بیماری‌هاپزشکی و سلامت

بیماری های آب

صفحه 1:
re

صفحه 2:
بهداشت آب وبيماري‌هاي منتقله از طریق آب آلوده: آب در خلقت اوليه صاف و عارى از هر گونه آلودگی بوده ولی طی زمان» عوامل متعددی موجبات آلودگی آب را فراهم ساخته است .

صفحه 3:
" عدم رعايت موازين زيست محيطى توسط انسان » از جمله لك ار ا اسم رويه و غير منطقى از.سموم مختلف و آفت كش ها در ۱ اصولى + عدم أمويش درست و كافى شهروندان و غیره ... موجب شده است نا منابع آتى-در-.معرض آلودكى های بیشتری قرار گیرند .

صفحه 4:
* متاسفانه اين آلودگیها بیماری زا بوده و سالانه موجب مرگ هزاران نفر در جهان می شوند . مطابق آمار در دهه اخير در دنيا ميليون ها انسان و بخصوص كودك هر ساله از ‎BEV SO eae Pe Sr rp teers nes‏ از دست ‎We‏ ۱ بیماری های انگلی روده ای » حصبه ‎٠‏ وبا » هپاتیت و بيمارى'هايى. كه ناشى از عدم دسترسى به أب كافى هستند مانند بيمارى هاى جشمى (تراخم ) و بيمارى هاى يوستى ‎ene‏ ا ا ا

صفحه 5:
" اكر جه كمبود آب و نا سالم بودن آن سلامتى تمامى افرراد ا ‎fee Eee ES) ere‏ مانند اسهال می شود لیکن مطابق آمار بدست آمده در جهان*6©© در صد از بيماران مبتلا به اسهال و *©م7” در د از ماران متلا به اذل (كرم ها )را كودكان تشكيل امى دهند

صفحه 6:
و ا ا ‎Eee TO‏ ۳ سلامت غیر ممکن,است . * در بخش آب. آب آشاميدني مردم مورد نظر است. آبي و استانداردهاي مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوني در کوتاه مدت یا درازمدت در انسان ایجاد نکند

صفحه 7:
" بسياري از مشكلات بهداشتي كشورهاي در حال ييشرفت» ‎Age‏ .داري از آب آشاميدني سالم است. از آنجايي كه ‎op) es Sa Sa) sae ya‏ گرو بهره مندي از آب آشاميدني مطلوب می‌باشد.بدون تامین آب سالم جايي براي سلامت مثبت و رفاه جامعه جرب یار در

صفحه 8:
" آب ان دو بعد بهداشتي واقتصادي حائز اهميت است: ا ۱ بخش فعالیت كشاورزي است. * از بعد بهداشتي آب با کیفیت تضمین کننده سلامت انسان أ 35

صفحه 9:
* بیماریهای منتقله به وسیله آب هنگامی رخ می دهند که عوامل بیماریزا توسط انسان همراه آب آشنامیدنی شوند و ا كت ‎errr ee rte etn)‏ ۱ اشواد.

صفحه 10:
آب آشاميدني» علاوه بر سالم بودن لازم است ياكيزه نيز ا 0 ممكن است مورد اعتراض مصرف کننده قرار گرفته و ‎Der)‏ ۳ کند که از نظر کیفیت شيميايي و ميكرويي» نامطلوب باشد.

صفحه 11:
eS ie " )- عاري از عوامل زنده بيمارهزا باشد© - عاري از مواد شيميايي زيان آون”باشد© - بدون رنك و بوء و طعم ا ا ل ا 2 20 0 باشد * آبي که يك یا دو مورد از ويژگي‌هاي فوق را نذاشته باشد (بویژه مورد يك و دو) آن را آلوده و براي شرب غیرقابل مصرف متيّدانند.

صفحه 12:
و( ز شرار زیت بود انش تور سای دسلیه ‎louie,‏ ‏م ۱ وقوع حوادث و سوانح طبيعى و غير طبيعى , وضعيت های نامناسب زیستی در برخی از. مناطق » کمیود تسهیلات ار ‎een ees)‏ سر بیمازیهای واگیردار خصوصا بیماریهای منتقله از آب و غذا بوده و می باشد

صفحه 13:
* افراد جامعه بايستي به سئوالات زیر به آساني پاسخ دهند : ۴ .۰ اهمیت بهداشتي آب چیست؟ ‎oa‏ آبي كه براي آشاميدن و ديكر مقاصد بهداشتي در دسترس ‎eve ee Se ws)‏ ‎oa‏ آب سالم و ياكيزه جكونه استحصال ميشود؟ ‎RNC ‏ا ل ل ل‎ oat ‏جكونه تأمين ميشود؟‎ ‏. آيا منابع موجود آب براي حال و آينده جمعيتها كافي است؟ ‏1 منابع آلاینده منابع آب و سيستم‌هاي تهیه و توزیع کدامند؟

صفحه 14:
* بنابر اين تأمین آب آشاميدني سالم و پاکیزه مبتني است بر آگاهي و مشارکت همه جانبه جامعه درخصوص بهره ‎Pere re eam its) ees,‏ ا ‎or‏ ۱ احساس مسئولیت و پشتيباني جوامع محلي است» بطوریکه جامعه در تمامي مراحل توسعه منایع» انتال» بهسازيي» ۲ D S| اقداعات عملي» مسئولین محلي ربا در تهیه و تأمين آب ا 0

صفحه 15:
* آلودگي با منشاء زیست شناختي در آب شامل: و اسوال به عات اشر يشياترلي: لبتر بير رزيس ر بساري ناشي از پرسینیا آنتروکولیتیک و ناراحتي گوارشي ناشي از کمپیلوباکتر ها و ‎PS Dg Nes IN Ay SSAA‏ از ويروسهاي كوكساكيء اكو.و كاستروآنتريت ويروسي. " ج) يروتوزوئرها: آميبيازيس» زيارديازيسء بالانتيديازيس " د) كرمهاي انكلي: شيستوزوميازيسء بيماري خارش شناكران» 0 دار و ‎wp BIAS‏ ‎eae" 5‏ ريق

صفحه 16:
كت ا دشم * 1 بيماريهايي که املاح محلول در آب آشامید نی علت اصلی آن را تشکیل می دهند: ا ا ‎BO) NSP SSeS eho‏ ‎CEUs ae le Teper Sones Enns sy)‏ سر سر ۱

صفحه 17:
" ©- بيماريهايي كه آب وسيله انتقال بيماربي است كه شامل: " )- ويبريو كلراء عامل وبا 0120167۵ ۲۵۲/۵ * ©- سالمونلا تيفي» عامل تب روده 17177[ 177011010 ‎Cove‏ ا ۱/۱۰ * <0- فر انسيسلا تو لارنسيسء عامل تو لارمي 171211015 اا ا ا 6 © مايكوباكتريوم توبركولوزيس» عامل سل م 7 THe) heh ge OE ee en ‏اه‎ 3s 0 ‏ور و تا‎ i [G2]

صفحه 18:
0 ا 3 بيماري است: ‎eee pero‏ ا ل مدیننسیس4 2 شا وهی ی در انتشار آن نقش دارد ‎Fe‏ و

صفحه 19:
- ( رویکرد رفثاري حاضل از آموزش بهداشث آب در جامعه) ‎i‏ آب : ‎Se Eh Me ON ORR De RPO =f‏ ‎pee Fae‏ ی براي مقاصد بهداشتي نظیر استحمام شستشو و تميزي از آب متناسب ‎gi ao gee‏ ‎ee eke ere rere Be‏ ا لك 0000 ا نگداري أم كردد ‎een een A‏ | 5 ‏الي‎ al eye ۱ ae ‏داشته‎

صفحه 20:
* بهسازي آب : ۳ en ee ED ne Nn S Sia * در. مناطقي که امکان آلودگي به انگل‌هايي نظیر کرم پیوك یا تخم انگل‌ها وجود دارد » آب صاف شود و یا حداقل» رح

صفحه 21:
9 ۱ Ferrel جمع آوري گردد که آلودگي پیدا نکند ل اعرية ام ان بیج آری بات

صفحه 22:
و و تمیز مي شود ذخیره نمود. ا ل ‎gp INBS 9 0 385‏ 00

صفحه 23:
eR RTS eS eer " هنكام برداشت آب از ظروف ذخيره بايستي توجه داشت توسط ظروف برداشت نظير ليوان» دست يا عوامل خارجي آلودكي بيدا نكند.

صفحه 24:
* مصرف آب : ادن ‎Se a ae‏ مقادير متناسبي بايستي براي شرب يا ديكر مصارف برداشت نمود. تقریبا مقدار (0*00-(00 لیتر براي مصارف. |

صفحه 25:
توصيه هاي بهداشتي: " |)-رعايت بهداشت فردي و محيط ول شرب استفاده نكردد. * مدعدم استفاده از فاضلاب خام براي آبياري سبزیجات - عدم استفاده از قالبهاي يخ كه در مَعَابِروكنارخيابانها ‎OE Pere ee res ay‏ ‎or‏ آب وله کشي موجود در پارکها که بابوهاي هشدار دهنده مانند آب:قايل شرب است استفاده كردد.

صفحه 26:
: ردن ‎EY et SCENTS CSI NOS IO mer‏ Pe oe AEN Tee eat CPT 1 8 2 ‎emrereh‏ ل ‎

صفحه 27:
۱ (Oe wf " 00- لوله هاي انتقال آب نبايد ازقسمت زيرين لوله ها و مجاري فاضلاب عبور داده شود. " © .شناكردن در استخرهايي كه اصول و مقرريات بهداشتي را رعایت مي کنند صورت پذیرد. RAB TERNS Seer r erp rey eave eB (cc Bs

صفحه 28:

51,000 تومان