پزشکی و سلامت بیماری‌ها

بیماریهای منتقله از غذا

bimarihay_montaghele_az_tarigh_ghaza

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بیماریهای منتقله از غذا”

بیماریهای منتقله از غذا

اسلاید 1: نظام مراقبت کشوری بیماریهای منتقله از غذا

اسلاید 2: مقدمهبیماری های منتقله از غذاFoodborne یکی از چالشهای مهم بهداشتی در سطح جهان استدر امریکا سالانه 76 میلیون مورد بیماری منتقله از غذا ثبت می شود که 325000 نفر بستری و 5200 نفر فوت می کنند.هزینه صرف شده برای کنترل آن بیش از 17 میلیارد دلار تخمین زده میشود

اسلاید 3: برقرای نظام مراقبت بیماریهای منتقله از غذا و استخراج اطلاعات مربوط به این بیماریها از جمله بروز و شیوع انواع بیماریهای منتقله از غذا نشان میدهد که در کدام قسمت از زنجیره غذایی جامعه نقص وجود دارد چرا که در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات غذایی، ذخیره، فراوری و توزیع آن امکان آلودگی به عوامل بیماری زا وجود دارد.نظام مراقبت بیماری های منتقله از غذا به عنوان پایش نظام سلامت غذا عمل کرده و نقاط قوت و ضعف آن را نمایان خواهد کرد.مقدمه

اسلاید 4: بدلایل زیر این بیماری ها در جهان رو به گسترش استپدیده جهانی شدنتوسعه گردشگریرشد فزاینده صادرات و واردات مواد غذائی

اسلاید 5: بروز بیماریهای نوپدید و بازپدید مانند جنون گاوی، سارس، انفلوآنزا، CCHF افزایش مصرف غذا در خارج از خانه(Fast food) بروز جنگ و ناآرامی های سیاسی

اسلاید 6: اهمیت موضوع به درخواست مدیر کلWHO در ژنو قرار است در سال 2007 با مشارکت دپارتمان های Food Safety، Zoonoses ، Foodborne Diseases و مشارکت صاحب نظران جهانی کمیته ای تحت عنوان: (Foodborne Disease Burden Epidemiology Reference Group (FERG) تشکیل شود.

اسلاید 7: نظام مراقبت عفونتهای منتقله از غذا اشکالات نظام سلامت غذا یا Food safety را از مزرعه تا سفره نشان می دهداین نظام، پایش و کنترلی بر نظارت های بهداشت محیطی و ادارات نظارت بر مواد غذائی وزارت بهداشت است.نتایج این نظام مراقبت، ابزار کار و اساس تصمیم سازی در حوزه تهیه و تامین و توزیع غذا در کشور خواهد بود.

اسلاید 8: هدف کلیكاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماریهای منتقله ازغذا به منظور کاهش هزینه های مربوطه و ارتقاء شاخص های سلامتی در کشور اهداف اختصاصی1- کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای منتقله از غذا2- کاهش ابتلاء به بیماریهای منتقله از غذا3- کاهش هزینه های کنترل بیماریهای منتقله از غذا4- افزایش توانایی و ظرفیت آزمایشگاههای تشخیصی در شبکه های بهداشتی و درمانی5- افزایش هماهنگی و مشارکت، بین بخش های خصوصی و دولتی تشخیص آزمایشگاهی بیماری های منتقله از غذا6- بهبود کشف، ثبت و گزارش دهی طغیان بیماریهای منتقله از غذا در کشور

اسلاید 9: 7- ارتقا آموزشهای عمومی در مورد راه های پیشگیری از بیماری های منتقله از غذا8- افزایش هماهنگی های درون بخشی و برون بخشی در جهت کنترل طغیان بیماریهای منتقله از غذااهداف اختصاصی

اسلاید 10: 1- بیماری منتقله از غذا: بیماری است که از طریق خوردن و آشامیدن غذا و آشامیدنی های آلوده ایجاد میشود. 2- طغیان بیماری منتقله از غذا(foodborn outbreak):اگر دو نفر یا بیشتر از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده و علائم گوارشی مشترکی داشته باشند طغیان بیماری منتقله از غذا اتفاق افتاده است .تعاریف

اسلاید 11: 3- عفونت ناشی از غذا(foodborn infections):عفونتهایی هستند که ناشی از خوردن غذا یا آشامیدنی آلوده به باکتری، ویروس یا انگل ایجاد شده و از دو طریق تکثیر و تهاجم به مخاط روده و بافتهای دیگر و تکثیر در روده و ازاد کردن توکسین ایجاد بیماری می کنند. 4- مسمومیت غذایی(foodborne intoxication ) : مسمومیت غذایی از خوردن غذا یا آشامیدنی که قبلا با یک سمی الوده شده ایجاد می شود منبع این سم می تواند سموم باکتریایی، مواد شیمیایی سمی و سموم طبیعی موجود در بدن حیوانات، گیاهان و قارچ ها باشد تعاریف

اسلاید 12: راهنمای کشوری نظام مراقبت بیماریهای منتقله از غذا از سال 1385 جهت اجرا توسط معاونت سلامت ابلاغ گردیده است.دراین برنامه در مرحله اول پنج بیماری باکتریال سالمونلوزها – شیگلاها – اشرشیاکولی ( 0157: H7 ) – مسمومیت های استافیلوکوکی و بوتولیسم هدف گذاری شده است.طغیان های آب و غذا

اسلاید 13: بیماریهای منتقله از غذای تحت مراقبت در ایران1- سالمونلوز2- شیگلوز3- E.coli o157:H74- استافیلوکوکوزیس5- بوتولیسم

اسلاید 14: تعریف طغیان منتقله از غذا:اگر دو نفر یا بیشتر از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده و علایم بالینی مشترکی داشته باشند طغیان بیماری منتقله از غذا اتفاق افتاده است. پس از کشف و گزارش طغیان تیم بررسی طغیان که حداقل متشکل از دو نفر ( کارشناس مبارزه با بیماریها و کارشناس بهداشت محیط ) می باشد تشکیل و طی مراحل ده گانه طغیان واقع شده بررسی می شود.طغیان های آب و غذا

اسلاید 15: همزمان با بررسی اپیدمیولوژیک، بررسی های محیطی و تشخیص آزمایشگاهی صورت می گیرد.تشخیص عوامل باکتریال و توکسین استاف درنمونه های غذا در آزمایشگاههای کنترل غذا و داروی معاونت محترم غذا و داروی وزارت متبوع انجام میشود.تشخیص عوامل باکتریال در 10 تا 20% مبتلایان در نمونه های انسانی درمحل ودر آزمایشگاههای مراکز بهداشت شهرستان انجام می شود.طغیان های آب و غذا

اسلاید 16: بیماریابیاساس بیماریابی، کلیه بیماران مشکوکی هستند که از غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده و علائم گوارشی مشترک دارند.گزارش تلفنی به مرکز بهداشت شهرستان در صورت افزایش موارد بیماری با علائم گوارشی (اسهال، استفراغ، دل درد و...) توسط مرکز درمانی دولتی و خصوصیتشکیل تیم بررسی طغیان( کارشناس بیماریها-بهداشت محیط)اجرای مراحل دهگانه بررسی یک طغیان

اسلاید 17: تشخیص آزمایشگاهیتهیه نمونه از 20-10% مبتلایان ( بوتولیسم تمام موارد)تشخیص توکسین استاف و بوتولینوم در نمونه های غذائی و انسانی فقط در تهرانتشخیص پاتوژن های باکتریال سالمونلا ، شیگلا و E.coli در نمونه های انسانی در آزمایشگاههای مراکز بهداشت شهرستان و استان و مراکز خصوصی

اسلاید 18: ارسال کلیه نمونه های غذائی و انسانی بوتولیسم فقط به انستیتو پاستور در تهرانارسال 10-5% نمونه های انسانی سالمونلا، شیگلا، E.coli واستاف هر طغیان به تهران (20 دانشگاه به دانشکده بهداشت دانشگاه تهران و 20 دانشگاه به آزمایشگاه مرکز تحقیقات گوارش شهید بهشتی)ارسال کلیه نمونه های غذائی سالمونلا، شیگلا، E.coli و استاف به آزمایشگاهها

اسلاید 19: سه سطح جمع اوری و ارسال داده هاسطح مرکز بهداشت شهرستان سطح مرکز بهداشت استانمرکز مدیریت بیماریها

اسلاید 20: تعیین علت، عوامل زمینه ساز و منبع عفونتبکارگیری مداخلات و اقدامات اصلاحی برای پیشگیری از ابتلا سایر افراد به عفونتارزیابی استراتژی ها و توصیه های موجود برای پیشگیری از طغیان های مشابهکسب اطلاعات بیشتر در مورد پاتوژن های عامل بیماری های منتقله از غذادلایل بررسی اپیدمیولوژیک یک طغیان

اسلاید 21: مراحل دهگانه بررسی یک طغیان بیماری منتقله از غذا

اسلاید 22: 1- تایید وقوع یک طغیان آیا طغیان اتفاق افتاده است؟ جمع آوری گزارشات اولیه درباره وقوع طغیان از نظام جاری مراقبت تعریف طغیان: دو نفریا بیشتر از افرادی که علائم و نشانه های بیماری مشترک دارند و از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده اند.

اسلاید 23: 2- گزارش به موقع و هماهنگی با مسئولین چه کسانی باید در جریان وقوع طغیان قرار گیرند؟

اسلاید 24: 3- تهیه نمونه های انسانی و غذائی برای تشخیص آزمایشگاهی کدام ارگانیسم عامل بیماری است؟ تهیه نمونه از 10-5% مبتلایان ( مهمترین نمونه انسانی برای تشخیص نمونه مدفدع است) تهیه چند نمونه از غذاهای مشکوک به آلودگی( بهترین نمونه باقی مانده غذایی است که بیمار استفاده کرده است)3

اسلاید 25: 4- بکارگیری اقدامات کنترل و پیشگیری چه اقداماتی جهت جلوگیری از گسترش طغیان و مبتلا شدن سایر افراد باید انجام داد؟ ( جمع آوری و نگهداری غذای مشکوک به آلودگی و تعطیلی موقت، اقدامات بهداشت محیطی و آموزشی) نباید منتظر جواب آزمایشگاه بود.

اسلاید 26: 5- ساماندهی اطلاعات مربوط به طغیان لیست خطی بیماران Line Listing تعریف مورد Case Definition منحنی اپیدمی Epidemic Curves نقشه طغیان Spot Maps

اسلاید 27: تعریف مورد بیماری ، یک توصیف استاندارد طغیان است که برای اهداف بررسی طغیان ، به منظور متمایز کردن مورد (بیمار) از غیر مورد (غیر بیمار)مورد استفاده قرار میگیرداهداف اولیه در ارائه تعریف مورد باید به گونه ای باشد که دو شاخص حساسیت( احتمال این که فرد جزئی از طغیان است) و ویژگی( احتمال این که فرد جزئی از یک طغیان نیست ) در آن حداکثر باشد و این تعادل در شناسایی موارد از غیر موارد بیماری باید مورد توجه قرار گیردتعریف مورد

اسلاید 28: رسم منحنی : محورxها زمان یا روزهای وقوع طغیان و در محور yها تعداد بیماران قرار داده میشودمنحنی همه گیری نموداری است که دوره های زمانی شروع علایم بیماری را در بین بیماران یک طغیان نشان میدهد و این که آیا طغیان مداوم هست یا نه، کمک خواهد کردبا رسم منحنی اطلاعاتی راجع به دوره کمون، میزان گسترش اپیدمی، منبع آلودگی، راه های انتقال، تعداد مواجهه ها و کانون عفونت بدست می آید.منحنی اپیدمی

اسلاید 29: Common sourse Curvesمنحنی طغیان منبع مشترک با صعود سریع تعداد و نزول تدریجی آن در یک دوره کمون

اسلاید 30: Propagated Curvesمنحنی طغیان منتشر یا شخص به شخص که یک دوره کمون در کنار دیگری قرار دارد

اسلاید 31: Continual Source Curvesمنحنی طغیان با منبع مداوم با صعود تدریجی تعداد موارد و بعد کفه ای شدن منحنی

اسلاید 32:

اسلاید 33: 6- ساختن یک فرضیهبا ساماندهی اطلاعات مربوط به طغیان و جمع بندی اطلاعات بالینی ، مصاحبه ها، بررسی های اولیه و یافته های آزمایشگاهی یک پیش فرض مطرح میشود علل- راه انتشار- منبع و عوامل مؤثرخارجی و داخلی طغیان

اسلاید 34: الف- مطالعات کوهورت Cohort Study در این مطالعه خطر ابتلا به بیماری در دو گروه مطالعه (گروه مواجهه داشته و گروه غیر مواجهه داشته) مقایسه میشوداین مطالعه زمانی مناسب است که جمعیت در معرض خطر مشخص باشند وهمه آن ها بدون توجه به این که بیمار شده اند یا نه در دسترس باشند( یک گروه معین از افراد به بیماری مبتلا شده اند و در معرض یک مواجهه مشترک بوده و بیماری ممکن است اتفاق بیافتد و یا نیافتد)« تعداد120نفر در یک مهمانی جشن تولد شرکت کرده و از یک غذای خاص استفاده کرده اند و در روزهای بعد چند نفر اسهال و استفراغ گرفته اند»7- طراح و اجرای یک مطالعه اپیدمیولوژیک برای آزمون فرضیه

اسلاید 35: =Attack rate in exposed group =Attack rate in unexposed group = Relative RiskCohort studiesIllWellExposed ABA+BUnexposedCDC+DA+CB+DTotal

اسلاید 36: 7- طراح و اجرای یک مطالعه اپیدمیولوژیک برای آزمون فرضیهب- مطالعات مورد- شاهدی Case Control study این نوع مطالعه فراوانی مواجهه با عامل بیماری را در گروه افراد بیمار(مورد)، با گروه افراد سالم(کنترل یا شاهد) مقایسه می کنداین مطالعه زمانی مناسب است که مواردی از بیماری شناسایی شده باشند، اما کل افراد در معرض خطر یا در معرض مواجهه احتمالی در دسترس نباشند( اطلاعات بیماری در دست است اما افراد مبتلا در گروه معینی قرارندارند و از چگونگی مواجهه اطلاع درستی نداریم)«تعداد هشت نفر بعد از غذا خوردن در رستورانی مبتلا به سالمونلا تیفی موریوم شده اند»

اسلاید 37: CasesControlsExposedABA+BUnexposedCDC+DA+CB+DTotalCase-Control Studies=Odds in Cases = Odds in controls = Odds Ratio

اسلاید 38: Odds in cases groups = 3Odds in Controls group = 0.6Odds Ratio = 5CasesControlsExposed3015A+BUnexposed1025C+DA+CB+DTotalCase-Control Studies

اسلاید 39: Attack rate ( number of cases /population at risk) *100 In a given period of timeCase –fatality rate (CFR) ( number of deaths / number of cases ) *100 in a given period of time.

اسلاید 40: 8- تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده نرم افزارهای EPI6، SPSS ، STATA محاسبه میزان حمله، میزان حمله مربوط به هر غذا ، میزان خطر نسبی و نسبت شانس ها

اسلاید 41: 9- تفسیر یافته ها ونتیجه گیری از اطلاعات جمع آوری شده چه نتایجی حاصل شده است؟ در جریان طغیان چه اتفاقی افتاد؟ چه اقدام فوری باید به کارگرفته شود؟

اسلاید 42: 10- ارائه گزارش یافته های حاصل از بررسی طغیان درس های آموخته شده از طغیان از لحاظ بهداشت عمومی گزارش باید شامل مقدمه- تاریخچه- مواد و روش ها- نتایج- بحث و توصیه های لازم باشد

اسلاید 43:

اسلاید 44:

اسلاید 45:

اسلاید 46:

اسلاید 47:

اسلاید 48:

اسلاید 49: با تشكر از توجه شما

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید