روش تحقیق
اسلاید 1: انواع روش تحقیق از نظر روش جمع آوری اطلاعات روشهای تحقیق از نظر روش جمعآوری اطلاعات به شرح ذیل قابل تقسیم میباشدالف. روش کتابخانهایب. روش تحقیق میدانیج. تحقیق همبستگی یا همخوانید.تحقیق تجربی حقیقیذ. تحقیق تجربی نیمه حقیقیر. تحقیق عملی(ویژه محیطهای آموزشی)ز. تحقیق علی یا پس از وقوع
اسلاید 2: روش کتابخانهایدر تمام تحقیقات علمی مورد استفاده قرار میگیرد و در بعضی از آنها موضوع تحقیق از نظر روش، از آغاز تا انتها متکی بر یافتههای تحقیق کتابخانهای است . در تحقیقاتی که ماهیت کتابخانهای ندارند نیز محققان ناگزیر از کاربرد روش کتابخانهای در تحقیق خود هستند. در این گروه تحقیقات، محقق باید ادبیات و سوابق مساله و موضوع تحقیق را مطالعه کند. در نتیجه، باید از روش کتابخانهای استفاده کند و نتایج مطالعات خود را در ابزار مناسب شامل فیش، جدول و فرم ثبت و نگهداری و درپایان به طبقه بندی و بهره برداری از آنها اقدام کند.
اسلاید 3: روش کتابخانهای(ادامه)با توجه به نقش روش کتابخانهای در تحقیقات علمی، لازم است محققان از این روش مطلع باشند. نخستین گام در مهارت تحقیق کتابخانهای، آشنایی با نحوه استفاده از کتابخانه است، یعنی محققان باید از روشهای کتابداری، نحوه استفاده از برگهدان و ثبت مشخصات منابع، نحوه جستجو و سفارش کتاب آگاهی یابند. کتابخانهها از نظر دسترسی محقق به منابع به سه گروه تقسیم میشوند.
اسلاید 4: روش کتابخانهای(ادامه)نخست، «کتابخانههای باز» که در آنها محقق میتواند آزادانه میان قفسهها رفت و آمد کند، کتابها را مورد وارسی قرار دهد و کتاب مورد نظر خود را انتخاب کند. دوم، «کتابخانه های بسته» که درآنها محقق امکان دسترسی مستقیم به منابع را ندارد و باید تمام تقاضاهای خود را به کتابدار تحویل دهد. سوم، «کتابخانههای نیمه باز» که در آنها بخشی از منابع به طور مستقیم در دسترس محقق قرار دارد و قسمتی دیگر در اختیار کتابداران است .
اسلاید 5: روش کتابخانهای(ادامه)به عبارتی دیگر، منظور از مطالعات کتابخانهای مطالعاتی است که موضوعات مورد مطالعه در اختیار و دسترس محقق قرار نداشته و غالباً مربوط به گذشتهای دور یا نزدیک میگردد. به همین دلیل غالباً اصطلاح مطالعات کتابخانهای را مترادف با مطالعات تاریخی بکار میبرند.
اسلاید 6: روش کتابخانهای(ادامه)بعنوان مثال تحقیق در زمینه طبقات اجتماعی یا سلسله مراتب اجتماعی عصر صفویه و یا تحقیق در باره سهم اقشار مختلف اجتماعی در انقلاب مشروطیت ایران را در ردیف مطالعات کتابخانهای محسوب مینمائیم. در این روش منابع اصلی مورد استفاده, کتب و مدارک منثور و منظومی است که از آن دورهها بجای مانده است .
اسلاید 7: روش تحقیق میدانیدر این روش محقق مدتی در میان جامعه مورد تحقیق خود زندگی میکند و به تحقیق درباره موضوعی خاص در آن محیط میپردازد. محقق هیچگونه دستکاری در محیط انجام نمیدهد، بلکه بدون هیچ دخالتی در جریان طبیعی رویدادها تا آنجایی که میتواند اطلاعات جمع آوری میکند در این تحقیق میدانی، مشاهده عنصر اصلی را تشکیل میدهد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.