separ_dar_vavi_Sib

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “سپردار واوی سیب”

سپردار واوی سیب

اسلاید 1: تهیه کنندگان:مرجان فرزی زادهزیر نظر استاد: دکتر رمضانیاردیبهشت 91

اسلاید 2: سپردار واوی سیب(Diaspididae, Homoptera) Lepidosaphes malicola

اسلاید 3: حشره کامل:* سپر حشره ماده گلابی شکل، کشیده و باریک خمیده به شکل واو به طول 1/8 تا 3/5 میلیمتر به رنگ کرم تا قهوه ای روشن .

اسلاید 4: * سپر پوسته سن یک به رنگ نارنجی و در دنبالۀ آن پوستۀ پورۀ سن دو به رنگ نارنجی متمایل به قهوه ای پوشیده از ترشحات مومی نازک و سفید، سپس سپر حشره بالغ قرار گرفته که بخش بزرگی از ساختمان سپر را تشکیل می دهد .

اسلاید 5:

اسلاید 6:

اسلاید 7:

اسلاید 8: * حشره ماده به رنگ سفید شیری و گاهی متمایل به زرد و یا ارغوانی کمرنگ به طول 1/2 تا 2 میلیمتر بوده که در زیر سپر خرطوم باریک و ابریشمی مانند خود را در بافت گیاه میزبان فرو می برند .

اسلاید 9: * سپر پورۀ سن دوم نر باریک و خیلی کوچکتر از سپر ماده است.* کناره های پهلویی آن موازی و پوستۀ پورۀ سن دو به رنگ نارنجی طلایی است.

اسلاید 10: * حشره نر پس از گذراندن دورۀ شفیرگی از زیر سپر بیرون آمده و به پرواز در می آیند .* حشرات نر دارای یک جفت بال، چشم، شاخک، پا و زائده ای در انتهای شکم می باشند .

اسلاید 11: تخم :* تخم ها بیضی شکل به رنگ شیری و در ردیف های منظم در زیر سپر، پهلوی هم چیده شده اند .

اسلاید 12: * سپردار واوی سیب زمستان را به صورت تخمهای سفید رنگ شکری به تعدادی در حدود 100 عدد در زیر سپر ماده می‌گذراند. تخم‌ها دارای دیاپوز اجباری می‌باشند. پوره‌ها در شرایط کرج در اواسط اردیبهشت ماه بیرون می‌آیند و به خوبی روی تنه درختان میزبان حرکت می‌کنند و به سهولت توسط باد جابجا می‌شوند. پس از پیدا کردن محل مناسب بلافاصله تغییر جلد می‌دهند. پاها و شاخک‌ها را از دست داده و ثابت می‌شوند. در این موقع در اطراف بدن حشره رشته‌های مجعد مومی شبیه به پنبه مشاهده می‌شود که به مرور متراکم شده و به صورت هاله‌ای اطراف بدن حشره را می‌گیرد .

اسلاید 13: نباتات میزبان :* در درجه اول سیب و سپس درختان هلو، گلابی، گردو مورد حمله قرار می گیرند .* در روی درختان بید، تبریزی، یاس و عدۀ دیگری از درختان زینتی نیز مشاهده شده است .

اسلاید 14: نحوه خسارت :* شپشک ها در مدت کمی، تنه و سر شاخه ها و میوه ها را فرا گرفته و شیره گیاهی را می مکند . در نتیجه برگ ها زرد شده، می ریزند و میوه ها نیز ریزش می نمایند . سرشاخه ها به علت کندی جریان شیره گیاهی ضعیف و خشک می شوند .

اسلاید 15: * سپردار واوي سيب به تمام قسمت‌هاي هوايي درخت سيب از قبيل تنه، شاخه، برگ و ميوه حمله مي‌نمايد . درختان آلوده داراي برگ‌هاي كوچك و پريده رنگ، ميوه‌هاي بدشكل و ريز و سرشاخه‌هاي خشك مي‌باشند .

اسلاید 16: زیست شناسی :* این شپشک پاییز و زمستان را به صورت تخم زیر سپر ماده به سر می برند . خروج پوره ها از تخم های زمستان گذران از اواخر فروردین ماه شروع و 15 روز طول می کشد تا کلیۀ تخم ها تفریخ شوند .

اسلاید 17: * زمانی که %80پوره ها تفریخ شده اند روی شاخه های آلوده کرکهای سفید مایل به نارنجی مشاهده می گردد .* در این حالت هنوز سپر به طور کامل روی پوره ها تشکیل نگردیده و معمولاً در نیمۀ اردیبهشت تا اوایل خرداد ماه ممکن است به طول بیانجامد .

اسلاید 18:

اسلاید 19: * دورۀ زندگی نسل اول 60 تا 70 روز است .* نسل دوم ( بهاره ) تخم ریزی خود را از اوایل تیر ماه شروع و دوره جنینی تخم، بیست روز است .

اسلاید 20: * به طور کلی زمان حضور حد اکثر پوره ها 12 تا 15 روز بعد از ظهور اولین پوره ها در هر نسل است .* پوره های نسل دوم از دهۀ سوم مرداد ماه کم کم به حشره کامل تبدیل می شوند . و در نیمۀ دوم شهریور ماه تخم ریزی خود را آغاز می نمایند . تخم ها تا بهار سال بعد باقی می مانند .

اسلاید 21: مبارزه : 1)شیمیایی* زمانی که هنوز سپر به طور کامل روی پوره ها تشکیل نگردیده و %80 پوره ها ظاهر شده اند ( برحسب درجه حرارت محیط در نیمۀ اردیبهشت تا اوایل خرداد ماه ) مناسب ترین زمان سمپاشی است .

اسلاید 22: * این سمپاشی علیه نسل اول کاملاً مؤثر است ولی در صورتی که شپشک های مادر بعداً نیز به تعداد زیاد تشکیل شوند، سمپاشی نوبت دوم در نیمۀ تیر ماه تا اوایل مرداد ماه لازم است.

اسلاید 23: * سموم فسفرۀ مخلوط با روغن تابستانه بسیار مناسب بوده و سم سوپر اسید %40 به نسبت 20 سی سی مخلوط با روغن تابستانه ولک 100 تا 150 سی سی در 20 لیتر آب نتیجۀ رضایت بخشی داشته است .

اسلاید 24: * به جای سوپر اسید می توان از گوازایتون %20 به نسبت 40 سی سی در 20 لیتر آب به اضافۀ روغن استفاده نمود .

اسلاید 25: 2)بیولوژیکی Fiscus = (physcus) testaceus Aphlinidae * علاوه بر تعداد زیادی از کفشدوزک‌ها، زنبورهای پرازیتوئید فوق از خانواده Aphelinidae زمستان را به صورت لارو در داخل بدن حشره ماده می‌گذرانند و در بهار موقعی که پوره‌ها شروع به تعویض جلد کردند این زنبورها خارج شده و در بدن پوره‌های سن دوم شروع به تخم ریزی می‌کنند .

اسلاید 26: Hemisarcoptes malus (Acari: Hemisarcoptidae) * کنه فوق پرداتور تخم شپشک واوی سیب بوده و خود و پوره‌هایش از تخم این حشره تغذیه می‌کنند .زمستان به صورت ماده بالغ در بین توده‌هایتخم در زیر سپرهای این حشره سپری می‌کنند .

اسلاید 27: پایان

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید