نحوه نگارش و رویه های استاندارد عملیاتی در آتش نشانی (SOP)
اسلاید 1: نحوه نگارش sopرويه هاي استاندارد عملياتي در آتش نشاني(SOP)
اسلاید 2: رويه هاي استاندارد عملياتي در آتش نشاني با گسترش و پيشرفت تكنولوژي ، صنعت و ساختمان سازي ميزان خسارت وارده به جامعه در اثر سهل انگاري و رعايت نكردن نكات ايمني هر روز بيشتر ميشود .يكي از اين موارد كه سالانه خسارت جاني و مالي بسياري را در پي دارد پديده مخرب آتش سوزي است .داشتن برنامه اي كامل و همه جانبه به آتش نشانها در راستاي حفظ جان و سلامتي شهروندان و همچنين حفظ ايمني در مواجهه با شرايط خطرناك كمك شاياتي مينمايد .مسئولين بايد راهكارهائي را براي كاهش اين گونه خطرات و حوادث اتخاذ نمايند.يكي از اين راهكارها استفاده از رويه هاي استاندارد هاي عملياتي (SOP) است.
اسلاید 3: 1- ضرورت استفاده از رويه هاي استاندارد عملياتي (SOP) موقعيتي را در نظر بگيريد كه گروههاي مختلف عملياتي آتش نشاني تصميم ميگيرند تا با يكديگر تركيب شده و در يك عمليات وارد عمل شوند . اعضاي اين تيم از موقعيت و خطرات اين عمليات آگاهي و اطلاعات كافي دارند .اگر همه آنها آموزش كافي ديده باشند و امكانات كافي و مناسب و به روز هم داشته باشند انتظار عملياتي سريع و با كيفيت از آنها غير منطقي نيست .اما اگر هر كدام از اين گروهها روشها ، سياست ها و قوانين مخصوص به خود را در عمليات به كار گرفته باشند نتيجه عكس بسيار محتمل خواهد بود .تفاوت قوانين حاكم بر آنها باعث در گيري بين سيستم و افراد و ايجاد مشكلات ارتباطي بين گروهها ميشود . اگر اين گروه جديد داراي دستورالعملهايي باشد كه چگونگي انجام عمليات را به دقت شرح دهد ديگرمشكلات فوق فرصت بروز و ظهور نخواهد داشت . اين دستور العملها را ( رويه هاي استاندارد عملياتي )SOP) ) مينامند . اين رويه ها به روشني مشخص ميكنند كه در طول واكنش هاي اضطراي و عمليات غير اضطراري ، افراد چه وظايفي بر عهده دارند . اين رويه ها مكانيسمي براي انتقال الزامات قانوني و اجرائي ، سياستهاي سازمان و برنامه هاي استراتژيك سازمان به كاركنان ميباشند . و اين امكان را به سازمان ميدهند كه همه افراد به صورت يك تيم واحد وارد عمل شوند .
اسلاید 4: ۲- عناوين دستورالعملهاي استاندارد عملياتي (SOP) (SOP) ها خلاصه اي از الزامات و انتظارات رفتاري در نواحي عملياتي مختلف مانند ايمني در مكانهاي اضطراري ، آموزشي ، ارتباطات ، تست و نگهداري لوازم آتش نشاني و تجزيه و تحليل هاي بعد از حوادث و آموزش افراد ميباشند . همچنين توضيحاتي در مورد اهداف و محتويات دستورالعملها و استثناهاي لازم بدست ميدهند . تهيه كنندگان (SOP) سعي دارند راهنمائي هاي كافي را براي كنترل عمليات در آنها بگنجانند تا دستپاچگي و سردرگمي پرسنل و محدوديت هاي غير منطقي و غير ضروري در شرايط خاص به حداقل برسد. (SOP) ها ميبايست در يك قالب منطقي متشكل از بخش ها و زير بخش هاي مختلف تدوين شوند تا به روشن شدن روابط عملياتي و نقش گروههاي مختلف كمك كنند . (SOP) هاي عملياتي به زير شاخه هاي مختلف تقسيم ميشوند كه هر كدام به قسمتهاي مختلف اهداف و ماموريتهاي سازمان ميپردازند . سازمان ميبايست در درجه اول نيازهاي خود را مشخص نمايد و بعد اولويت بندي نمايد و در نهايت (SOP) را تهيه نمايد .
اسلاید 5: عناوين نمونه در (SOP)3-1 : اطلاعات و آموزش افراد- كار با افراد- اطلاع رساني در مواقع ضروري به افراد- آموزش افراد- ارتباطات
اسلاید 6: 3-2: عوامل اجرائي - سازمان- تسهيلات- وسايل نقليه- تجهيزات و منابع- آموزش- مديريت اطلاعات
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.