درمان فمینیستی
اسلاید 1: درمان فمینیستی
اسلاید 2: تاریخچه درمان فمینیستی:درمان فمینیستی بر خلاف نظریه های دیگر روان درمانی محصول کارهای یک یا چند نظریه پرداز خاص نیست بلکه محصول فعالیت های زنان در رشته های گوناگون دانشگاهی است که همگی معتقدند زن ها موجودات ارزشمندی هستند و باید تغییرات اجتماعی خاصی به نفع آنان روی دهد. درمان فمینیستی، جنسیت و قدرت را محور فرایند درمان قرار می دهد.و به عنوان روشی برای رسیدگی به سلامت روان زنان در جوامع دچار تبعیض جنسی مطرح شد. درمان فمینیستی چهار چوب هشیارانه،همسان و منسجمی به وجود می آورد تا درمانگر بتواند تاثیر تعداد نقش های اجتماعی بر سلامت روان زنان (و مردان)را از طریق تزریق ارزش های فمینیستی در درمان سلامت روان بررسی کند. این رویکرد بر این اصل استوار است که برای شناختن یک فرد ضرورت دارد که بستر اجتماعی وفرهنگی ای که در مشکلات فرد دخالت دارند، در نظر گرفته شود.
اسلاید 3: امواج فمینیسم:فمینیسم از طرفی ایدئولوژی است و از طرف دیگر،جنبش تغییرات اجتماعی سیاسی .فمینیسم بر این باور است که زن و مرد ذاتا برابر اند و بنابراین باید در تمام حوزه های زندگی با آنها یکسان برخورد شود.اکثر جوامع سنتی به گونه ای بوده اند که برای مردان امتیازات سیاسی،اجتماعی و اقتصادی قائل بوده اند و به شکل نظام مندی زنان را گروه زیر دست می دانسته اند؛معنای این قضیه آن بوده که زن ها باید در راه برابری و تساوی تلاش کننداگر چه فمینیست ها به طور کلی با این باورها موافق اند ولی در مورد روش دستیابی به برابری سیاسی ،اجتماعی و اقتصادی اختلاف نظر دارند. موج اول فمینیسم بین سال های 1800 تا 1930 اتفاق افتاد،تغییرات چشمگیری در جایگاه حقوقی زنان در ایالات متحده امریکا رخ داد.
اسلاید 4: موج دوم فمینیسم در دهه 1960 شکل گرفت. که از چهار گروه کلی و دارای همپوشانی زیر تشکیل شده بود.1_فمینیست های لیبرال:روی کمک کردن به زنان برای غلبه کردن بر محدودیت ها و قید وبندهای الگوهای جامعه پذیری آنها تاکید می کنند.آنها معتقدند که زنان سزاوار برابری هستند زیرا از همان توانایی های مردان برخوردارند.آنها باوردارند که اگر محیطهای کاری و اجتماعی سوگیری نداشته باشند تفاوت های موجود بین زنان و مردان کمتر مشکل ساز خواهد بود.هدف های اصلی درمان :قدرتمند کردن زنان ،افزایش شأن ومنزلت ،کامروایی شخصی وبرابری 2_فمینیست های فرهنگی: معتقدند که ظلم و ستم از کوچک شمردن توانایی های زنان توسط جامعه ناشی می شوند. آنها بر تفاوت ها بین زنان و مردان تأکید می کنند و معتقدند که برای برطرف کردن ظلم و ستم باید فرهنگ از حقوق زن دفاع کند تا اینکه جامعه مهرورزتر، شهودی تر، ذهن گرایانه تر و ارتباطی تر شود. هدف اصلی درمان: دگرگونی اجتماعی از طریق القای ارزش های فمینیستی در فرهنگ است(مانند مشارکت، نوع دوستی و ارتباط).
اسلاید 5: ۳_فمنیست های رادیکال:روی سرکوب زنان که در مردسالاری تثبیت شده است تمرکز می کنند و به دنبال تغییر شود. آنهاسعی دارند روش های مرد سالاری حاکم را بر تمام زمینه ها از جمله کارهای خانه داری، پرداخت حقوق، خشونت و فرزندپروری مشخص کنند و آنها را زیر سوال ببرند. هدف های اصلی درمان: دگرگون کردن روابط جنسیتی، تغییر دادن جامعه از طریق عمل گرایی هستند. درمان به صورت اقدامی سیاسی با هدف دگرگون کردن جامعه و بالا بردن خودمختاری زنان در مورد مسائل جنسی و تولید مثل.4_فمینیست های سوسیالیست :معتقد بودند ظلم تابع تاثیر ترکیبی تمام علل نا برابری است.از قبیل طبقه،نژاد،ملیت،سرمایه داری،اقتصاد،کنترل تولید مثل و میل جنسی و اجتماعی شدن و این نا برابری ها در نظام های اجتماعی روز مره اعمال شده اند.
اسلاید 6: موج سوم فمینیست: فمینیست های دو رگه ای هستند که دغدغه های کلی دارند.آنها به معضلاتی همچون حفظ محیط زیست،جهانی شدن ، شرکتی سازی کارگر بین المللی،تبعیض نژادی ، معضلات گرایش جنسی و مهاجرت از جوامع متنوع و پدر سالار می پردازند.موج سوم فمینیست که امروزه در آن به سر می بریم عبارتند از:فمینیست های پسا مدرننظریه پردازان مردان هم جنس خواهفمینیست های زنان هم جنس خواهفمینیست های زنان رنگین پوستفمینیست های جهانی
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.