پزشکی و سلامت طب سنتی

علم حفظ الصحه

hefzol_sehe

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “علم حفظ الصحه”

علم حفظ الصحه

اسلاید 1: طبنظريعملي* امور طبيعيه* اسباب و علل* دلائل و علائم* علم حفظ الصحه* تدابير

اسلاید 2: 3

اسلاید 3: سته ضروريه سید اسماعیل جرجانی(خفي علايي): ببايد دانستن كه اسباب تندرستي وببماري شش نوع است وطبيبان آنرا « اسباب السته» گويند و آن عبارت است از: 4

اسلاید 4: بادها: جنوب گرم و تر، شمال سرد و خشك، صبا (مشرق) و دبور (مغرب)معتدل الاهویهنواحي: هفت اقلیم از استوا تا عرض 53 درجه کدام اقلیم معتدل تر؟5

اسلاید 5: مجاورات كوه: جنوب(سرد)،شمال(گرم)، شرق وغرب(معتدل) دریا: جنوب(گرم)،شمال(سرد) خاك : ریگ(خشک)،رس(تر)، شوره زار(گرم) 6

اسلاید 6: مزاج: گرم وتراعتدال مزاج و لطافت هوا الاهویهبهارفصول7

اسلاید 7: الاهویهبهاراحتراز از هر ادویه و اغذیه گرم و ترپرهیز از کثرت تناول مسخنات و مرطبات و افراط در حرکات و حمام و مصرف گوشت.بهترین خوراکیها:شربت لیمو، سکنجبین، آلبالو، زرشک، سماق، انار8

اسلاید 8: الاهویهبهاربهترین تدابیرقی ← بدلیل انجماد بلاغم و رطوبت در معده و نواحی آن و صدردر فصل زمستان مسهل مناسب است (دفع تجمعات زمستان قبل از انبساط درتابستان) خون گرفتن مناسب، مسهل(دفع تجمعات زمستان قبل از انبساط درتابستان) 9

اسلاید 9: تابستانگرم وخشکگرمی هوا ← میل حرارت به سوی ظاهر ←حرارت در باطن ضعیف ←قوه هاضمه ضعیف الاهویهتقلیل در اغذیه و اشربه و ریاضاتمصرف مطفیات صفرا اجاص رمان حماض تمرهندی شربت لیمو سکنجبین فواکه میخوش آلبالو گیلاس و ....10

اسلاید 10: الاهویهسایه و سکون و آرامش و دوری از گرما و هر چیز گرم و خشکتابستان11

اسلاید 11: پاییزالاهویهسرد و خشکامتزاج فصلین: روزهای گرم و شبهای سردتولید خون در بدن کم بدلیل مزاج فصل 12

اسلاید 12: پاییزالاهویهموارد پرهیز: 1- مجففات : غذاها و ادویه - جماع ← مجفف2- مبردات: آب سرد – خواب در مکان سرد – حمام با آب سرد13

اسلاید 13: پاییزالاهویهموارد توصیه:1- تناول مرطبات مایل به گرمی← تعدیل یبوست فصل2- غسل به آب فاتر (نیم گرم)14

اسلاید 14: زمستانالاهویهموارد پرهیز: اجتناب از فصد و حجامت و قی و اسهال قوی (موقع نیاز مسهل ضعیف و متوسط مجاز است)ورزش شدید و قوی 15

اسلاید 15: زمستانتوصیه هاافزایش غذا وگوشت ونوشیدنیهای گرم ،پوشش گرم (لباس های پشمین – شال، فرش گرم و مکان گرم به هنگام خواب)افزایش حرکت و ورزش16

اسلاید 16: الاطعمه و الاشربهفلینظر الانسان الی طعامه(عبس24)هضم پذیری: لطيف، كثيف، معتدلمقدار اخلاط حاصله(غذائیت): كثير الغذاء، قليل الغذاء، متوسط الغذاکیفیت(نسبت) اخلاط حاصله: صالح الكيموس، فاسد(ردي) الكيموس 17

اسلاید 17: لطیف: سرعت هضم  مواد زاید و غلیظ  تولید خون رقیق و با جذب راحت بیماری، اطفال و افراد ضعیفکثیف: سرعت هضم  مواد زاید و غلیظ تولید خون غلیظ با جذب بطئی کارگران و ورزشکارانالاطعمه و الاشربه18

اسلاید 18: 19الاطعمه و الاشربه کثیر الغذا: تولید خلط زیاد، مقدار زیاد خون :گوشت زرده تخم مرغقلیل الغذا: تولید خلط کم، شکم پرکن :مزوره ،کاهو

اسلاید 19: الاطعمه و الاشربهصالح الکیموس : تولید کیموس خوبتولید خون خوب وطبیعی ومقدارکم واندک سایر اخلاط: زرده تخم مرغ نیمبرشتردی الکیموس: تولید کیموس بدتولید اخلاط نامتعادل وناصالح: قارچ ، پنیر کهنه 20

اسلاید 20: 21

اسلاید 21: 22

اسلاید 22: قوانین تغییر عادت1-عادت حکم طبیعت ثانویه رادارد2-عادت بد را از اول کسب نکنید که تغییر آن بسیار سخت است3-اگر واقعا عادت مضری دارید وتغییر آن ضروری است اقدام نمایید در غیر ادن صورت آرامش بدن را بر هم نزنید4- تغییر عادت باید آرام وتدریجی باشد5-تغییر عادت باید با مدارا ونرمش باشد6-عادات(حتی عادات خوب) به حسب سن و فصل و قوت وضعف همیشه یکسان نمی ماند وباید متناسب آنها تغییر کنداصول کلی تدبیر غذایی23

اسلاید 23: تدبیر کمیت غذا به حسب فصول:شتاء: ↑کمیت و ↑غلظت غذا صیف: غذا معتدل لطیف خفیف: در غیر اینصورت↑تحلیل حار غریزی ←ضعف هاضمه ← استرخاء و سستی معدهربیع: اعتدال در فصل ← اعتدال در غذاخریف: اعتدال در غذا ←مایل به رطوبت، لطافت و رقتاصول کلی تدبیر غذایی24

اسلاید 24: اجتناب از کم خوری ← ضعف و لاغریاجتناب از پرخوری ←تخمه اصول کلی تدبیر غذایی25

اسلاید 25: سکون پس از صرف غذااستثناء: چند قدم حرکت ← جای گرفتن غذا در قعر معده ← خواب قبل از انحدار طعام در قعر معده مذموم است.نحوه خواب پس از طعام:45دقیقه تا یکساعت با غذا فاصله داشته باشداگر نتوانست فاصله بیاندازد اول اندکی به سمت راست تا انحدار کاملبعد تا پایان هضم اول به سمت چپو پس از آن به سمت راستاصول کلی تدبیر غذایی26

اسلاید 26: عدم جمع میان اطعمه مختلفهعدم مداومت بر طعام واحدجویدن نیکو ← سرعت هضمقبل از سیر شدن دست از غذا بکشدتعداد وعده های غذا: سه بار در دو روز یا نهایتا“ روزی دو وعدهاصول کلی تدبیر غذایی27

اسلاید 27: بهترین غذا:غذایی که غذائیتش بیشتر است:غدای مطلق- غذای دوایی- دوای غذایینان پاکیزه از گندم بی آفت- گوشت گوسفند سالمبهترین میوه ها با غذائیت زیاد ←انگور رسیده آونگ کردهانجیر رسیدهاصول کلی تدبیر غذایی28

