صفحه 1:
صفحه 2:
بیماری قلبی عروقی چیست
کاهش خونرسانی به عضله قلب به هر علتی منجر به ایجاد
ایسکمی (کم خونی ) در عضله قلب شده و ایجاد علائم قلبی
كا مله 5 هه هن اس 5 artery with
شايعترين علت اين حالت تصلب شرائين (سختى رى) است اسار سام
که عروق قلب (عروق کرونر) را درگیر میکند . / 4— buildup
تصلب شرائین (سختی رگ) يا آترو اسکلروز ۰ یک بیماری
پیشرونده است که با ایجاد پلاک روی دیواره داخلی عروق به
وسود من: sel
پلاک ها در نتیجه رسوب کردن چربی و کلسترول و به دنبال
آن کلسیم و سلولهای مرده خون بوجود می آیند.
تصلب شرائین در تمامی شریانهای بدن از جمله شریان مغز: ... مهس
آثورت و کلیه ممکن است ایجاد شود و منجر به سکته مغزی .
ریسم آئورت و فشار خون بالا شود .
از اين رو به صورت کلی بیماری قلبی عروقی تلقی می شود .
صفحه 3:
بیماری قلبی عروقی از چه سنی شروع مشود ؟
Artery with Atherosclerosis
روند ایجاد پلاک چربی در عروق و
تصلب شرائین از سنین کودکی و نوجوانی
. شروع می شود
با افزایش سن تنگی عروق بیشتر می
شود.
بیماری بعد از تنگ شدن قابل ملاحظه
. رف علا مت دار ميشود
معمولا مرحله علامت دار بيمارى بالاى
سن ۴۰ سال آغاز میشود . مگر در افرادی
که سابقه فامیلی بیماری قلبی زودرس
داشته باشند.
صفحه 4:
فاکتور خطر بیماری قلبی چیست ؟
+ فاکتور خطر بیماری قلبی عواملی هستند که در صورتی که
وجود داشته باشند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کم خونی
# این افراد با نسبت بیشتری نسبت به سایر افراد به بیماری مبتلا
پشوند .
ولی لزوما وجود عوامل خطر دلیل بر ابتلا حتمی بیماری قلبی نیست .
صفحه 5:
فاکتور های خطر غیر قابل تغییر
سن
سابقه فاميلى
فاكتور هاى خطر قابل تغییر:
* ابتلا به اختلالات چربی خون:
" ابتلا به فشار خون بالا
" ابتلا به ديابت
* مصرف سیگار
صفحه 6:
فاکتور های خطر غیر قابل تغییر
جنس (مرد) .
سن (بالای ۴۰ سال) .
* سابقه فامیلی ابتلابه بیماری تنگی کرونر در پدر ابرادر کمتر از ۵۵ سال و
مادر اخواهر کمتر از ۶۵ سال .
صفحه 7:
:فاکتور های خطر قابل تغییر
* ابتلا به اختلالات چربی خون:
+ «(کلسترول بالای ۲۰۰)
۲ (تری گلسریدبالای ۱۵۰)
۳ (1(1]کلسترول بالای ۱۳۰)
۴ (11(1]کلسترول کمتر از۴۰ در مردان و ۵۰ در
ae 5 خون بالا (فشار خون ماکزیمم مساوی یا بیشتر از ۱۴۰و فشار خون مینیمم بیشتر یا
اوى *
* ابتلا به دیابت (قند خون ناشتاى بيشتر يا مساوى 118 در دو نوبت يا داشتن علائم بيمارى و يك نوبت
قند خون بیشتر یا مساوی ۲۰۰)
* مصرف سیگار
* چاقی و اضافه وزن (شاخص توده بدنی بیشتر یا مساوی ۲۵)
* کم تحرکی (نداشتن فعالیت بدنی متوسط به صورت منظم)
با پیشگیری یا کنترل فاکتور های خطر قابل تغییر میتوان از بیماری قلبی پیشگیری کرد .
Col
صفحه 8:
آیا بیماری قلبی و فاکتور های خطر آن قابل پیشگیری هستند ؟
خوشبختانه این بیماری قابل پیشگیری است .
* میتوان با در نظر داشتن موارد زیر از بیماری پیشگیری
کرد :
١ روش صحیح زندگی
؟. پیشگیری و درمان فاکتورهای خطر.
۳ شناخت به موقع بیماری و درمان آن
و بدینوسیله از بروز آن پیشگیری نمود یا آن را به تاخیر انداخت.
صفحه 9:
eee ee #
فشار خون بالا در چه افرادی بیشتر بروز میکند ؟
افرادی که فشارخون ماکزیمم آنها در محدوده ۱۲۰-۱۴۰
میلی متر جیوه و مب مینیمم آنها در محدوده ۸۰-۰ میلی متر
جیوه باشد .
افرادی که سابقه فامیلی فشارخون بالا دارند.
افرادی که اضافه وزن با چاقی دارند.
کسانی که الکل مصرف می کنند.
کسانی که زندگی کم تحرک دارند.
كسانى كه نمك زياد مصرف می کنند.
كسانى كه يتاسيم ناكافى دريافت مى كنند.
صفحه 10:
ioe
+ - پاسخ بلی است. فشار خون بالا قلبل
پیشگیری
با رعلیت نکات زیر میتوانید از ابتلا به فشار خون
بالا جلوگیری کنید و در صورنیکه مبتلابه فشار
خون بالا هستید آن را کنترل کنید :
1- ثابت نگهداشتن وزن طبیعی بدن. (ندکس تودهبدنی ۲۰-۹۱۲۴
۲- کاهش مصرف نمک ( حداکثر ۶ گرم نمک طعام یا ۲۴۰۰ میلی
كرم سديم در روز) (به اندازه يك قاشق جايخورى)
رعایت رژیم غذلیی که غنی از میوهه سبزیجات. لبنیات کم
چرب. مقادیر کاهش یافته چربی آشباع و کاهش کل چربی
مصرفی باشد.
صفحه 11:
۴- مکمل های حاوی پتاسیم . بهترین منابع پتاسیم میوه و
تتزیجأت:مبی ناشنید:
۵-مصرف مکمل های کلسیم و روغن ماهی . لازم به ذکر
است این مکسل ها در افراد میتلا به فشاون شون بالاسیب
کاهش اندکی در فشار خون می شود
۶-منتیزیی: مسرف:متیزیم.1۳167۲۲۹ در روزربا گاهتی
فشارخون همراه است.
توصیه می شود غذاهای حاوی منیزیم مثل گوشت و انواع
صفحه 12:
فزایش مصرف پتاسیم
در افراد مبتلا به فشارخون بالاء مصرف مقادیر کافی مواد
غذایی حاوی پتاسیم از حملات مغزی جلوگیری می کند.
بسیاری از پژوهش ها نشان داده اندکه پتاسیم هم در
پیشگیری و هم در درمان پرفشاری خون موثر است. زمانی
که بدن سدیم را جذب می کند. پتاسیم را دفع می کند و
بالعکس.
صفحه 13:
در حین فرآوری مواد غذلیی در کارخانه های صنایع غذایی» غذا
چند مرحله را طی می کند و در طی لین پروسه هابه تدریج .
پتاسیم خود را از دست داده و نمک به آن افزوده می شود. در
نتیجه نسبت پتاسیم به سدیم آن به شدت کاهش مى يابد.
بعضی داروهای افزلیش دهنده ادرار که در درمان فشارخون بالا
به کار می روند. نیز باعث دفع پتاسیم مى شهند افرادی که از
این قبیل داروها استفاده می کنند باید در مصرف مواد غذایی
حاوی پتاسیم در رژیم غذایی روزانه خود دقت کنند.
صفحه 14:
* برای افزایش مصرف پتاسیم توصیه می شود میوه هاء
سبزی هاء حبوبات و غلات استفاده شوند.
* کمبود پتاسیم ضعف (به خصوص در پاها), احساس کرخی.
گرفتگی ماهیچه ها. ضربان قلب نامنظم» تشنگی و ادرار
بيش از حد می باشند.
صفحه 15:
اكثر مطالعات حاكى از لّن است كه ارتباط قابل توجهى
ميان دريافت كلسيم و بروز فشارخون بالا وجود ۳
افزلیش مصرف فرآورده های شیری و دریافت کلسیم حتی
به میزان ۱۵۰۰ میلی گرم در روز نیز تاثیری بر =e
افراد مبتلابه پرفشاری خون ندارد. بنابرین می توان كفت
که نقش مکمل کلسیم در پیشگیری از پرفشاری خون
هنوز ناشناخته است.
صفحه 16:
منیزیوم
* منیزیوم یک عنصر مهم در جلوگیری از انقباش عضلات. صاف
رگ ها به شمار می رود. از اين رو به عنوان گشاد کننده عروق
می تواند در تنظیم فشارخون ایفای نقش کند. در مطالعات
متعدد ارتباط مثبتی بین میزان منیزیوم دریافتی و جلوگیری از
پرفشاری خون گزارش ن
Mm دریافت مقادیر مناسبی منیزیوم از طریق منابع غذایی مثل
سبزیجات با برگ سبز تیره. مغزهاء حبوبات» نان و غلات
سبوس دار و غذاهای دریایی توصیه می شود.
صفحه 17:
۷
پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا از کودکی
پیشگیری از فشار خون بالا از کودکی باید آغاز شود.
کودکانی که فشار خون بالاتری نسبت به سایر کودکان دارند
احتمال ابتلا به فشار خون بالا در آنها در سالهای بعدی
افزایش می یاب
اصول پیشگیری همان اصولی اننت که در بزرگنالان توضیه
میگردد.
رغایت نکات ذکر شده در رژیم غذایی ارائه شده در مدارس و
توسط مادران اقمیت بسزایی Silo
ذائقه کودکان را باید از همان ابتدا به غذاهای کم نمک عادت
داد
افزایش فعالیت فیزیکی و آموزش در کودکان در این خصوص
و ساير اصول صحیح زندگی باید مدنظر باشد.
صفحه 18:
آيا جاقى قابل پیشگیری است ؟
ile + های غیر مرضی قابل پیشگیری است .
sh de + مرضی با تشخیص و درمان بیماری
زمینهای برطرف ميشوند.
* درصد بالائی از چاقی های فامیلی بیشتر
مربوط به سبک غلط زندگی است تا علل
ارثی :
+ اساس پیشگیری:
مصرف کالری متناسب با نیاز بدن
صفحه 19:
آیا چاقی قابل کنترل است ؟
gle od + با مشاوره با پزشک از نظر بیماری های همراه
ارزیابی می گردد .
* اکثریت علل چاقی مربوط به روش غلط زندگی است . بنابر 5
اين فرد چاق می تواند با مشورت با کارشناسان تغذیه و ae
‘boa 9 . 4 os 2
ورزش کالری دریافتی و مصرفی خود را طوری تقسیم کند تا =
کاهش وزن پیدا کند . a VW
صفحه 20:
برای پیشگیری و درمان چاقی چه باید کرد؟
راه هاى زيادى براي یت وجود دارد.
بايد از يكى كه بيشتر با وضعيت شما همخوانى دارد استفاده كنيد.
0
# کاهش میزان مصرف غا
#۶ مصرف کمتر شیرینی جات
ع کاهش مصرف چربی
ع مصرف منظم وعده های IGE
فعالتر باشید
صفحه 21:
واه های دیگوی که به مها در تاه میران موف eT
می کند. عبار تند از:
به جای خوردن غذا در یک ظرف بزرگ. از یک ظرف کوچکتر استفاده کنید.
در کنار غذا از آب یا نوشابه های کم کالری مصرف کنید.
فقط در زمان وعده هاي غذايى: غذا مصرف كنيد. در صورتی كه بين وعده
هاى غذا احساس گرسنگی کردید. از نوشیدنی های بدون کالری مثل چای یا
قهوه بدون شکر مصرف کنید.
اگر هنوز احساس گرسنگی می کنید می توانید از غذاهای بدون کالری مثل
خيار و سبزيجات استفاده كنيل
سعى كنيد آرامتر غذا بخوريد
اين موضوع صحبت كنيد تا در صورت لزوم برنامه غذايى شما را تغيير دهد.
صفحه 22:
توصیه برای مصرف کمتر شیرینی جات
+ غذاهایی مثل شکلات. انواع کیک و شیرینی و نوشابه ها حاوی شکر هستند.
+ اين غذا معمولاً حاوى ميزان زیادی کالری هستند.
یک تکه پای سیب یا یک عدد بستنی تقریباً ۴۰۰ کالری .
یک برش کیک ۲۵۰-۳ کالری دارند .
Be aS اضافی در روز منجر به افزایش وزن به میزان ۱۰ کیلو در سال می شود.
میوه جات نیز جزو مواد شیرین به حساب می آیند. با اين تفاوت که مواد مغذی
كالرى آنها كمتر است.
+
رید شیرینی جات خودداری کنید.
به جای یک برش بزرگ کیک. یک برش کوچک بخورید یا آن را با دوستتان تقسیم کنید .
شیرینی جات را دور از دسترس نگه داریید.
به جاى نوشابه هاى معمولى از نوشابه هاى بدون قند مصرف كنيد.
جلي قهوه را شيرين یا به جای شکر معمولی از شیرین کننده های مصنوعی
RRR RE
صفحه 23:
rr
عم عه عه عه عه عه عو
روش هاى صحيح زندكى
۱ ی لازمه حفظ Az
فعالیت بدنی مطلوب
آموختن مهار تهای صحیح زندگی
روشتهاق آمناسب مقايقة'با اسقرس
ارزيابى دوره اى (جكاب) سلامتى
و بیماری می باشد .
Copyright: Alan Minadeo
صفحه 24:
ve
روش صحیح زندگی: تخد تغدیه سالم
غذا نقش بسیار مهمی را در زندگی ایفا می کند
غذا تأمین کننده بیش از ۵۰ ماده مغذی مورد نیاز بدن است.
با مصرف رژیم های غذلیی کافی و مناسب می توان از بسیاری بیماریها پیشگیری کرد و ۱
حتی به منظور درمان بسیاری از بیماریها تغذیه نقش غیرقابل انکاری را ایفا می کند.
یک تغذیه خوب باید شامل دو اصل تنوع و تعادل باشد.
بطور كلى جهار كروه اصلى غذايى يعنى 3
نان و غلات
میوه ها و سبزیها 3
گوشت. حبوبات. تخم مرغ و مغزها
oly 9
تأمین کننده مواد مغذی مورد نیاز بدن می باشد 4
حذف کامل هر گروه مصادف با عدم بهره وری از مواد مغذی آن گروه می باشد.
زیاده روی در مصرف گروههای غذایی منجر به چاقی می گردد.
کی
صفحه 25:
| ی ی
Sweets and Salt
EAT SPARINGLY
Lou-Fator Non-Fat,
Ml Yogurt, Fesh Chess,
andiertte
Altenatie Group la
Legume, Nu, Seed, nd
Meatienatve Group
2-3 Servings ce 2-9 Senings
EAT MODERATELY 5 EAT MODERATELY
=
Vegetable Group
3-4 Sevings Fru Group
Eat 2-4 Servings
GENEROUSLY EAT
GENEROUSLY
Whole Grain
Bread, Cereal,
Pasta and Rice
Grau,
8-11 Savings
EAT LIBERALLY
۲۵
صفحه 26:
By Dr SM Namayandeh ۳۹
صفحه 27:
Diabetes
Food Pyramid
Meat, meat substitutes
& other proteins
win CF 1
Vegetables
Breads, grains & other starches
۳۷
صفحه 28:
۳۸
مصرف کربوهیدرات پیچیده مشل (غلات کامل) و فسبر غذایی .
سیب کاهش مصرف چربی شده و در تناسب کالریبا نیاز روزلنه _
موّثر بوده و از بروز چاقی جلوگیری می کند.
جایگزینی قند های ساده (شکر - عسل و شیرین کننده ها)
با قند های غیر ساده (غلات کامل ) توصیه می شود.
رعایت این توصیه سبب کاهش موارد پوسیدگی دندان می گردد.
بهبود تحمل به گلوکز . کاهش وزن و کنترل لیپیدها نیز از -
بيامدهاى مفيد مصرف فيبر غذايى است. 5
3
صفحه 29:
۳۹
کاهش مصرف چربی. خصوصاً چربیهای اشباع که در روغنهای گیاهی جامد و همینطور در
روغن های حیوانی و گوشت و لبنیات پرچرب وجود دارد . سبب کاهش ایجاد بیماری
عروق کرونر می گردد.
کاهش کلسترول خون که می توان با مداخلات تغذیه ای فوق آنرا بدست آورد سبب
کاهش آترواسکلروز عروق می گردد.
به طوریکه به ازای هر 7۱ کاهش کلسترول سرم ریسک بروز حوادث قلبی ۲ کاهش می
يابد.
روغنهاى هيدروزنه علاوه بر كلسترول حاوى اسيدهاى جرب ترانس مى باشد كه از طريق
تأثير نامطلوب بر .11101 و 1.1 سبب افزایش بیماری قلبی می شوند .
ضمنا اسید های چرب ترانس سرطان زا می باشند .
بهتر است درصد اسید های چرب ترانس موجود در روغن ها کمتر از ۸۲ باشد .
صفحه 30:
خوردن منظم وعده های غذایی
مصرف منظم وعده های غذایی در کاهش وزن بسیار موثر است.
حذف یکی از وعده های غذایی راه حل خوبی برای کاهش وزن نیست
اين كار معمولاً باعثمى شود تا شما در وعده های غذایی بعدی ۳۱۰
بيشتر از معمول غذا بخوريد و اين خود مى تواند باعث افزايش وزن شودء
مصرف منظم :وعذه:فاى غذايى :به معنای: خوردن مقدار ثابتی غذا ۲٩
ساعات مشخصی از روز می باشد. بهترین حالت ممکن مصرف سه وعده
غذای اصلی( صبحانه. ناهاره شام ) و دو میان وعده در صبح و بعد ازظهر
خواهد بود.
صفحه 31:
غذاهاى يرجرب معمولاً كالرى بالايى نيز دارند و كالرى بيشتر نيز به معناى افزايش
وزن خواهد بود.
بدن شما به ميزان اندكى جربى نياز دارد. با اين حال يكى از راههاى كاهش وزنء
كاهش مصرف جربى هاست.
غذاهاى سرخ شده. كوشتها. سس هاء کره و ... حاوی میزان زیادی چربی هستند.
مصرف انواع كم جرب اين مواد به شما در کاهش مصرف چربی کمک می کند.
علاوه براين غذاهاى رستوران. lyse &) (FAST FOOD 395 cond Loguad
زیادی چربی دارند.
ee fee sa eee
سرخ کردن مواد غذایی نیز باعث بالا رفتن
ان چرپي آنها می شود برایمثا یک
+ کالری دارد. در صورتى iS آن را با یک قاشق مار کارین
ابن ميزان به ۲۰۵ کالری افزابش خواهد یافت( یعنی تقریبا ۱۳۵ کالری به
و
یکی از راههای کاهش مصرف چربی: آب پز کردن و کبابی کردن موادغذایی می
ak
انواع غذاهای پرچرب مثل :چیپس, دونات . غذاهای سرخ شده.سیب زمینی سرخ
کرده. انواع سس . کره. مارگارین. انواع روغن. خامه. پنیر خامه ای
صفحه 32:
5
جه جه ل حمالم
غذاهاى كم جرب مثل: ياب کورن معمولی . سبز
كم چرب. پنیر کم چرب. سس های کم چرب
راههای دیگر برای کاهش مصرف چربی عبار تند از:
غذاهایی را انتخاب کنید که چربی کمتری دارند
به جای سس های معمولی از سس های کم چرب استفاده کنید
در ساندويج به جای مایونز از سس خردل استفاده کنید
چربی گوشت را قبل از يخت, تا حد امکان حذف کنید.در واقع هر گونه چربی که به
چشم می آید( از جمله پوست مرغ ) را قبل از پخت. از گوشت جدا نمایید و دور
بیاندازید
ات و گوشت پخته یا کبابی شده .شیر
از شیر و ماست كم جرب در وعده های غذایی خود استفاده کنید
به عنوان مثال. بجاى استفاده از سيب ز سرع كرد دو خورست قوم از مد
بجای سس مایونز در سالاد . از ماست كم جرب و بجاى كوشت قرمز
ماهی تازه استفاده نمایید.
سعى كنيد راهى را برای کاهش چربی غذای خود انتخاب کنید که از هر جهت مناسب
شماست و با سبد غذایی خانواده شما هماهنگی دارد.
با کاستن از چربی غذای روزانه. شما نه تنها وزن بلکه قادر خواهید بود تا چربی خونتان
را نیز به نحو موثری کاهش دهید.
صفحه 33:
+
فعالتر باشید
وقتی شما فعال هستید و ورزش می کنید انرژی بیشتری هم می سوزانید.
ورزش در کنار رژیم غذایی به شما کمک می کند تا وزن خود را کاهش دهید.
إز طرف دیگر فعاليت باعث مى شود ما از لعاظ روحى نیز احساس شادی و نشاط بیشتری
bly
اگر شما از قبل فعال بوده و ورزش مى كرده ايد مى توانید با انجام همان ورزشهای قبلی به
مدت ۴۵ دقيقه یک روز درمیان به اهداف مورد نظر دست یابید.
es اكر نا كنون ورزش نمى كرديد مى توانيد بر اساس اصول زير فعاليت خود را شروع
ل aes آسان شروع کنید مانند انجام ورزشهای کششی دست و پا در حالت نشسته
روی صندلی.
پیاده روی روزانه را فراموش نکنید. بهترین زمان ۱-۲ ساعت بعد از غذا است. پیاده روی با
یک دوست می تواند بسیار مفید و دوست داشتنی تر باشد .
وقتی به محل کار خود می روید و یا قصد خرید دارید. ماشین خود را کمی جلوتر از مقصد
پارک کنید و بقیه راه را پیاده بروید .
براق شروع می توانید به مدت ۱۰ دقیقه یک روز درمیان پیاده روی و یا نرمشهای کششی
بپردازید.
صفحه 34:
رژیم مدیترانه ای
رژیم مدیترانه ای سرشار از فیبر و مواد مغذی مثل چ
بیهای 0۳ و آنتی اکسیدان است.
۱. ۳۵-۴۵ چربی کل که بیشتر شامل 1۷۲178۸ و ۳17۸ است.
۲ شاخص لین رژیم مصرف روغن زیتون. روغن کانولاجسرشار از 6۵۴ می باشد. (روغن
زیتون علاوه بر لثر خوب بر چربیها سبب بهبود لثر انسولین و کنترل قندخون و کاهش
فشارخون می شود). ۱ 5
۲ پروتئین نبه اندازه رژیم پیشنهادی انجمن قلب آمریکا است. منبع پروتئین لن ماهی
است و لبنيات بزعرب و گوشتاردر این رژيم مضرف نمی شود.
۴ کربوهیدرات آسن کمتر از رژیم انجسن قلب آمریککا است. تاکید بر مصرف میوه و
سبزیجات تازه و مقادیر بیشتری از مغزها. حبوبات و غلات کامل است.
۵ مصرف پیاز. سیر و گياهان دارویی توصیه شده است.
این رژیم سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید شده و آثر چندانی بر :11101 ندارد.
شواهد قوی دال بر لثر محافظت کننده لین رژیم بر قلب و عروق در حال بدست آمدن
است. حوادث قلبی بعد از رعلیت لین ریم در مقایسهبا 1 516۳ و 11 5660 رزیم
012 تأثیر بهتری بر پروفایل چربی دارد.
re
صفحه 35:
7
ere
: عدم تناسب کالری و کم تحرکی
عدم تناسب کالری با نیاز روزانه منجر به ایجاد اضافه
وزن و چاقی و در نتیجه:
افزایش مقاومت به انسولين»
فشارخون بالاء
کلسترول بالا و سایر بیماریها می شود.
کاهش وزن این خطرات را کاهش می دهد.
صفحه 36:
۳۹
: چگونه رژیم غذابی خود را با توجه به کالری مورد نیاز تنظیم نماتیم
همانطور که می دانید رژیم غذایی سالم باید حاوی ۵ گروه غذابی زیر باشد :
۱- نان و غلات (هر واحد ۷۰ کیلو کالرید
۳- شیر و لبنیات (هر واحد ۱۲۰کیلو کالرید
غز . تخم مرغ (هر واحد ۶۰ کیلو کالرید
۴- میوه جات (هر واحد ۷۰ کیلو کالرید
۵- سبزبجات (هر واحد ۲۵ کیلو کالرید
بهتر است هر وعده غذایی حداقل از سه گروه مواد غذایی فوق را شامل شود
مثلا صبحانه (نان, پنیر و سبزیجات و ...) هر فرد بالغ بسته به کالری مورد
خود باید طبق جدول زبر از واحدهای مورد نظر استفاده نماید و
تقریبا از میزان تناسب کالری مصرفی خود اطمینان نماید. بهتر است قبل
از شروع هر رژیم کاهش وزن یا رژیم درمانی با کارشناس تغذیه نیز
مشورت نماید.
صفحه 37:
جدول ۱۷) الگوی واحدهای رژیم برای دریانت سطوح متفاوت انرژی
سطوح انرژی (کیلوکالری)
فهرست جانلنی
نشاسته
سبزیها
مير ها
شیر (بدون چربی)
كرشت (كم جربى)
ری
۱۸۰۰
۸
0
Your
4
۵
۴
۷۱۷۳۰۰
۱۱
۵
2
۱۳
۶
۵
۲
Yous
\o
۶
1389-1388
۳۳۰
۷
۶
صفحه 38:
۳۸
مصرف ماهی سبب کاهش فشارخون و تری گلیسرید و کاهش تمايل به
ایجاد لخته و کاهش بروز استروک
می شود. مصرف یک بار ماهی در هفته سبب کاهش 1۴۴ حمله قلبی می شود.
سویا : سویا غذای بسیارعالی است و سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول, اسید
چرب ۵۳و اسیدهای آمینه ضروری است. سویا حاوی استروژن طبیعی بوده تأثیر
مناسبی بر چربیها دارد. مصرف حداقل ۲۵ گرم سویا هر روز میزان :1.91 و 16
را کاهش و ,11101 را افزایش می دهد.
گوشت قرمز و ماکیان :
میزان چربی گوشت ارتباط مستقیم با بیماری قلبی دارد. میزان چربی گوشت به
نوع گوشت بستگی دارد. بهتر است گوشت ماکیان بدون پوست استفاده شود. لازم
به ذکر است گوشت قرمز بدون چربی و حتی مرغ میزان کلسترول را کاهش نمی
دهند ولی ماهی از این نظر بهترین انتخاب است.
صفحه 39:
* گر چه برای پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی و
افزلیش فشارخون مصرف کم.تمک توصیه شده أست . اما
همان مقدار كم بايد از نمك cle یددار تصفیه شده باشد
تا يد مورد نياز بدن راتامين نمايد واز طرفى عوارض
احتمللى ناشى از وجود ناخالصى هايى درنمك نيزبرطرف
كردد.
صفحه 40:
"" نمك های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید
را بهتر وبه مدت بیشتری حفظ می نماید. نمک های ید
دار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید ويا
رطوبت قرار گیرند چرا که ید خود را از دست می دهند .
بهتر است نمک یددار در ظروف بدون منفذ پلاستیکی ۰
چوبی ۰ سفالی یا شيشه ای رنگی با سرپوش محکم
نگهداری شود.
صفحه 41:
نمکهای صنعتی ۰ صادراتی وسنگ نمک . فاقد يد بوده و
برای مصارف خوراکی حتی خیساندن برنج توصیه نمی شود.
بنابراین هميشه نمک یددار تصفیه شده مصرف شود.
استفاده از نمکهای صنعتی ۰ صاداراتی و یا نمک دریا (که
ممکن است به شکل غیر مجاز با بسته بندی های کوچک
در برخی فروشگاههای مواد غذلیی دیده شود) برای مصارف
خوراکی ممنوع است.
صفحه 42:
"" به هیچ وجه از سنگ نمک و يا نمکهای تصفیه نشده
استفاده نکنید چراکه احتمال آلودگی آنها با برخی فلزات
سنگین و... وجود دارد که می تولند سلامت افراد مصرف
کننده را به مخاطره بیندازد
* حتی الامکان سعی شود نمک به اندازه مصرف خریداری
گردد . نگهداری طولانی مدت نمک می تولند از میزان يد
موجود در آن بکاهد.
صفحه 43: