صفحه 1:
صفحه 2:
در چه ظروفی غذا بپزیم و بخوریم تا سالم تر باشیم؟
ظروف روبی (روحی)
صفحه 3:
ظروف رویی- یا در تداول عامّه: روحی- از دیرباز مورد اقبال
مردم ما بوده اند و بخش اعظم ظروف هر اشيزخانه را
تشکیل می دادند.
در یکی دو دهه اخیر, آن چه به عنوان ظروف رویی, ساخته
و عرضه می شود, از جنس آلومینیوم است.
بیش از نیمی از ظروف پخت و پز امروزی آلومینیومی
هستند.
صفحه 4:
روى:
لین عنصر فلزی نسبتا سبک. تاحدود زبادی رسانا و منتقل کننده
حرارت است.
لین ویژگی ها موجببه کارگیری ّن در تولید ظروف خانگی شده
بود.
*# امروزه استفاده از لین گهنه ظروف (تاحدودی به خاطر قیمت گرانتر از ظروف
آلومینیومی) کم شده. به ندرت در بازار به فروش می رسند.
صفحه 5:
روی از بون های ضروری برای بدن انسان است:
مقادیر اندک روی برای:
رشد قدی کودکان
سلامت مو و ناخن مفید است
خنثی سازی عوامل و فلزات سمی وارد شده به بدن
56
مفيد است.
صفحه 6:
کمبود روی نسبتا شابع است و در کودکان. جوانان و خانم GH
شیرده و باردار زیادتر دیده می شود.
آسیب پرزهای چشایی؛
کاهش اشتها؛
عقب افتادگی بلوغ جنسی و
اختلالات گوارشی
از عوارض کمبود روی هستند.
لذا روی عنصری کاملا ضروری است:
صفحه 7:
با توجه به ضرویی بودن عنصر بوی برای بحن. استفاده از
ظروف رویی که باعث افزایش سطح سرمی يون روى در
بدن ما مى شوند می تواند مقید باشد.
صفحه 8:
عوارض مصرف زباد روی:
پخت غذا به وبژه غذای اسیدی(ترش) و نگهداری غذا در ظروف
رویی موجب ورود مقدار زیادی از این فلز به داخل غذا می شود.
دریافت زیاده از حد و طولانی مدت این فلز. مسمومیت جدی می
دهد.(اسهال. سردرد. تهوع و استفراغ (ung