صفحه 1:
a Foods
Pewee) By)
و م
صفحه 2:
v با توجه به تعریف. غذای عملگرا غذابی است که محتوی
اجزابی باشد که بهبود دهنده سلامت و پا کاهش دهنده
خطر ابتلا به بيماري باشد.
i 2
در کاربردی تریی نت بندي ها غذاهاي عملکر به دو
گروه طبيعي و فرآوري شده تقسیم مي شوند . البته ۱
تمام غذاهاي عملگر باید به تأیید ۴2۸1 برسد. .
صفحه 3:
—_
در ایالات متحده آمریکا کلمه 0۷2۲6۷۲۱۲۵1 براي
توصیف غذاهای عملگر در نظر گرفته مي شود درحالیکه
در اروپا oslo ce i functional food 0<( 394
تال آتکه دانشمندان آمربكايي بك وجه تمایز مشخص
بین غذاهاي مغذي غني شده و مکمل هاي لبني قائل
هستند,این درحالي است که بالات متحده آمریکا و
اتحادابه اروپا هر دو حد فاصل مشخص بین غذاهاي
و داروها قائل هستند.
صفحه 4:
6ماده غذایی طبیعی که حاوی ترکیبات سلامت بخش
هستند مانند میوه جات. سبزبجات و سیر
x
#6ماده غذايي غني شده مانند آرد غلات غني شده با آهن و
۴ ۷۱۲ ها
x
#6ماده غذايي داراي تر کیب میکروب عملگر مانند
هاي يروبيوتيك
صفحه 5:
اسيدهاي جرب
(سیدهایچرنتاتفیر
لشباع) 7
PUFA
EPA/DHA/ALA
(conjugated linoleic acid)
CLA
صفحه 6:
oo Se
ایزوتیوسیانات له سولفورافان
oO +
v هه
۷استرول ها و استانول هاي كياهي 4ه استرول ها و استائول هاي
آزاد. استرهاي استرول و استانول
سم هج
لوس تحت Omg
حصو
ترآ ور سس ابزوفلاوون. لیگنان
۷ ویتامینها
صفحه 7:
م
¥ يك دسته از رنگدانه هاي طبيعي محلول در چربي هستند که در گیاهان؛ ۱
جلبكها و باكتري هاي فتوسنتزكننده بيدا مي شوند. وظيفه
كاروتنوئيدها حمايت در مقابل نور و اکسیژن و دروافع آنتي اکسیدان
7 برگ x
ساختمان بك كاروتنوئيد وظيفة بيولوژيکي رنگدانه را
شاخص بيوندهائ.دوكانه متناوب در ستون اصلي كارو
كه جه مقدار به آن هااجازه جذب انرزي مازاد از مولكولهاى
صفحه 8:
#۴ فعالیت پروویتامین ۸ درآن است که درواقع پیش ساز
امین ۸ هستند و مي تواند درون بدن از
كاروتنوئيدها ساخته شود.
بتا کاروتن مهمترین کاروتنوئید پیش ساز ویتامین ٩ است که بطور عمده در هویج و اسفناج و هلو
2 و زردآلو وجود دارد و سیب زميني شیرین:
دیگر کاروتنونيدهاي داراي پروویتامین ۸ مثل 6 کاروتناست که در طالبي و فلفل زرد و قرمز
وجود دارد و کریپتوگزانتین که در پرتقال و هلو و نارنگي و شلیل و خربزه درختي وجود دارد .
## كاروتنوئيدها همچنین يك نقش بالقوه و مهم دسلامقی دارند بوسیله عمل کردن به عنوان آنتيٍ
اکسیدان هاي زيستي و حمایت سلولها و بافتها ازآسیپ دیدن توسط رادیکالهای آزاد و اکسیژن که
دراین موردد
بر لیکوین
لوتین _ گرانتین, .گزانتوفیل
مک سا گوانیتن
صفحه 9:
ae "-زار۱ .۰ مولکولي است که باعث رنگ نارنجي هویج است سياري میوه ها و
سبزيجات وجود دارد و به همان ميزان در برخى محصولات >
VCE بت
در جلوگيري از سرطان و
#۶ لود یه رنه از ها ات کم و ی
طبیعت خصوصاً در اسفناج و کلم پیج و کلمت رگا[ تخود بافت میشود.
در بدن انسان ساخته نمي شود و بعد آزدریافت در بافتهايي مانند کبد و پنکراس و
تخمذان و بیضه ها و در عدسي و شبکیه و ماكولاي چشم ذخیره مي شود :
به عنوان يك آنتي اکستدان ن عمل کرده و در واقع سلولهاي حمایت کننده درمقابل ایرد
مخرب راديكالهاي آزاد هستند یا به عنوان يك فیلتر در بافتهاي حساس به ور مانند "۷
قرنیه و شبکیه و عدسي چشم. آسیب راديكالهاي آزاد و دیگر عوامل
Lis oad ال ال ا ا ل
جلوكيري مي كند
صفحه 10:
لیکوپن: لیکوپن يك رنگدانه قرمز روشن است که در گوجه و دیگر میوه
هاي قرمز يافت مي ثنود .
لیکوپن بعد از جذب در کبد و غده هاي فوق كليوي و بیضه ها انباشته
مي شود. 5
صفحه 11:
صفحه 12:
وس سن 1[ [ 1[ 211111
معده.كاهش ميزان هضم. افزايش زمان انتقال غذا در طول لوله كو
فيبرهاي محلول جذب قندها را از روده به تاخير مي اندازد واين باعث كاهش سطح
قندخون مي شود و جلوكيري از افزايش سريع سطح انسولين خون كه اين موضوع
باديابت و جاقي مرتبط است .
v
3 بعضي مطالعات نشان داده که دریافت منظم غذاهايي که مقدار زبادي فيبرهاي محلول
دارند مثل جودوسر و لوبياي سويا سطح كلسترول خون را كاهش ميدهد. و فيبرهاي
محلول با اتصال به اسيدهاي صفزاوي باعث افزايش دفع آنها شده و کلسترول خون را
کاهش میدهند. (فيبرهاي غلات در پيشگيري از بيماربهاي قلبي-عروقي کاراتر از
فيبرهاي موجود در میوه ها و سبزیجات هستند).
v
صفحه 13:
ان دیواره سلولي گیاهان را
SE ee dco
|۱۱ Ls si
لوبياي خشك بیشتر غذاهاي گياهي حاوي هر 2 نوع فیبرند که
بدون شاخه است که درآن واحدهاي ۳
ن اذ 3
1 “Le alt A's BC Oe) coat ye
در سبوس گیاهان علفي مانند جو لود وسر دانه چاودار و ید وجود دارد.
1 Rarer Cen ce cies)
دار قباط با فواید آنها میتوان به تاثير در بيما
ابن مزاياي سلامتى با ويسكوزيته بالاي آنها در ارتباط
اكرجه ممكن است اين تركيبات كاهي سبب سركوب
۱
صفحه 14:
a بت شده است که يكٍ أبظه مستقيم بين ٠. BURT TU AUS oye رژيمي
| داشته باشد باعث میشود که چربي شکمي با چربي اي که در
شده سوزانده شود که این چربي اطراف اعضاي داخلي مثل قلب.
ها را پوشش مي دهد و علاوه براین ظاهر بدي را در فرد به وجود
0 ی ی
0 كلري هستند كه باعث ميشود بدن شروع به سوزاندن جربي شكمي كند.
برطبق يك مطالعات انجام شده بك اريم غني از .66 110 بهتر از يك رژیم غني از
کربوهیدرات به کاهش چربي شکمي کمك مبکند.
He غذاها:
ا ا ا ل ل
شکلات تبره و نیمه شیرین. دانه ها و روغن آنها مثل آفتابگردان ۰
silo Og) Vail GF 9) was 9 Jy ۱
روغن زيتون و اووكادو
صفحه 15:
8 # لک 8 8 8 8
6- لینولنيكب اللسید گیاهی ضروریلمگا3, سكب ار كود
لستفادد میکند.
re Wp toi
براي قلب سودمند است بوسیله منظم کردن ۲۵66 قلب. فشار خون. و گشادي
رگهاي خوني و بدین طریق تسهیل جربان خون در سرناسر بدن بویژه مغز
بسیاری اختلالات خود ايمني مانند زخم آکنه , بعضي فرم هاي سرطان و 1۷15 تحت
تاثیر ۸۸18 و اسيدهاي چرب امگا3 قرار میگیرند.
مسلم شده است که ALA خودش يا بعد از تبديل به
چرب با زنجیره بلندتر مئل ۴۳۸ و DHA
را کاهش دهد.
صفحه 16:
EPA: ,DHA
۳
Chinook Salmon
Pacific Halibut
Rainbow Trout همك 20300
صفحه 17:
” بك ايزومر از خانواده 13 ایزومر لينولئيك اسید است که آولین بار در سال 15۳251963
جداسازي شده بویژه در گوشت و منابع بدن که از نشخوارکننده ها مشتق ميشود وجود دارد.
“A ا ترانس دارد. پيوندهاي سیس باعث پایین تر بودن نقطه cca 6
Pec es, و برخلاف ديكر اسيدهاي جرب ترانس؛ پيوندهاي ترانس 1
5
al eee یدای و 30046 نت مطالعه روي خركوشها
و موشها نتایجی را درجلوگيري از رشد تومور در پستان و بافتهاي روده نشان داده است.
6 مطالعه روي ۲1 در رژیم انسان نشان داده اسست که باعث کاهش چربي بدا تخوس چربي
شكم ميشود و.وضعيت البيدهاك سرم وا Sk مسب و تا تج
© منابع رژيمي:
CAC ony CaN vee Srey ۱
tte pe sats Pee eon Ion 0[
Hin I pel ge erp Or Seta
حيواناتي هستند كه از دانة
صفحه 18:
© آنتي اکسیدان هاي پلي فنوليك هستند که به طور طبيعي در گیاهان حضور دارند.
فلاوونوئیدها در واقع متابولیت هاي ثانوبه هستند به این معنا که ترکیبات سازمان
یافته هستند که دخالت مستقیم در رشد و نمو گیاهان ندارند.
© مزاياي سلامتی فلاوونوئیدها:
©
©.بوسيله تحريك كردن آنزيمهابي كه خطر سرطان هاي خاص: بيماري قلب و بيماري
هاي كشنده مَرتبط.با كهنسالي را كاهش ميدهند ميتوانتد مفيد باشتد.
© میتوانند درپوسیدکی 5ثقَان كمك کنند و میتوانند پیدایش بيماريهاي
نظیر آنقولانز] را کاهش دهند.
© منابع غذايي فلاوونوئیدها
صفحه 19:
رنگدانه هاي حفره مانند قابل حل در آب هستند که ممکن است براساس 4p PH
LF
رنگ قرمز. ارغواني یا آبي نمایان شوند . آنتوسیانینها در همه بافت
طویل مثل برگها . ربشه ها و ساقه ها و گلها پدیدار میشوند.
۱ Ia)
پئولیدین فستتو که اغلب در طبیعت وجود دارند
##منابع غني آنتوسیانین ها:
انواع توت قرمز. تمشك سیاه و قرمز. کشمش سیاه. گیلاس . بادمجان؛ شراب
قرمز و کلم قرمز.
4] آنتوسیانین از جمله آنتي اکسیدان هاي قدرتمند بشمار میآیند و
این خاصیت آنتی اکسیدانی حتی بعد از اینکه گیاه داراي
آنتوسیانین توسط اندامهاي دیگرمصرف میشود نیز
صفحه 20:
۲ ها در بسپاري از گياهان بویژه سیب. پوست در
ل مدا ر. کاکائو و شراب قرمز وجود دارند. دانه هاي
توت سیاه بیشترین محل تجمع پروآنتوسیانیدین ها یافت شده آند.
امز sh سلامتی پروآنتوسیانیدین the
"گشادکننده رگهاي خوني هستند که خطر بيماري انسداد شرایین قلب را کاهش
میدهند. این ترکیبات تولید پروتئین ایندوتلین 1 را که رگيهاي خوني را منقبض
درتثبیت و نگهداري کلاژن و الاستین که 2 نوع پروتئین مهم بافتي اند که از
ندم ها .مفاصل ۰ رگهاي خولي و ماهیچه پشتيباني میکنند نقش دازند. و بخاطر
De se er Sirota sei cr ۱
ter Oe ا ا cE yd ERE
داراي فعالیت ضد جهش ژنی هستند . يعني از تغییرات کر
جلوگيري میکنند.
صفحه 21:
© توليد تركيبات هیستامینی را کاهش داده و در درمان آلرژی موثرند.
8 پروآنتوسیانیدین ها ازعمل آنزیم هايي که کلاژن را خرد میکنند . جلوگيري
میکنند و به ترمیم کلاژن کمك میکنند . شکستن کلاژن عاملی است که سب
میشود تا پوست انسان حالت کشسانی خود را از دست بدهد . كه اين عمل به
نوبه خود سبب چین و چروك پوست میشود و پروآنتوسیانیدین ها به كشساني و
نرمی و لطافت پوست کمك میکنند.
© به عنوان يك ضآقتاب درونی عمل میکنند .
هه
صفحه 22:
تازه را تشکیل میدهتد eee. اد تمامي چایهاي ساخته شده از
کاملیا شامل چاي سفید. چاي سبز؛ چاي تلخ وجود دارند.
از منابع دیگر آنها شکلات . میوه ها . سبزیجات و شراب است.
as 1 ها:
ها كاهش تصلب شرايين . سكته و بيماري هاي قلبي و ديابت و سرطان. افرادى كه
در هفته 40 فنجان كاكائو مصرف ميكردند .رواج 5 بيماري فوق كمتر از 10
درصد بوده أست (ترمن حالنبرگ و همکاران: 2003)
8
YI به تعویق انداختن آثار كهنسالي.
صفحه 23:
۵ به clea fee شن .مري کمك میکنند و
دیگر سرطانها شامل سرطان معده و روده
صفحه 24:
4 سولفورافان يك ترکیب شيميايي گياهي متعلق به خانواده
ایزو تیوسیانا تهاست كه شامل كروه 8-6-5 ويزه اي میباشد.
ا غني ترين منبع سولفورافان كلم بروكلي است. سولفورافان در كياهان به
صورت باند شده با .يك مولكول قند (خصوصاً كلوكز) .يافت ميشود .
سولفورافان كلوكوزينولات در سبزیجات 6۲۷۸۱۴6۲۵۱15 مانند کلم
بروكلي. گل کلم. کلم پیچ بافت ميشود.
HF مزاياي سلامت فورافان:
80
شا افرادي که روزانه حدود 100گرم کلم بروكلي در طول يك
مصرف کنند سطح کلسترول درآنها كاهش مي یابد.
شا کاهش ریسك سرطان سینه و پروستات
صفحه 25:
۳۳ es
Y
4 طبق مطالعه ای که توسط 5۲005 -0]-21065[ به نام فعال
سازي آنزيمهاي فاز 2 نامگذاري شد. سولفورافان سبب فعال شدن
این آنزیمها در سلولهاي پروستات انسان میشود و این میتواند به
صفحه 26:
|
أست كه دوسوم قند كالري دارد و 60 درصد قندها
توشظ بدن جذب ميشوذ: سوربيتول را ميتوان بعنوان
ede re i Se Sie
ایجاد
در انواع مختلفي از میوه ها و تونها وجود داز3" بیشترین سوربیتول در غذاهاو
محصولاتي که از شیره ذرت نهیه میشوند وجود دارد .آمروزه به طور تجاري
پوسیله هیذروژنه کردن گلوکز تولید میشود و به شکل مایع و کریستال وجود
دارد و به محصولات غذایی اضافه ميشود.
يك نگهدارنده رطوبت وعامل ایجاد بافت است و در بعضی محضولات برای
از دست دادن رطوبت استفاده میشود که از این خواص پايداري رطوبت و با
3 5
عمل earn ee aa نت
و تازكي ابتدابي أنها را در طول مدت نكهداري حفظ ميكند. fa
صفحه 27:
Hyer GB
© سوربیتول در بسياري محصولات غذايي مانند آدامس ها و آب نباتهاي بدون
قند. دسرهاي منجمدشده. کيك و کلوچه و تزیینات خامه ای روی کیکها و
همچنین در محصولات مراقبت دندانی مثل خمیردندان و دهان شویه استفاده
میشود. :
i chilies
2 جلوگيري از پوسیدگی دندان- سوربیتول در مقابل متابولیزه شدن به وسیله
باکتری هاي دهاني مقاومت ميكند كه اين باكتري ها قند و نشاسته را براي
آزادسازي آسيدهايي که باعث خورده شدن و ایجاد حفره هابي در ميناي
دندان میشوند. تجزبه میکنند . بنابراین مضر نبستند.
صفحه 28:
نیتول يك پلیول است با ترکیب شيميايي, هكزان- 1. ۰2 ۰3 4. 6۰5 هگزول که حَدود
ی ريني ساکروز را دارد و محتواي كالري آن کاهش يافته است 6/1۰ كالري به
ازاء هر گرم.
SRT ES ee et Meer ae Sie ool es Ts a)
توليد ميشود.
نا مانيتول در ترشحات درختها به ويه ترشحات كلهاي درخت ون. جلبكهاي دربايبي و
قارجهاي تازه وجود دارد.
به دلیل نقطه ذوب بالایش ( 169-165 6) در روكشهاي ا 6
جات استفاده میشود.
ا مثل سوربيتول بعداز مصرف آن انك اكز اسرد كتندكي ee SOG a
برخلاف سوربيتول خواص نكهدارندكي رطوبت ندارد به اين علت اغلب
و
rem | CeCe Cooney 1
صفحه 29:
مزاياي سلامتى مانيتول:
ن كننده براي افراد مبتلا به ديابت 7 ۳
لا در دوزهاي بيش از 20 كرم مانيتول به عنوان يك مسهل اسمتيك عمل ميكند و
كاهي به عنوان يك داروي ملين براي بجه ها به فروش ميرسد.
2 بعنوان يوشش براي ابزارهاي جراحى استفاده ميشود.
WY
تراوش کردن از لوله هاي كليوي تاتوان است درنتیجه بازجذب 7
و یون سدیم به وسیله اثر اسمتيك آن کاهش مي یابد و مر ؛
طربق حجم مایع خارج سلول را کاهش میدهد.
صفحه 30:
۳۳ es
4 اولین داروي انتخاب شده براي درمان آب سیاه شدید در دامپزشكي است که به
صورت بك محلول ۰20 تجویز ميشود.
u
4 مصرف بیش از حد مانیتول ممکن است یك اثر مسهل داشته باشد.
شا مانیتول به خوبي با دیگر اجزاء کار میکند و با دیگر شیرین کننده ها همياري
دارد. ترکیب شیرین کننده ها اغلب شیرین تر است و مزه بهتري دارد.
شیرین کننده ها به طور مجزا. این آمیختن از نظر مزه . پايداري i
مزاياي بيشتري دارد. 7s
صفحه 31:
ا ا ا ضروري غشاهاي كياهان را
پا
استرولها به طور طبيعي مقدار کمي در بسياري از میوه ها و سبزیجات
وجود دارند و در میوه هاي مغزدار دانه هاي غلات. حبوبات» روغن
هاي سبزیجات و دیگر منابع گياهي.
> استانول به مقدار کمتري فک وق ول ها هر منابع ماب وجوه
کار نکن
کلسترول میتواند به غیر از منابع رژيمي درهنگام فرآیندها
سنتز کبد و جذب روده اي در بدن انسان به وجود آیند و
از این نظر با استرول ها و استانول ها که فقط از راه
منابع رژیم فراهم میشوند . متفاوت است. :
صفحه 32:
۶ فیتواسترول هاي گياهي به کاهش سطح کلسترول 1091| بوسيله
ایجاد موانعي در جذب آن کمك میکند .اگر استانول و استرول كافي
در رژیم مصرف شود ا جد د ات عا So aaa
دردستكاه كوارش رقابت ميكنند كه ابن نهايتاً به کاهش مقدار
كلسترول كه توسط بدن جذب ميشود منجر ميشود .
x
Alpeassette transporters
صفحه 33:
ي مقدار آنها براي
ترگذاری ر
ا
ن افزايش استرول ها و استانول هاي كياهي در غذاهابي با
بالاء اين اجزاء گياهي را از روغن هاي سبزي ها استخراج
میکند و سپس ساختمان شيميايي آنها را براي تشکیل استرهاي جدید تغییر
میدهند که این اشکال استریفیه شده اثرات تا مشابهی با استرولها و
استانولهاي آزاد روي سطح کلسترول خون دارند.
AHA(American Heart Association) *
26 مصرف استرول ها استاتولهاي گياهي علاوه بر افراد مبتلا به
هایپر کلشترولمی با افراد در معرض خطر ۲۳۱0 به کسانی که
دیابت نوع 2 دارند و زنان در دوران بعد از يانسگي هم پیشنها
صفحه 34:
طبق تعریف کنونی انتخاب شده بوسیله ۴۸۵ /۷۷۳۱6۵ پروبیوتيك
ها میکروارگانیسم هاي زنده اي هستند که وقتي در مقادیر کافي
استفاده شوند مزاياي سلامتي براي میزبان بوجود مي آورند .
wl, ترین فرم هاي پروبيوتيك ها محصولات لبني و غذاهاي نقوبت
شده با آنها هستند همچنین قرص ها . کیسولها . پودرها و .
هاي یکبارمصرف شامل باكتري ها به فرم ۱۴0 ع
صفحه 35:
i
ا بهبود عمل دستگاه ایمنی و جلوگيري از عفونت ۰ 18 ها چندین اثر سودمند.
روي عمل ايمني دارند . درمقابل پاتوژن ها بوسیله منع رقابتي آنها اثر حمایت
کننده دارند و همچنین وظایف ايمني را از طریق افزایش تعداد لنفوسیت هاي 7
و سلولهاي کشنده طبيعي, افزایش فاگوسیتوز بهبود میبخشند.
080
شا جلوگيري از سرطان کولون- بوسیله کاهش فعالیت آنزيمي به نام بتا-
گلوکورونیداز که مي تواند در دستگاه گوارش انسان مواد سرطان زا ایجا
8
صفحه 36:
2 به درمان عفونتيهاي هليكوباكترپيلوري که باعث زخمهاي پپتيك میشوند كمك
2
4 جلوگيري از رشد باكتربهاي مضر در حالت استرس
2 كاهش التهاب- غذاها و مكملهاي حاوي LAB در تعدیل پاسخهاي التهابي و
افزانش حساسیت موثر نشان داده اند. 5
0 کاهش فشارخون چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف
شیر تخمیر شده با گونه هاي مختلفي از 18 مي توانند با عث
کاهش متعادل فشارخون شوند. تصور میشود که این عمل توسطیح
پیتیدهایی به نام ۱۳۱۳0160۲ ۴ صورت میگیرد که ۲۰
در طول تخمیر تولید میشوند.
صفحه 37:
٩ مقاومت در مقابل فرآيندهاي هضم و جذب و رونشین شدن در میزبان, به وسیله
ميكروفلورهاي دستگاه گوارش تخمیر شود . رشد و فعالیت يك تعداد کاهش
يافته باكتري ها را درون دستگاه گوارش بطور انتخابي تحريك کند.
© این الیگومرها به عنوان دارندگان توان پربيوتيكي پیشنهاد شده إذ
صفحه 38:
ات رابرای
* نوعاً پربيوتيك ها کربوهیدرات هستند ولي تعریف پربيوتيك مانع
اجزاء غیر کربوهیدرات نميشود. تعریف پربيوتيك روي يك گروه
باكتريايي ویژه تاکید نميكندولي بطور كلي درنظر گرفته میشود که
يك پربيوتيك باید تعداد و فعالیت بیفیدوناکت نا ه ناکت دهاي اسيد
جع fo
لاکتيك را افزایش دهد. Se as
. ی
Low clus) ۷ جو دوسر خام. گندم و جو پالایش نشده
صفحه 39:
۶ زنجیره ها: 1 که | یا | کتا
وج ۳ ویر ای
te ci nsec روده بزرک آیست و سلایتی دستگاه.گوارش را
أفزانش ميدهد .
ميكروفلورها درروده ی A 0
است. کلسیم آسید بیشتر محلول است بنابراین مقداربيشتري از آن از غذا
حارج شدهوجلب میشود
205و سط بیشترلنواع باکتریها در روشم تخمیر میش
Fee veal بسیارزنولع کلستویدیوم که در نستیجه
لسیدو گاز تولید میشود
میزان مناسب و بهینه براي افراد بزرگسال حدود 5-10 گرم
روزانه . توصیه شده است."
صفحه 40:
+ گروهي از پلي ساکاریدها هستند که اساساً متشکل از
واحدهاي فروکتوز هستند و معمولاً يك گلوکز انتهايي
اینولین هاي گياهي به طور كلي شامل بين 20 تا چندین هزار واحد فروکتوز هستند .
ساده ترین آنها 1- 16056 است که 2 واحد فروکتوز و 1 واحد گلوکز دارد.
را رل ۱
اي غیرمعمولی دارد4 /1 - 3/1 محتواي کالري قندها و 9/1 - 611 محتوای کالري
چربی هارا دارانت و به عنوان جانشین هاي قند و چربی استفاده میشود.
7 اینولین متعلق به يك دسته از فیبرها هستند به نام ۲۳۱16۵805 که جزء فيبرهاي
محلول هستند.
Sesser allo %
ا اینولین توسط آنزیم هاي پتیالین و آمیلاز در انسان قابل
را لي iS
گوارشآعبور میکند. فقط در کولون است که
ایئولین را تخمیر میکنند
صفحه 41:
ما رشد باكتري ها را در دستگاه گوارش تحريك میکنند . چون اینولین از معده و
دئودنوم بدون هضم شدن عبور میکند به مقدار زیادی در دسترس باکتری
فلورهاي دستگاه گوارش است. 1 8 =
5 9
4 درمورد افرادي که سوء جذب فروکتوز دارند چون اینولین يك فروکتان است
دریافت رژیمی مفرط آن ممکن است منجر به اثرات جانبی مانند افزایش نفخ یا باد
منابع رژيمي:
صفحه 42:
"7 فروليك اسید به عنوان مواد شيميايي در گياهان سنتزمیشوند. يك ترکیب آ
كه در ديوارة سلولي كياهان بافت مى تيون
us! Trnas-Cihnamic Acid ole
" يك پیش سازبراي ساختن دیگر ترکیبات آروماتيك است؛
ور را ۲
|
5007
20200 برنج قهوهاي. كندم. جو دوسر. همجنين در
سیب. پرتقال. آناناس. بادام زميني, کنگر
صفحه 43:
VI سطح گلوکز خون را کاهش میدهد و مي تواند کمك براي بیماران دیا
Y
ما ریسك بسياري سرطان ها را کاهثی مي دهد از جمله سرطان معده؛ روده. سینه.
پروستات. کبد. شش. بوسيلة جلوگيري از تشکیل تر ۵۶ #۷ مثل
نیتروزامین, به دفاع بدن در مقابل سرطان كمك میکنند. همچنین جلوگيري از سرطان
هابي كه در اثر مواجهه با مواد سرطان زابي مثل 1176-1-4 1110011176 رن
Pyrene, Oxide ۱۵۱2 ایجاشود.
0
2 كاهش استرس اكسيد اتيو
صفحه 44:
# کافئيك اسید يك ترکیب فنولي است که به طور طبيعي در
میوه هاء سبزیجات و گیاهان معطر مثل قهوه وجود دارد.
UPON FEE POM Py aie eel ey roe esr yyye conn oie
اسید است---- 4 و 3- دي هیدروکسي- يناميك اسيد
# در بسياري گیاهان تولید مي شوند شامل: شبدر قرمز, گلابي, ربحان, آوبشن. ترخون.
JF شاهپسند. زردچوبه. قاصدك. دم اسب. رزماري یا اکلیل کوهي. زالزالك و قهوه.
مزاياي سلامتي:
26 نقش آنتي اكسيداني دارد .
۱ Ola
i مواد سرطاززا عملسيكند
6 دریافت دهاني و زیر جلدي كافئيك اسید 9 CAPE به طور قابل ملاحذ
گسترش سرطان ریه را کاهش میدهد.
؟. واكنش هاي التهابى شديد وايمنى شديد را سركوب مى كند
peseenye eet ا ا 0
صفحه 45:
tention ers yea ا ل ا ل
hte ag
# اثرا ore ee ۱
ب تر از هورمون استروژن هستند
# دربافت زياد آنتي بيوتيك و بروز اسهال. جذب ایزوفلاوون ها را در روده کاهش مي
دهد .
به دلیل شباهت ساختمان ایزوفلاوون با هورمون استروژن مي توانند در عملکرد
استروژن در ندن ذخالت کننی
بهترین راه براي دریافت ایزوفلاوون به فرم ی سویاست
بسياري از انواع ابزوفلاوون هاست ولي سودمندترین آنها ..
7 بیشترین مقادیر ایزوفلاوون هاي سویا در مغزهاي حاوي سو
است.
صفحه 46:
۵ کاهش علائم بائسگي مثل گرگرفتگی و کاهش چگالی ابه
2
2 حمايت در مقابل اختلالات پروستات
بهبود سلامتي استخوان ها و مقابله با استئوپورز
0
40 اثرات ضد توموري
ما داشتن خواص آنتي اكسيداني نیرومند
Y
صفحه 47:
8 يك دسته از فیتواستروژن ها هستند) مواد شيميايي
استروژن میباشند).
منابع اصلي لیگنان ها دانة بزرک و دانة کنجد است.
ae!
eremenrperre nC tc a
8 _دیگر منابع لیگنان ها شامل: غلات (گندم. جو. جو دوسر. دانة چاودار). کدو حلوايي. لوبياي سویاء کلم بروكلي و
بعضي توت هاء
مزاياي بهداشتي:
۱
ا دريافت روزانه 50 ميلي گرم لیگنان براي اینکه این ترکیبات اثرات سودمند خود را
است:
0111000000 oe ne Oey er vemc pee] fom]
صفحه 48:
x
کاهش ريسك بيماري هاي قلبي عروقي 6
X جلوگيري ازسرطان کولون
6 کنترل دیابت: “ais از cog حاوی = :
ديكر غذاهاي حاوي سوه ار
2
صفحه 49:
133333 ...نس
*
http://ific.org
* Claire M. Hasler, et al ,2006: Functional
Foods: Their Role in Disease Prevention
and Health Promotion
صفحه 50: