغذی و ژن در دفاع سلولی بدندکتر سلطانعلی محبوب استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و قائم مقام موسسه آموزش عالی ربع رشیدی یازدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران دانشگاه علوم پزشکی شیراز آبان ماه 1389
اسلاید 2: INTRODUCTION
اسلاید 3: علل تغییر در اهداف تحقیقات تغذیه ایعامل اول: اجرای تحقیقات بر روی ژن ها منجر به کسب اطلاعات ژنتیکی جدید گردیده و توجه محققین را به اهمیت ژن ها در تغذیه انسانی جلب کرده است و در واقع برنامه های تحقیقاتی را به شدت تغییر داده است.
اسلاید 4: عامل دوم:اعتقاد هر چه بیشتر به این واقعیت پیدا شده که درشت مغذی ها و زیر مغذی ها سیگنال های قوی تغذیه ای هستند که برنامه ریزی متابولیک سلول را تحت تاثیر قرار داده و نقش عمده ای را در کنترول همو استازی ها بعهده دارند.
اسلاید 5: عامل سوم : محققین حوزه علوم تغذیه بطور روز افزونی به این باور رسیده اند که ژنتیک شریک مهمی در بروز و ایتولوژی مرگ و میر بیماری های مرتبط با مواد مغذی از جمله بیماری های قلب و عروق ، دیابت نوع دو و سرطان ها به شمار می رود.
اسلاید 6: عامل چهارم: بکارگیری وسایل و ابزار جدید ، انجام مطالعات دقیق تر تغذیه ای درسطح ملکولی را امکان پذیر ساخته و به تغییر اهداف تحقیقات تغذیه ای کمک نموده است.
اسلاید 7: برهم کنش مواد مغذی و ژنوم 1-مواد مغذی بیان ژن را می تواند القاء کرده و از این طریق فنوتیپ فردی را تغییر دهد 2- در مقابل پلی مورفیسم تک نو کلئو تیدی که در التهاب ، متابولیسم لیپید ها اهمیت دارد می تواند بیو اکتیویتی مسیر های مهم متابولیکی و مدیاتور ها را تغییر داده و استعداد مواد مغذی برای برهم کنش دادن با آنها را تحت تاثیرقرار دهد
اسلاید 8: AssumptionsCommon dietary compounds act on the human genome, directly or indirectly, to alter gene expression or structureSome individuals, under some circumstances, can have diet become a serious risk factor;Some diet-regulated genes and their normal common variants help shape processes like susceptibility to disease/injury/extreme environments and progression, recovery from, and severity of breakdownKaput and Rodriguez, 2004 “Nutritional Genomics”,Physiol Genomics 16(2):166-167
اسلاید 9: Assumptions (cont…)The degree to which diet influences these processes depends in part on an individual’s genetic makeupDietary interventions based on the “nutriome” can be used to prevent, mitigate, or cure disease/injury
اسلاید 10: Why do nutritionists need to study nutrient gene interactions?How can molecular approaches be used to investigate gene modulation by dietary components?Nutrient Gene Interactions
اسلاید 11: Nutrient Gene InteractionsNecessity for molecular approaches Mode of nutrient gene interactionsMolecular Tools and TechniquesHot topic in nutrition research
اسلاید 12: Nutritional GenomicsCorrelations between…Diet Disease Gene variants Basic idea behind nutritional genomicsGenotype individualsIdentify gene variantsSuggest appropriate changes in diet.
اسلاید 13: NUTRIGENOMICSaddresses the role of diet in gene expression
اسلاید 14: Nutrigenetics The study of individual differences at genetic level (SNPs) influencing response to diet.
اسلاید 15: Mutch, FASEB 2005Example for applied genomics: Nutrigenomics and nutrigenetics: two sides of a coinFor personalized nutrition:effects of diet on body-metabolisminfluence of genotype on nutritionally related diseasesmust be considered
اسلاید 16:
اسلاید 17: DNANutrigeneticsNutritional EpigeneticsNutritional TranscriptomicsProteomicsMetabolomicsBioactive Food ComponentRNAProteinMetaboliteThe “Omics” of NutritionPhenotypeNutrigenomics
اسلاید 18: Must Focus on Processes Which Are Modified bySingle or Multiple Foods/ComponentsCellularDivisionCompoundActivationApoptosisDNARepairDifferentiationImmunityInflammationHormonalHomeostasisCellularEnergeticsDigestionBioactiveFoodComponents
اسلاید 19:
اسلاید 20: سیستم دفاعی بدن سیستم دفاعی بدن ما را از ابتلا به عفونت توسط عوامل بیماریزا مانند ویروسها ، باکتریها و قارچها محافظت می کند و دو نوع دفاع انجام می دهد:1. دفاع غیر اختصاصی: که مابین عوامل خارجی ، میکروبی و غیر میکروبی تفاوت قائل نمی شود.2. دفاع اختصاصی: که با تولید آنتی بادی ها مابین مواد خارجی و سلولهای مختلف ایمنی فرق می گذارد.
اسلاید 21: The Immune System is the Third Line of Defense Against Infection
اسلاید 22: اجزا تشکیل دهنده دستگاه ایمنی بدن 1-گلبول های سفید + ماکروفاژ ها2-مولکول های پروتئینی3- پوست4-اندام های لنفی
اسلاید 23: اندام های لنفی1- تیموس(محل بلوغ لنفوسیت هایT )2- مغز استخوان ( محل تولید سلول های خونی)3- لوزه هاگره های لنفاوی (محل بلوغ و استقرار گلبو ل های سفید)-4
اسلاید 24: وظایف دستگاه ایمنی بدن1-جلو گیری از ورود میکروب ها به بدن2-به دام انداختن و خروج مواد خارجی از بدن3-ایجاد محیط نا مساعد برای زندگی میکروب ها در سطح بدن4-تشخیص و از بین بردن یا بی خطر ساختن میکروب ها5-تشخیص و بی خطر ساختن مواد بیگانه وارد شده به بدن6-تشخیص و از بین بردن سلول های خودی سرطانزا شده
اسلاید 25:
اسلاید 26:
اسلاید 27:
اسلاید 28:
اسلاید 29:
اسلاید 30:
اسلاید 31:
اسلاید 32: Fig. 4. Mechanisms by which n-3 polyunsaturated fatty acid (PUFA) could exert imniunomodulatory actions.
اسلاید 33: نکاتی در مورد اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 افزایش دریافت غذایی اسید آراشیدونیک اثرات آتروژنیک ژنوتیپ را سرعت می بخشد، در حالی که افزایش اسیدهای چرب امگا 3 از جمله EPA و DHA آن را کند می کند.مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 6 التهاب ناشی از لکوترین را تحریک می کند ، در حالیکه اسیدهای چرب امگا 3 آن را مهار می کند.
اسلاید 34: نکاتی در مورد اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 هم اسیدهای چرب امگا 3 و هم امگا 6 در بیان ژن شرکت دارند.امگا 3 اثر مهم ضد التهابی داشته و IL-1β ، IL-6 و TNF-α را سد می کند ، در حالی که امگا 6 اثر پیش التهابی دارد.از دیدگاه ژنتیک، امروزه بشر در محیطی زندگی می کند که نوع تغذیه اش با ساختار ژنتیکی تثبیت شده متفاوت است.نسبت بالای اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3 که در غذای غربی ها مشاهده می شود پاتوژنز بسیاری از بیماریهای مزمن را تشدید می کند.
اسلاید 35: Examples of known nutrient effects on gene expression
اسلاید 36: CONCLUSION
اسلاید 37: حوزه نوتری ژنومیکس این تصور عمومی در دیدگاه بهداشتی را که معتقد استONE SIZE FITS ALL تغییر داده است
اسلاید 38: حوزه نوتری ژنومیکس این دیدگاه فارماکوژنومیکس یعنی: OMICS/درمان/دارو/بیمار را با دیدگاه : OMICS/پیشگیری/ غذا/فرد سالم جایگزین کرده است.
اسلاید 39: Let food be your medicine and medicine be your food. - Hippocrates, 400 BCE
اسلاید 40: Food DevelopmentTraditional FoodModified FoodFuture Food
اسلاید 41: Traditional FoodNatural Food, Organic FoodFermented Food
اسلاید 42: Modified FoodGenetic modified organism (GMO)
اسلاید 43: Modified FoodFunctional Food
اسلاید 44: Future FoodNutrigenomicsthe study of molecular relationships between nutrition and the response of genes, with the aim of extrapolating how such subtle changes can affect human health Personal Nutrition
اسلاید 45:
اسلاید 46: Benefits of nutrition science from nutrigenomics 1- delivering biomarkers from health2- delivering early biomarkers for nutrition-related disease disposition3- identifying genes and molecular pathways as targets for prevention4- differentiating dietary responders from no responders5- discovering bioactive food components(functional foods)
اسلاید 47: NurtureNatureVERSUSANDSAME SPECIES…VERY DIFFERENT CREATURES
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.