اسلاید 28: جایگاه تناول شیرینی جات در طب سنتی:1- شیرینی های ملایم الحلاوه جزو غذاهای مطلوب است 2- کبد بسیار راغب و عاشق شیرینی است 3- شیرینی بسیار سریع جذب میشود4- بالای غذای اصلی نباید تناول شود (ایجاد سده)-البته در مزاجهای خشک که بلغم در معده ندارند اندکی شیرینی بعد از غذا موجب سرعت وجودت هضم است-5-یا قبل از غذا و یا با فاصله از غذا مصرف شود6- شیرینی هایی که با آرد و روغن ساخته میشوند سده آور ومضرند7-مداومت بر مصرف شیرینی جات باعث استرخاء معده و موجب غلبه دم وصفراستاصول کلی تدبیر غذایی29

اسلاید 29: ظروف مناسب طبخ غذا در طب سنتی ایران:ظروف چینی و آبگینه >> ظروف لعاب دار >> مس تازه قلع نموده >> حدید تازه جید نموده >> ظروف سنگی بدون خلل و فرج >> ظروف گلی یا سنگی رخو (پر منفذ) >> مس و روی و سرب بدون روکشاصول کلی تدبیر غذایی30

اسلاید 30: ترتیب تناول اغذ یه لطیف و غلیظ برای حفظ صحت: هنگام گرسنگی شدید >>> اول غلیظ سپس لطیفهنگام گرسنگی خفیف >>> اول لطیف سپس غلیظهنگام گرسنگی کاذب >>> فقط لطیف اصول کلی تدبیر غذایی31

اسلاید 31: جسمی بسیط ← قابلیت جزء بدن شدن ندارد ←عدم مناسبت میان بدن و آبآب32

اسلاید 32: موارد ممنوعیت مصرف آب:قبل از غذا یا بین آن (بجز گرم مزاج جهت منع احتراق غذا) قبل از انحدار غذا از معده هنگام سیرابیبعد از ریاضات و حرکات شدید (جذب فوری آب سرد ← کاهش حرارت غریزی)بعد از جماع (گرمی و خشکی زیاد اعضاء ← جذب زیاد آب ← کاهش حرارت غریزیآب33

اسلاید 33: موارد ممنوعیت مصرف آب:آب سرد بعد از حمامآب سرد بعد از خواب و بین خوابآب34

اسلاید 34: صبر کردن بر تشنگی: مرطوب را سود دارد و محرور را زیان دارد. آب را اندک اندک باید خورد و نباید به یکباره در معده فروریخت.هر چه مزاج گرم تر ← آب سرد تردر سرد مزاجان ← آب فاترآب35

اسلاید 35: خواب تری ، حرکت گرما از سطح به درون(ظاهر سرد ، باطن گرم)بیداریخشکی ، حرکت گرما از درون به سطح(ظاهر گرم ، باطن سرد)خواب و بیداری36

اسلاید 36: ضرورت خواب: تجدید همگی قوا- مدد روح از تحلیل- تقویت هاضمه- نضج اخلاط و ماده امراض- تغذیه و تنمیه بدن-رفع اعیاء و ماندگی-37خواب و بیداری

اسلاید 37: عوارض بیداری بسیار:ضعف دماغ، سوء هضم، تحلیل مواد و قوا، تحلیل حرارت غریزی، خشکی دماغ، ضعف هضم. 38خواب و بیداری

اسلاید 38: عوارض خواب بسیار:ضعف حافظهسردی مزاج بیماریهای مفصلی وبلغمی39خواب و بیداری

اسلاید 39: خواب های مضر:خواب روز ←( خصوصاً در زمستان ) امراض رطوبیه کثرت نوازل بزرگی طحال بلادت ذهناسقاط شهوت طعام عیلوله: خواب بعد از نماز صبح ← بسیار بداستثنا : قیلوله: در فصول گرم به سبب بلندی روز بد نیست.40خواب و بیداری

اسلاید 40: خواب های مضر:خواب بر گرسنگی ← سقوط قوه و لاغریخواب بر استلقاءخواب و بیداری41

اسلاید 41: خواب در مشایخ نافع تر از دیگران است زیرا :حفظ رطوبت غریزی ← عود رطوبت از دست رفتهجالینوس: هر شب خس مطیَّب میل کنند : کاهو که با ادویه جات گرم مثل دارچین و قرنفل و ... خوشبو شده باشد ← افاویه باعث کسر تبرید و نفخ کاهوقانون: در کسی که خواب او کوتاه است بهترین تدبیر است.خواب و بیداری42

اسلاید 42: احساس خواب در ترمزاجها بیشتر است اما ضرر آن هم بیشتر استاحساس خواب در خشک مزاجها کمتراست اما ضرر کم خوابی هم بیشتر است 43خواب و بیداری

اسلاید 43: حركت و سكونحركت: خروج ماده از قوه به فعل گرمیخشکیسكون:عدم حرکت سردی تری44

اسلاید 44: حرکت = تسخیـنحرکت طولانی=افناء حرارت غریزی = تبـرید افراط درسکون= تولید بیش از حد رطوبات وارده = انغمارحرارت غریزی= تبریـد 45

اسلاید 45: مقدار مناسب ورزش: سرخی پوست، تنفس تند و عرق مناسب ایجاد شود اگر این علایم به افراط رسد باید ورزش قطع شود (ضعف حرارت غریزی)46

اسلاید 46: 47فوايد رياضت: استحکام اندامها تازه کردن حرارت غریزی تقویت قوا دفع بهتر فضولات و مواد زائد (ضروری)

اسلاید 47: زمان مناسب ورزش: - بعداز خروج غذا از معده - در حال گرسنگی نباشد - بعد از دفع ادرار و مدفوع - در متعادل ترین دمای روز 48

اسلاید 48: احتباس و استفراغاحتباس یعنی حفظ مواد ضروری بدن و اخلاط صالحهاستفراغ یعنی دفع مواد زاید و فضولات بدن49

اسلاید 49: 50احتباس و استفراغانواع استفراغ:اسهال و قي (Vomiting) و دفع بادعطسه،سرفه، سکسکه ،ترشحات گوشه چشم ،ترشحات واژن،شير،ادرار بول (Diuresis)،ادرار عرق، ادرار حيضفصد (Venosection) حجامت((Cupping، زالو(Leech Therapy)حقنه (Enema) جماع (Intercourse)

اسلاید 50: احتباس و استفراغ توجه:استفراغ بیش از حد مجفف بدن است زیرا اخلاط اجسامی مرطوب اند.51

اسلاید 51: اعراض نفساني« اعراض نفساني شادي است وغم و خشم و لذت و ايمني و ترس و خجلي و انديشهاي كارهاي مهم و علم هاي باريك و هر يك را اندر تن مردم اثري ظاهر است فزون از اثر طعام و شراب و غير آن از بهر آنكه طعام و شراب و ديگر اسباب بدان زودي اثر نكند كه اعراض نفساني كند، نبيني كه اثر سخني يا چيزي خوش و يا نا خوش كه مردم بشنود يا انديشه كه بر خاطر او بگذرد چگونه زود بي هيچ مهلت بر رنگ روي او پديد آيد و حركت و آواز مردم اندر حال بگردد» اغراض الطبيه و المباحث العلاييه 52

اسلاید 52: غضب  حرارت را ناگهاني به بيرون مي راند.لذت  حرارت را كم كم به بيرون مي راند.ترس  حرارت را ناگهاني به داخل مي راند.اندوه  حرارت را كم كم به داخل مي راند.53

اسلاید 53: اعراض نفساني54

اسلاید 54: اعراض نفسانيتوجه:افراط در حرکات نفسانی زیان آورست اما افراط در سکون نفسانی نیز مضر و موجب بلادت ذهن وبرودت بدن میشود.55

اسلاید 55: اعراض نفسانينکته:حکما معتقدند تصورات نفسانی نیز بر بدن ومزاج فرد موثر است.تصور شادیتصورات ترسناکتصور صحت یا مرض56

اسلاید 56: والحمد لله رب العالمين

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید