صفحه 1:
re
صفحه 2:
بهداشت آب وبيماريهاي منتقله از
طریق آب آلوده:
آب در خلقت اوليه صاف و عارى از هر
گونه آلودگی بوده ولی طی زمان» عوامل
متعددی موجبات آلودگی آب را فراهم
ساخته است .
صفحه 3:
" عدم رعايت موازين زيست محيطى توسط انسان » از جمله
لك ار ا اسم
رويه و غير منطقى از.سموم مختلف و آفت كش ها در
۱
اصولى + عدم أمويش درست و كافى شهروندان و
غیره ... موجب شده است نا منابع آتى-در-.معرض آلودكى
های بیشتری قرار گیرند .
صفحه 4:
* متاسفانه اين آلودگیها بیماری زا بوده و سالانه موجب
مرگ هزاران نفر در جهان می شوند . مطابق آمار در دهه
اخير در دنيا ميليون ها انسان و بخصوص كودك هر ساله
از BEV SO eae Pe Sr rp teers nes از دست
We ۱
بیماری های انگلی روده ای » حصبه ٠ وبا » هپاتیت و
بيمارى'هايى. كه ناشى از عدم دسترسى به أب كافى هستند
مانند بيمارى هاى جشمى (تراخم ) و بيمارى هاى يوستى
ene ا ا ا
صفحه 5:
" اكر جه كمبود آب و نا سالم بودن آن سلامتى تمامى افرراد
ا fee Eee ES) ere
مانند اسهال می شود لیکن مطابق آمار بدست آمده در
جهان*6©© در صد از بيماران مبتلا به اسهال و *©م7” در
د از ماران متلا به اذل (كرم ها )را كودكان تشكيل
امى دهند
صفحه 6:
و
ا ا Eee TO ۳
سلامت غیر ممکن,است .
* در بخش آب. آب آشاميدني مردم مورد نظر است. آبي
و
استانداردهاي مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوني در
کوتاه مدت یا درازمدت در انسان ایجاد نکند
صفحه 7:
" بسياري از مشكلات بهداشتي كشورهاي در حال ييشرفت»
Age .داري از آب آشاميدني سالم است. از آنجايي كه
op) es Sa Sa) sae ya
گرو بهره مندي از آب آشاميدني مطلوب میباشد.بدون
تامین آب سالم جايي براي سلامت مثبت و رفاه جامعه
جرب یار در
صفحه 8:
" آب ان دو بعد بهداشتي واقتصادي حائز اهميت است:
ا ۱
بخش فعالیت كشاورزي است.
* از بعد بهداشتي آب با کیفیت تضمین کننده سلامت انسان
أ
35
صفحه 9:
* بیماریهای منتقله به وسیله آب هنگامی رخ می دهند که
عوامل بیماریزا توسط انسان همراه آب آشنامیدنی شوند و
ا كت
errr ee rte etn) ۱
اشواد.
صفحه 10:
آب آشاميدني» علاوه بر سالم بودن لازم است ياكيزه نيز
ا 0
ممكن است مورد اعتراض مصرف کننده قرار گرفته و
Der) ۳
کند که از نظر کیفیت شيميايي و ميكرويي» نامطلوب باشد.
صفحه 11:
eS ie
" )- عاري از عوامل زنده بيمارهزا باشد© - عاري از
مواد شيميايي زيان آون”باشد© - بدون رنك و بوء و طعم
ا ا ل ا 2 20
0
باشد
* آبي که يك یا دو مورد از ويژگيهاي فوق را نذاشته باشد
(بویژه مورد يك و دو) آن را آلوده و براي شرب غیرقابل
مصرف متيّدانند.
صفحه 12:
و(
ز شرار زیت بود انش تور سای دسلیه louie,
م ۱
وقوع حوادث و سوانح طبيعى و غير طبيعى , وضعيت
های نامناسب زیستی در برخی از. مناطق » کمیود تسهیلات
ار
een ees) سر
بیمازیهای واگیردار خصوصا بیماریهای منتقله از آب و
غذا بوده و می باشد
صفحه 13:
* افراد جامعه بايستي به سئوالات زیر به آساني پاسخ دهند :
۴ .۰ اهمیت بهداشتي آب چیست؟
oa آبي كه براي آشاميدن و ديكر مقاصد بهداشتي در دسترس
eve ee Se ws)
oa آب سالم و ياكيزه جكونه استحصال ميشود؟
RNC ا ل ل ل oat
جكونه تأمين ميشود؟
. آيا منابع موجود آب براي حال و آينده جمعيتها كافي است؟
1 منابع آلاینده منابع آب و سيستمهاي تهیه و توزیع کدامند؟
صفحه 14:
* بنابر اين تأمین آب آشاميدني سالم و پاکیزه مبتني است بر
آگاهي و مشارکت همه جانبه جامعه درخصوص بهره
Pere re eam its) ees,
ا or ۱
احساس مسئولیت و پشتيباني جوامع محلي است» بطوریکه
جامعه در تمامي مراحل توسعه منایع» انتال» بهسازيي»
۲ D S|
اقداعات عملي» مسئولین محلي ربا در تهیه و تأمين آب
ا 0
صفحه 15:
* آلودگي با منشاء زیست شناختي در آب شامل:
و
اسوال به عات اشر يشياترلي: لبتر بير رزيس ر بساري ناشي از
پرسینیا آنتروکولیتیک و ناراحتي گوارشي ناشي از کمپیلوباکتر ها
و PS Dg Nes IN Ay SSAA
از ويروسهاي كوكساكيء اكو.و كاستروآنتريت ويروسي.
" ج) يروتوزوئرها: آميبيازيس» زيارديازيسء بالانتيديازيس
" د) كرمهاي انكلي: شيستوزوميازيسء بيماري خارش شناكران»
0
دار و wp BIAS
eae" 5 ريق
صفحه 16:
كت
ا دشم
* 1 بيماريهايي که املاح محلول در آب آشامید نی علت اصلی آن را
تشکیل می دهند:
ا ا BO) NSP SSeS eho
CEUs ae le Teper Sones Enns sy)
سر سر ۱
صفحه 17:
" ©- بيماريهايي كه آب وسيله انتقال بيماربي است كه شامل:
" )- ويبريو كلراء عامل وبا 0120167۵ ۲۵۲/۵
* ©- سالمونلا تيفي» عامل تب روده 17177[ 177011010
Cove ا ۱/۱۰
* <0- فر انسيسلا تو لارنسيسء عامل تو لارمي 171211015
اا ا ا 6
© مايكوباكتريوم توبركولوزيس» عامل سل
م 7
THe) heh ge OE ee en اه 3s 0
ور و تا
i [G2]
صفحه 18:
0 ا 3
بيماري است:
eee pero ا ل
مدیننسیس4
2 شا وهی ی
در انتشار آن نقش دارد
Fe و
صفحه 19:
- ( رویکرد رفثاري حاضل از آموزش بهداشث آب در جامعه)
i آب :
Se Eh Me ON ORR De RPO =f
pee Fae ی
براي مقاصد بهداشتي نظیر استحمام شستشو و تميزي از آب
متناسب gi ao gee
ee eke ere rere Be ا لك
0000
ا نگداري
أم كردد
een een A |
5 الي al eye
۱ ae
داشته
صفحه 20:
* بهسازي آب :
۳ en ee ED ne Nn S Sia
* در. مناطقي که امکان آلودگي به انگلهايي نظیر کرم پیوك یا
تخم انگلها وجود دارد » آب صاف شود و یا حداقل»
رح
صفحه 21:
9
۱ Ferrel
جمع آوري گردد که آلودگي پیدا نکند
ل اعرية ام ان بیج آری بات
صفحه 22:
و
و
تمیز مي شود ذخیره نمود.
ا ل
gp INBS 9 0 385 00
صفحه 23:
eR RTS eS eer
" هنكام برداشت آب از ظروف ذخيره بايستي توجه
داشت توسط ظروف برداشت نظير ليوان» دست يا
عوامل خارجي آلودكي بيدا نكند.
صفحه 24:
* مصرف آب :
ادن Se a ae
مقادير متناسبي بايستي براي شرب يا ديكر مصارف
برداشت نمود. تقریبا مقدار (0*00-(00 لیتر براي مصارف.
|
صفحه 25:
توصيه هاي بهداشتي:
" |)-رعايت بهداشت فردي و محيط
ول
شرب استفاده نكردد.
* مدعدم استفاده از فاضلاب خام براي آبياري سبزیجات
- عدم استفاده از قالبهاي يخ كه در مَعَابِروكنارخيابانها
OE Pere ee res ay
or آب وله کشي موجود در پارکها که بابوهاي هشدار
دهنده مانند آب:قايل شرب است استفاده كردد.
صفحه 26:
: ردن
EY et SCENTS CSI NOS IO mer
Pe oe AEN
Tee eat CPT 1 8 2
emrereh ل
صفحه 27:
۱ (Oe
wf
" 00- لوله هاي انتقال آب نبايد ازقسمت زيرين لوله ها و
مجاري فاضلاب عبور داده شود.
" © .شناكردن در استخرهايي كه اصول و مقرريات
بهداشتي را رعایت مي کنند صورت پذیرد.
RAB TERNS Seer r erp rey eave eB (cc Bs
صفحه 28: