صفحه 1:
vy
Supplements
صفحه 2:
What is a dietary
nea SU Pplement?
As defined by US Congress in the Dietary Supplement
Health and Education Act, which became law in 1994,
a dietary supplement is a product that
intended to supplement the diet; وز ”ا
¥ contains one or more dietary ingredients (including
vitamins; minerals; herbs or other botanicals; amino
acids; and other substances) or their constituents;
صفحه 3:
Who needs
supplements?
صفحه 4:
صفحه 5:
vy MYMs and Health
٠ People take MVMs for numerous
reasons.
¥ To increase nutrient intakes and to improve
health,
۷۱۱
70% of deaths due to
05
صفحه 6:
Action of Vitamins and Minerals اوه
in Chronic Disease Prevention 1
» Common process of chronic disease is oxidative damage
by free radicals or reactive species.
» Multiple systems work in concert to protect the human
body from oxidative damage.
> Endogenous enzymatic antioxidants, such as
> Copper- and zinc-, or manganese-containing superoxide
dismutase
صفحه 7:
Action of Vitamins and Minerals in
Chronic Disease Prevention 2
» Folate, vitamin B6, and vitamin B12 : DNA synthesis,
and DNA repair.
> Folate and B vitamins maintain normal brain function
> They are also essential in homocysteine metabolism
> A previous meta-analysis indicated that daily
supplementation with folic acid of 0.5-5 mg and
vitamin B12 of approximately 0.5 mg would reduce
blood homocysteine
صفحه 8:
Vitamin C may be useful in the prevention or management of
osteoarthritis through collagen synthesis
Vitamin D may prevent the progression of osteoarthritis.
Magnesium and calcium are important in regulating blood pressure.
Calcium may also have beneficial effects on cholesterol levels and body
weight, and may shield oe oi ات pote mucosa by
صفحه 9:
One trial on poorly nourished Chinese showed supplementation
with combined B-carotene, vitamin E and selenium reduced
gastric cancer incidence and mortality, and overall cancer
mortality.
In a French trial, combined vitamin C, vitamin E, B-carotene,
selenium, and zinc reduced cancer risk in men
+ Zinc/antioxidants had benefits for
_ related macular degeneration in persons at high risk for the
صفحه 10:
Special Considerations for Certain
_ Population Groups
* Women of childbearing aus who might become
regnant should obtain 400 mcg/day of synthetic
olic acid from fortified foods or dietary
supplements
0 ۳ over age 50 should obtain ۵
intakes of vitamin B12 mainly
* In addition, vegans should ensure that their
intakes of vitamin B12 are adequate .
‘omen should
صفحه 11:
مكمل ويتامين 0 و 2
فقر ويتامين © يكى از معضلات يزشكى مطرح در دنياست.
۲ از تبعات کمبود ويتامين 1., اختلالات تکامل استخوانی, افزایش احتمال ابتلا به برخی
از انواع سرطانها. بیماریهای قلبی, دیابت و بیماربهای اتوایمون می باشد .
۲ علاوه بر آن فقر ویتامین 0] باعث کاهش کارایی جذب روده ایی کلسیم و فسفر غذایی
می شود و این خود منجر به افزایش هورمون پاراتورمون می گردد . این کمبود در
بچهها باعث ضعف ماهیچه ای و ایجاد مشکل در بلند
۲ شدن وراه رفتن آنها می شود و در بزرگسالان احتمال زمین خوردن و شکستگیهای
8 دواد ی
صفحه 12:
Ca, Denote Se
* كمتراز ٠١ نانوكرم در ميليليتر معادل کمود شدید
بجه ها و بالغينى كه سطح سرمى ١8 هيدروكسى ويتامين © بايين تراز
5/501 باشد. 8٠٠٠١ واحد در روز ويتامين - D هفته اىبيكبار نا ۸,هفته
بتتوضیهامی شود باه 4و۳ دعب خر رون ط و ها ی تا رماتیکه رسط ra
Beas 3 از کیجم
ناه سر را وهی ود نز مره ار
7
صفحه 13:
* پژوهشی که در سال های گذشته در سطح تهران انجام شد نشان داد. متوسط دریافت
کلسیم پایین تر از میزانهای توصیه شده روزانه است.
* در گروه سنی ۳-۱۰ سال میزان دربافت. به طور متوسط کمتر از ۶۵۰ میلی گرم در روز و در
کرو ستی ۱۲ البق طور معط کت از ل سيل رم در رون وده ]شك
*_در همین مطالعه در زنان ۱۵-۱۸ سال و ۲۵-۵۰ سال علی رغم نیاز بالاه دریافت کلسیم در
کمترین میزان. حدود ۵۵۷ میلی گرم در روز بود.
صفحه 14:
افرادیکه در معرض خطر کمبود کلسیم قرار دارند w
*_زنان در سنین یائسگی بدلیل کاهش تولید استروژن ۰ جذب کلسیم آنها کاهش
مى يابد
افراديكه عدم تحمل لاکتوز دارند. بررسی ها نشان داده اند که ۲۵-۸۰ درصد
Lio po yo به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند و چون این گروه از دربافت شیر
اجتناب می کنند در معرض خطر کمبود قرار دارند و دربافت مکمل در این
صفحه 15:
رید ین وب و ی
* فقرويتامين 8
* سيكار كشيدن
* سوء تغذيه
رون نر در ونتين كه دقع ادراری کلسم قراس نمی و
صفحه 16:
Table 1; Recommended Dietary Allowances (RDAs) for
Female Pregnant Lactating
200 mg
260 mg
700 mg
1,000 mg
1,300 mg
1,300 ۳9 1,300 9 1,300 و
1,000 وم 1,000 9 00۵ 9
1,200 mg
1,200 mg
Calcium [1]
Age Male
0-6 months” 200 mg
7-12 months* 260mg
1-3 years 700 mg
4-8 years 1,000 mg
9-13 years 1,300 mg
14-18 years 1,300 وه
19-SO years 1,000 mg
1,000 mg
71+ years 1,200 mg
51-70 years
صفحه 17:
مکمل کلسیم
* کلسیم سیترات برای بیمارانی با آکلرهیدرباء بیماری التهابی روده و اختلالات
جذبی. مناسب تر است.
* مکمل های کلسیم به میزان متفاوتی کلسیم دارند مثلاً کلسیم کربنات ۴۰ درصد
وزنش کلسیم است در حالیکه کلسیم سیترات ۲۱ درصد وزنش کلسیم است.
is a ae ee ت ی
صفحه 18:
ماده غذايى
لوبيا جيتى
لوا سفید
بروكلى
ميزان كلسيم موجود در بعضی از مواد غذایی
.يك واحد از ماده غذابى ميزان كلسيم موجود در تعداد واحدهای مورد نیاز تا معادل ۳۰۰ ميلى كرم
إيك واحد كلسيم شير جذب داشته باشيم
١ لبوان ۰ میلی گرم
نصف فتجان پخته شدهم ۵ میلی گرم
نصف قنجان پخته شده WT ميلى كرم
نمف فنجان پخته شده ۵ میلی گرم
۲ میلی گرم
صفحه 19:
مکمل کلسیم
در تمام گروه های سنی (بجز ۲-۳ سال) حداکثر میزان پیشنهاد برای تجویز
مکمل ۵۰۰ میلی گرم در روز می باشد که کارکنان بهداشتی ضرورت دارد مابقی
نیاز روزانه را از طریق آموزشهای لازم از طریق مواد غذائی برای فرد تأمين
نمابند.
صفحه 20:
روی
cst gee eo ها
ترمیم زخم. سنتز ]0٩1۸ تقسیم سلولی و فعالیت کاتالیتیک بیش از ۱۰۰ آنزیم ضروری است.
*_برای رشد نرمال در طول حاملگی, بچگی و نوجوانی و نیز برای عملکرد حس چشایی و بویایی یک
عنصر لازم به شمار می رود .
*_ طیف وسیعی از غذاها دارای روی است
* صدف به ازای هر واحد از همه غذاها روی بیشتری دارد.
صفحه 21:
روى 2
در كشور ما بررسى تعيين وضعيت ريز مغذى ها در سال ۱۳۸۰در گروه
هاى سنى مختلف و ١١ اقليم كشور انجام شد نشان داد شيوع كمبود
روی از ۵ درصد در مناطق روستایی استان فارس و مرکز استان کرمان تا
۵ درصد در مناطق روستایی جنوب خراسان و سیستان و بلوچستان و
جنوب کرمان متفیر است.
نتايج کمبود روی یک مشکل تغذیه ای عمده در
صفحه 22:
مقادیر توصیه شده روزانه (۳۸۵5) برای روی
شيردهى
حامله
زن
mg* 2
9۳
mg 3
mgo
mgs
مره
mg* 2
9۳
mg 3
9۰
9۸ |
5
+ Vole
۷-۱۳ ماه
سال ۱-۳
٩-۱۳ سال
wy
صفحه 23:
vy
نکاتی راجع & مکمل روی
عوامل کاهش دهنده جذب روی: فیبر و فیتات.دوز بالای مس جذب روی را کاهش
میدهد. آهن با روی در جذب رقابت میکند معمولا در مکمل های مولتی ویتامین
مینرال نسبت آهن به روی بیشتر از ۴ برابر است و دوز بالای روی جذب آهن را
کاهش می دهد.
صفحه 24:
نكاتى راجع به مکمل آهن BD
*_جذب آهن با افزایش دوز آهن مصرفی کاهش بيدا مى كند
* بنابراین پیشنهاد می شود دوز پیشنهادی را در ۲ یا ۳ قسمت در روز مصرف کنید
* برای بالغینی که حامله نیستند و آنمی فقر آهن دارند 50 -60 1139 آهن حدوداً معادل 009
0 فروسولفات ۲ بار در روز به مدت ۳ ماه توسط 60 پيشنهاد می شود
میزان جذب آهن بسته به نیاز افاد و عوامل مهار کننده متفاوت خواهد بود
صفحه 25:
انعا تر را 2
* از مهمترین اختلالات حافظه ای که در افراد مسن رو به افزایش است . دمانس و
بیماری آلزایمر و تبعات آنست که بیماران را بسیار دچار ناتوانی کرده است
مطالعات بسیاری نشان می دهد که مصرف دو اسید چرب غیر اشباع بلند زنجیره
bs (EPA) , (DHA) این بیماری های عصبی تحلیل برنده را کاهش می دهد
کاهش سطح اسید های چرب (/03-۳۱(۳) 3 01692 در خون با گسترش این
ی را
صفحه 26:
اسیدهای چرب امگا-۳ باعث ايجاد و يايدارى وقوع 22
يادكيرى و حافظه مى شوند
٠ 2۳۱۸] قادر لستیریشد ۳|۲6لا6!! را در نرونهایهیپوکاسپدر نورینهای
کورتیکا(و دیگر سلولهایمزلنژیها للیجاد کند که شاملطول قطر تعداد و
تعداد لنشعابات66 ۱16۱0۲1 میشود .
* در این راستا اثر Glee » DHA سیناپتوزنز در نرونهای هیپوکامپ نیز مشهود است
* _ باعث افزایش میلین سازی نیز می گردد
صفحه 27:
نقش محافظتی امگا ۳ در قلب و مغز و کلیه Vv
*_تعداد زیادی از مطالعات تا به حال بر روی ارگانهای متعددی شامل قلب . کلیه و سیستم عصبی
انجام گرفته و نشان می دهند که استفاده از رژیم درمانی با اسیدهای چرب امگا۳ به شکل قابل
ملاحظه ای قادر است آسیب ناشی از ایسکمی رپرفیوژن را کاهش دهد
** در اغلب مطالعات اپیدمیولوژیک روی بيوند كليه. آسيب ناشی از ایسکمی رپرفیوژن به عنوان
عاملی که باعث بدتر شدن نتیجه پیوند میشود. شناخته شده است
صفحه 28:
Ww Phytochemicals
Phytochemicals, chemical compounds that occur naturally in
plants (phytomeans "plant" in Greek). Some are responsible
for color and other organoleptic properties, such as the deep
purple of blueberries and the smell of garlic.
Phytochemicals are promoted for the prevention and treatment.
of many health conditions, including cancer, heart disease,
diabetes, and high blood pressure. help prevent the
formation of potential Sarcinogens
block the action of
صفحه 29:
products: سك
» Genistein and daidzein estrogen-like substances from these
plant sources are called phytoestrogens. ( 3 mg /g dry weight )
They may play a role in the development of and protection
against some hormone-dependent cancers such as some types
of breast and prostate cancer.
* Broccoli, Brussels sprouts, cabbage, cauliflower, and colon
cancer
صفحه 30:
* Carotenoids, which give carrots, yams, cantaloupe,
butternut squash, and apricots their orange color, are
promoted as anti-cancer agents
٠ Tomatoes, red peppers, and pink grapefruit contain
lycopene, which proponents claim is a powerful
antioxidant .
ی وس اس
and turnip greens that may reduce
ی موب The
صفحه 31:
مكمل 910 2
* يوبى كينون در غشاى داخلى ميتوكندرى
* آنتى اكسيدان قوى محلول در جربى
* منابع غذایی آن : ماهی های چرب. مرغ و كوشتء دل و جكر و قلوه تخم مرغ
* غلات سبوسدار سويا بادام زمينى روغن سويا جوانه كندم
* مقادير مورد نياز براى افراد سالم ۲۰-۶۰ ميلى كرم در روز
ال ل ا اا را ۳
صفحه 32:
vy
مونوهیدرات کراتین
کراتین از ۲ اسید آمینه آرژئین گلیسین و متیونین ساخته می شود.۱ تا ۲ گرم کراتین روزانه از طریق
منابع پروتلینی دریافت ميشود.
یک منبع انرژی آنی برای انقباض عضله است
با فسفو کراتین در عضله در یک تعادل قابل برگشت قرار درد و زمانیکه ذخایر ۸۸7۳ در حین انقباض
عضلانی تخلیه شد فسفوکراتین برای تولید مجدد انرژی به کراتین و فسفات تجزیه می شود.
صفحه 33:
عصاره چای سبز
نشان داده شده است که استفاده از چای سبز همراه با کاهش بروز انواع خاصی
نسرها در انسان است . از جمله سرطان پستان تخمدان و اندومتر
Epigallocatechin Gallate EGCGL 5. «le انس اکستذان
است که باعث کاهش کلسترول و بیماری های قلبی عروقی و آترواسکلروز می شود
بسیاری از مطالعات نشان داده لند مصرف چای سبز بروز دملنس و آلزا
صفحه 34:
vw Safety and Risk
٠ Taking excess vitamin A (as preformed retinol but not beta-
carotene) during pregnancy can increase the risk of birth
defects in infants. The vitamin A UL during pregnancy is 9,240
۱۱/۵3۱ for adolescents and 10,000 |U/day for adult women
٠ Unless a physician diagnoses iron deficiency or 1
adult males should avoid taking MVMs containing the DV for
front 18 mg, this amount is more than twice their RDA of 8
mg/day.
صفحه 35:
© choosing a right MVM
People should pay special attention to the vitamin A and
iron content of any MVM they take so as to avoid
overconsuming these nutrients.
+ MVMs for men often contain little or no iron, for example,
whereas those for seniors typically provide more calcium
and vitamins D and B12 than MVMs for younger adults.
صفحه 36:
Dietary Reference Intakes (DRI:): Tolerable Upper Intake Levels, Vitamins
Food and Nutrition Board, Insitute of Medicine, National Academies
ram Ge
فا متا ما مود Yimin فلا Thi پیز Nias Vit تس مات لا Bim tne Cate
مضنت طبن ذل انه ی وا هن > ی نا مق
1
‘osm am NO xo هس مر اه صر صر سم DDD مه
sete | DOM XD م OND ه م اسم همس م اهم م ND
ies
روز am اهس صر مه ND ee DDD 10
Hy mw sD هم ND OS DDD 0
هر صم سر 10 سد سر رضيو ow DDD
هر ص سم ص م هد م سم سم 400130100 ا 0 ۵
تا sD ND ND Ooo ND DDS ND
راد 3900-3900 100 ND ND OND Ope, ND 8 ها كد
هم مم 3900100 سد ريد ND صم« ف 5 DNDN
ret? mem امم ND دق tg ND ND 6 كد ND
By 1m مدرد 10 sD هر wwe DDD
هم سم 28001300100 سير ND mw DDD ND
كد 8« هد« صم« ذخ هر هم هار « ند مد جوز
م ام سم اسم صمت ةا ولق two ND ND اكد صر ©
ف ص ام ور 200100 سد راد tm كد صر ص ده ©
>7%y كد ص ص هه سيل ف م م اسم 2000100 رد 8
صر سم صر 2300100100 روا me DDD wD
هم صر ص سد ی ND Ope ها كذ ها هه
م ا« ص سم سم 0 2 ا poe ها كد 8 هه«
صا سه ها ص ص صا صا 23001800 ولاز ND ها 0ت ص هد
my هلا ها را ا كد 5 ۵ ۵ص مق NDS ND.
0101060 1100 100 هار سا ها و و 0 ها ار 1300 19990-18618006
۱
there ei مق UL ental we fm food, aad plone شا داعبا fate at, Us rl tbe eal wan K thai eta, vans Bs,
Iho aa sanctions [abe of ace caus man be neva ncn ee ane nnd ek Moen fb eel etn sd e ade
با مه :ما 3 Cant mento اه مه مس ewan one med! evan rid wh pep cons a ma hee
“A pred van ولع
hg e-nnnghand, appli to any farm of epglemenel c-onagherd
صفحه 37:
0
wo
0
2
»
1
3
0
6
0
0
2+
0
0
0
ab
6
uw
ab
1
1
3b
0
1
19
n
3
2
3
2
1
۲
B
3
د
2
تك
Te
ost
bee sees seseeu so
see
ae
ce
(oat
۳
3
"۳
3
3
م
"1
0
0
1
0
۳
0
if
1"
10
۳
م
0
53
۳
x
0
م
۳
م
0
"۳
۳
1
۳
0
"۳
۳
۳
0
م
»
۳
0
3
۳
سید
ai)
Bs es
55 5 5 55 55 5 55 5 55 5 5 5 2
oe
بر
wo
Nike
a)
a
0
0
0
1
1۳
10
1"
6
1
0
1
0
1
w
0
1"
0
1"
0
جوا
sense
os
۳۲
م
0
‘on
100
10
2300
200
2400
100
10
200
2200
2400
240
10
200
1700
210
2100
Dietary Reference Intakes (DRL): Tolerable Upper Intake Levels, Elements
Food and Nutrion BoordInstut of Medicine, National Academies
Mage ید
me
۳
۳"
م
vd
۳
0
0
0
3
0
0
0
0
0
0
2
30
3
00
»
»
»
3
0
1
te
ee
ceenee fe ده و ده ود
nee
oie
ai)
۳"
م
2"
3
0
0
رد
Ho
م
0
0
io
۳
م
۳
ار
م
1۳
cide
50
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
1۳
0
1
»
0
©
0
0
Cope
۳
۳
3
م
30
sp
1۳
a0
سور
م
سير
som
1۳
woo
ow
go
سور
۳
iow
سور
0
0
مر
555 5 55 55 555 5 555555 55 55
نس
10
10
200
2300
سرد
3400
2300
2300
2400
0
3400
3400
2300
2500
200
200
300
2301
2300
3400
2300
2300
00
i)
۳
xo
xo
۳
xo
م
0
۳
۳
۳
0
03
0
۳
۳
۳
xo
xo
عي مانا
Gop
سا
سوه
its
335
sy
fy
iy
sy
اد
1
2
fee
By
ely
رجور
از
رو
27
1
رجو
tay
رجور
Sle)
صفحه 38:
Keep in Mind
° Before taking a dieta
supplement, ask yourself these
questions: |
صفحه 39:
تنم تسه
صفحه 40:
Questions?
Thank
you