صفحه 1:
به نام خداوند جان آفرین تیه کننده :مقصود امیرپور ‎sf‏ ‏ای تخصصی (/۳1)) مهندسی محیط زیست"

صفحه 2:
بیماری التور( وبا ) Vibrio cholerae 8 5

صفحه 3:
* اساس بیماری زایی باسیل التور * عوامل مربوط به میکروب وبا * علایم بیماری وبا + تعریف مورد مشکوک * پیشگیری بیماری os

صفحه 4:
درهمه شرایط و در همه زمان ها پیشگیری و کنترل بیماری وبای التور اولویت اول- .را در میان بیماری واگیر دار دارا می باشد بیماری وبا علاوه بر سرعت بالای ابتلاء و سرایت و مرگ و میر ‎WL‏ دارای جنبه ه- . هاى اجتماعی ؛ اقتصادی و سیاسی است

صفحه 5:
وبا * وبا بیماری ای است که از طریق لب توسط باکتری ویبریوکلرا ایجاد می شود. " در گذشته در ایران به نام مرگامرگی خوانده می شده است. * این باکتری با نوشیدن لب آلوده يا خوردن ماهی نيخته یا خوردن صدف ها وارد بدن می شود . “ بيشترين راه انتقال وبا در ایران سبزی های آلوده است .

صفحه 6:
"وبا در طول تاریخ هفت بار همه گیری جهان گستر داشته است .در قرن نوزدهم چندین بار در اریپا همه كير شد اما امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و غیر بهداشتی آب های آشامیدنی دیده می شود .

صفحه 7:
تعریف و کلیات: لأ بيمارى وبا یک بیمار عفونی با اسهال حاد آبکی است که عامل آن باسیل ویبریو کلرا است. 25205 باسيل ويبريو كلرا است .

صفحه 8:
تعریف و کلیات: درصد مرگ ناشی از شیوع وبا درصورت عدم پیشگیری ودرمان تا مرز ۳۰ تا ۵۰ درصد قابل پیش بینی است. این بیماری مسری است و از طریق مسافرت و مهاجرت و مرزهای اس توقای رال را ار تا ee.

صفحه 9:
شناسایی باکتری وبا *بیماری ‎ly by‏ نخستین بار به شکل علمی توسط پزشک پرتنالی" گارسیا ده اورتا در هندوستان در سال ۱۵۹۳توصیف شد . جان اسنو پزشک مخصوص ملکه انگلستان" ارتباط ميان وبا و آشاميدن آب را در سال ‎ea), eran cans ANE‏ کج ب لك الل رای و بار در سا ۸۳ باکتری وبا را جداسازی و شناسایی کرد. ee.

صفحه 10:
نشانه های بیماری وبا " آغاز ناگهانی اسهال آبکی شدید و بدون درد و تب " اسهال وبا معروف به اسهال لب برنجی است و فرد بیمار گاه روزلنه بیش از ۳۰ لیتر آب دفع می کند که لین مقدار دفع آب باعث اسیدوز و نهایتا منجر به مرك فرد شود. يب در کر از ۱۵ بیماران» استفرم . احسای نی اي فراری درد قت ساق با ربان خشک ‏ جشم ها کود رفته » نص ناتوان کم شدن ادرار نکته: هر کدام از لین موارد بالا به تنهلیی نشان گر وبا نیستند یک فرد ممکن است همه نشانه های بالا را نداشته باشد. ‎VO me‏

صفحه 11:
نکته: هر کدام از لين موارد بالاجه تتهليى نشنان كر وبا نيستند يك فرد ممكن است همه نشانه های بالا را نداشته باشد مدت زمان بروز بیماری از ۲ تا ۵ روز متغیر است .

صفحه 12:
عامل بیماری : لساعامل ایجاد بیماری باسیل ویبرو کلرا است. ‎sll‏ ترشح شده ازباسیل باعث ترشح املاح ولب والکترولیت از سلولهای روده بداخل فضای روده می باشد وایجاد اسهال ‎Ob‏ وسیع وآبکی می کند. ‎

صفحه 13:
اساس بیماری زایی باسیل التور ‎li ai yd Part (42)‏ ‎iy‏ عامل بيمارى © اننفال لهانى ‎uc‏ از معده © تكثير در روده كويك) ‎ways‏ 0 اسبال شديد© از دست داذن آب واملاع بدن در زمان كم اد کم ‎et‏ ۱ عدم يران أب واملاع لقم ‎os‏ مرگ زودرسس

صفحه 14:
: عوامل مربوط به میکروب وبا - میکروب وبا در گرمای ۵7 درجه به مدت ۳۰ دقيقه کشته می شود. - در آب جوش در چند انیه از بین می رود . - در يخ به مدت © هفته یا پیشتر زنده می ماند . - خنسک شدن و نور آفتاب در چند ساعت آن را می کشد . - با گندزا ها از جمله ‎ay‏ آسانی نابود می شود .

صفحه 15:
علائم بیماری وبا = we

صفحه 16:
تعریف مورد مشکوک وبا > هرفرد بالای ۲ سال که دچار اسهال حاد آبکی شده یا فوت نماید. < هر مورد طنیان بیماریهای اسهالی حاد

صفحه 17:
پیشگیری بیماری وبا مهمترین روش پیشگیری دفع مناسب پساب و جلوگیری از ورود آنها به منابع آب آشامیدنی تصفیه,جوشاندن و کلریده کردن آب شیر و غذاهای آماده باید پس از گرم کردن مصرف شود کنترل بیماری به کمک از بین بردن حشرات‌دور نگه داشتن مواد غذایی از دسترس مگس .گندزدایی سبزی و میوه جات ...

صفحه 18:
تعریف اسهال حاد آبکی : افع سه بار يا بيشتر اسهال أبكى روزانه كه با روزهای دیگر متفاوت بط : بمات كمثر ال دو دنه Oe

صفحه 19:
ع ۰ علائم بالينى: > يك رن رك رق برنج) با تمدله دفعات اجلبت مراج غیر قابل شمارش می باشد. 7 اسهال در لین بیماری بدون داشتن کرامپ, دل پیچه و درد شکم می باشد و معمولاً بدون خون می باشد. "7 کاهش وزن بدن تا 2۱۰ بدلیل از دست دادن حجم مایعات بدن می ياشد. این ال می تون همراه ۱ استراغ بنون دقشی ‎Sh Go Eo Sl‏ 7 اسهال بدون بو و یا بوی درحد خفیف و شبیه به ماهی می‌باشد.

صفحه 20:
7 فشار خون پایین ونبض ضعیف 7کرامپ و درد شدید در اندام تحتلنی بخصوص درناحیه ساق پاها وعضلات 7 خواب آلودگی و عدم هوشیاری << كم آبى خفيف: منوسط نا شید *دراين بيمارى تب وجود ندارد. Oe

صفحه 21:
اسهال آبکی و سفید رنکگ

صفحه 22:
‎-١‏ منابع آبی و آب های آلوده به مدفوع انسانی ۲- غذاهای آلوده سبزیجات ومیوه جات آلوده ۳-دست های آلوده به محتویات عفونی مدفوع ۶- مگس و حشرات بعنوان ناقلین وبا ‎

صفحه 23:
عوامل مربوط به شرایط محیطی : * مناطق شهری فاقد لَب سالم و بهداشت محیط در خطر همه گیری بیشتری هستند . *مناطق شهری که آب به مقدار كافى كلر زنى نشده اسست * مناطق روستايى كه دسترسى به لوله كشى و جاههاى حفاظت شده ندارند * مناطقى كه توالت و سيستم فاضلاب در آن استفاده نمى شود . " پائین بودن بهداشت فردی . نبود آموزش ۰ بدی کیفیت زندگی آب و مواد غذایی VW -

صفحه 24:
ایجاد اپیدمی های بزرگ ميزان مرك و مير بالا ' ترس در بين ملتها و كشورهاى دركير تهديد بين المللى

صفحه 25:
اپیدمیو لوژی(پراکند کی بیماری در جنس ...) بیماری وبا * هر دو جنس مرد و زن در همه سنین به بیماری گرفتار می شوند ۳ در مناطقی که وبا بومی است میزان حمله وبا در کودکان بیشتر است . * بیماری بیشتر در فصل گرم سال بروز می کند . " ویبریو کلرا در محیط اسیدی نابود مى شود. ee

صفحه 26:
وضعیت آماری بیماری وبا در سال ۱۳۹۲ در ‎ol»!‏

صفحه 27:

صفحه 28:
ورود غیر مجاز اتباع خارجی و پراکندگی فراوان آنها در استانهای جنوب شرقی کشور "آلودگی آب های سطحی با مدفوع اتباع بیگانه پراکنده در منطقه <عدم آبرسانی استاندارد

صفحه 29:
انتشار جغرافیای موارد بیماری وبا در کشوربر حسب استان - ۱۳۹۲

صفحه 30:

صفحه 31:
راههای پیشگیری و کنترل بیماری ۱- گزارش دهی تلفنی ۳- تهیه نمونه مدفوع ۳ نظارت بر سای #- نظارت بر سالمسازی ‎WBE‏ ۵- نظارت بر دفع صحیح فضولات انسانى و زباله و مبارزه با حشرات 7- آموزش بهداشت همگانی در خصوص رعایت بهداشت فردى لح

صفحه 32:
۷- آموزش پرسنل بهداشتی درمانی ۸- تهیه کلیه ابزار و تجهیزات برای تشخیص پیماری 4- تهیه دارو‌های مورد نیاز بیماران ۰- شستن دستها با آب و صابون بعد از توالت و قبل از صرف غذا ۱- ضد عفونی سبزیجات و میوه جات ۲- عدم استفاده از ‎Ze‏ های نامطمئن ۳- بررسی افرد مهاجر فغنی - پاکستانی - عراقی و غیره

صفحه 33:
" اولین قدم در کنترل بیماری وباتشخیص سریع بالینی و آزمایشگاهی و جدا کردن بیماران و افراد ناقل است " وسایل بیمار باید به طور کامل گندزدایی شود . "رعلیت کامل جدا کردن (ایزولاسیون)در مورد بیمار به عمل آید و ملاقات او ممنوع شود.

صفحه 34:
سه شاعدد ساده و طالیی‌سیلوییشکیر واز ) ازغذای پخته استفاده کنید. آب آشامیدنی خود را بجوشانید یا کلربزنید. دست‌های خود را بشوئید. Oe

صفحه 35:
صائون حامد! استفاده از صابون مابع ‎ros‏ تاكيد بر استفاده از صابون مایع مگر اینکه صابون جامد اختصاصي باشد.

صفحه 36:

صفحه 37:

صفحه 38:
تخریب کانال فاضلاب شهری توسط کشاورزان جهت آبیاری مزارع

صفحه 39:

صفحه 40:

صفحه 41:
خريد مواد غذايى از دست فروشان

صفحه 42:
۱ مراكزة تجمعی: بازارهای روز و اماکن زیارتی کانون‌های درمعرض خط رگسترش بیماری وبا

صفحه 43:
آب لوله کشی سالم و توالت‌های بهداشتی ازمهمترین راه‌های پیشگیری از وبا

صفحه 44:
آبهای آلوده سطحی یکی ازمهمترین منابع آلودگی به وبا

صفحه 45:
گرفتن نمونه باید قبل ازشروع درمان با آنتی نمونه باید در ۵ روز اول بیماری گرفته شود ( زمانی که ویبریو کلرا در مدفوع وجود دارد) تاخیر در شروع درمان کم آبی برای نمونه برداری جایز نیست .

صفحه 46:
zeny ‏شاخص مورد انتظار نمونه بردار‎ jek

صفحه 47:
۳ سواپ را وارد مقعد کرده (به ادازه ۲ تا ۲ سانتی متر داخل اسفنکتر رکتوم و چرخاندن ) ۳ سواپ باید آغشته به مدفوع شود. * سواب را در محیط انتقال کری بلر قرار داد نوک سواپ را در داخل محیط کری بلر قرار دآده فل اماف سول ‎BES‏ ۳ در پیج لوله را سر جایش گذاشته ومحکم ببندید. ور در ی لا یی کات رنه ‎EUS on eee sly‏ * فورا نمونه را همراه با فرم تکمیل شده مشخصات به آزمایشگاه بفرستید.

صفحه 48:
"نمونه باید درست تهیه شده باشد . "نمونه باید درست نگهداری شده باشد . ”نمونه بايد درست ترانسپورت (حمل) شده باشد .

صفحه 49:
eu isi ahs S ‏محیط انتقال نیمه‌جامد‎

صفحه 50:

صفحه 51:
درمان(جبران کم آبی) : * هدف از درمان. جایگزینی آب والکترولیت‌های از دست رفته از طریق اسهال و استفراغ است. * درمان مناسب وبه موقع منجربه کاهش زنجیره انتقال و کاهش موارد مرگ ومیر می شود. ~ ee

صفحه 52:
بهترین مایع خوراکی در درمان وبا ۳5 ۵)یودر آب و الکترولیت ۸۰ ا ‎٩۰‏ درصد از بیماران رابا محلول 06۲8 جبران د استفاده از پودر 00368 مرگ ناشی از هبا را از ۵۰ درصد به یک درصد تقلیل داده است.

صفحه 53:
روش صحیح شستشوی سبزیجات ومیوه جات خام مصرفی مرحله اول: پاک‌سازی مرحله دوم : انگل زدایی ۵-۳ قطره ملیع ظرفشهیی به ازای یک لیتر آب درظرف مناسب و عمیق ريخته و پس از ایجاد کف آب» سبزی را بمدت ۵ دقيقه درآن نگه می داریم. مرحله سوم : گند زدایی یک گرم(نصف قاشق ژاول ۵ درصد در ۵ بری) بودرپرکلرین۷۰ 1 هیا دو قاشق مرباخوری آب أب ريخته و بمدت ۵ دقیقه نگه می‌داريم. مرحله چهارم : فستشو و آیکشی بعد از خارج کردن سبزی از محلول گند زداآن رابه خوبی‌با لب سالم شسته و آب کشی می کنیم (دراین مرحله سبزی آماده خوردن است)

صفحه 54:
۱. شناسایی موارد مشکوک (بیماریابی) ۲. درمان بیماران ۳ تهیه و ارسال نمونه های آزمایشگاهی 5. جمع آوری و گزارش اطلاعات ۵.آموزش عموم مردم

صفحه 55:
:تعر یف طغیان " زمانی که دونفریا بیشتر از افرادی که علایم بیماری مشترکی دارند واز یک غذا يا آشاميدنى مشترک تهیه شده از یک محل استفاده نموده اند طغیان بیماری مطرح می شود. ۲ شاخص مورد انتظار شناسایی طغیان: ۱ مورد در هر ۱۰۰۰۰نفر جمعیت در سال " گزارش دهی طغیان » فوری و تلفنی میباشد. Oe

صفحه 56:
۱- کتاب اپیدمیولوژی عمومی از فریدون عزیزی ۲- مقالات علمی از سابت بانک مقالات ابران لح

صفحه 57:
هر چقدر هم کوچک باشی كاهى ند

صفحه 58:

39,000 تومان