مبانی علم تغذیه
اسلاید 1: به نام خداوند بخشنده مهربان
اسلاید 2: مباني علم تغذيهامور بهداشت، تغذيه و خدمات پزشكي كاركنان شركت ملي حفاري ايران
اسلاید 3: 1. چرا غذا مي خوريم؟الف) تا زنده بمانيم ج) تا زندگي طولاني تري داشته باشيمب) نيازهاي روزانه خود را تأمين كنيمد) همه موارد2. كداميك شامل رژيم غذايي سالم نيست؟ الف) انجام منظم فعاليتهاي ورزشي ج) استفاده روزانه از تمام گروههاي غذاييب) مصرف زياد روغنهاي گياهيد) عدم مصرف دخانيات3. منبع اصلي دريافت فيبر غذايي كدام است؟الف) پروتئين ب) سبزيج) چربي د) ميوه4. چاقي چه زماني رخ ميدهد؟الف) زمانيكه انرژي مصرفي بيشتر از انرژي دريافتي به بدن باشد. ب) زمانيكه انرژي مصرفي كمتر از انرژي دريافتي به بدن باشد.ج) زمانيكه انرژي مصرفي مساوي از انرژي دريافتي به بدن باشد.د) هيچكدام5. كدام ويتامين را منعقد كننده خون مي نامند؟الف)ويتامين E ب) ويتامين K ج) ويتامين C د) ويتامينB16. از بين مواد مغذي زير كدام در ساختن هموگلوبين و كم خوني تأثير بيشتري دارد؟الف)كلسيم ب) آهن ج) ويتامين E د) چربي7. كداميك از گروههاي هرم غذايي بايد در طي روز بيشتر مصرف شود؟الف)پروتئين ب) سبزي ج) كربوهيدرات د) چربي8. تهيه غذا در كداميك از ظروف زير خطر مسموميت بيشتري دارد؟الف) ظروف سربي ب) ظروف آهني ج) ظروف روي د) ظروف ملامين9. مؤثرترين روش براي ارتقاء سطح ايمني مواد غذايي چيست؟الف) حرارت دادن ب) منجمد كردن ج) پرتودهي د) خشك كردن
اسلاید 4: پرسش : چرا غذا می خوریم ؟ - تا زنده بمانيم - نياز های پايه روزانه خود را تأمين کنيم. - تا از کيفيت زندگی خوب برخوردار باشيم و طولانی تر - زندگی کنيم.
اسلاید 5: علم تغذيه : علم تغذيه در برگيرنده مواد غذايي است كه مردم مي خورند و چگونگي استفاده بدن از آنها براي نگهداري، رشد، فعاليت، توليد مثل، هضم و جذب مواد غذايي و دفع مواد زائد.
اسلاید 6: نشانه هاي تغذيه مناسب : 1. داشتن يك جسم كاملاً سالم 2. برخورداري از وزن ايده آل 3. قد متناسب 4. رشد و تكامل عضلاني خوب
اسلاید 7: رژيم غذايي: انواع و مقادير مواد غذايي و آشاميدني ها كه روزانه مصرف مي شود رژيم غذايي شامل : - رژيم معمولي - رژيم هاي درماني يا تغيير يافته
اسلاید 8: وزن بدن حاصل دو مقدار است :دریافت انرژی (غذا) Energy Intake صرف انرژی (فعالیت بدنی)Energy Expenditure منبع اصلي انرژي براي تمام كارها، غذاست كه مي تواند بصورت انرژي ذخيره شده در بافتهاي بدن مورد استفاده قرارگيرد.
اسلاید 9: تغذیه عامل مهم ارتقاء و حفظ تندرستی در تمام عمر مؤلفة قطعی بیماریهای مزمن غیرقابل انتقال
اسلاید 10: بیماریهای مزمن مورد بحث در گزارش سازمان جهانی بهداشت چاقیديابتبيماريهای قلب و عروقسرطانپوکی استخوانبيماريهای دندان
اسلاید 11:
اسلاید 12: گروه های غذايیگروه نان و غلات (غذاهای نشاسته ای)گروه سبزی هاگروه میوه هاگروه شیر و لبنیاتگروه گوشت ها و تخم مرغگروه روغن ها و چربی ها و قند و شکر
اسلاید 13: راهنما های غذایی هرم راهنمای غذاییسازمانهای مختلف بهداشتی – پزشکی بر اساس شرح مأموریت های سازمانی خود، راهنماهای غذایی ویژه تدوین و منتشر می کنند.انجمن های تغذیه یا شوراهای ملی غذا و تغذیه، راهنماهای عمومی تغذیه منتشر می کنند.
اسلاید 14:
اسلاید 15:
اسلاید 16: گروههای مواد مغذیالف) مواد مغذی انرزی زا : کربو ئیدرات پروتئینچربی ب) مواد مغذی غیر انرژی زا : ویتامین ها املاح معدنیآب ج) سایر مواد مغذی :فیبرها ، آنتی اکسیدان ها
اسلاید 17: كربوهيدرات ها و غلات كامل
اسلاید 18: انواع کربوهیدرات کربوهیدرات ساده شکر و خرما (راس هرم )کربوهیدرات پیچیده نان سفید ، سیب زمینی ، ماکارونی و برنج سفید ، جو (نشاسته ها) تصفیه شده (راس هرم) کامل(قائده هرم)
اسلاید 19: برخي اعمال كربوهيدراتها عمل عمده : تأمين انرژي براي انجام فعاليتهاي بدني و توليد حرارت براي حفظ گرماي بدنحفظ پروتئينها : صرفه جويي در مصرف پروتئين هاي بدنشركت در ساخت اسيد آمينه هاي غيرضروري
اسلاید 20: کربوهیدراتهای زیر بنای رژیم غذایی سالم کربوهیدراتهایی که از غلات کامل و تصفیه نشده تامین شوند .
اسلاید 21: کربوهیدرات ها یی که از غلات تصفیه شده تهیه می شوند: نان سفید ، سیب زمینی پخته و برنج سفید ویژگی ها : به سرعت هضم می شوند.دستگاه گوارش این کربوهیدرات ها را به گلوکز (قند خون ) تبدیل می کندبا سرعت زیاد وارد خون می شوندقند خون را به سرعت افزایش می دهند و به دنبال آن با افزایش سریع ترشح انسولین باعث افت سریع قند خون و ایجاد گرسنگی می شوند.كدام نوع كربوهيدرات زير بناي يك رژيم غذايي سالم را تشكيل مي دهد؟
اسلاید 22: كدام نوع كربوهيدرات زير بناي يك رژيم غذايي سالم را تشكيل ميدهد؟2. کربوهیدرات هایی که از غلات کامل تامین می شوند : برنج قهوه ای ، جو ، ماکارونی و نان های تهیه شده از آرد کامل و لوبیاها.ویژگی ها :هضم این کربوهیدراتها در بدن ما به زمان بیشتری نیاز دارد.مصرف این کربوهیدراتها اثر کند و ملایمی بر میزان قند خون و انسولین خون دارد.باعث محافظت در مقابل بیماری های قلبی و دیابت می شود.باعث طولانی شدن احساس سیری و محافظت در مقابل گرسنگی سریع می شود.مصرف این نوع کربوهیدراتها به ما مقادیر قابل توجهی فیبر غذایی ، ویتامین و املاح میدهد.
اسلاید 23: سبزیجات و میوه جات
اسلاید 24: چگونه میوه ها و سبزی ها به تامین سلامتی کمک می کنند ؟رژیم غذایی غنی از میوه و سبزی می تواند :احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد . از پیدایش برخی از انواع سرطانها پیشگیری نماید.فشار خون را پایین آورد.به جلوگیری از بیماری دردناک روده ای دیورتیکولیت کمک کند.در برابر آب مروارید (کدورت تدریجی عدسی چشم ) و تحلیل نقطه زرد شبکیه (مهمترین علت نابینایی در افراد بالای 65 سال) از فرد محافظت کند.به تنوع رژیم غذایی و طراوت ذائقه بیفزاید.
اسلاید 25: نقش میوه ها و سبزی ها در پیشگیری از سرطانسرطان دهان و حنجره : هویج ، مرکبات و سبزی های سبز.سرطان ریه: هویج ، سبزی های برگ سبز و احتمالا گوجه فرنگیسرطان معده : هویج ، سبزی های برگ سبز ، گوجه فرنگی و احتمالا سیر و پیازسرطان مثانه : سبزی های خانواده کروسیفر مانند بروکلی ، گل کلم ، کلم ، کاهو ، کلم قمری ، تربچه ، شاهی و شلغمسرطان روده بزرگ : سبزی های خام و سبز به ویژه انواع غنی از اسید فولیک مانند اسفناج ، کاهو ، لوبیا ، چغندر ، جوانه گندم ، بروکلی و آب گوجه فرنگیسرطان سینه : احتمالا هویج . اثرات آن در خانواده های دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این عارضه بیشتر است.سرطان پروستات : گوجه فرنگی و فراورده های پخته یا فرایند شده آن مانند رب یا سس کچاب.
اسلاید 26: نقش میوه ها و سبزی ها در پیشگیری بیمار یهای قلبی عروقیرژیم غذایی غنی از میوه و سبزی می تواند در برابر ابتلا به بیماری های عروق قلبی و سکته نیز محافظت کند.رژیم های غذایی غنی از گیاهان می توانند از پیدایش 2 عامل مهم برای بیماری قلبی و سکته یعنی فشار خون بالا و کلسترول بالا پیشگیری کرده یا در صورت وجود آن را کنترل کند.رژیم غذایی حاوی 9 واحد میوه و سبزی ، 3 واحد لبنیات کم چربی و کمتر از 30 درصد کل کالری از چربی در روز فشار خون را در افراد مبتلا به پر فشاری خون به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
اسلاید 27: نقش میوه ها و سبزی ها در پیشگیری از بیماری های چشمی احتمال بروز دو عارضه چشمی وابسته به سن یعنی آب مروارید و تحلیل لکه زرد شبکیه در افرادی که به طور منظم سبزی های برگی به رنگ سبز تیره مانند اسفناج مصرف می کنند کمتر است.
اسلاید 28: توصیه ها 3-2 بار در روز از میوه جات و به طور فراوان سبزیجات مصرف کنید.برای تاثیر بر کاهش فشار خون ، توصیه پایه ”5 بار در روز ” ولی هدف ”9 بار در روز“ است.برای تنوع هر چه بیشتر در بیشتر روزها دست کم 1 واحد از هر یک از دسته های زیر در الگوی غذایی خود وارد سازید:سبزی های برگی به رنگ سبز تیرهسبزی ها و میوه های زرد یا نارنجیسبزی ها و میوه های قرمزحبوباتمرکبات
اسلاید 29: برخي اعمال چربيهابعد از گلوكز، منبع انرژي بدن است.لاية چربي زير پوست عايق بوده و حرارت بدن را حفظ ميكند.چربي اطراف اندامهاي حياتي مانند كليه يك لايه محافظ بوجود مي آورد.
اسلاید 30: مقادیر کم از چربی های بد و مقادیر زیاد از چربی های خوب مصرف کنید چربی هاچربی های خوب چربی های بد چربی های غیر اشباع چربی اشباع چربی ترانس
اسلاید 31: منابع چربی های خوب (غیر اشباع) : مغز دانه ها ، دانه های گیاهی ، غلات ، ماهی ، غذاهای دریایی و روغن های مایع (شامل : روغن زیتون ، کانولا ، کلزا ، سویا ، ذرت ، آفتاب گردان ، بادام زمینی و سایر روغن های گیاهی چرا روغنهای خوب ، خوبند ؟ ! 1 . باعث بهبود سطح کلسترول و چربی خون (تری گلیسیرید ) می شوند. 2. باعث حفاظت قلب در برابر اختلالات ضربان قلب و جلوگیری از مرگ ناگهانی می شوند. 3. کلسترول خوب (HDL ) را افزایش می دهند.
اسلاید 32: منابع چربی های بد1.چربی های اشباع : چربی لبنیات (خامه ، سر شیر ،پنیر ،ماست و شیر پر چرب) گوشت قرمز ، کره ، تخم مرغ ، روغن نارگیل ، روغن پالم2. چربی های ترانس : مارگارین ، ذرت بو داده ، مرغ سرخ شده ، سیب زمینی سرخ شده ، ذرت بوداده ، نان ها و بیسکویت های بسته بندی شده ، کیک ، کلوچه ، همبرگر ، کره و بیشمار فراورده هایی که بر روی برچسب آنها ” روغن گیاهی هیدروژنه ” یا ” روغن نباتی جامد“ قید شده است.
اسلاید 33: چرا چربی های بد ، بد هستند ؟ ! کلسترول بد (LDL ) را افزایش می دهند (چربی های ترانس و اشباع) باعث انسداد سرخرگ ها می شوند .گاهی کلسترول خوب (HDL ) را هم کاهش می دهند . (در مورد چربی ترانس)
اسلاید 34: اعمال پروتئين در بدن بدن از پروتئينها در ساختمان تمام سلولها، تنظيم بسياري از فرآيندها و به عنوان منبع انرژي استفاده ميكند. نقش ساختماني : براي حفظ تعادل بين تخريب و ساخته شدن مجدد سلولها در تمام طول زندگي به پروتئينهاي غذايي احتياج مي باشد. نقش تنظيمي : بسياري از مواد تنظيم كننده بدن ماهيت پروتئيني دارند مانند هورمونها، آنزيمها، عوامل ذخيره اي بدن (فرنيتين)
اسلاید 35: چاقی در واقع یعنی زیادی چربی نه زیادی وزندرصد مناسب چربی بدن :زنان 20-35% (ضروری 12%)مردان 25-15% (ضروری 4-7%)
اسلاید 36: فعالیت فیزیکی و ورزش
اسلاید 37: فواید فعالیت فیزیکی و ورزش منظم ارتقای شانس شما برای زندگی طولانی تر و سالم ترکمک به پیشگیری از بیماری قلبی و عوارض آن(پر فشاری خون و کلسترول بالا)کمک به پیشگیری از توسعه برخی سرطانها مانند سرطان روده بزرگ و سرطان سینهکمک به پیشگیری از بروز دیابت بزرگسالانکمک به پیشگیری از بروز آرتریت و کمک به رهایی از درد و ناراحتی افراد مبتلا به این بیماری کاهش خطر قرار گرفتن در گروه سالمندان و کهنسالانرهایی از نشانه های افسردگی و اضطراب و ارتقای شرایط روحیکنترل وزن
اسلاید 38: حداقل 30 دقیقه ورزش در روز لازم است.
اسلاید 39: آبهر فرد متوسط به تقریبا یک میلی لیتر آب برای هر واحد کالری آزاد شده در بدن نیاز دارد.مقدار دقیق مورد نیاز هر فرد بستگی به خود وی دارد.احتیاجات فردی بسته وراثت ، رژیم غذایی ، محیط و فعالیت بدنی متفاوت است.تشنگی راهنمای خوبی برای وضعیت آب بدن به شمار نمی آید.رنگ ادرار به خودی خود راهنمای مناسبی نیست.
اسلاید 40: یک راهنمای ساده نوشیدن حداقل یک لیوان نوشیدنی مورد علاقه با هر وعده غذایی و یک لیوان دربین 2 وعده است.در صورت زیاد بودن فعالیت بدنی و یا نداشتن ادرار به طور مکرر نوشیدن آب را باید افزایش داد.پیامد های عدم دریافت کافی آب از بی قراری تا مرگ متفاوت است.بی آبی شدید و مرگ آور در کودکان و سالمندان در آب و هوای گرم و ورزشکاران استقامتی اتفاق می افتد.پیامد های بی آبی خفیف: احساس بی حوصلگی ، بدخلقی ، خستگی و عدم تمرکز، یبوست (به ویژه در سالمندان ) سنگ کلیه و سرطان مثانه.
اسلاید 41: وزن سالم چیست ؟وزنی که با حداقل مرگ و میر و بیماری ها ارتباط دارد. وزن(کیلوگرم) شاخص BMI : (قد (متر)) به توان 2 BMI با لای 25 باعث افزایش خطر مرگ زود رس عمدتا ناشی از سرطان و بیماری قلبی می شود .
اسلاید 42: تفسیر BMI در بزرگسالانکمبود مزمن انرژی 5/18>کم وزن 9/19 – 5/18طبیعی، مناسب، مطلوب 9/24 – 20اضافه وزن 9/29 – 25چاق 30=<
اسلاید 43: داده ها حاکی از آن است که تقریبا سه چهارم شاغلین شرکت حفاری دچار اضافه وزن و یا چاقی بودند که آمار بالایی است و نیازمند توجه بیشتر مسئولین ذیربط می باشد و این آمار زمانی بیشتر رنگ خطر به خود می گیرد که بدانیم نیمی از افرادی که از لحاظ شاخص BMI در محدوده وزنی نرمال بودند، درصد چربی بدنی بالای 25 دارند.
اسلاید 44: محیط دور شکممردان : بیشتر از 102 سانتی مترزنان : بیشتر از 88 سانتی متر
اسلاید 45: ويتامين ها ويتامين هاي محلول در آب : ويتامين c و ويتامين هاي گروه B ويتامين هاي محلول در چربي : A-D-E-K
اسلاید 46: A ويتامين نقش اساسی ويتامين در بدن : A اين ويتامين در مکانيسم حس بينايی ، حفاظت لايه های مخاطی بويژه لايه مخاطی معده ، در ساختمان عاج دندان، در توليد مثل و در مکانيسم غدد عرق نقش سازنده دارد .کمبود ويتامين A در بدن : اختلال در سيستم بينايی و شبکوری زخم معده خونريزی لثه و عقب رفتگی لثه خشکی پوستی منابع غذايی :شير ، کره ، زرده تخم مرغ ، ماهی ، سبزيهای برگ سبز و سبزيهای زردو قرمز بويژه هويج از اينرو برگهای خارجی کلم و کاهو حاوی ويتامين بيشتری نسبت به برگهای داخلی است .
اسلاید 47: D ويتاميننقش ويتامينD در بدن چيست ؟ اين ويتامين برای تشکيل استخوانهای بدن لازم است. و همچنين موجب افزايش جذب کلسيم و فسفر در بدن می شود .کمبود ويتامين D در بدن باعث تغيير نامطلوب مراحل رشد استخوانی می شود .منابع غذايیروغن کبد ماهی ، کره ، جگر ، زرده تخم مرغ
اسلاید 48: E ويتامين کمبود ويتامينE در بدن بدليل وفور اين ماده در منابع غذايی ، بروز موارد کمبود آن بسيارنادر است . با اين حال در درمان برخی بييماريها نظير نازايی، سقط جنين ، ديابت ، بيماريهای قلبی ، عروقی ، اختلالات پوستی و به تاخيرانداختن دوران پيری توصيه شده است . بعلاوه در مطالعات اخيربرای فعاليت طبيعی اعصاب در انسان و E گزارش شده که ويتامين تاخير در بروز اختلالات عصبی مؤثر می باشد.منابع غذايي:غني ترين منابع روغن هاي گياهي (روغن گلرنگ،پالم،دانه كتان) هستند.از ديگر منابع شير ،تخم مرغ،گوشت،ماهي ،غلات و سيزيجات برگدار سبز.
اسلاید 49: K ويتامين علائم کمبود : معمولاً کمبود اين ويتامين در بزرگسالان ديده نمی شود . مگر درافرادی که دچار سوء تغذيه شديد هستند . ولی در نوزادان تازه بدنيا آمده چون مجرای گوارشی دور از آلودگی است و شير مادر و شير گاومنابع فقير اين ويتامين هستند احتمال دارد که دچار کمبود اين ويتامين بشوند و زمان انعقاد خون آنها طولانی شود ولی معمولاً اين شرايط بعد از چند روز بهبود می يابد . البته حتماً می بايست پزشک را درجريان اين مطلب گذاشت .منابع غذايی : سبزيهای برگ سبز تازه( نظير کاهو ، کلم ، اسفناج) و جگر،گوشت ها،تخم مرغ،شير و محصولات لبني.
اسلاید 50: C ويتامين عملكرد: به التيام زخمها کمک می کند .جذب آهن را در بدن آسان می کنداز تشکيل برخی مواد سرطان زا (مانند نيتروزآمينها) در بدن جلوگيری می کند .علائم کمبود :بروز بيماری اسکوربوتکمخونیتأخير در التيام زخمهاکاهش مقاومت نسبت به عفونت منابع غذايي:سبزيجات و ميوجات بخصوص فلفل دلمه ای ، گوجه فرنگی ، اسفناج ،توت فرنگی ، کيوی ، سيب زمينی ، مرکبات و کلم
اسلاید 51: B 1 ويتامين عملكرد : به رشد بدن کمک می کند . به سيستم عصبی و عضلات کمک می کندتا ضربان قلب نرمال شود .علائم كمبود :کم اشتهايیخستگی زيادکاهش تمرکز فکری- بيماری بری بریمنابع غذايی :غلات ( بخصوص جوانه گندم )، سبزيها ، سيب زمينی ، حبوبات، گوشت قرمز ، شير ، ماهی و تخم مرغ
اسلاید 52: B 2 ويتامين عملكرد :- اين ويتامين به رشد و بازسازی بدن کمک می کند .- به سلامت پوست ، ناخن و مو کمک می کند . - به التيام يافتن زخم ها کمک می کند .کمبود ويتامين B 2در انسان : خشکی و ترک خوردگی گوشه لبخشکی و تورم و التهاب لبهامنابع غذايی :شير و فرآورده های لبنی ، تخم مرغ ، گوشت ، جگر
اسلاید 53: B6 ويتامين عملكرد :سنتز پروتئينتنظيم قند خونسنتز هموگلوبين و انتقال اكسيژن توسط گلبول هاي قرمزسنتز واسطه هاي عصبي(سروتونين،دوپامين)نشانه هاي كمبود :-كم خوني-شقاق هاي دردناك در گوشه دهان و بر روي لب ها -افسردگي،تحريك پذيري،عصبانيت،سردرد و بي خوابيمنابع غذايي :گوشت،غلات كامل،سبزيهاي سبز تيره،سيب زميني
اسلاید 54: B12 ويتامينعملكرد : 1. براي توليد و بازسازي سلولهاي قرمز خون ضروري است.2. اشتها را در کودکان تقويت نموده و به رشد آنها کمک می کند .3. خستگی را برطرف می کند .4. سيستم عصبی را سالم نگه می دارد .عوارض ناشی از کمبود ويتامين B 12کم خونی شديد(كم خوني پرنيشيوز) و ناراحتی های عصبی.منابع غذايی : گوشت قرمز ، تخم مرغ ، شير ، پنير ، جگر،قلوه
اسلاید 55: آهن : بيش از 2 ميليون نفر در سراسر جهان دچار كمبود آهن هستند. زنان و كودكان بيش از افراد ديگر د ر معرض خطر هستند. كمبود: كم خوني معمول ترين حالت ناشي از كمبود آهن است كه با كاهش تعداد گلبولهاي سرخ خون، كاهش غلظت هموگلوبين آن و يا هر د ومشخص مي شودعملكرد آهن تشكيل هموگلوبيناكسيداسيون سلولي گلوكز، ميوگلوبين در عضلهتوليد آنتي باديسم زدايي داروهاتبديل كاروتن به ويتامينسنتز كلاژنمنابع غذايي : جگر، گوشت ها، زرده تخم مرغ، دانه هاي كامل، نان و غلات غني شده، سبزيجات برگ سبز
اسلاید 56: کلسيم :کلسيم يکی از مهمترين مواد معدنی است که در بدن وجود دارد و 99 درصد آن دراستخوانها و دندانها وجود دارد .وظايف اصلی کلسيم در بدن چيست ؟کلسيم علاوه بر شرکت در ساختمان دندان و استخوانها ، وظايف ديگری نيز بعهده دارد که مهمترين آنها عبارتند از :- آهنگ و ريتم طبيعی ضربان قلب را تنظيم می کند .- در انعقاد خون و توليد لخته دخالت می کند .- تحريک پذيری عصبی و عضلانی را تنظيم و کنترل می نمايد.علائم کمبود کلسيم :- نرمی استخوان ( بشکل پرانتزی شدن پاها يا پوکی استخوان يا کاهشغلظت کلسيم خون)- افزايش تحريک پذيری عصبی و عضلانیمنابع غذايی :شير و فرآورده های آن ، زرده تخم مرغ ، حبوبات ، گردو ، انواع کلمها ،مارچوبه ، پنير و زيتون
اسلاید 57: رويروی يک عنصر اساسی در بدن است که در بيشتر بافتهاو مايعات وجود دارد .عملكرد:سنتز و تجزية درشتمغذيها و اسيدهاي نوكلئيك در بدنتثبيت ساختار مولكولي و غشاها (نقش ساختماني)تقسيم سلولي (نسخهبرداري از DNA)دفاع ايمني بدن دفاع آنتياكسيداني بدن (در آنزيمها) حس چشايي تكامل جنسي رشد قدي متابوليسم ويتامين Aمنابع غذايي:جگر انواع گوشتها (شامل مرغ و ماهي)حبوبات و غلات كاملبهترين منابع: غذاهاي حيواني پر پروتئينمغز دانهها/آجيل جوانة گندمشير و فرآوردههاي آن
اسلاید 58: توصيه هاي تغذيه اي15دقيقه قبل از وعده اصلي سالاد مصرف كنيد.در رستوران يك غذا براي دو نفر سفارش دهيد.براي صرف چاي و قهوه از شكر استفاده نكنيد.همراه با ساندويچ بجاي چيپس از سبزيجات استفاده كنيد.اگر غذايي را دوست نداريد آن را نخوريد.هميشه در بشقاب غذای خود را كامل بكشيد تا متوجه شويد كه چقدر مي خوريد.
اسلاید 59: اقدامات و تغييرات گستردهتر (ادامه)به جاي قاشق و چنگال با كارد و چنگال و به آهستگي غذا ميل ميكنم.هرگز با احساس سيري و از روي هوس غذا ميل نمي كنم و قبل از احساس سيري كامل دست از غذا ميكشم.بعد از سير شدن تحت تاثير اصرار و تعارف ديگران حتي يك لقمه غذا يا دسر ميل نخواهم كرد.احساس گناه از باقي ماندن يا دور ريختن غذا، تنقلات و نوشابه هاي فرزندان يا ديگران نخواهم داشت.
اسلاید 60: آدرس ما :www.sweetcherry.blogfa.com
اسلاید 61: سلامت باشيد
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.