صفحه 1:
مقدمه :
ا ا اك ات 2
احتياجات غذايى مردم ازمهمترين مسائلى است كه
ذهن مسئتولين بخش هاى مختلف خصوصاً صنعت:
ل ا ا ل Se
oe ا ا ا زد مد
خود تبدیل به یک مشکل بزرگ جهانی بویژه در ممالک
جهان سوم شده است . این بدان معناست که علاوه بر
۱
Ce ieee Ree aC |
کیفیت مواد غذایی تولید و عرضه شده نیز از اهمیت
خاصى برخوردار است ٠
صفحه 2:
ادامه مقدمه :
" تأمین سلامت غذا در کنار تلاش برای تهیه غذا اهمیتی
دو چندان دارد . مسئولیت مهم دولت ها تأمین سلامت
ee cS) ۱
کردن لن همکاری بین بخشی وسیعی لازم بوده و هر
بخشی وظایف خود را باید بدرستی انجام دهد.
يديده جهانى شدن و افزايش مسافرت ها و توسعه
در زر بسچ لس رب ار د
eceee yes epieee yer tecew oir eae Ee) 1
CT ا ل ل ا eM R
صفحه 3:
ادامه مقدمه :
سل لب و رسد لس كاش إن
an A aU POC KCI YT ۱
هيجكونه مداخله يزشكى بهبود مى يابند و معمولاً
ا ا ل RU Ye CWO
به منظوركنترل اثار زيان بار بيماريهاى منتقله از غذا در
جهان در دهه هاى كذشته اقدامات بسيار موثرى انجام
oe را مت مه تبرت ات بت a ntl
غذا در جهان با مقررات 6010116 اسست كه رعابت آن
تو 330
صفحه 4:
ادامه مقدمه :
*انجام شده که از آن جمله برقراری مقررات بین المللی سلامت غذا
@aipge regres > ۱
*در کشورهای چهان سوم حدود ۸۰ درصد کل بیماریها و ۳۳ درصد
ero 3) utils La pro 9 S yo 8 ۱
Oe et ee NO Re eee ae
است.
*آياميدانيد كه عوامل اجتماعى ٠«درصد سهم ارتقاء سلامت راد
دارند؟
و
ار
ا 00
صفحه 5:
درقالب امار واعداد
هزينه هر مورد اسهال کودکان را ( که شامل هزینه های
رت سار مر لت نكر فى بسا تن
هزينه كل انها در سطح جهانى بالغ به 20 ميليارد دلار
براورد نموده است
1 roy See NRCC Rey Cer OO REE]
درک ند رد سر( یه
۰ درصد مسمومیت های غذایی از منبع منازل
و ۱
0
صفحه 6:
۱
علل مختلف از بين مى رود.اين اماردركشورهاى
ا ا ا ا
الا ل ا كك
در ا ل
تیماریبها و ۳۳ درصد کل مرگ و مبرها ناشی از
مصرف اب و غذاى الوده مى باشد
صفحه 7:
سلامت حالتى از رفاه كامل جسمى . روانى و اجتماعى است
و تنها نبودن بيمارى : معلوليت و دا زمين كيرى نيست
عبار تست از كلد موازيوة كه عايت اكنا زر دولين قراكئن
نكهدارى و عرضه مواد غذايى ضرورى است تا ماده
RU ا ا ا الت لل ا Pe eee
ed ا
يس در بهداشت مواد غذايى در مرحله اول سالم بودن غذا و
پس از آن بالا بودن کیفیت خوراکی ان مد نظر می باشد
صفحه 8:
بهداشت مواد غذایی بهداشت
مشتری SN
تسرد میگ
5 0
غذایی پگ 2 ۷
Erne eet] kYS) بهداشت تجهیزات
صفحه 9:
۲ .. ...۰ قهفت مسئله اصلی و مهم رام
اصول بهداشت فردی توسط شاغلین و متصدی .
Ferree tee grave RV were apy erern ev Wig Ce Pg er)
pete بت لس مس رت
و دفع بهداشتی زباله و مواد زائد جامد )و بالاخره
داشتن ابزار كار سالم و بهداشتى ورعايت بهداشت
موادغذايى در ابن مراكز و اماكن از اهم مسائل
بهداشتی بوده و باید مورد توجه و عمل قرار کیرد
صفحه 10:
صفحه 11:
Pere dele gt | res ereee rere ee eg ree
از دست می دهند و بیش از میلیونها نفر در اثر ابتلا
مكرر به اسهال دجار سوء تغذيه مى شوند . در كذ
این مشکل را تنها مربوط به آب آلوده و اقدامات
بهداشتى ناكافى مى دانستند اما امروزه غذا به عنوان
یک راه مهم انتقال شناخته شده است و حدود ۷۰ درصد
7 a een Eee)
صفحه 12:
پیشگیری از بیماریها با منشاء مواد غذایی از اهمیت
زیادی برخوردار است . ریرا این بسساریه فادر به
ايجاد اثرات كوتاه و بلند مدت بر وضعدت تغذيه
0
عوامل میکروبی می نواند از طریق محیط (آب و جاک و
هوا) و سطوح محل تهیه و عرضه و فرد درگیر در
تهیه و عرضه غذا و تجهیزات وارد غذا شده در نتیجه
باعث الوده شدن غذا گشته که در نتیجه عفونت
رم تین ابر اس اد
صفحه 13:
Per ee ea eee eS TE Ker pee es Ke Ca
ميكروبى باشد يلكه بايد ان ۳-1 های ۳-۳
شيميايى طبيعى و مصدوعى نيز مصون باشد.
افزودنى هاى غذابى مانند شيرين كننده هاء رنك هاء
انتى اكسيدان ها و شساير مواد شيميابيى مورد
0 2 ا ا ل ا CKweT)
ايمنى و ماندكارى مواد غذايى به طور ملى و بين
المللی بویژه توسط 0062 قانونمند شده اند
صفحه 14:
۱
توسعه نیز باعث بروز مشکلانی می شود . ( استفاده
لت مت ببس ری وار رت سل ]|
تقلث رل سای تيز هدو رز مه عدو ان بى مشكل لاز
کشورهای در حال توسعه مطرح است . مثل بعضی
a Ce BNO
Cd = ERI یل بارس
ناردنزام٩۰زییاپ
صفحه 15:
0 7 ok rr teen poe ey
ابزار و وسایل غیر بهداشتی
مواد غذایی ناسالم و نامطمتن
را ۳
حشرات و جوندکان
حمل کنندگان غبربهداشتی مواد غذابی
عدم پخت با حرارت دهی مجدد مواد غذایی به میزان
۳
سرد یا داغ نکه نداشتن مواد غذایی به میزان کافی
صفحه 16:
ا eee eC he سس
رفتار نشده و در نهايت منجر به بروز بيمارى شده است
71 850 8ن 0خ طأزه2 مو
صفحه 17:
اکر ما بدانیم چرا اين بیماریها بروز می کنند , آنگاه
می توانیم اقدامات کنترلی مناسب را بکار ببندیم . در
ORB سس سس سیر ات له
خوادد به مراکر بمب و دوریم مواد غداك و متازل
رس ره
در کشورهای در حال توسعه . قسمت عمده ای از
موارد بروز بیماری ها مربوط به منازل و پس از
oe Sa ree Be SoC et oe ee
خیابانی می باشد
صفحه 18:
صفحه 19:
لینی » برنج
خا از 94 4 sla 00
ل ل ال Cre) ae
خوردن مواد غذايى بصورت خام با نيم يخته
صفحه 20:
Bee re) eee sed الوده . افراد
الوده
Oe ee ee) ae ere) ne) ی we eee
1 eae Cee)
صفحه 21:
re a1 درياها . سبزيجات خام : ماهى ها و صدف ها
بادام زمینی
صفحه 22:
صفحه 23:
ل ل
دست انسان اد
رعایت بهداشت فردء
صفحه 24:
صفحه 25:
كا كنترل دقدق و میات مواد غذاكي در کت مراخل
بويزه در سطح عرضه كه از اهميت بالائى
برخوردار مى باشد و مى توائد تا 2١ درصد ان
خطرات مذكور را كاهش دهد . 7١ درصد موارد
ا ا ا لل ا ا ل لاك
oe را ات
Se OS lee te ات
صفحه 26:
م ا Ore ES Wee ROG ye wee ewer kV genre ele
ا ا ل cue) egies] pe werent
مراجعه بدون دقت در کلیه موارد تخصوص با توجه به
Oe I a ee Cer rer ee ewer ek B)
رشد مراكز عرضه ونهيه وطبخ موادغذايى ابن مهم را
موردتوجه قرارداده كه Tee مستمر موردنیاز می
1 انجام
re 0 جوابكوى نبازجامعه باشد وبحث
سیر لى ازطريق ان اام اد ا ام
باایی برخوردار می تاش مرب سب سس
موادغذایی چه درصنعت وچه درسطح صنفی .۰ ,۱
غذايى تهيه وطبخ شده بوده وپاسخگوی پیامد لن می
يباشد باتوجه به مسائل پیشگفت حضور بخش خصوصى
بعنوان مشاور واحدها وياور سيستم كنترل كثئده 2
22220025212 مى فوائد ادفاء ككل
صفحه 27:
یی رت لت ری بل بل
بمنظوراولویت بندی
هدایت و راهبری برنامه طبق طرح جامع عملیاتی
0 0 0 0 0 pees
عراکن و اماکن
ل ل لت ل
20070
عملياتى نمودن ماده يك اثين نامه اجرابى اصلاحيه
ماده ۱۳ قانون موادخوردنىءاشاميدنىءارايشى
ا ا تن
L
اجراى دقيق و صحيح قوانين مرتبط
صفحه 28:
AUR CS Enger] RYE WO BBC PD AYN ep] RE EPP
ا ات
استاندارد ۲۰۸۲مقررات بهداشتی مراکزفروش
ال
استاندارد۱۸۳۶آبین کار - اصول کلی بهداشت در مواد
عدابى
استاندارد بين المللى 15022000:2005
نیازمندیهای سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی
صفحه 29:
۱
رب یعس دح ی
مشخصات كالا يا خدمت ابرازى يا درخواستى نياشد.
Ce ا ee ead
استرداد کالای مورد تقلب . فروشنده علاوهبر تحمل
Cre LTO Ce Ree eel Selo
De Sate ea el
”> تبصره ١ درصورتى كه در قوانين ديكر براى عمل
aL ا er near NCR
eer rer 19
صفحه 30:
* ماده ۱۷قانون نظام صنفی :
افرادصنفى مكلفندقوانين ومقررات جارى كشور »ازجمله
قوانین ومقررات
۳
ری سوت دی وال ات دراو
نرخ گذاری کالاها وخدمات راکه ازسوی مراجع قانونی
ذیربط ابلاغ می گردد؛رعایت واجراکنند
صفحه 31:
مقدمه :
افزایش جمعیت جهان وب ه م وازات آن نیازب ه ت أمین
احتیاجات غذایی مردم ازمهم ترین مسائلی اس ت ک ه
ذهن مسئولین بخش های مختلف خصوصًا صنعت،
کشاورزی و بهداشت را به خود مشغول کرده است .از
سوی دیگر امروزه آلودگی و فساد م واد غ ذایی ن یز
خود تبدیل به یک مشکل بزرگ جهانی بویژه در ممالک
جهان سوم شده است .این بدان معناست که عالوه ب ر
لزوم تأمین مقادیر کافی مواد غذایی در حدی که بتواند
پاسخگوی نیاز جامعه باشد .حفظ ایمنی ،بهداش ت و
کیفیت مواد غذایی تولید و عرضه ش ده ن یز از اهمیت
خاصی برخوردار است .
ادامه مقدمه :
تأمين سالمت غذا در كنار تالش براي تهيه غذا اهميتي
دو چندان دارد .مسئوليت مهم دولت ها تأمين س المت
زنجيره غذايي از مزرعه تا سفره اس ت و ب راي عملي
كردن آن همكاري بين بخشي وسيعي الزم بوده و هر
بخشي وظايف خود را بايد بدرستي انجام دهد.
پديده جهاني شدن و افزايش مسافرت ها و توس عه
گردشگري و همچنين افزايش مصرف غذا در خ ارج از
منزل در جوامع مختلف بيماريهاي منتقله از غذا را ب ه
عنوان يك مشكل بهداشتي جهاني مطرح كرده است .
ادامه مقدمه :
نكته مهم ديگر اين است كه بيماري هاي اس هالي ناش ي از
آلودگي هاي غ ذايي معم وًال در 24ت ا 48ساعت ب دون
هيچگون ه مداخل ه پزش كي بهب ود مي يابن د و معم وًال
تشخيص داده نشده و گزارش نمي شوند .
به منظوركنترل آثار زيان بار بيماريهاي منتقله از غ ذا در
جهان در دهه هاي گذشته اق دامات بس يار م وثري انجام
شده كه از آن جمله برقراري مقررات بين المللي س
المت
غذا در جهان يا مقررات CODEXاس ت كه رعايت آن
توصيه شده است.
ادامه مقدمه :
•انجام شده كه از آن جمله برقراري مقررات بين المللي س المت غ ذا در
جهان يا مقررات CODEXاست كه رعايت آن توصيه شده است.
•در کشورهای جهان سوم حدود 80درصد کل بیماریها و 33درصد ک ل
مرگ و میرها ناشی از مصرف آب و غذای آلوده می باشد .
•افزایش شیوع سرطان ها نشانه ی عدم کنترل مناسب عوام ل محیطی
است.
•آیامیدانید که عوامل اجتماعی 50درصد س هم ارتق اء س المت رابعه ده
دارند؟
•آیامیدانید که سیستم های بهداش تی 25درص د س هم ارتق اء س المت
رابعهده دارند؟
•آیامیدانید که درکشور ما 20درصد مرگ را عوامل محیطی بعهده دارند؟
وضعیت فعلی بهداشت مواد غذایی
درقالب آمار واعداد
(Center for Disease Control )CDC
هزینه هر مورد اسهال کودکان را ( که شامل هزینه های
مربوط به مرگ و میر احتمالی ن یز می ش ده ) 50دالر و
هزینه کل آنها در سطح جهانی بالغ ب ه 50میلیارد دالر
برآورد نموده است .
77درصد مسمومیت های غ ذایی از منب ع م واد غ ذایی
عرضه شده در سرویسهای عمومی و رستورانها
20درصد مسمومیت های غذایی از منبع منازل
3درصد مس مومیت های غ ذایی از منب ع م واد غ ذایی
تجارتی بوده است
در کشورها بطور متوسط 25درصد مواد غذایی ب ه
عل ل مختل ف از بین می رود.این آماردرکش ورهای
درحال توسعه به دلی ل پایین ب ودن س طح دانش و
تکنولوژی آن کشورها بعضًا به 50درصد می رسد .
در کش ورهای جهان س وم ح دود 80درص د ک ل
بیماریها و 33درص د ک ل مرگ و میرها ناش ی از
مصرف آب و غذای آلوده می باشد .
سالمت :
تعاریف :
سالمت حالتی از رفاه کامل جسمی ،روانی و اجتماعی اس ت
و تنها نبودن بیماری ،معلولیت و یا زمین گیری نیست .
بهداشت مواد غذایی :
عبارتست از کلیه موازینی که رعایت آنها در تولید ،فرآیند،
نگهداری و عرضه مواد غ ذایی ضروری اس ت ت ا ماده
غذایی سالم با کیفیت باالی بهداشتی ب ه دس ت مصرف
کننده برسد .
پس در بهداشت مواد غذایی در مرحله اول سالم بودن غذا و
پس از آن باال بودن کیفیت خوراکی آن مد نظر می باشد .
بهداشت مواد غذایی
مشتری
یا
مصرف
کننده
مواد
غذایی
بهداشت تجهیزات
بهداشت
فردی
عامل
آلودگی
یا
بیماری
بهداشت محیط
به هر شكل هفت مسئله اص لي و مهم يع ني رعايت
اصول بهداش ت فردي توس ط ش اغلين و متص دي ،
داشتن ساختمان مناسب ورعایت بهداشت محیط ،آب
سالم ،دفع صحيح پسماند(فاضالب و نيز جمع آوري
و دفع بهداشتي زباله و م واد زائ د جام د )و باالخره
داشتن ابزار كار سالم و بهداش تي ورعایت بهداش ت
ذایی در اين مراكز و اماكن از اهم مسائل
موادغ
بهداشتي بوده و بايد مورد توجه و عمل قرار گيرد.
خطرات مرتبط
با
مواد غذايي
خطرات ميكروبي :
هر سال حدودًا 2/3ميليون كودك در اثر اسهال جان خود را
د و بيش از ميليونها نفر در اثر ابتال
از دست مي دهن
مكرر به اسهال دچار سوء تغذيه مي ش وند .در گذش ته
اين مش كل را تنها مرب وط ب ه آب آل وده و اق دامات
بهداشتي ناكافي مي دانستند اما امروزه غ ذا ب ه عن وان
يك راه مهم انتقال شناخته شده است و حدود 70درص د
تمام موارد را شامل مي شود .
پيشگيري از بيماريها با منشا ء مواد غذايي از اهميت
زيادي برخوردار است .زيرا اين بيماريها قادر به
ايجاد اثرات كوتاه و بلند مدت بر وضعيت تغذيه
هستند .
عوامل ميكروبي مي تواند از طريق محيط (آب و خاك و
هوا ) و سطوح محل تهيه و عرضه و فرد درگير در
تهيه و عرضه غذا و تجهيزات وارد غذا شده در نتيجه
باعث آلوده شدن غذا گشته كه در نتيجه عفونت
ومسموميت غذايي را بوجود مي آورند.
خطرات شيميايي :
يك غذاي ايمن و مغذي نه تنها بايد عاري از هرگون ه
آلودگي ميكروبي باش د بلكه بايد از آل ودگي هاي
ش يميايي طبيعي و مص نوعي ن يز مص ون باش د.
افزودني هاي غذايي مانند شيرين كننده ها ،رنگ ها،
آن تي اكس يدان ها و ساير م واد ش يميايي م ورد
استفاده در فرآيند مواد غ ذايي ب راي بهب ود كيفيت ،
ايمني و ماندگاري م واد غ ذايي ب ه ط ور ملي و بين
المللي بويژه توسط Codexقانونمند شده اند .
آداب و رسوم سنتي در بعضي از كشورهاي در حال
توسعه نيز باعث بروز مشكالتي مي شود ( .استفاده
از لعاب هاي اكسيد سرب در ظروف سفالي )
تقلب در مواد غذايي نيز هنوز به عنوان يك مشكل در
كشورهاي در حال توسعه مطرح است .مثل بعضي
از نوشيدني هائي كه در خيابان فروخته مي شوند
حاوي رنگ هاي نساجي و يا غيرمجاز هستند .
پاییز90مازندران
محل هايي كه در آنها با مواد غذايي به طريقه صحيح رفتار نشده و در نهايت منجر به
: بروز بيماري شده است
ϱέΎ
Ϥϴ
Αί ϭήΑΪλ έΩ
ϱέΎ
Ϥϴ
Αί ϭήΑϱΎ
ϫϞΤϣ
Ϊλ έΩ 33
ϲϳ ϏάϏΩϮϣϊ ϳί ϮΗϭϪϴ
ϬΗΰϛ ήϣ
Ϊλ έΩ14/7
ϝί Ύ
Ϩϣ
Ϊλ έΩ2/8
Ϊλ έΩ 4/1
Ϊλ έΩ0/2
Ϊλ έΩ1 /2
Ϊλ έΩ44
)ϱί Ύ
γ ΪϨϳήϓ(ϲϳ ϏάϏϊ ϳΎ
Ϩλ
ϲηϭήϓ
ϩΩήΧ
ωέ
ΰϣ
Ύ
ϫϞΤϣή̴ ϳΩ
ϪΘ
ΧΎ
ϨηΎ
ϧ
اگر ما بدانيم چرا اين بيماريها بروز مي كنند ،آنگاه
مي توانيم اقدامات كنترلي مناسب را بكار ببنديم .در
كشورهاي صنعتي ،بيشتر موارد بروز بيماري مي
تواند به مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و منازل
ربط داده مي شود.
در كشورهاي در حال توسعه ،قسمت عمده اي از
موارد بروز بيماري ها مربوط به منازل و پس از
مصرف مواد غذايي خريداري شده از فروشندگان
خياباني مي باشد .
باسيلوس سرئوس
مخزن عفونت :
خاك ،غبار ،غالت ،ادويه جات ،محصوالت لبني ،برنج
راه انتقال :
خوردن مواد غذايي بصورت خام يا نيم پخته
راه پيشگيري :
درجه حرارت مناسب باالي 50درجه غذا پخته شود
ويبريوكلرا
مخزن عفونت :
آب آلوده ،سبزيجات ،مواد غذايي دريايي آلوده ،افراد
آلوده
راه انتقال :
آب ،غذا ،انسان
راه پيشگيري :
گندزدايي آب ،سالم سازي سبزيجات ،پختن كافي غذا
( 70درجه ) ،رعايت بهداشت فردي
كلستريديوم بوتولينم
مخزن عفونت :
خاك ِ ،گل ،درياها ،سبزيجات خام ،ماهي ها و صدف ها ،
بادام زميني
راه انتقال :
غذاي نيم پخته ،كنسروهاي آلوده
راه پيشگيري :
حرارت مناسب مواد غذايي ،نمك سود كردن دانه ها
اشريشيا كلي
مخزن عفونت :
انسان
راه انتقال :
دست آلوده ،تجهيزات آلوده ،مدفوع انساني
راه پيشگيري :
رعايت بهداشت فردي ،بهداشت عمومي ،نظافت و
گندزدايي مستمر سطوح
استافيلوكوكوس اورئوس ( طاليي )
مخزن عفونت :
انسان ( بيني ،دست ،عفونت هاي پوستي )
راه انتقال :
دست انسان ،آب ريزش حاصل از بيني
راه پيشگيري :
رعايت بهداشت فردي
با كنترل دقيق و مناسب م واد غ ذايي در كليه مراح ل
ب ويژه در س طح عرض ه ک ه از اهميت باالئي
برخ وردار مي باش د و مي توان د ت ا 70درص د از
خطرات م ذكور را كاهش ده د 30 .درص د م وارد
احتمالي مربوط به صنايع بوده كه با روند مطل وب
تدوين ضوابط و مقررات و نظارت در پروسه توليد
اين قسمت نيز رو به كاهش مي باشد .
كنترل توسط بازرسين بهداش ت محيط و ح داقل هر فص ل
يكبار از كليه مراكز و اماكن تحت پوشش مي باش د .البت ه
مراجعه بدون دقت در كليه موارد بخص وص با توج ه ب ه
روند پيشرفت مواد غذايي بسته بندي و تنوع غذا وهمچنین
رش د مراکز عرض ه وتهی ه وطبخ موادغ ذایی این مهم را
موردتوج ه قرارداده ک ه کن ترل مس تمر موردنیاز می
باشد .لذا کنترل بهداشتی که توسط سیستم موج ود انجام
می ش ود نمی توان د جوابگ وی نیازجامع ه باش د وبحث
خودکنترلی ازطری ق م دیران ومتص دیان مح ترم ازاهمیت
باالیی برخ وردار می باش د .ازطرفی تهی ه کنن دگان
موادغذایی چه درصنعت وچه درسطح صنفی مسؤل ماده
غذایی تهی ه وطبخ ش ده ب وده وپاس خگوی پیام د آن می
باشد .باتوجه به مسائل پیشگفت حض ور بخش خصوص ی
بعنوان مش اور واح دها ویاور سیس تم کن ترل کنن ده در
ارتقای ایمنی موادغذایی نقش مؤثری می تواند ایفاء کند.
تن طرح جامع عملیاتی
زی وداش
ه ری
برنام
بمنظوراولویت بندی
هدایت و راهبری برنامه طبق طرح جامع عملیاتی
کنترل ونظارت مستمر( حداقل هر فصل یکبار ) ازکلی ه
مراکز و اماکن
جلب مشارکت مردمی از طریق اطالع رسانی
جلب مشارکت اصناف
عملیاتی نمودن ماده ی ک آئین نام ه اج رایی اص الحیه
ماده 13ق انون موادخ وردنی،آش امیدنی،آرایش ی
وبهداشتی وگسترش آن
اجرای دقیق و صحیح قوانین مرتبط
قوانین ومقررات موجود:
استاندارد2083مقررات بهداشتی چلوکبابیها,
رستورانها ,تریاها
استاندارد 2082مقررات بهداشتی مراکزفروش موادغذایی
استاندارد1836آيين كار -اصول كلي بهداشت در مواد
غذايي
استاندارد بین المللی ISO22000:2005
نیازمندیهای سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی
ادامه قوانین ومقررات........
ش كاال يا ارائ ه
ت از عرض ه يا فرو
ت اس
ماد ه 59ـ تقلب:عبار
ت كاال يا
ق با مشخصا
ت منطب
ت يا كمي
ي ك ه ازلحاظكيفي
خدمت
ي يا درخواستي نباشد.
ت ابراز
خدم
ي
ي بر استرداد كاال
ي خريدار مبن
ت تقاضا
تبصره 1ـدرصور
ف به
ي مقرر ،مكل
ل مجازاتها
ب ،فروشنده عالوهبر تحم
مورد تقل
ي به خريدار خواهد بود.
ل كاال و استرداد وجه دريافت
قبو
ل متقلبانه
ي عم
ن ديگر برا
ي كه در قواني
تبصره 2ـدرصورت
ت
ب به مجازا
ي شده باشد ،فرد متقل
ت شديدتريپيشبين
مجازا
مزبور محكوم خواهد شد.
ادامه قوانین ومقررات........
ماده 17قانون نظام صنفی :
افرادصنفی مکلفندقوانین ومقررات جاری کشور ،ازجمله
قوانین ومقررات
صنفی ،انتظامی ،بهداشتی ،ایمنی ،حفاظت فنی
وزیباسازی محیط کار ودستورالعمل های مربوط به
نرخ گذاری کاالها وخدمات راکه ازسوی مراجع قانونی
ذیربط ابالغ می گردد،رعایت واجراکنند.
تابستان 90گیالن
باتشکر و به امید موفقیت
پاییز90مازندران